اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  4030912045 ۵۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

عباس عبدی نوشت: ماده ۱، بی‌عفتی را عبارت از هر نوع رفتار و گفتار و حرکت شهوانی خلاف شرع تعریف کرده است. واقعا نوبر است که قانونگذار یک کلمه و رفتار را تا این اندازه کشدار و شلخته و نامتعین تعریف کند و بخواهد آن را جرم بداند. شاید قانونگذاران با کوچک‌ترین رفتاری و گفتاری تحریک شهوانی شوند، به مردم چه ربطی دارد؟

اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب
عباس عبدی در مقاله تحقیقی و تحلیلی درباره قانون حجاب و عفاف برای روزنامه اعتماد نوشت: ساده‌ترین تعریف از قانون این است: «قاعده‌ای که از طرف مرجع صلاحیت‌دار که معمولا مجالس هستند تصویب و اجرا شود.» خب حالا بیایید فرض کنیم که چنین مرجعی به علل گوناگون تصویب کند که مردم هر روز و در ساعت معینی باید یک دقیقه سکوت کنند.
 
احتمالا خواهید گفت که نویسنده عقلش را از دست داده است مگر می‌توان چنین قانونی را تصویب کرد؟ فرض محال که محال نیست؛ به علاوه خیلی هم محال نیست. قانونی که مجلس با عنوان پرطمطراق و البته بی‌ربط «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» در ۷۴ ماده طولانی تصویب کرده گزاره‌های عجیب و غریب فراوان دارد.
 
اصرار تندرو‌ها برای اجرا و ابلاغ این مصوبه و در این شرایط عمومی، بیش از اینکه بازتابی از تعهدات اخلاقی و اسلامی باشد، نشان‌دهنده ماجرای سیاسی مهمی در پشت آن است؛ چون مدت‌های مدیدی است که با رفت و آمد‌های غیرعلنی متن مصوبه نهایی شده بود و اکنون با تأخیر فراوان آقای قالیباف درباره قانون خود چنین گفت: «حجاب قانون دارد و این قانون که در زمان خودش ابلاغ خواهد شد. یک لایحه است و دولت برخی مواد را به آن اضافه کرد، ما در مجلس گفتیم باید برخی ابعاد هم اضافه شود و نمی‌توان فقط سلبی به آن نگاه کرد. بر اساس قانون حجاب که ۲۳ آذر ابلاغ خواهم کرد کسی که کشف حجاب می‌کند، در مرحله دوم، جریمه بار اول ارتکاب کشف حجاب هم به آن اضافه می‌شود. سعی کردیم جلوی هر گونه درگیری مستقیم را بگیریم.»
 
حالا بیایید پرسش اولیه را به نحو دیگری طرح کنیم. عدالت چیست؟ اگر غایت قانون را عدالت بدانیم، باید گفت که عدالت اجرای قانون است. پس اگر قانون بر مبنای عدالت تنظیم و تصویب نشود، قانون نیست؛ بلکه ظلمی است که به نام قانون انجام می‌شود. مثل خیلی از قوانینی که در نظام‌های قبلی تصویب و اجرا می‌شد. پس هدف اصلی عدالت است؛ از این نظر فلسفه حقوق و قانون باید معطوف به عدالت و نظم اجتماعی باشد. البته نظمی عادلانه.
 
قانون دو وجه دارد؛ اول، قانون به لحاظ شکلی و ادب درونی آن و دیگری محتوای قانون است. قانون به لحاظ شکلی باید چند ویژگی مهم داشته باشد و موارد مهم آن را که در مصوبه کنونی حجاب نیست، ذکر می‌کنم. قانون باید علنی باشد؛ البته پس از ابلاغ علنی خواهد شد، ولی چرا در زمان تصویب آن را به صورت محرمانه در کمیسیون ۸۵ تصویب کردند و حتی با گذشت زمان زیادی از ابتدای ارائه لایحه دولت تاکنون چیز زیادی درباره این مصوبه در سایت مرکز پژوهش‌های مجلس نیز وجود ندارد؟
 
به علاوه اگر چه آقای قالیباف خواسته‌اند از خود و مجلس رفع مسوولیت کنند و آن را لایحه دولت و قوه قضاییه دانسته‌اند، ولی واقعا آن را نمی‌توان لایحه دانست، زیرا آن اندازه تغییرات در آن داده شده که به ۲۹ صفحه رسیده، در حالی که در اصل لایحه کوچکی بوده و دیگر نمی‌توان متن نهایی را لایحه اولیه دانست، چون به کلی تغییر ماهیت داده است. مهم‌تر از همه اینکه این متن در کمیسیون اصل ۸۵ که افراد معدودی هستند رسیدگی و تصویب شده است، در حالی که هیچ ضرورتی به آن نبود.
 
علت روشن است؛ ترس از اطلاع مردم از مفاد آن پیش از تصویب نهایی است. به علاوه ترس نمایندگان در دفاع از جزییات آن است که نزد مردم مورد نفرت واقع شوند؛ بنابراین شرط علنی بودن برای قانون شامل این مصوبه نمی‌شود. شرط دوم، قابلیت اجرا یا پایداری در طول زمان است. قانونی که از همین ابتدا اغلب آگاهان حقوقی و سیاسی و اداری و دولتی معتقدند که قابلیت اجرا ندارد و رییس‌جمهور هم اعتقاد دارد که دولت امکان اجرای چنین مصوبه‌ای را ندارد و بدون تردید مسوولان اغلب نهاد‌های مرتبط با این مصوبه نیز چنین عقیده‌ای را دارند، چگونه می‌تواند پایدار و قابل اجرا باشد؟
 
شرط بعدی بار نکردن الزامات غیرممکن از سوی قانون بر اشخاص است. قانونی که اجرای آن جز با خبرچینی مردم و حتی به کارگیری اتباع خارجی علیه مردم خود ممکن نشود، به معنای واقعی ضدقانون است. در این قانون باید مردم را تبدیل به خبرچین کرد تا علیه خودشان خبرچینی کنند. فرض کنید کسی در خیابان خفت‌گیری کند؛ فوری مردم اطلاع می‌دهند یا حتی به حمایت از قربانی می‌شتابند، نیازی هم به الزام قانونی ندارند. اگر صدای مشکوکی از خانه همسایه بشنوند فوری به پلیس خبر می‌دهند. آیا کسی آنان را ملزم به خبرچینی می‌کند؟ خیر؛ زیرا می‌دانند آنجا ممکن است جرم واقعی رخ بدهد، نه رفتاری که هر روز در کوچه و خیابان به صورت عادی از سوی زنان در حال انجام است.
 
شرط بعدی وضوح و روشنی مفاد قانون است. این قانون فاقد آن است؛ در واقع قانون نیست و نتوانسته است تعریف جامع و مانع جدی از آنچه که جرم معرفی شده به دست بدهد. این از بدیهیات قانونگذاری است که مفاهیم و رفتار‌ها ابتدا تعریف حقوقی و عینی می‌شوند. مثلا هنگامی که از رابطه نامشروع سخن به میان می‌آید تعریف دقیق و مشخص از آن می‌شود، در حالی که این قانون فاقد تعریف است. تبصره ۲ ماده ۱، بی‌عفتی را عبارت از هر نوع رفتار و گفتار و حرکت شهوانی خلاف شرع تعریف کرده است.
 
واقعا نوبر است که قانونگذار یک کلمه و رفتار را تا این اندازه کشدار و شلخته و نامتعین تعریف کند و بخواهد آن را جرم بداند. شاید قانونگذاران با کوچک‌ترین رفتاری و گفتاری تحریک شهوانی شوند، به مردم چه ربطی دارد؟ به علاوه خلاف شرع یعنی چه؟ این همه فتوا وجود دارد و هر کس از مرجع خود تقلید می‌کند. قانونگذار باید مصادیق خلاف شرع را در قانون بیاورد. به علاوه این خیلی‌ها مسلمان نیستند برای آنان خلاف شرع چه معنایی دارد؟ یا درباره کشف حجاب نوشته‌اند کسی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال بر سر نداشته باشد.
 
این تعریف نوبر است و عدول از حجاب شرعی است. به عبارت دیگر مساله تصویب‌کنندگان دیگر حجاب شرعی نیست فقط یک شال روی سر است. پس اگر نیست، باید پوشش عرفی را ملاک قرار بدهید. مثلا اگر کسی یک شال نیم‌بند روی سرش باشد و آرایش کرده و بخش اصلی موهایش پیدا باشد، اشکالی ندارد؟ شما که تا اینجا آمده‌اید، فقط معطل انداختن یک شال بی‌ربط و باربط روی سر هستید!
 
شرط بعدی ضرورت وجود انسجام میان قواعد و اجرای قانون با محتوای آن است. روشن است که این ویژگی در مصوبه مذکور نیست. تبصره فعلی حجاب که سعی کرده‌اند دقیق باشد، شامل حجاب شرعی است که در تبصره ماده ۶۳۸ چنین است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا از ۶,۶۰۰,۰۰۰ تا ۳۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.»
 
این جرم درجه ۸ محسوب می‌شود یعنی آخرین و کم‌اهمیت‌ترین جرم در نظام جزایی ایران است و حتی نیازی به دادسرا ندارد و مستقیم در دادگاه مطرح و رسیدگی می‌شود. حالا این ماده ملغی می‌شود و حجاب به معنای شرعی نیز ضرورتی ندارد، ولی چنان جرم مذکور را توسعه داده‌اند که ارتکاب آن در بار دوم از جرایم درجات ۴ یا ۵ هم بالاتر است. این نشان می‌دهد که تصویب‌کنندگان با هیچ یک از مبانی قانون‌نویسی آشنایی ندارند. کار را به جایی رسانده‌اند که دوربین‌های نهاد‌های امنیتی را هم به خدمت کنترل و مهار پوشش زنان در آورده‌اند؟!
 
اصولا جرم به افعالی اطلاق می‌شود که تعداد اندکی از مردم مرتکب آن شوند. این مصوبه به گونه‌ای است که میلیون‌ها زن و حتی مرد را مصداق رفتار مجرمانه خواهد دانست و باید روزانه هزاران پرونده جدید در این باره باز کرد. اینکه جرم نیست. چنین مصوبه‌ای یک اکثریت مجرم را تحویل می‌دهد، تازه مساله را حل هم نمی‌کند. چرا؟ شما جلوی برخی از زنان را با پوشش مورد نظر در اماکن عمومی گرفته‌اید در اماکن خصوصی چه کار خواهید کرد؟ آنجاست که گره‌های روانی ایجاد شده در فضای عمومی باز می‌شود. اشتباه مصوب‌کنندگان این است که اصلا توجهی به نتایج مطالعات و نظرسنجی‌ها ندارند؛ حتی حاضر نیستند اطراف خودشان را ببینند. شما نمی‌توانید با یک جامعه برخورد کنید.
 
وجه اعتقادی حجاب ۱۰ برابر مهم‌تر از وجه رفتاری آن است و این قانون نه تنها موفق به تغییر رفتار نمی‌شود بلکه وجه اعتقادی حجاب را تضعیف کرده و نفرت‌انگیز خواهد کرد. ضعف اصلی و مهم این مصوبه، فلسفه آن است. این قانون نه از فلسفه شرع تبعیت می‌کند و نه از فلسفه حقوق طبیعی و نه از فلسفه اجتماعی حقوق. شکلی سطحی شده و غیرعقلانی از فلسفه پوزیتیویستی است که قانون را اراده حاکم می‌داند. اول اینکه این مصوبه معادل اراده حاکم هم نیست. اکثریت قاطع مجریان که برای آن در نظر گرفته شده است، موافق اجرای چنین مصوبه زیان‌باری نیستند.
 
ولی مهم‌تر از همه اینکه این قانون نه تنها منجر به نتیجه نمی‌شود بلکه نتیجه عکس دارد. زیرا اعتبار حجاب و پوشش شرعی را نزد افکار عمومی تضعیف می‌کند. این مصوبه مبتنی بر فلسفه زور و نهی و مجازات است. این فلسفه هیچگاه نتوانسته است موفق شود، همچنان که تاکنون نتوانسته است مساله را حل کند. در کوتاه‌مدت ممکن است اثراتی داشته باشد، ولی در میان‌مدت نتایج آن کاملا معکوس است. کافی است به کاهش چشمگیر حجاب در همین دو سال اخیر که برخورد‌های تند انجام شد مراجعه کنید.
 
بر اساس قاعده فقهی «حرمت تنفیر» انجام هر عملی که مستوجب بیزاری و نفرت مردم از دین شود، حرام است. می‌توان نتایج این قانون را از این جهت به راحتی سنجید و تحقیق کرد. متاسفانه برای یک دستمال قدرت می‌خواهند قیصریه را به آتش بکشند. مشکل مهم این مصوبه، در فهم نادرست از کارکرد آموزش است. گمان می‌کنند که مردم به این علت حجاب ندارند که نمی‌دانند این امر چقدر زیان‌بار است. در حالی که توجه ندارند حدود ۴۵ سال است که یک‌ضرب درباره حجاب تبلیغ و آموزش داده می‌شود و نتیجه عکس دارد.
 
اتفاقا افراد فاقد حجاب کسانی هستند که به نسبت از سطوح آموزشی و علمی بالاتری برخوردارند و نه تنها ضعف آموزش ندارند، بلکه در این ۴۵ سال مدام تحت آموزش و تبلیغات قرار داشته‌اند و همه این آموزش‌ها را دیده‌اند؛ این برنامه‌های بسیار متنوع که برای آموزش و تبلیغ و... که در مصوبه آمده، نوعی مغازه برای کاسبی عده‌ای است که نتیجه آن اتلاف منابع مادی مردم و اثرات منفی بر حجاب است. فلسفه قابل قبول قانون فقط می‌تواند فلسفه اجتماعی باشد. دین هم از خلال پذیرش جامعه می‌تواند در قانونگذاری و حقوق بازتاب پیدا کند. محدود کردن قانون به دین و شریعت، جز اینکه دین را تضعیف می‌کند نتیجه دیگری ندارد، همچنان که تجربه نیم قرن گذشته این را اثبات می‌کند. قانونی که مورد قبول مردم نباشد، کلیت حکومت و اقتدار آن را با چالش مواجه می‌کند.
 
در واقع قانون و مشروعیت نهاد برآمده از آن را زیر سوال می‌برد. قانون برای رشد و حفظ حیات اجتماعی است و نه قدرت مسلط. قانونی که علیه مردم باشد، عادلانه نیست. مثل آبی است که آلوده است و موجب بیماری می‌شود هر چند نام آن آب است. قانونی که مواد آن کشدار و غیرمتعین باشد، بیش از هر چیز برای اجرا نکردن است.
 
پیشنهاد می‌کنیم که از قضات نظرخواهی کنید تا ببینید قضاتی که باید حکم بدهند چه تعداد موافق آن هستند. قضات که نزدیک‌ترین نیرو‌ها به ارزش‌های حکومتی هستند. شاید بخش مهمی از آنان اجرای این قانون را مغایر با عدالت تجربی خود خواهند دانست. اکثریت قاطعی از مجریان غیرقضایی نیز با آن موافقت نخواهند داشت. این ادعا به راحتی قابل آزمون است.
 
حتما مجلس گمان می‌کند که مصوبه آن را باید همه اجرا کنند؟! این برداشت به کلی فاقد وجاهت و عقلانیت است. این مصوبه در مواردی ضدعدالت و تبعیض‌آمیز هم است. مثلا رعایت حجاب را در امتیازات پذیرش و دانشجویی برتر مهم دانسته است، در حالی که علم چه ربطی به حجاب دارد؟ آقایان خودشان اگر بتوانند بهترین بیمارستان‌های خارجی را برای درمان انتخاب می‌کنند که هیچ کدام آنان پزشکان محجبه ندارد؛ ولی نوبت به مردم که می‌رسد، باید حجاب را به عنوان یک امتیاز دانشجویی و ارتقای او در نظر گرفت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۸۱۱۹۲۱۱:۲۲:۴۳ ۱۴۰۳/۹/۱۲
جالب هست هرچی تفکرات خاص هستند را می‌گذارید وقتی علیه قوانین کشور و شرع هستند!!!
جفرعلی۳۶۸۳۱۹۶۰۰:۳۶:۲۵ ۱۴۰۳/۹/۱۴
این عبدی و دار و دسته اش درباره ی تمام مسائل خودشون رو خود عاقل پندار میدونن.
ناشناس۳۶۸۱۱۹۴۱۱:۲۴:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۲
حرف های پر از سفسطه و مغرص گونه و سیاسی
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۸۲۱۷۱۰۸:۲۱:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۱۳
خوب است معنای حرف های سفسطه و مغرضانه و سیاسی را هم فهمیدیم! نه هموطن گرامی از قضا در مطالب ایشان(آقای عباس عبدی) نه سفسطه ای است و نه مغرضانه و سیاسی! چرا آنچه واقعیت دارد را می خواهید چیز دیگری وانمود کنید؟! من هم به سهم خود همانند حداقل دو هموطن گرامی دیگر(کامنت شان قدری پایین تر در اینجا) این تحلیل ایشان را جامع می دانم و خواندن آن را به دیگران توصیه می کنم. و من الله التوفیق
ناشناس۳۶۸۳۲۶۴۰۶:۰۳:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
بابا جالبه که صراحتا به ایرادات قانون اشاره شده، و گفته از مجریان نظر خواهی کنند. حالا ما از یا چیزی خوشمان نیامد تبدیل به سفسطه و سیاسی کاری می‌شود، اگر هدف از تصویب آن سیاسی کاری نبود که چرا زمان آقای رییسی تصویب نشد، اگر مشکلات آن رفع شده این موارد ذکر شده دیگر چیست؟
ناشناس۳۶۸۳۷۱۵۱۴:۴۰:۴۸ ۱۴۰۳/۹/۱۴
منظورت از چیزی خوشمون نیومد چیه ؟ از ولنگاری و بی دینی خوشت نمیاد یا از اجرای دین و حمایت از خانه و خانواده
ناشناس۳۶۸۳۷۴۰۱۵:۱۵:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
ما هم خوشمون نمیاد قانون مراکز یا رانندگی یا.... رو انجام بدیم ولی قانونه...اینکه دیگه قانون خداست
علی۳۶۸۱۲۰۷۱۱:۳۸:۰۴ ۱۴۰۳/۹/۱۲
قانون حجاب قانونی هست که اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران رو مجرم ، و مستحق جریمه و تنبیه و ارشاد میدونه
ناشناس۳۶۸۲۲۱۳۰۹:۱۰:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
مانند راهنمایی و رانندگی حال برو آن را هم خرده بگیر!
ناشناس۳۶۸۳۷۲۵۱۴:۵۳:۵۵ ۱۴۰۳/۹/۱۴
پس سعی می‌کنیم با انجام مفاد این قانون از مجرم بودن و جریمه شدن و تنبیه شدن پرهیز کنیم
ناشناس۳۶۸۱۲۳۲۱۱:۵۱:۴۲ ۱۴۰۳/۹/۱۲
بهترین تحلیلی که خوانده ام در مورد مصوبه اخیر توصیه می کنم بخوانید
ناشناس۳۶۸۳۵۲۵۱۱:۲۲:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
مطمعناً کافرها جاسوسان بی دین ها شیطان پرستها ولنگارها غرب زده ها و ماهواره تماشاچی ها ......... از این تحلیل های دین ستیز خوشحال می‌شوند
حسام۳۶۸۱۳۵۸۱۳:۰۰:۰۵ ۱۴۰۳/۹/۱۲
زنده باد جناب عبدی کامل و جامع و دقیق و شفاف و محکمه پسند عدم موفقیت این قانون تحمیلی رو توضیح دادند
ناشناس۳۶۸۲۰۴۱۰۰:۳۵:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
واقعا ما در شرع قانون نصف و نیمه نداریم اگر معتقدید که حجاب واجب شرعی است پس چطور قانون را بر اساس حجاب عرفی نوشته اید؟!
ناشناس۳۶۸۳۷۰۹۱۴:۳۴:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۱۴
چون فکر نمی‌کردند روزی بخاطر ماهواره نیمی از مردم بخاطر خودنمایی و نیمه لخت شدن دین خود را بفروشند
ناشناس۳۶۸۲۹۹۷۲۰:۱۴:۲۸ ۱۴۰۳/۹/۱۳
وقتی اعتقاد کامل به دین داشته باشی قطعاً به احکام و قوانین آن متعهد خواهی بود .
ناشناس۳۶۸۳۷۱۳۱۴:۳۸:۰۸ ۱۴۰۳/۹/۱۴
دقیقاً و آنها که به بیراهه رفتند باید در ملا عام و جامعه احکام دین را رعایت کنند یا مجازات شوند
ناشناس۳۶۸۳۰۴۸۲۱:۲۲:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۱۳
بله کاملا درست است متاسفانه مسولین ما بفکر حجاب و شرع این قانون را ننوشتند بلکه برای دارمد این قانون را نوشتند .
ناشناس۳۶۸۳۰۴۹۲۱:۲۶:۴۷ ۱۴۰۳/۹/۱۳
امروز تمام دنیای اسلام و کشورهای مسلمان از این موضوع حجاب عبور کردن حتی عربستان که مهد اسلام است .
ناشناس۳۶۸۳۰۷۲۲۲:۰۰:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۱۳
ایران جای بی حجابی نیست ؟
ناشناس۳۶۸۳۰۹۲۲۲:۱۲:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۱۳
لطفا ، میلیونها اتباع بیگانه و اجنبی .. تحمیل شده به ایران رو بفرمائید که دمار از روزگارمان درآورده اند و با استفاده از یارانه ها و امکانات مردم بینوایمان ، شبانه روز فقط بچه می آورند !! اتباع مجاز غیر مجاز دیگه چیه ..لطفا همه رو به افغانستان اخراج کنید.
ناشناس۳۶۸۳۱۵۵۲۳:۳۹:۱۶ ۱۴۰۳/۹/۱۳
نه به حجاب اجباری . اللهم عجل لولیک الفرج
نا شناس۳۶۸۳۱۷۱۰۰:۰۳:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۱۴
بسیار تحلیل منطقی وکارشناسانه ومنطبق بر واقعیات جامعه است
همتی۳۶۸۳۱۷۳۰۰:۰۶:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۱۴
احسنت به ایشون . خواهشا مردم را به جون همدیگه نندازید .راننده سرویس مدرسه یا راننده تاکسی وظیفه نداره به بقیه گوشزد کنه حجابت را رعایت کن .چرا پیامک کشف حجاب باید برای مالک خودرو بره ؟؟یه کاری کردید که شاید اصلا راننده قبلا به مسافرها نگاه هم نمی‌کرده الان باید راننده نگاه کنه ببینه طرف روسری داره یا نداره .فقط خواهشا یه قانون بزارید این لباس های جلف و پاره پوره که تو بازار مد میشه را نظارت کنند .من کاری به روسری ندارم .اتفاقا مو سر را پوشانده .خودمم بی‌حجاب نیستم .ولی خیلی زشته یه عده لباس های زشت و زننده میپوشن میان بیرون و پاره پوشی را رواج میدن .رو لباس ها نظارت کنید .
ناشناس۳۶۸۳۷۰۸۱۴:۳۱:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
نیازی به گوشزد نیست وقتی تمام راننده ها مجبور باشند ولنگار و بدحجاب رو اجازه ی ورود به ماشین ندهند وگرنه خودشون جریمه خواهند شد آنها همه ولنگار را اجازه سوار شدن نمی‌دهند و هر کسی که برای رفت و آمد نیاز به استفاده از ماشین و مترو و اتوبوس داره مجبور میشه حجاب را رعایت کنه... پس شما نیاز نیست گوشزد کنید .. اجازه ندارید ولنگار را سوار کنید در غیر این صورت جریمه میشید
ناشناس۳۶۸۳۲۴۹۰۳:۵۵:۰۱ ۱۴۰۳/۹/۱۴
درود آقای عبدی...اماکوگوش شنوا ....
۰۳۱۳۳۶۸۳۲۵۳۰۴:۰۹:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۱۴
سلام آقای عبدی بزرگوار من سوال ازشما دارم بمن بفرماییدایانبوشیدن یاکم پوشش بودن جرم هست یانه اگرهست چراواگرنیست چراایامن میتوانم باهرپوششی درجامعه حضورداشته باشم یانه بزرگوارایا تصویب یه قانون برای حفاظت ازروح یک انسان چون آسیب واردشده دیده نمیشه بنظرشما کاراشتباهیست آقای عبدی عزیز بعضی وقتهاسیاست راکناربگذاریدبه وجدان خودتلنگری بزنیدمسیراشتباهی که غرب یکصدسال پیش اشتباه رفته والان به دربسته خورده راخواهشا روی جوان دل پاک ایرانی پیاده نکنیدممنون ازشما
علی۳۶۸۳۲۶۲۰۵:۰۸:۲۵ ۱۴۰۳/۹/۱۴
به نظر من قانون حجاب یعنی اینکه حکومت نتوانسته کار فرهنگی انجام بده و به زور و جریمه متوسل شده باید گفت شما که نمی‌توانید کار فرهنگی انجام بدین و رهایش کرده اید چرا از مردم انتظار حجاب و کارهای مشابه دارید.
ناشناس۳۶۸۳۶۹۲۱۴:۱۴:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
چون میخان با این قانون کار فرهنگی را شروع کنند و ادامه بدهند و بعد از خواهش و توضیح و مماشات وقتی جسارت و گستاخی ها در حد لخت شدن شد حالا باید با جریمه و مجازات برخورد کرد.
ناشناس۳۶۸۳۲۶۷۰۶:۲۱:۲۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
اجرای این قانون اقلیت مردم را در مقابل اکثریت مردم قرار خواهد داد .
ناشناس۳۶۸۳۷۰۱۱۴:۲۳:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۱۴
هیچوقت هرزه و ولنگار و بی دین را اکثریت نبین که در جامعه اسلامی نابودی کافران و قانون شکنان ، اولین وظیفه ی هر دولت در ایران هست
حسین۳۶۸۳۲۷۳۰۶:۵۱:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۱۴
ممنون از آقای عبدی خوب نوشتین.
محمد لرکی۳۶۸۳۲۷۹۰۷:۰۱:۴۱ ۱۴۰۳/۹/۱۴
تفسیر و تحلیل ی پر از ضد و نقض!!!
ناشناس۳۶۸۳۳۰۰۰۷:۵۲:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۱۴
حجاب واجبه باید باشد در کشور ایران اسلامی مردم شهید دادن
Gavdf۳۶۸۳۷۵۳۱۵:۳۳:۴۲ ۱۴۰۳/۹/۱۴
شهدا برای دفاع از خاک مملکت شهید شدن نه برای حجاب
ناشناس۳۶۸۳۳۲۰۰۸:۰۹:۴۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
اگر میخواهید برای حمایت از خانواده کاری کنید جلو دزدی ورانت وگرانیهای بی دلیل رابگیرید یک تیکه پارچه کاری نمیکنید
ناشناس۳۶۸۳۶۷۲۱۴:۰۰:۵۱ ۱۴۰۳/۹/۱۴
گرانی و اقتصاد را کنار اومدند ولی با بی بندوبار بیشرف و طرفدارانش هزاران خانواده و جوان نابود و در زندان‌ها گرفتار و گاهاً به کشته شدن ختم شد ..
زن۳۶۸۳۳۲۵۰۸:۱۷:۴۸ ۱۴۰۳/۹/۱۴
چرا یه رفراندوم آزاد نمیزارن تا ببینند واقعا خواست مردم چیه چه لایحه بی عدلی هستش که یه بیگانه بیاد تو مملکتم با من برخورد کنه و من حق دفاع نداشته باشم .
ناشناس۳۶۸۳۷۳۰۱۵:۰۰:۰۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
بیگانه برای اقوام خودش خواهش خواهد کرد که رعایت قانون جمهوری اسلامی ایران را بکند شما هم برای خودت و همشهری و خانواده خودت رعایت قانون را توضیح بده ..نیازی نیست از الان حمله کردن و دفاع کردن را وسط بکشی ...
ناشناس۳۶۸۳۴۱۱۰۹:۳۱:۰۷ ۱۴۰۳/۹/۱۴
این طرح راه انداختن تا گرانی آینده بنزین را ماست مالی کنند
هم وطن۳۶۸۳۴۴۳۰۹:۵۸:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۱۴
جرایم حاصل از بی حجابی به کجا خواهد رفت؟
ناشناس۳۶۸۳۷۰۲۱۴:۲۶:۲۳ ۱۴۰۳/۹/۱۴
باهاش میشه جاده و بیمارستان و مسکن و مدرسه ساخت و در خدمت جامعه قرار داد تا از بیسوادی دینی و اعتقادی در بیاد
ناشناس۳۶۸۳۴۶۵۱۰:۱۵:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۱۴
اصلا وابدا قانون حجاب باید هر سریعتر اجراشود جولان بی بندباری باید تمام شود ما مدیون خون پاک شهدا وخانواده شهدا وخود جانبازان هستیم هستی شون را دادن که اسلام باعفت وحضرت زهرایی س داشته باشیم
رعنا۳۶۸۳۴۷۶۱۰:۲۳:۲۵ ۱۴۰۳/۹/۱۴
تحلیل بسیار خوبی ارائه شده و در چندجا دلیل این همه اصرار بر حجاب را به دست آوردن قدرت توسط یک جناح عنوان کرده، ولی موضوع فراتر از این است و باید دست استعمار و ولی نعمتان غربی قدرمندان را در بازی حجاب و دامن زدن به اختلافات مذهبی در این سرزمین و منطقه ، رو کرد.
ناشناس۳۶۸۳۵۳۳۱۱:۳۳:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۱۴
درود بر شما
ناشناس۳۶۸۳۵۴۱۱۱:۴۳:۵۳ ۱۴۰۳/۹/۱۴
لعنت بر هرچی هرزه پرست و ولنگاره
ناشناس۳۶۸۳۵۶۲۱۲:۰۲:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
این قانون قبل از انجام هدف اصلیش که جامعه ی اسلامی را به اسلام واقعی بر می گرداند ، جلوی قدرت و بر هم زدن امنیت جامعه را از ولنگارها میگیرد
علی۳۶۸۳۵۶۵۱۲:۰۴:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۱۴
خیلی ازاین افرادکه حرفهای عبدی راتائیدمیکننداصلاایشونو نمی شناسن .همین آقا، زیباکلام وخیلی های دیگه آلان شدن طرفداردمکراسی اوایل انقلاب دانشجوهاازدست اینانمی تونستن نفس بکشن .طرف شلوارلی میپوشیدپاره میکردن دخترایکم موهاشون بیرون بودبهمراه گنجی فراری روسری رابه پیشانیه دختراباپونزمیچسبوندن.
حقیقت۳۶۸۳۵۷۰۱۲:۰۷:۰۰ ۱۴۰۳/۹/۱۴
عبدی میگه کشف حجاب یعتی کسی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال بر سر نداشته باشه اونوقت در توضیح میگه این بی عدالتی هست یعنی مطمعنا نگران خود و خانواده و نابودی بی بندو باری در جامعه هست
محمد۳۶۸۳۶۲۱۱۲:۵۴:۲۷ ۱۴۰۳/۹/۱۴
این عبدیه زمان مرحوم شهید رئیسی راجع به همه چیز قلم فرسایی میکرد و دولت رئیسی رو زیر سئوال میبرد لیکن با توجه به مشکلات عدیده دولت پزشکیان در این دوره کوتاه حکومتداری وی هیچی نمیگه .
بنده خدا۳۶۸۳۶۲۳۱۲:۵۷:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۱۴
وقتی یه حدود الهی با مقتضیات زمان مطابقت داده شده است بایستی اجرا شود یاد آن جواب بسیجی اسیر در عراق افتادم که به مصاحبه گر خانم بی‌حجاب گفت خواهرم به تو از فاطمه این گونه خطاب است ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است . برای شادی روح شهدا صلوات
ناشناس۳۶۸۳۷۲۳۱۴:۵۰:۱۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
میگم زمان پیامبر (ص)که جبرئیل مستقیما کلام وحی رو از جانب خدا به پیامبر می رساند و بعد از نزول آیه حجاب ،چرا پیامبر(ص)گروهی را مأمور نکردند که با زنان فاقد حجاب مثل جامعه اسلامی ما رفتار کنند؟!
ناشناس۳۶۸۳۷۳۹۱۵:۱۳:۲۴ ۱۴۰۳/۹/۱۴
قانون را چه کسانی وضع می کنند!؟ آیا قانونگذار نظر مردم برایش مهم است؟! بهتره همه مون از منافع کوتاه مدت و خودبینی دست برداریم و به فکر وطن و آینده فرزندان ایران باشیم!
نسرین۳۶۸۳۷۴۷۱۵:۲۸:۳۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
کسی که مسلمانه حتما باید حجاب داشته باشد چون در قرآن اشاره شده کسانی هم غیر مسلمان هستند در کشورهای مسلمان باید اگر بی حجاب هستند جریمه دهند
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. بهشت زمان شاه !

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. توضیح درباره همسر عراقچی

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  13. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین