آمریکا به کمک جولانی آمد/ افشای جزئیات همکاری ایالات‌متحده با رهبر تحریر‌الشام

  4031106109

روزنامه «واشنگتن‌پست» به نقل از مقامات سابق و فعلی آمریکا گزارش داد، ایالات متحده با ارائه اطلاعاتی برای جلوگیری از تهدیدات تروریستی احتمالی «داعش» در داخل سوریه، با مقامات جدید این کشور همکاری کرده است.

آمریکا به کمک جولانی آمد/ افشای جزئیات همکاری ایالات‌متحده با رهبر تحریر‌الشام

به گزارش ایسنا، به گفته این مقامات، هشدارهای آمریکا از طریق کانال ارتباطی با «هیئت تحریر الشام» به جلوگیری از طرح داعش برای هدف قرار دادن یک زیارتگاه در نزدیکی دمشق در ۱۱ ژانویه کمک کرد.

مقامات در این گزارش که روز جمعه منتشر شد، گفتند، در عین حال، اشتراک‌گذاری اطلاعات به این معنی نیست که ایالات متحده دیگر تحریر الشام را یک سازمان «تروریستی» تلقی نکرده است.

در این گزارش آمده است که تماس بین مقامات آمریکایی و نمایندگان مقامات موقت سوریه مدت کوتاهی پس از سرنگونی حکومت «بشار اسد» در دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و به صورت مستقیم، یعنی بدون میانجیگری اشخاص ثالث، صورت گرفت.

مخالفان مسلح سوریه، دمشق را در ۸ دسامبر تصرف کردند و اسد از ریاست جمهوری سوریه کنار رفت و کشورش را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا پناهندگی گرفت. در پی آن، «محمد البشیر» که مدیریت دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت و توسط تحریر الشام و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، به‌عنوان نخست‌وزیر موقت منصوب شد. او بعدا اعلام کرد که دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ بر سر کار خواهد ماند.

به گزارش واشنگتن‌پست، تماس با هیئت تحریر الشام، منعکس‌کننده هشدار فزاینده ایالات متحده است مبنی بر اینکه داعش می‌تواند هم‌زمان با تلاش رهبران جدید سوریه برای تحکیم کنترل، تجدید حیات کند.

مقامات گفتند که اشتراک اطلاعاتی به دلیل «علاقه دوجانبه» در جلوگیری از چنین بازگشتی انجام می‌شود و منعکس‌کننده پذیرش کامل تحریر الشام نیست و این گروه همچنان یک سازمان «تروریستی» از سوی ایالات متحده تعیین شده است.

یک مقام سابق آمریکایی که با توجه به حساسیت مساله، مانند دیگران خواست نامش فاش نشود، گفت: «با توجه به اینکه اطلاعات موثق و خاصی [درباره تهدیدات داعش] وجود داشت، و همینطور تلاش‌های ما برای ایجاد رابطه با این افراد (مسوولان جدید سوریه)، این کار درست، محتاطانه و مناسب است.»

در روزهای پر هرج و مرج پس از سقوط اسد، دولت بایدن محتاطانه با تحریر الشام و رهبر آن، «احمد الشرع» سرکرده این گروه که قبلا با نام «ابومحمد الجولانی» شناخته می‌شد، وارد تعامل شد. جولانی تلاش کرده است تا اعتدال نشان دهد، با رهبران جهان تماس گرفته و متعهد شده است که اقلیت‌های مذهبی متعدد سوریه را مورد آزار و اذیت قرار ندهد.

مشخص نیست که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا چه سیاستی در قبال دولت موقت سوریه در پیش خواهد گرفت، اما او تمایل خود را برای دور ماندن از امور این کشور «خاورمیانه» نشان داده است. ماه گذشته، در حالی که نیروهای تحریر الشام به سمت دمشق می‌رفتند، او در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «این مبارزه ما نیست.»

تبادل اطلاعات با تحریر الشام که قبلا گزارش نشده بود، در برخورد مستقیم بین مقامات اطلاعاتی ایالات متحده و نمایندگان این گروه رخ داده است، نه از طریق اشخاص ثالث، و مقامات گفتند این شامل تبادلات بین ۲ طرف در سوریه و یک کشور ثالث بوده است. این مقام سابق گفت که ارتباط‌ها تقریبا ۲ هفته پس از به قدرت رسیدن تحریر الشام در ۸ دسامبر آغاز شد.

سرویس خبری دولتی سوریه گزارش داد که در ۱۱ ژانویه، دولت موقت سوریه یک توطئه داعش برای بمبگذاری در حرم مطهر «سیده زینب» در حومه دمشق را خنثی کرد. به گزارش واشنگتن‌پست، مقامات فعلی و سابق گفتند که این حمله در پی هشدارهای ارائه شده توسط سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده جلوگیری شد. سیا از اظهار نظر در این رابطه خودداری کرد.

این مقام سابق آمریکایی در ادامه مدعی شد: «ما اطلاعاتی را با روس‌ها به اشتراک می‌گذاریم؛ همچنین وقتی تهدیدات خاصی داریم و در برخی موارد وظیفه هشدار دادن را داریم، اطلاعاتی را با ایرانی‌ها به اشتراک می‌گذاریم. بنابراین این نتیجه تلاش برای توسعه و پرورش رابطه با تحریر الشام بود. اما از این نظر خارق‌العاده نبود. حتی زمانی که منافع ما کاملا همسو نیستند، در برخی موارد مسئولیت داریم که اطلاعات را به اشتراک بگذاریم.»

مشخص نیست که از زمان روی کار آمدن ترامپ در روز دوشنبه، تماس‌های اطلاعاتی یا دیپلماتیکی با دولت موقت سوریه وجود داشته است یا خیر.

به گفته یک مقام ارشد سابق ایالات متحده، در جبهه دیپلماتیک، مقامات آمریکایی از رهبران موقت سوریه خواسته‌اند تا در مورد ظهور مجدد داعش هوشیار باشند. این مقام که خواست نامش فاش نشود، به واشنگتن‌پست گفت که هیئت تحریر الشام پاسخ «مثبت» داده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  13. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  14. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  15. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین