به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه هفته گذشته و در حالیکه ساعاتی از اعلام خبر آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی نمیگذشت، اخبار انجام عملیات گستردهای توسط گروه تروریستی «تحریر الشام» در شمال غرب سوریه و استان حلب منتشر شد.
این گروهک تروریستی که پیشتر با نام جبهه النصره شناخته میشد در روزهای اخیر حمله به سمت مراکز استقرار ارتش سوریه در غرب حلب را آغاز کرد. علاوه بر «تحریر الشام» نام چندین گروهک تروریستی دیگر که همپیمان با این تروریستها بوده نیز در میان حملهکنندگان به حلب دیده میشود. مضاف بر اینکه برخی اخبار حاکی است گروه موسوم به «ارتش ملی سوریه» متشکل از معارضان سوری تحت حمایت ترکیه نیز در کنار گروه تحریر الشام در نبردها مشارکت دارند.
در پاسخ به این حملات، ارتش سوریه با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه، حملات هوایی گستردهای به مواضع تروریستها انجام داده و بسیاری از استحکامات آنان را مورد هدف قرار داده است.
حمله به حلب؛ تلاشی برای مشغول کردن روسیه در چند جبهه
«جعفر قنادباشی» در گفتوگو با ایسنا درباره حملات تروریستهای تکفیری به سوریه اظهار کرد: روسیه و ناتو الان بیشترین تضاد را با یکدیگر در منطقه دارند و از آنجایی که ترکیه عضو ناتو است و روسیه از حامیان سوریه است، برخی این تحلیل را دارند که این مساله با جنگ در اوکراین ارتباط دارد و تلاشی است تا روسیه را در چند جبهه مشغول کنند اما دیدیم که روسیه واکنش به موقع و خوبی نشان داد و حملات گستردهای علیه مواضع تروریستها در شهرهای ادلب و حلب و حماه انجام داد.
وی ادامه داد: همانطور که در اخبار دیدیم و شنیدیم نیروهای تکفیری، آموزش پهپادی در اوکراین داشتند و اینها نشان میدهد که ناتو و آمریکا برای روسیه برنامه دارند و البته روسیه واکنش نشان داد و به سرعت و با حجم زیاد به سرکوب تروریستها اقدام کرد.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: از سویی جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی در تنش جدی هستند و بعد از آتشبس لبنان و با توجه به این که سوریه در بحث لبنان درگیر بود، اینها تلاش دارند تا به نحوی یک بخش مهمی از جبهه مقاومت را دوباره مشغول کنند. اسرائیل خود را در این درگیری شکست خورده میداند از این رو سعی دارد در ادامه ضرباتی به محور مقاومت مخصوصا حماس و حزبالله بزند و این را در سوریه نیز دنبال میکند. البته در این رابطه نیز ناتو و آمریکا هم منافع مشترک دارند.
تروریستهایی که به سوریه حمله کردند را باید نسخه جدیدی از حرکتهای گذشته در زمان رویش داعش بدانیم
قنادباشی گفت: تروریستهایی که به سوریه حمله کردند را باید نسخه جدیدی از حرکتهای گذشته در زمان رویش داعش بدانیم.
وی در رابطه با رویکرد ترکیه در موضوع حمله به سوریه اظهار کرد: متاسفانه برعکس آنچه برخی میگوید ترکیه به گروههای اسلامگرای اخوانی نزدیک است اما این طور نیست. ترکیه عضو ناتو است و در این چارچوب اقداماتی را باید انجام دهد و باید سیاستهای ناتو ار دنبال کند و سیاست الان ناتو خدشهدار کردن منافع روسیه در هر جایی است و اردوغان نشان داده که هر جا توانسته حمایت اروپا و آمریکا را جلب کند، خوب وارد شده است و برای حفظ خودش در قدرت این کارها را انجام میدهد. ترکیه وامدار ناتو و آمریکا و اروپاست ولی با موضوع کردها و خطر آنها برای ترکیه سعی دارد در فضای داخلی خود این رفتارها را توجیه کند. ترکیه به بهانه ایجاد مرزهای امن در مرز با عراق و سوریه، همواره حملاتی به عراق و سوریه داشته است، اما هیچ وقت هم موفق نبوده است و مرزهایش امن نشده است چون خودش آتش بیار معرکه بوده است.
قنادباشی ادامه داد: ترکیه در بسیاری از مسائل از جمله در قضیه آذربایجان و قفقاز هم از پشتیبانی گروههای افراطی برخوردار بوده است و از آنها استفاده کرده است. حتی در پیگیری سیاست «عثمانی گرایی» و «ترکستان بزرگ» از گروههای افراطی استفاده کردهاند.
در حال تجربه نسخه سومی برای سرنگونی بشار اسد در سوریه هستیم
وی با بیان اینکه «الان در حال تجربه نسخه سومی برای سرنگونی بشار اسد در سوریه هستیم» اظهار کرد: ابتدا بشار اسد را میخواستند در قالب کارهای لیبرالیسیم سرنگون کنند اما شکست خورد و این همزمان با بهار عربی بود. بعد نسخه را عوض کردند و تروریسم و داعش را ایجاد کردند ولی آن هم شکست خورد و الان ترکیبی از این ۲ روش را در پیش گرفتند. بنابراین الان شرایط دشواری در سوریه حاکم است و باید مراقب بود چرا که اینها مردم سوریه را سپر خود قرار دادهاند مثل آنچه در زمان داعش شاهد بودیم. از طرفی معتقدم اینها از فرصت دوره انتقال قدرت در آمریکا سعی دارند به نفع خود استفاده کنند. آنها به خوبی میدانند که ترامپ از این چیزها خوشش نمیآید، بنابراین این مساله تا روی کار آمدن ترامپ است.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: متاسفانه در حملات گروههای تروریستی به سوریه شاهد تلاش برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی در جبهه مقاومت هستیم، این درحالی است که در روند جنگ در غزه تلاش شد تا میان این ۲ گروه وحدت ایجاد شود اما اینها تلاش دارند تا این مساله را برهم بزنند از این رو باید مراقب این اقدامات نیز بود.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.