در حوزه تعرفه‌ها باید به وضعیت معیشت مردم توجه شود

  4030906035

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نباید هزینه حوزه فناوری اطلاعات بیش از ۲ درصد هزینه سبد خانوار باشد؛ در حوزه تعرفه‌ها باید به وضعیت معیشت مردم هم توجه شود.

در حوزه تعرفه‌ها باید به وضعیت معیشت مردم توجه شود

به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی با بیان اینکه امروز اقتصاد جدا از فناوری، معنایی پیدا نمی‌کند، گفت: یکی از موضوعات مهم امروز کشور، بهره‌وری است و در همه حوزه‌ها این مسئله اهمیت دارد. در این رابطه باید اذعان کرد که اتکا به بحث‌های اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی موجب ارتقای بهره‌وری می‌شود.

ستار هاشمی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل توجه به بخش خصوصی نیروی انسانی فعال در این بخش است که توانمند و علاقه‌مند به حوزه کاری خود، هستند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: بنابراین اعلام کردیم که شرکت‌های بخش خصوصی را برای دسترسی به اهداف خود مورد توجه قرار داده‌ایم و سعی داریم تعاملات خود را با بخش خصوصی تقویت کنیم.

وی اظهار کرد: بنای ما در دولت چهاردهم، استفاده ویژه از کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال است. اگر این کارگروه در مسیر درستی هدایت شود، برکات ویژه‌ای برای کشور خواهد داشت.

برنامه‌های وزارت ارتباطات با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اظهارات فعالان اقتصادی، از برگزاری دوباره این نشست در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: باید درباره فیبر نوری نگاهی به آمار موجود و مقایسه آن با آنچه در دیگر کشورها شاهد هستیم، داشته باشیم؛ طبق اطلاعات موجود ۱۱۰ میلیون مشترک تلفن همراه فعال و بیش از ۱۰ میلیون مشترک ثابت فعال داریم و نسبت ترافیک ثابت به همراه هم یک به ۵ است.

هاشمی ادامه داد: به‌طور میانگین، در دنیا شرایط بهتری در این نسبت‌ها دارد، پس باید پروژه فیبر نوری را با جدیت دنبال کنیم.

وی ادامه داد: هر سیاستی به بازنگری هم نیاز دارد. نگاه وزارتخانه این است که بازنگری در طرح فیبر نوری را در دستور کار قرار دهد و در این رابطه از ظرفیت‌های بخش خصوصی بهره خواهیم برد.

هاشمی درباره برنامه هفتم توسعه نیز گفت: این برنامه، میثاق دولت است و بدون مشارکت بخش خصوصی تحقق آن امکان‌پذیر نیست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از فعالان بخش خصوصی خواست تا در استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده به دولت کمک کنند.

هاشمی افزود: دراین‌بین، موضوع انرژی و قطعی‌های برق را نیز باید مورد توجه قرار داد، چون با قطع برق، ارتباطات هم مختل می‌شود؛ از این‌رو وزارتخانه اعتقاد دارد باید برای کمک به صنعت برق وارد شویم.

وی اظهار کرد: در رابطه با یارانه انرژی عدد قابل‌توجهی بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد دلار پرداخت می‌شود. باید توجه داشت که طرح اولیه زیرساخت‌های مدیریت مصرف را تدوین کردیم که با بخش خصوصی به اشتراک خواهیم گذاشت.

هاشمی تصریح کرد: نکات عنوان شده درباره صنعت مخابرات و سرکوب قیمت‌ها درست و دقیق است. در کنار این، موضوعات دیگری هم وجود دارد، نکته اول این است که بهره‌وری در صنایع مورد توجه نیست. درواقع باید به خود هم برگردیم و روند فعالیت‌ها را اصلاح کنیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: شرکت مخابرات ایران، مراکز و کانال‌هایی دارد و باید از این ظرفیت‌های خود استفاده بهتری می‌کرد. در حقیقت باید در مسیر بهره‌وری قدم برمی‌داشت که کمتر به آن توجه داشته است. پس باید هم‌افزایی به وجود آوریم تا هزینه‌ها مدیریت شود.

کمتر از ۴ درصد ظرفیت فیبرنوری در کشور استفاده شده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در توسعه فیبر ۸ میلیون پوشش داریم؛ یعنی تا ۳۰۰ متری مشترک رسیده‌ایم. کمتر از ۴ درصد از ظرفیت فیبر نوری در کشور استفاده شده است؛ ولی در دنیا تا ۷۰ درصد است. در کنار اتصال باید به مطالعه بازار هم بپردازیم. یعنی جایی را هدف‌گذاری کنیم که مشترک وجود دارد.

هاشمی، درباره دولت هوشمند و دولت الکترونیک، گفت: در این حوزه کارهای زیادی انجام شده ولی این خدمات در زندگی مردم ننشسته است. ما تلاش می‌کنیم چند اپراتور را در لایه خدمات با مشارکت بخش خصوصی در چهار سال پیش رو فعال کنیم. البته این کار آسانی نیست ولی با یک مدل اقتصادی و تعرفه گذاری‌ای مناسب زمینه مشارکت بخش خصوصی فراهم شود. ابر دولت، تجمیع خدمات دولت و کیفیت خدمات دولتی مورد تأکید وزارتخانه است.

وی تأکید کرد: دولت نمی‌خواهد به حوزه بنگاه‌داری وارد شود. در بخش خدمات به‌صورت ویژه، به کیفیت توجه داریم. می‌خواهیم از نگاه جزیره‌ای دوری کنیم وگرنه کارها سطحی باقی خواهد ماند. اولویت‌ها با همراهی بخش خصوصی تعیین شود و آن‌ها را به‌صورت جدی دنبال کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ما باید در ارائه خدمات و طراحی‌ها به نیاز منطقه توجه می‌کنیم. مثلاً برخی از خدمات در برخی از شهرستان‌ها ممکن است، به‌صرفه نباشد. ما به‌طورجدی از تولید محتوا حمایت می‌کنیم. یکی از کارکرد هوش مصنوعی، محتواست. ابزارهای هوش مصنوعی، تولید محتوا را تسهیل می‌کند.

وی به موارد حوزه تقنینی اقتصاد دیجیتال اشاره کرد: باید در این حوزه ذینفعان مشارکت جدی داشته باشند. پشت درهای بسته نباید قانون تدوین شود. در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال از مشارکت همه ذینفعان استفاده می‌کنیم. باید این حوزه پا به پای حوزه دیجیتال پیش رود. در حوزه تقنینی باید فعالان اقتصاد دیجیتال حضور داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: باید از برخورد سلیقه‌ای در این حوزه پرهیز شود وگرنه این برخوردها به صنعت ضربه می‌زند.

ستاری به حوزه تأمین اجتماعی هم اشاره کرد و گفت که مصادیق این حوزه را با همراهی بخش خصوصی احصا کرده و پیگیری کنیم.

وی گفت: نباید هزینه حوزه فناوری اطلاعات بیش از ۲ درصد هزینه سبد خانوار باشد؛ در حوزه تعرفه‌ها باید به وضعیت معیشت مردم هم توجه شود. این هزینه‌ها باید متناسب با واقعیت‌های اقتصادی، توصیه‌های کارشناسی و استانداردها باشد.

صنعت مخابرات باید در پروژه فیبر نوری ورود کند

در ادامه، مهرداد میراسماعیلی - نماینده سندیکای صنعت مخابرات ایران - از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات و جزئیات آن صحبت کرد و گفت: کل منابعی که مردم ایران بابت اینترنت و تلفن پرداخت می‌کنند تا ۱۴۰۲ به ۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. متأسفانه ارزش صنعت مخابرات را به‌شدت کاهش دادیم. اگر مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری وارد نشود، صنعت کشور آسیب جدی می‌بیند. از طرفی قیمت اینترنت باید به‌روز شود.

خواسته ما اینترنت آزاد و باکیفیت است

در ادامه این نشست، خانم بختیاری - فعال حوزه فاوا - با اشاره به بازنگری و بازسازی ساختار وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، گفت: بسیاری از مطالبات ما از دولت بلاتکلیف مانده و خواسته بخش خصوصی توجه به این مطالبات است.

وی اظهار کرد: باید وزارتخانه مشخص کند که برای آینده فناوری چه برنامه‌ای دارد؟ خواسته اصلی ما این است که زیرساخت‌های فناوری و اینترنت آزاد و باکیفیت داشته باشیم.

بختیاری تصریح کرد: به رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال توجه شود. اگر به این موضوع فکر نکنیم با چالش جدی در آینده مواجه خواهیم شد. نظام تقنینی اقتصاد دیجیتال با همکاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد. در قانون تفسیر ایجاد نکنیم. همچنین قانون تجارت الکترونیک که یک دهه است بلاتکلیف مانده، بررسی شود.

صادرات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید تقویت شود

داود ادیب - رئیس اتحادیه مخابرات - از برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات صحبت کرد و گفت: اگر وزارتخانه، مخابرات ایران را حمایت نکند با ورشکستگی شرکت‌های بسیاری مواجه می‌شویم.

او با اشاره به برگزاری نمایشگاه تلکامپ، گفت: از فردای اتمام نمایشگاه باید برای اجرای سال بعد نمایشگاه برنامه‌ریزی کنید تا بتوانیم در آینده تلکامپ را به‌صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

موازی کاری و برخورد سلیقه‌ای در حوزه فاوا رفع شود

در ادامه نشست، فرهاد زواره‌ای - عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران - گفت: ما در حوزه ارتباطات، فناوری، نظارت و امنیت تصویری، با موازی کاری و برخورد سلیقه‌ای مواجه هستیم. ما می‌خواهیم در کارگروهی این موارد را احصا کنیم و به‌صورت یکدست، چالش این صنعت را بررسی و به راه‌حل برسیم.

او تأکید کرد: برای نظارت و پایش تصویری، به کلام و خواسته واحدی نیاز داریم.

تولید و واردات تجهیزات فاوا به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل روبه‌رو است

فروردین - عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا -هم گفت: مشکل اصلی حوزه فناوری به خاطر نحوه پیاده‌سازی افتا (امنیت فضای توسعه و تبادل اطلاعات) و صدور مجوز آن است.

او با بیان اینکه بخشی از صنعت فاوا در حال ورشکستگی است، ادامه داد: اقتصاد و تحول دیجیتال به تجهیزاتی نیاز دارد که بخش بزرگی از آن وارداتی است و ما هم‌زمان با اینکه بخشی از این تجهیزات را هم تولید می‌کنیم، مجبوریم که بخش بزرگ‌تری از این صنایع و تجهیزات را وارد کشور کنیم؛ اما هر دو بخش تولید و واردات به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل جدی روبه‌رو است.

عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا تأکید کرد: این حوزه نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بدون تجهیزات صحبت از اقتصاد و تحول دیجیتال سرنوشت مشخصی ندارد. فناوری اطلاعات مقدم بر صنعت ارتباطات است و باید به این حوزه توجه ویژه شود.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  3. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  4. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  5. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  6. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  7. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  8. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  9. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  10. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

  11. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  12. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  13. دست هایی که بر سفره دراز نمی‌شود‌!

  14. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  15. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  16. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  17. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  18. تابعیت دوگانه جرم است؟

  19. روایت هولناک فردی که گوشش بریده شد | با کاتر گوشم را بریدند ... یکی از آنها فیلم می گرفت

  20. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

  21. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  22. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  23. حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد

  24. از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید!

  25. پست‌گرفتن دختر پرحاشیه «صفدر حسینی» و ادامه انتصابات مورد سوال در دولت پزشکیان

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  13. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  14. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  23. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

آخرین عناوین