عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  4031029079 ۲۹ نظر، ۴ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد.

عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

به گزارش خبرآنلاین، علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند.

وی در گفت‌وگو با انصاف نیوز با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.

او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از ۱۰ درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل ۹۰ درصد.

نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!

او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.

شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است
این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی آثار تحریم بر ایران گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد، برای مثال آنهایی که به‌خاطر کمبود دارو جان خود را از دست دادند از این جمله هستند.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «تحریم فرصت توسعه را از کشور می‌گیرد»، گفت: همسایگان ایران در حال حرکت با سرعت بالا در مسیر توسعه هستند اما ما در محاصره‌ی تحریم باقی مانده‌ایم.

ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم
او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعف‌های ما به دلیل سوء‌مدیریت افرادی است که تحریم را بهانه می‌کنند اما بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم می‌کند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟»، گفت: ترامپ اعلام کرده که می‌خواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمی‌کرد اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجهه‌ای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل می‌گیرد که می‌توان به حذف دلار از مناسبات بین‌المللی منجر شود.

او با بیان اینکه «تحریم نتوانسته ایران، روسیه و دیگر کشورها را شکست دهد» گفت: تحریم‌ها همانطور که برای ما مشکلات ایجاد کرده برای طرف مقابل نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای مثال در بلندمدت پول آمریکا را از مناسبات بین‌المللی حذف کند و این هزینه‌ی بزرگی برای آنهاست. آمریکا برای جلوگیری از این ضرر حاضر به مذاکره است. و همین یک فرصت برای ایران است.

این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: دو طرف مذاکره با هدف‌های مختلف خود برای حاضر شدن در آن آمادگی دارند. «برد ایران» در چنین مذاکراتی رفع تحریم است و «برد آمریکا» نیز جلوگیری از انزوای دلار. از طرف دیگر او به دنبال آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هم با جستن از تحریم و یافتن شرکای اقتصادی تازه نفع خود را به دست می‌آوریم.

تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست
او درباره‌ی برخی مباحث مطرح‌ شده درباره‌ی احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران گفت: ما فتوای رهبری را داریم که بر اساس آن ساخت سلاح‌های کشتار جمعی حرام است و تابع آن هستیم. تغییر فتوا هم به همین سادگی‌ها نیست. البته از دانش هسته‌ای می‌خواهیم استفاده‌ی کامل ببریم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا ایده‌ی مذاکره‌ی ایران و آمریکا شدنی است؟»، گفت: چرا نشدنی باشد؟ مذاکرات غیرمستقیم برای زمانی بود که می‌خواستیم با اروپایی‌ها مذاکره کنیم. اما در حال حاضر که ما از طرف شورای امنیت سازمان ملل تحریم نیستیم و از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم منطقی است که به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم.

او با اشاره به برخی مخالفت‌ها با مذاکره با امریکا گفت: آنها باید بگویند که چرا مخالفت می‌‍‌کنید؟! ما پنج سال فرصت توسعه را از دست دادیم و بسیاری جان خود را از دست دادند و آنهایی که مانع تداوم برجام و باعث ایجاد زمینه برای حرکت ترامپ به سمت پاره کردن توافق شدند باید پاسخگوی آن باشند. در گذشته خطاهایی داشتیم و باید از آن درس بگیریم.

این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید
این فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تاریخ اسلام گفت: با هر کافری هم می‌توان صحبت کرد. پیامبر کدام کافر را تحریم کرد و با او حرف نزد؟! با ابوسفیان که بزرگ کفار بود هم گفت‌وگو داشت و خانه‌ی او را خانه‌ی امن اعلام کرد. چگونه درباره‌ی نماز، وضو، غذا خوردن و … به سیره‌ی پیامبر توجه می‌شود اما در اینجا فراموش می‌کنیم که صلح حدیبیه و پذیرفتن شروط طرف مقابل از سوی پیامبر هم سیره او بوده است؟!

او در ادامه افزود: گفت‌وگو و قرارداد باید مورد رضایت هر دو طرف باشد تا به تفاهم برسند. ابوسفیان آمریکای آن زمان بود. اگر این سیره پیامبر است چرا ما این مسیر را نرویم؟!

عبدالعلی‌زاده گفت: اگر از شکست در مذاکره می‌ترسید خودتان را قوی کنید اگر تصور می‌کنید که در برابر کفار نباید به دنبال «برد – برد» بود به معنای آن است که سیره پیامبر و صلح حدیبیه را قبول ندارید. در هر مذاکره‌ای همه‌ی طرف‌ها مجبور هستند که امتیاز بدهند.

این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم
او درباره‌ی توازن میان امتیازات رد و بدل شده در مذاکرات گفت: رفع تحریم و حرکت ایران به سمت توسعه وزنی به مراتب بیشتر از امتیازات دریافتی آمریکا در مذاکرات خواهد داشت.

این عضو دولت میانه‌رو چهاردهم گفت: برای نخستین بار باید با مردم در این باره شفاف حرف بزنیم. همواره پشت پرده تصمیم گرفتیم و تصمیم را برای مردم حاکم کردیم این بار اما باید با مردم حرف بزنیم و قانع‌شان کنیم.

او در این ارتباط تاکید کرد: بند به بند توافق را باید توضیح دهیم که چه امتیازاتی دادیم و گرفتیم تا مردم هم ببینند که امتیازات اخذ شده اهمیتی بیشتری داشته است.

به گفته‌ی علی عبدالعلی‌زاده، «اگر با امریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم»

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۴۶۲۵۴۱۳:۲۳:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
این دولت مگه وزیر امور خارجی نداره! که این اقا درباره همه امور مربوط ونامربوط به دولت اظهار نظر می کنه؟ کسی میدونه در دولت چه خبره؟!
ناشناس۳۷۴۶۲۵۷۱۳:۲۴:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
خدا بخیر بگذروند دوباره این ها آمدن و کشور دوباره....!
ناشناس۳۷۴۶۲۷۴۱۳:۳۴:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
اصولگرایان به نفعشون نیست
ناشناس۳۷۴۶۳۸۴۱۴:۵۶:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
بابا اینجا پای منفعت ملی در میان است اومدی با اصولگرا و اصلاح طلب تقلیلش می دی .... بابا یک بار رفتبن . نتیجه اش رو دیدین . چند بار باید گزیده بشین آمریکا فقط سر نبودن شما با شما ذاکره خواهد کرد .... بعدشم می خوای مذاکره کنی بکن . دیگه اشتیاق نشون نده طرف مقابل احساس قدرت کنه اونم ترامپ نامرد که همین فردا می گه از من ترسیدن ببین تا حالا کجا امریکا به قولش عمل کرده بعد برو دنبال مذاکره
ناشناس۳۷۴۶۳۸۸۱۴:۵۹:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
بحث اصولگرا و اصلاح طلب نیست بحث این است که منافع ملی با برجام تامین نشد زیرا تحریم ها بیش از دو برابر و قیمت دلار 10 برابر شد ازموده را دوباره ازمودن خطاست.
ناشناس۳۷۴۶۴۱۵۱۵:۰۸:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
مراقب باشیم تندروهای غربگرا با برجام نظامی و موشکی کشور را تضعیف نکنند و به سمت جنگ پیش نبرند.
ناشناس۳۷۴۶۲۹۲۱۳:۴۷:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
مذاکره لازمه
ناشناس۳۷۴۶۳۹۱۱۵:۰۰:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
22 سال در مورد هسته ای مذاکره کردند چرا تحریم ها روز به روز بیشتر و ارزش پول ملی کمتر شد ؟!
ناشناس۳۷۴۶۲۹۵۱۳:۴۸:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
عبدالعلی زاده برای بنزین تصمیم میگیرد ، برای سیاست خارجی تصمیم میگیرد ، و غیره .... این آقا مگر مشاور رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور نیست ؟ چرا در مورد کار و وظیفه ای که به او محول شده هیچ حرف و حرکتی از او نمیبینیم ؟
ایرانی۳۷۴۶۲۹۹۱۳:۵۲:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
46 سال بعد از انقلاب با ارتباط حداقلی با جهان مترقی سپری شد نتایجش عریان است. چند صباحی ارتباط حداکثری با دنیا من جمله آمریکا بدون پیش داوری و با حسن نیت داشته باشید تا مردم بتوانند قضاوت کنند .
ناشناس۳۷۴۶۳۹۹۱۵:۰۳:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
در دولت روحانی که توافق کردیم چرا کشور عقب رفت و دچار ناترازی های گسترده در برق و گاز و بنزین و صندوق های بازنشستگی و بانکها شدیم ؟!
ناشناس۳۷۴۶۴۴۰۱۵:۲۸:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
بله کودتای علیه مصدق هم تقصیر جمهوری اسلامی بود حمله صدام به ایران هم و کمک نظامی و اطلاعاتی به صدام هم کار جمهوری اسلامی بود. تحریم های مالی امریکا هم تقصیر نظام بود والا امریکا رو چه به تحریم!! کاشتن بذر این نطفه حرام(اسرائیل) وانداختنش به جان کشورهای مسلمان هم تقصیر جمهوری اسلامی بود! حتی حمایت امریکا از تروریست های مجاهد خلق هم کار نظامه! بیدار شو برادر
ALI۳۷۴۶۳۰۱۱۳:۵۳:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
گدای شب جمعه و شنبه صبح آمریکا
ناشناس۳۷۴۶۳۰۲۱۳:۵۳:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
از اول هم به جای باج دادن به روسیه و چین و تحمل اینهمه رنج و تحریم باید با آمریکا مذاکره میکردید. هر چند دیر شده ولی بازهم ماهی را هر زمان از آب بگیرید تازه هست. انشاالله که برای این ملت لج و لجبازی را بگذارید کنار تا دیر نشده.. دیگه کارد به استخوان ملت رسید متوجه نشدید؟
ناشناس۳۷۴۶۳۵۷۱۴:۴۷:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
برعکس گفتی!!!
ناشناس۳۷۴۶۳۸۳۱۴:۵۶:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
ترامپ با خروج از برجام نشان داد که به هیچ وجه قابل اعتماد نیست.
خاتم۳۷۴۶۳۹۰۱۴:۵۹:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
بابا همین حرف ها رو دقیقا زمان روحانی می زدن . چی شد . به کجا رسید ؟ باور کنید آمریکا فقط سر نبودن ما حاضره مذاکره کنه.... چرا الکی جو می دین ... امریکا کی به وعده هاش عمل کرده که این دومین دفعه باشه....
ناشناس۳۷۴۶۴۴۸۱۵:۳۲:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
حالا خوب هست با واگذاری منافع ملی که در همین چند سال در قالب برجام که هرکسی در امور داخلی ایران دخالت داده شد تا بتوانید نفت خوداتان را بفروشید دیدیم چه بلایی سر کشور هم آوردید زیاد نگذشته و حداقل یک خلوت باخود انجام بده به جای لجبازی و دنبال روی از کسانی که می خواهند ضربه به ایران بزنند
ناشناس۳۷۴۶۳۰۸۱۳:۵۸:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
همتی به جای اقتصاد دنبال رفع فیلتر است عبدالعلی زاده به جای توسعه اقتصاد دریامحور دنبال افزایش قیمت بنزین و سیاست خارجی و مذاکره با آمریکا است خلاصه ظاهرا هیچ کس در دولت دنبال کار و وظیفه خودش نیست و هر کدام دوست دارند وظایف دیگران را انجام بدهند
رضا۳۷۴۶۴۳۱۱۵:۲۳:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
حاشیه نرو ، هر ایرانی حق دارد و می تواند در مورد ارتباطات کشورش ابراز عقیده کند . کشور که فقط متعلق به شما نیست
ناشناس۳۷۴۶۳۵۰۱۴:۳۷:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
این عبدالعلی زاده چقدر زود باور است غیر ممکن است امریکا از تحریم هایش دست بردارد چه برسد به سرمایه گذاری !
ناشناس۳۷۴۶۳۸۰۱۴:۵۶:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
تنها راه نجات مردم این است که یک رابطه برد-برد با آمریکا و اروپا برقرار شود، FATF تصویب و اجرایی شود، اجازه داده شود که شرکتهای آمریکایی به جای افغانی ها در ایران سرمایه گذاری کنند. آن وقت است که بعضی از مسئولین متوجه خواهند شد که آمریکا منافع سرشاری داشته و چه اشتباه بزرگی بود نداشتن رابطه.
ناشناس۳۷۴۶۳۸۶۱۴:۵۸:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
زودتر به نتیجه برسونید تا دلار به 100 تومن نرسیده
ناشناس۳۷۴۶۳۹۴۱۵:۰۲:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
ترامپ بدنبال برجام اتمی و نظامی و موشکی است توافق با ترامپ سایه جنگ را بر سر کشور گسترده می کند.
ناشناس۳۷۴۶۴۰۶۱۵:۰۶:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
حسن روحانی هم هشت سال کشور را معطل کرد
ناشناس۳۷۴۶۴۰۷۱۵:۰۶:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
دوستان اصولگرای پاسخ دهید اگر ایران به جای امریکا توسط کشور روسیه تحریم بود کشور ما الان در چه وضعیتش بود؟
ناشناس۳۷۴۶۴۱۲۱۵:۰۷:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
در دوران روحانی مشکلات کشور چندین برابر شد زیرا تحریم ها تشدید شد و اقتصاد مملکت ته دره رفت ادم مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه !
ناشناس۳۷۴۶۴۱۹۱۵:۱۲:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
این درسته . مثل دو دولت عاقل و بالغ و بدون تهدید بریم و مذاکره کنیم ...هیچوقت برای مذاکره دیر نیست
ناشناس۳۷۴۶۴۴۳۱۵:۳۰:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
این دولت حکم بار کج رو داره به منزل نخواهد رسید تکلیفش حتی با خودش هم روشن نیست صحبت های این اقا رو با عراقچی مقایسه کنید صحبت های ضد ونقیض رئیس جمهور رو ببینید!

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  5. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. لطفا جوگیر نشوید!

  11. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  12. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  13. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  14. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  15. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  16. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  17. پادگان شهری به نام اسرائیل

  18. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  19. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  20. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  21. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  22. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  23. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  24. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  25. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

آخرین عناوین