شنبه‌ای که تکلیف تعطیلی شنبه‌ها را روشن کند هنوز نرسیده است!

گروه سیاسی الف،   4030223081 ۲۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه «اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری» در خصوص کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات پایان هفته به جمع‌بندی نرسید و ادامه بررسی این موضوع به جلسات علنی بعدی موکول شد.

شنبه‌ای که تکلیف تعطیلی شنبه‌ها را روشن کند هنوز نرسیده است!

به گزارش الف، ‌امروز و در نشست علنی مجلس شورای‌اسلامی، موارد اصلاحی و گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص لایحه تقدیمی دولت مبنی بر «اصلاح ماده ۸۷  قانون مدیریت خدمات کشوری» توسط نمایندگان بررسی شد.

بخشی از مفاد این لایحه که مربوط به افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز و تعطیلی یکی از روزهای پنجشنبه یا شنبه است، از هفته‌های گذشته مورد مناقشه بسیاری قرار گرفت و حالا این جدال‌ها بر سر آن در مجلس هم خودنمایی کرد و علت این امر اقدامی بود که کمیسیون اجتماعی انجام داد. نظر کمیسیون اجتماعی بر تعطیلی شنبه‌ها است و برخی نمایندگان از جهات مختلفی به تصمیم کمیسیون اجتماعی اعتراض کرده و عده دیگری هم به دلایل موافقت خود پرداختند.

*موافقین و مخالفین چه گفتند؟

محمد تقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این لایحه، پیشنهاد بازگشت به اصل را ارائه کرد و بیان داشت: «تقلیل ساعت کار با جهش تولید متناسب نیست تعطیلی روز شنبه آثار سو فرهنگی خوبی را به جهان اسلام مخابره نمی‌کند و تبعات منفی فرهنگی دارد و این کپی برداری از دیگر کشورهاست و من با تعطیلی روز شنبه مخالف هستم.»

محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد در مخالفت با پیشنهاد نقدعلی نماینده خمینی شهر بیان داشت: «بیش از ۱۰ سال است که رهبر انقلاب در انتخاب شعار سال بر اقتصاد تاکید دارند و اگر قرار است میزان مبادلات اقتصادی ما با دنیا تقویت شود و نگاه تخصصی به این موضوع داشته باشیم باید به تعطیلات جهانی توجه کنیم.»

وی اضافه کرد: «میزان حضور فیزیکی کارکنان نشان دهنده افزایش بهره‌وری نیست و اگر قرار است بهره‌وری را افزایش دهیم باید به معیارهای جهانی در این زمینه توجه شود و بدانیم با تعطیلی پنج شنبه و جمعه ارتباط ما با دنیا چهار روز قطع می‌شود ولی با تعطیلی جمعه و شنبه این تعطیلی به یک روز می‌رسد و این فرصتی برای تقویت حوزه اقتصادی کشور است.»

روح الله متفکر آزاد نماینده مردم تبریز در مجلس در مورد بازگشت به لایحه دولت بیان داشت: «دولت در این لایحه پیشنهاد داده است که ساعات کاری ۴ ساعت و روزهای کاری هم به ۵ روز در هفته کاهش پیدا کند و این باعث افزایش بهره‌وری کارکنان در روزهای کاری می‌شود، اما تفاوتی در لایحه از سوی کمیسیون ایجاد شده و روز تعطیل تعیین شده است در حالی که در لایحه دولت روز تعطیل مشخص نشده است.»

وی بیان داشت: «من معتقدم پیشنهاد بازگشت به اصل چند مزیت دارد چون بحث‌های کارشناسی مفصلی در این رابطه انجام شده و باید شان کارشناسی دولت را محترم بدانیم بنابراین اجازه دهید دولت روز تعطیل را مشخص کند چون ضرورتی برای اظهارنظر وجود ندارد.»

عضو هیات رییسه مجلس اضافه کرد: «بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی این کار در اختیارات رییس جمهور و هیات دولت است و بحث‌های مفصلی در زندگی مردم وجود دارد و قرن هاست شنبه اول هفته بوده و این بحث فنی است و نباید بر اثر یک تصمیم عجله‌ای زندگی مردم به هم بریزد.»

وی افزود: «با توجه به تفاوت شب و روز در شرق و غرب و تجارت الکترونیک استدلال هماهنگی با دیگر کشورها منسوخ است البته ممکن است دولت بخواهد به صورت آزمایشی این طرح را اجرایی کند و ضرورتی ندارد که چه روزی تعطیل باشد.»

متفکر آزاد تصریح کرد: «ما وارد بحثی می‌شویم که از شئونات کارشناسی دولت است و موضوعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در آن دخیل است و نباید با یک تصمیم چند دقیقه‌ای التهابات اجتماعی چندین ساله را به وجود آوریم ضرورتی برای تعیین روز تعطیل در این لایحه نمی بی نم و با پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه موافقم تا خود دولت روز تعطیل را مشخص کند.»

در جریان بررسی این لایحه و پیشنهادات نمایندگان عباس گودرزی در تذکری آئین نامه‌ای گفت: «فارغ از محتوای لایحه که در دراز مدت آثار فرهنگی زیادی دارد و سبک زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد با استناد به تبصره ۲ ماده ۴۳ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تذکر می‌دهم. اگر مصوبات مجلس فرآیند قانونی خود را طی نکند اثرات وضعی دارد.»

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «ما موظف به رعایت قانون هستیم و باید از مسیر درست حرکت کنیم، به عنوان نایب رئیس کمیسیون اجتماعی عنوان می‌کنم در کمیسیون اجتماعی با اکثریت اعضای حاضر مصوب شد روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل باشد قبل از اینکه گزارش کمیسیون در دستورکار صحن قرار بگیرد رئیس کمیسیون اقدام به تغییر محتوای مصوبه مبنی بر انتقال روز تعطیل از پنجشنبه به شنبه می‌کند.»

این نماینده مردم در مجلس عنوان کرد: «برابر آئین نامه داخلی مجلس که می‌گوید گزارش کمیسیون تا زمانی که در دستورکار هفتگی صحن قرار نگرفته باشد فقط با تصویب دو سوم اعضای کمیسیون و تائید هیات رئیسه مجلس قابل تغییر و اصلاح است و در صورت درج در دستورکار هفتگی قابل تغییر نیست. در کمیسیون اجتماعی جلسه رسمی در این خصوص برگزار نشد معنای مصوبه این است که در جلسه‌ای با حضور بیش از دو سوم اعضا برگزار نشده و در حاشیه صحن و یا هر جای دیگری امضا جمع شده است و این مصوبه سبقه قانونی ندارد.»

وی ادامه داد: «از اعضای هیات رئیسه مجلس به جهت انضباط بخشی به فرآیندهای قانونی و برای اینکه این موضوع باب نشود درخواست دارم که این مصوبه از آنجا که سابقه قانونی ندارد و روند قانونی بر اساس آئین نامه داخلی مجلس برای آن طی نشده است، از دستورکار خارج و به کمیسیون برای طی روند قانونی ارجاع داده شود.»

عبدالرضا مصری در پاسخ به این تذکر آئین نامه‌ای، گفت: «گزارش چاپ شده کمیسیون تا زمانی که در دستور هفتگی درج نشده هیات رئیسه ورودی به فرآیند کمیسیون ندارد و در هیچ موردی در فرآیند کمیسیون دخالت نمی‌کنیم. گزارش رئیس کمیسیون در خصوص موارد ارائه شده به هیات رئیسه طی روند فرآیند قانونی است.»

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبصره ۲ ماده ۴۳ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: «اجازه نداریم در گزارش کمیسیون تغییری ایجاد کنیم، گزارش کمیسیون اجتماعی ۱۱ اردیبهشت۱۴۰۳ ارائه و در دستورکار صحن علنی قرار گرفته است، این موارد را باید در داخل کمیسیون پیگیری می‌کردید و انجام می‌دادید.»

حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه بیان کرد: «بار گذشته که این لایحه به کمیسیون ارجاع شد بر این موضوع تاکید شد که چرا روز تعطیلی در گزارش کمیسیون تعیین نشده است. از سوی دیگر اگر به اصل لایحه بازگردیم اصلاحاتی که کمیسیون انجام داده همگی کنار می‌رود. ما مشمولان قانون کار یعنی کارگران را نیز اضافه کردیم تا در حق آنها اجحافی صورت نگیرد. از سویی دیگر ما ساعت کاری را ۴۰ ساعت در هفته تعیین کردیم. کشور ما جزو ۳۰ کشوری است که بالاترین ساعت کار را در هفته دارد و باید به این سمت برویم که ساعت کاری را کاهش دهیم.»

نماینده دولت پیرامون پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه بیان کرد: «این لایحه دولت در خصوص تعطیلی پایان هفته پنج ویژگی دارد اول این‌که در تمام شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها مانند تهران روز پنج‌شنبه تعطیل شود. البته ما فقط یک روز تعطیل رسمی داریم و آن هم روز جمعه است وخدمات‌رسانی اداری به مردم در روز پنج‌شنبه وجود ندارد وگرنه بانک‌ها و مراکز خدماتی و سایر بخش‌ها به خدمات خود ادامه خواهند داد.»

وی بیان داشت: «دولت خدمت‌رسانی به مردم را در پنج روز یعنی از روز شنبه تا چهارشنبه تعریف کرده است و صرفاً در روز پنج‌شنبه خدمات‌رسانی اداری نداریم. یکی دیگر از ویژگی لایحه این است که تقویم آموزشی در اختیار دولت قرار گرفته است و در مناطق سردسیر دولت می‌تواند ۱۰ روز زودتر مدارس را بازگشایی کند و به دولت اجازه داده شده است در مواقع بحرانی و اضطراری مانند اپیدمی و آلودگی هوا به مدت ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته ساعات اداری را تنظیم کنند. از سویی دیگر باید به این نکته توجه داشت هر آنچه ساعت کاری افزایش پیدا کند به معنای افزایش بهره‌وری نیست بلکه باید اقتصاد فرهنگ و اقتصاد گردشگری را نیز در نظر گرفت.»

در نهایت و پس از بحث‌های مختلف، نمایندگان با پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه دولت و پیشنهاد اصلاح کل این لایحه مخالفت کردند و ادامه بررسی این لایحه به جلسه آینده واگذار شد.

*  باید به تعطیلی شنبه‌ها بدبین بود؟

عمده استدلال موافقین تعطیلی شنبه‌ها چه داخل مجلس و بیرون از آن، همسویی با دیگر کشورهای جهان و حرکت طبق قاعده اقتصاد جهانی است. آنان مدعی‌اند که کشورهای مختلف جهان روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و اگر در ایران روز پنجشنبه تعطیل شده و شنبه روز کاری تلقی شود، جریان تجارت ایران با دیگر کشورها مختل می‌شود. حتی در این رابطه چندی قبل هم اتاق بازرگانی با نگارش نامه‌هایی به دفتر رهبر انقلاب، ریاست‌جمهوری و ریاست مجلس، خواستار تعطیل‌شدن شنبه‌ها شده بود. 

غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی و از نمایندگان موافق با تعطیلی شنبه‌ها، اخیراً در این رابطه گفته بود: «معتقدم تعطیلی شنبه به نفع اقتصاد مردم و کشور است. اگر تعطیلی به روز پنجشنبه موکول شود، ارتباطات و مراودات رسمی و غیر رسمی، ادارات، تجارت و بازرگانی کشور به مدت ۴ روز در ماه قطع خواهد شد؛ در حالی که با تعطیلی شنبه، این مدت به حداقل ۳ روز کاهش می‌یابد.  در دنیای امروز بدون ارتباط با دنیا و تعامل با دیگر کشورها، رشد اقتصادی و فعالیت‌های بخش خصوصی و دولتی امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل من با تعطیلی شنبه موافقم. این موضوع مورد تأیید اکثر کارشناسان نیز هست و به نفع کشور خواهد بود.»

در سوی دیگر مخالفین تعطیلی شنبه‌ها و موافقین تعطیل اعلام‌شدن پنجشنبه‌ها استدلال می‌کنند که پنجشنبه در فرهنگ ملی و مذهبی ما،‌ روزی است که متعلق به برگزاری مناسک مذهبی و زیارت اهل قبور است و اگر پنجشنبه روز کاری تلقی شود، آن فرهنگ سنتی و دینی رو به زوال خواهد رفت.

علاوه بر این در دهه‌های اخیر روز پنجشنبه ادارات دولتی تعطیل بوده، ساعت کاری بانک‌ها کمتر است و حتی بخش‌های خصوصی و کارگاه‌های تولیدی هم به‌صورت محدود فعالیت کرده و به‌صورت نیمه‌تعطیل هستند بنابراین اینکه برخی مدعی‌اند تعطیلی پنجشنبه جریان تجارت با دیگر کشورها را مختل می‌کند محلی از اعراب ندارد؛ آن‌هم در شرایطی که ایران با وضعیت تحریم‌های اقتصادی سنگینی روبروست و قاعده عرف تجارت جهانی بر آن حاکم نیست.

منتقدان می گویند اصرار بر تعطیلی شنبه‌ها و جلب‌نظر کمیسیون اجتماعی مجلس، به‌واسطه نظر و فشارهای نهادی چون اتاق بازرگانی بوده و تجربه هم ثابت کرده که رویکردهای اتاق بازرگانی در نهایت به‌سود کشور تمام نشده و باید به فشارهای وارده اتاق و جلب‌نظر مجلس به تعطیل اعلام‌کردن شنبه‌ها بدبین بود. بنابراین اینکه در موضوعی مهم و اثرگذار، عنان سیاست‌گذاری به چنین نهادی داده شود و برخی نمایندگان موضع اتاق بازرگانی را سرلوحه استدلال‌های خود قرار دهند، جای پرسش دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۸۶۳۵۹۱۴:۱۱:۴۳ ۱۴۰۳/۲/۲۳
ببخشید از کی تا حالا مردم در ساعات اداری پنجشنبه ها زیارت اهل قبور میروند ؟
ناشناس۳۴۸۶۳۶۶۱۴:۱۵:۳۳ ۱۴۰۳/۲/۲۳
نویسنده نتیجه گیری کرده رویکرد اتاق بازرگانی در امر اقتصاد و کسب و کار کارشناسی نیست و بجای بازرگانی باید به فکر اهل قبور باشیم
ناشناس۳۴۸۶۴۰۵۱۵:۰۱:۲۷ ۱۴۰۳/۲/۲۳
قبور کمترین آن هست آن وقت مگر همه چیز بازرگانی خارجی هست؟!!!!
بازرگانی۳۴۸۶۴۳۰۱۵:۲۴:۲۹ ۱۴۰۳/۲/۲۳
بله برای کشوری که از قطعات خودرو و دارو تا چوب بستنی وارد میکنه و همه امیدش هم به صادرات نفت و گاز هست بازرگانی خارجی مهمترین چی هست
ناشناس۳۴۸۶۵۹۶۱۷:۵۷:۴۳ ۱۴۰۳/۲/۲۳
عزیزم واردات و صادرات تعطیلی ندارد و هفت روز هفته انجام می شود چه صادرات نفتی و چه غیر نفتی چه واردات از انواع آن
ناشناس۳۴۸۷۴۳۲۱۳:۰۵:۳۱ ۱۴۰۳/۲/۲۴
برادر من دلت خوشه همین پنج روز کاری هم نصفش سامانه های جامع تجارت و گمرک و وزارت راه قطعه اون زمانی که هفت روز هفته کار میشد مال خیلی قدیمه
ثبت۳۴۸۷۴۷۱۱۳:۳۸:۴۳ ۱۴۰۳/۲/۲۴
ثبت سفارش در شنبه و یکشنبه به علت تعطیلی کشور های دیگه انجام نمیشه و جمعه هم در کشور ما همینطور هست به علت تعطیلی صرافی ها و شرکت ها ثبت سفارشی انجام نمیشه تا سفارشی نباشه واردات و صادراتی هم نیست همین الان سه روز در هفته ما توان ثبت سفارش نداریم دیگه یک روز دیگه هم‌اضافه کنید میشه چهار روز کدام اقتصادی چه سالم و چه ناسالم در دنیا چهار روز توان ثبت سفارش برای واردات و صادرات نداره اگر بخوان اقتصاد رو دست شما بدن که کلا همیشه در صحبت هاتون به دنبال شعب ابی طالب هستین
ناشناس۳۴۸۶۳۷۶۱۴:۲۰:۱۰ ۱۴۰۳/۲/۲۳
استدلال روشن هست برای شما شما هنوز..... اگر دنبال کار هستید و جبران عقبب افتادگی ها یک روز بیشتر نباید تعطیل باشد و اگر دنبال آن نیستید و می خواهید دو روز تعطیل کنید باید براساس جمعی مطالعات فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی کشور که یک روز بیشتر تعطیل شود وزنه روی پنجشنبه هست و اگر صرفا به خاطر کار اقتصادی به دیگر کشورها شنبه هست که این هم نه قرار هست مراوده اقتصادی بیشتر کند و نه کمتر و نه سود و نه ضرر !!!
ناشناس۳۴۸۶۳۷۸۱۴:۲۲:۰۷ ۱۴۰۳/۲/۲۳
کمیسیون اجتماعی نشان داد که در این مورد نفوذ اتاق بازرگان در آن مشهود هست
ناشناس۳۴۸۶۳۸۰۱۴:۲۳:۲۷ ۱۴۰۳/۲/۲۳
300 نفر جمع شدند و هنوز نميتونن در مورد اين مسئله ساده طرف مقابل را قانع كنند؛ چطور ميشه انتظار كارهاي بزرگ و تصميمات قدرتمند از اين مجلس داشت؟
ناشناس۳۴۸۶۳۹۸۱۴:۵۴:۲۴ ۱۴۰۳/۲/۲۳
همه پرسی چاره کار هست ،مردم خودشان تعیین کنند
محمد۳۴۸۶۴۰۶۱۵:۰۱:۳۵ ۱۴۰۳/۲/۲۳
افزایش و کاهش بهره وری چه ربطی به تعطیلی پنج شنبه و شنبه دارد ؟ زیارت اهل قبور چه ربطی به کار در روز پنجشنبه دارد ؟ فقط ادارات دولتی و برخی شرکت های خصوصی روز پنجشنبه تعطیل هستند. و در آخر اینکه اگر به دلیل سیاسی با تعطیلی روز شنبه مخالف هستید آنقدر شجاعت داشته باشید که واضح و صادقانه اعلام کنید و بهانه های الکی نتراشید
ناشناس۳۴۸۶۴۵۵۱۵:۴۷:۰۷ ۱۴۰۳/۲/۲۳
مگر افزایش سن بازنشستگی هم این همه حساب کتاب شد به نظرم وقتی چیزی در راستای خوشحالی مردم باشد با موانع زیادی روبرو می‌شود.
ناشناس۳۴۸۶۴۸۲۱۶:۰۶:۳۸ ۱۴۰۳/۲/۲۳
تعطیلی پنج شنبه ها به صلاح نیست.
ناشناس۳۴۸۶۴۹۰۱۶:۱۳:۵۰ ۱۴۰۳/۲/۲۳
اسلام هم مانند مسیحیت و یهودیت یک دین ابراهیمی است . اشتراکات این ادیان خیلی بیشتر از تفاوتهایشان است . اینکه شنبه تعطیل شود چه ربطی به کفار دارد ؟!
ناشناس۳۴۸۶۵۴۵۱۶:۵۷:۱۹ ۱۴۰۳/۲/۲۳
متاسفانه برخی اقایون یادشون رفته دین برای انسانه نه انسان برای دین و همین اشتباه باعث اینهمه مشکلاته.
ناشناس۳۴۸۶۶۴۵۱۸:۴۲:۲۴ ۱۴۰۳/۲/۲۳
تعطیلی شنبه ها معقول و منطقی ست. نیازی به بحث هم ندارد. با هیچ یک از اصول اسلام هم در تناقض نیست. اهل قبور را هم می‌توان جمعه صبح زیارت کرد. پیش از نماز جمعه.
مهران۳۴۸۶۷۸۴۲۱:۱۸:۵۲ ۱۴۰۳/۲/۲۳
بابا الان بیست سی ساله تهران 5 شنبه تعطیله تجارت خوابیده است دولت یک لایحه داده تا شهرستانها هم مثل تهران باشند ببین این مجلس بعد یکسال و نیم چه آشی میپزد
ناشناس۳۴۸۶۸۸۱۲۲:۳۱:۰۱ ۱۴۰۳/۲/۲۳
يك بار هم كه شده با ساير كشورهاي دنيا هماهنگ شويد اگر بد بود برگرديد به روال سابق
حسین قلی خان۳۴۸۶۹۷۶۰۰:۲۸:۵۹ ۱۴۰۳/۲/۲۴
آقای نقدعلی میگه تعطیلی شنبه ها پیام بد به جهان اسلام می‌دهد کل کشورهای اسلامی جمعه و شنبه تعطیل هستند ایشان خبر نداره می تونه تو گوگل جستجو کنه
ناشناس۳۴۸۷۰۲۵۰۱:۱۴:۵۶ ۱۴۰۳/۲/۲۴
ما که تحریم هستیم، کدوم بازار جهانی ؟!! با کدوم جامعه جهانی؟! تعطیلی شنبه چه مسخره بازی درآوردید؟!! این با شعار سال هم منافات داره!!! شما کاری مهم‌تر ندارید؟؟؟
تحریم۳۴۸۷۴۷۶۱۳:۴۱:۴۷ ۱۴۰۳/۲/۲۴
اومدیم شش ماه دیگه توافقی انجام شد و تحریم لغو شد حتما این دفعه چون مراودات برقرار میشه ایندفعه پنج‌شنبه لغو میشه و شنبه دوباره تعطیل میشه اقا مملکت داری عروسک باری نیست که هر دفعه یک جوری بازی کرد هر تصمیم گرفته میشه برای این تعطیلی باید حداقل یک دهه بر قرار باشه نه اینکه شش ماه یکبار عوض کنیم چون یک عده اینطور خوششون میاد
ناشناس۳۴۸۷۰۴۰۰۱:۴۶:۱۷ ۱۴۰۳/۲/۲۴
شنبه : عقلانيت اقتصادي يا تعصب ؟ ------------------------- --- يكي از نماينده ها چه گفته ؟ ... گفته پنج شنبه بايد تعطيل باشه ، چون زيارت اهل قبور هم هست ؟ ... باباجان ! زيارت اهل قبور كه روز جمعه -- مخصوصاً صبح جمعه -- هم مي توان رفت ! فعلاً بايد مصالح اهل بيوت ، يعني مصالح مردم در نظر گرفت ، ... چرا ما بايد مصالح ملت حي و حاضر را كه در اين دنيا شرف حضور دارند ناديده بگيريم ، به بهانه زيارت قبور عزيزاني كه دست شان از اين دنيا كوتاه شده است ؟ ..... رحمت الله عليهم اجمعين ! البته ياد و خاطره رفتگان براي همه عزيز است و ياد آنها فراموش نشدني ....و هر لحظه ، در هر مكان و زماني مي توان براي آنها خيرات و مبرات كرد ، طلب آمرزش كرد و براي شادي روحشان فاتحه دعا خواند ! ... و اين تنها مختص عصر پنج شنبه هم نيست !!
ناشناس۳۴۸۷۱۳۸۰۷:۳۹:۳۷ ۱۴۰۳/۲/۲۴
مولفه های اقتصادی رقابت، سیاست ورزی و علم نیاز دارد. مگر می شود در حالی که تورم 50 درصدی وجود دارد بانک بیاید و وام بدهد و همان میزان را یک سال دیگر پس بگیرد در غیر این صورت ربا است. کدام بانک ربا نمی گیرد؟
ناشناس۳۴۸۷۱۵۰۰۷:۵۸:۰۶ ۱۴۰۳/۲/۲۴
بابا اصلا این مجلس فعلی را به مرخصی بفرستند تا مجلس جدید در هفت خرداد بیاد! شاید البته کمی تغییر ایجاد بشه از این نمایندگان بی عمل خسته شدیم !
علی۳۴۸۷۱۸۰۰۸:۳۷:۵۰ ۱۴۰۳/۲/۲۴
بنظر میرسد پیشنهاد تعطیلی روز شنبه بیشتر از اینکه یک کار کارشناسی باشد یک طرح سیاسی برای کاهش فشار روانی برمردم بخاطر فشارهای اقتصادی است تا مردم بتوانند با برنامه ریزی در این روز تعطیل بدنبال کاری برای تامین معیشت خود بروند اما از طرف دیگر باید این را هم در نظر داشت معمولا عده زیادی از مرکز نشینیان دارای تمکن مالی از فرصت تعطیلی برای مسافرت به شهرهای ساحلی برای تفریح استفاده میکنند شاهد این موضوع ترافیک های سنگین محورهای شمالی کشور در روزهای آخر هفته میباشد ضمن اینکه به اقرار دولت و مجلس بهره وری در دستگاههای دولتی بشدت پائین هست و با کاهش ساعات کار این بهره وری افزایش پیدا نخواهد کرد و مردم با مشکلات بیشتری برای پیگیری امورات خود در دستگاههای دولتی مواجه خواهند شد ضمن اینکه افزایش تعطیلات بشدت روی تولید اثر منفی خواهد گذاشت این یعنی مخالفت علنی با سیاستهای نظام در خوداتکائی و کاهش فشار تحریمها وشعار سال که جهش تولید است میباشد
ناشناس۳۴۸۷۲۰۶۰۹:۰۵:۳۳ ۱۴۰۳/۲/۲۴
سالهاست که تهرانیها و خیلی از استانها ، پنجشنبه ها تعطیل هستند و این موضوع را همه میدانند . حالا که میخاهد قانون همه گیر شود ، نمایندگان مجلس انگار اصلا از این تعطیلی ها خبر ندارند .
ناشناس۳۴۸۷۲۸۸۱۰:۲۴:۴۱ ۱۴۰۳/۲/۲۴
تمامی کشورهای اسلامی منجمله کشورهای همسایه ایران برای بهبود وضعیت اقتصادی و تسریع در روابط تجاری تعطیلات هفتگی خودشان را با جهان هماهنگ کرده اند وتقریبا 99 درصد انها تعطیلات هفتگی شان روزهای جمعه و شنبه میباشد حتی کشورهای عربی و ترکیه تقویم قمری را که مبنای علمی نداردراکنار کذاشته و از تقویم میلادی استفاده میکنند هماهنگ کردن تعطیلات چهر روز کاری بنفع اقتصاد کشور بوده و طبق بررسی های کارشناسی سالیانه حدود ده میلیارد دلار به سود کشور میباشد چرا باید مصلحت اقتصادی مردم و کشور فدای سلایق و منافع شخصی و صنفی وجناحی افرادی شود که در علم اقتصاد و سیاست و فهم منافع ملی بی اطلاع وبی انگیزه میباشند و منافع انها همیشه از طریق ستیزو عناد و چالش با جهان و بحران و تحریم و محدویت ها و دشمنی با علم دانش و اقتصاد و رفاه و اسایش مردم مردم حاصل میشود؟
فریبرز۳۴۸۹۰۵۲۱۲:۰۷:۱۱ ۱۴۰۳/۲/۲۵
سلام، وقتی کارگروه های تخصصی سازمان اداری و استخدامی کشور، اعضای هیات دولت، رئیس جمهور محترم، کمسیون اجتماعی مجلس، مراجع عظام تقلید با تعطیلی روز شنبه موافقت کرده اند چرا بعضی از نمایندگان مجلس با تعطیلی روز شنبه یا پنجشنبه مخالفت کرده اند. چرا با بهانه های بچه گانه و بی ربط، با تضعیف دولت موجب شاد شدن دشمنان این ملت می شوند. وقتی این اقدام باعث کاهش یک ششم از هزینه های آب، برق، تلفن، بنزین و گاز ادارات دولتی می‌شود و حذف هزینه نهار کارکنان مستقر در تهران می‌گردد و موجب تحکیم بنیان خانواده می‌شود، نتیجه این مخالفت غیرعقلایی، خیانت به مردم و هزینه تراشی برای دولت و نا امیدی مردم از مجلس و کاهش میزان مشارکت در انتخابات آتی خواهد بود. جالب اینکه مخالفان خودشان پنجشنبه ها تعطیل هستند!!!!!! این اقدام تبعیض آمیز مجلس اولا توهین به کمیسیون تخصصی خود مجلس، ثانیا توهین به اعضای هیات دولت و رئیس جمهور محترم و ثالثا توهین به مراجع عظام تقلید، تلقی می گردد چون هیچ دلیل محکمه پسندی برای رد پیشنهاد دولت ارائه نشده است. البته دولت با استفاده از قانون دورکاری، میتواند شنبه را عملا تعطیل کند بدون اینکه قانون مدیریت خدمات کشوی تغییر یابد.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  13. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  14. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  15. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین