تکاپوی دولتی ها برای دفاع از «ژنرال کابینه»

گروه سیاسی الف،   4031206054 ۹۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

با پدیدارشدن دلار ۹۰ هزار تومانی و آغاز موج جدیدی از گرانی‌ها در آستانه سال جدید و همچنین بودجه تنظیمی دولت که پیش‌بینی‌های بسیاری در خصوص مشکلات ایجادشده آن انجام شده، انتقادات از دولت‌مردان رو به فزونی رفته اما آنچه که هویداست، عدم پذیرش مسئولیت توسط برخی متولیان امر، چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت و رسانه‌هایی است که جزو حامیان دولت چهاردهم به شمار می‌روند.

تکاپوی دولتی ها برای دفاع از «ژنرال کابینه»

به گزارش الف، در هفته‌ها و ماه‌های اخیر انتقادات مطروحه به عملکرد دولت چهاردهم سیر تصاعدی به خود گرفته و ریشه اصلی این گلایه‌ها و انتقادات، پدیدار‌شدن موج گرانی‌های کم‌سابقه و افزایش قیمت ارز در مدت‌زمان کوتاه روی‌کار آمدن دولت چهاردهم و همچنین بحران‌های حوزه‌ انرژی است که زندگی عموم مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است .

هر چند که عمده حامیان دولت سعی دارند افسارگسیختگی ارز را به قدرت‌گیری مجدد دونالد ترامپ مرتبط کنند اما پیش از انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا و مشخص‌نبودن فرجام این انتخابات نیز، بسیاری از کارشناسان نسبت به رویکرد اقتصادی دولت هشدارهای بسیاری را داده و معتقد بودند بدون در نظر گرفتن مسائل خارجی، مسیر اقتصادی دولت به بیراهه ختم می‌شود.

حالا با پدیدارشدن دلار ۹۰ هزار تومانی و آغاز موج جدیدی از گرانی‌ها در آستانه سال جدید و همچنین بودجه تنظیمی دولت که پیش‌بینی‌های بسیاری در خصوص مشکلات ایجادشده آن انجام شده، انتقادات از دولت‌مردان رو به فزونی رفته اما آنچه که هویداست، عدم پذیرش مسئولیت توسط برخی متولیان امر، چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت و رسانه‌هایی است که جزو حامیان دولت چهاردهم به شمار می‌روند.

* از رفع اتهام همتی تا انداختن تقصیرها به گردن دولت قبل!

با توجه به آشفته‌بازار اقتصاد کشور، نوک پیکان انتقادات به سوی عبدالناصر همتی است؛‌ وزیری که این روزها عملکردش زیر ذره‌بین افکار عمومی رفته و بسیاری آشفته‌بازار حاکم بر اقتصاد کشور را نتیجه رویکرد و سیاست‌های او می‌‌دانند. همتی از همان ابتدای روی‌کار آمدن بخشی از  مهم‌ترین اهداف خود را آزادسازی قیمت ارز و تک‌نرخی کردن آن عنوان کرده بود و در راستای تحقق‌بخشیدن به این هدف بود که ارز نیمایی حذف و ارز تجاری جایگزین شد و بنا بر اعتقاد برخی کارشناسان، همین امر در کنار دیگر عوامل محرک انتظارات قیمتی ارز و رشد سرسام‌آور آن شد. در این بین، اظهارات نسنجیده وزیر اقتصاد و واقعی‌ قلمدادکردن نرخ‌های بازار آزاد موجب شد تا سیر تصاعدی ارز ادامه‌دار باشد و قیمت دلار با رکوردشکنی‌ عجیب به بالای ۹۰ هزار تومان برسد. با این وجود و هویدا بودن عملکرد ضعیف وزیر اقتصاد، چهره‌های دولتی و رسانه‌های نزدیک به دولت سعی دارند دولت‌مردان را مبرا کرده و از آنان رفع اتهام کنند.

روزنامه اعتماد  با کنایه به میراث بر جای‌مانده از دولت سیزدهم نوشت: «واقع این است که جناب پزشکیان بسیار مأخوذ به حیاست و از همان ابتدای نشستن بر اریکه، سعی کرده نگوید چه تحویل گرفته و برخلاف آنها که از همان روز اول داد سخن دادند که اسب زین کرده دولت سیزدهم را تحویل گرفته، سخنی از این نگفت که برخی زین بر اسب چلاق نهاده‌اند، اگر نگوییم بر اسب مرده زین بسته‌اند و به او می‌گویند بتاز. هر چه هست این حیاورزی، حالا کار را به آنجا رسانده که عده‌ای از آن «زین‌بندان» مدعی شده‌اند که اگر این اسب چلاق توان رفتن ندارد، تقصیر تو است. ما ملت هم که خبر نداریم چه به چه هست، می‌گوییم راست می‌گوید فلانی که چرا نمی‌تازی؟»

این توجیهات در حالی مطرح می‌شود که ۶ ماه از عمر دولت جدید می‌گذرد و قاعدتاً رئیس‌جمهور و همه اعضای کابینه پیش از عهده‌دار شدن مسئولیت، با اطلاع و آگاهی از وضعیت کشور وارد گود شده و به عنوان اعضای قوه مجریه مشغول به فعالیت شده‌اند. 

«اعتماد» در مطلب دیگری، با دفاع از عملکرد عبدالناصر همتی، نوشت:‌ «پذیرش درخواست استیضاح وزیر اقتصاد ازسوی هیات‌رییسه مجلس در شرایط کنونی که هنوز دولت در ابتدای کار است کمی دور از ذهن است. بخشی از مجلس به‌رغم همه فشارهایی که در این مدت به دلیل اسب زین شده بر دولت و ملت وارد شده، ظاهرا به دنبال نوعی تسویه‌حساب سیاسی هستند تا رفع دغدغه‌ها و مشکلات مردم. ظاهرا نگاهی که از سوی برخی نمایندگان درخواست‌کننده استیضاح برای به چالش کشیدن دولت جریان پیدا کرده، موید جبران شکست انتخاباتی است. آنان به روشنی می‌دانند که این استیضاح نه می‌تواند مشکلات مردم را حل کند و نه قادر است پیروزی انتخاباتی اخیر برای دولت چهاردهم را حذف کند.»

 الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت طی بازدید از خبرگزاری ایرنا، با اشاره به اقدام مجلس برای استیضاح همتی اظهار داشت: «سالیان درازی است که وضعیت اقتصاد کشور دچار مشکلات ساختاری بوده، البته بخشی از آن به تحریم ها باز می گردد و دیگر بخشی از آن بخاطر مدیریت داخلی و تصمیمات ضد و نقیضی است که در دوره های مختلف گرفته شده است. دولت آقای پزشکیان نیز وارث این وضعیت وخیم است و امیدواریم به زودی این مشکلات حل شود، زیرا یکی از محورهای جدی در دستور کار دولت چهاردهم، هویت، امنیت و شخصیت دادن به بخش خصوصی است.»

او ادامه داد: «استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی اقدام مناسب و عاقلانه ای از سوی مجلس نیست. این کارهای پروژه‌ای است که دوستان در داخل کپی برداری از اقدامات خارج نشینان می‌کنند و متاسفانه تبلیغات داخلی با تبلیغات خارجی منطبق شده است.»

اشتباه این سخنان را باید در نحوه مواجهه با اصل استیضاح دانست . بدیهی است که دولت موافق هیچ استیضاحی نباشد اما باید این موضوع را با ادبیاتی ابراز کند که نه توهین به مجلس تلقی شود و نه استیضاح کنندگان را نسبت به کار خود مصمم تر.

* وقتی همتی ژنرال کابینه نامیده می‌شود!

روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن نیز در گزارشی عبدالناصر همتی را ژنرال کابینه نامیده و مدعی شده که استیضاح وی، نوعی امتیازخواهی از سوی مخالفین دولت بوده و همچنین این اقدام را آغاز دومینوی استیضاح‌ها تلقی کرده است.

هم‌میهن در این‌باره نوشت: «عبدالناصر همتی مانند محمدجواد ظریف از معدود ژنرال‌های کابینه است. منتقدان طبعاً با وزیران ضعیف یا گوش‌به‌فرمان‌تر کاری ندارند و مراد از ژنرال‌ها وزیرانی است که به امور روزمره بسنده نمی‌کنند و بر روی مسائل اصلی‌تر و مهم‌تر انگشت می‌گذارند و یک یا چند پروژه خاص را دنبال می‌کنند. در واقع دو گونه وزیر داریم: یک دسته بیش و پیش از آن که وزیر باشند رئیس وزارتخانه‌اند چون بیشتر سرگرم رتق و فتق امور درون ساختارند درحالی‌که این کارها  از معاونین اداری هم برمی‌آید. دسته دوم اما که غالباً نیز در اقلیت‌اند چند موضوع خاص را به‌صورت ویژه دنبال می‌کنند و اطلاق عنوان ژنرال به آنها از این منظر است. دربارۀ عبدالناصر همتی این موارد از این قرار است: اف‌ای‌تی‌اف و پیوستن ایران به این نهاد/گروه ویژه اقدام مالی یا تک‌نرخی کردن ارز و همچنین رفع تحریم‌ها.»

این روزنامه ادامه می‌دهد:‌ «این احتمال هم مطرح است که اگر استیضاح همتی رأی بیاورد و از وزارت ساقط شود به این فقره بسنده نکنند و متعاقب آن استیضاح‌های زنجیره‌ای بعدی در کار باشد و بعد از این سراغ احمد میدری، وزیر کار و تعاون، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، خانم فرزانه صادق، وزیر راه و حتی سیمایی‌صراف، وزیر علوم بروند. منتها دست‌شان در قبال هیچ‌یک به اندازه همتی باز نبود و به بیان درست‌تر بهانۀ کافی نداشتند درحالی‌که ارز و طلا بحث را برای همه ملموس کرده است و دربارۀ ۴ یا ۵ نفر دیگر بهانه‌های دندان‌گیر ندارند یا فعلاً ندارند.»

هم‌میهن مدعی شده: «در هر استیضاح می‌توان رگه‌هایی از امتیاز‌خواهی در مفهوم مثبت یا منفی همچنین کلان یا خُرد را جُست. مثبت به معنی امتیازاتی برای حوزه انتخابیه که گاه همین هم در نگاه کلی منفی است. منفی هم خدای ناخواسته برای منافع شخصی. مهمتر از انتظارات خُرد منطقه‌ای و احیاناً شخصی اما امتیازخواهی‌های کلان و انتظارات است.»

این روزنامه نوشته است:‌ « پزشکیان مانع درگیری مستقیم نظامی ایران و اسرائیل شده و از ابلاغ قانون حجاب امتناع ورزیده عملاً به اتاق سکوت فرستاده و همچنین موجبات استخدام و تأیید ۷ تا ۸ هزار رد شدۀ گزینش را در آموزش و پرورش فراهم ساخته است.»

*موتور جریان‌ساز استیضاح همتی، موتور پایدارکردن تحریم‌هاست!

اما یکی از عجیب‌ترین مواضع حمایتی از دولت، مربوط به علی ربیعی، دستیار رئیس‌جمهور در امور اجتماعی است که مدعی شده، موتور جریان‌ساز استیضاح همتی، موتور پایدارکردن تحریم‌هاست.

او در این‌باره نوشته است:‌ «متاسفانه به روال تمام سال‌های گذشته که معمولا علت‌ها به فراموشی سپرده می‌شوند، بدهکاران به طلبکاران مبدل می‌شوند و مسببان فکری و عملی، به حساب‌کشان تبدیل می‌شوند و آنان که خود سبب‌ساز وضع هستند، معترضان وضع موجود می‌شوند و فریاد اعتراض آنها رو به آسمان بالا می‌رود!! آری، باید استیضاح کرد؛ اینان به منظور کسب قدرت حتی به جای تاختن بر تحریم‌کنندگان و بدخواهان ایران، جهت‌گیری انتقادات را به سمت داخل و جریانی بازگرداندند که برای رفع تحریم‌ها تلاش می‌کرد. در واقع جریانی را باید استیضاح کرد که بر پایداری تحریم اصرار کردند. یک نکته جالب و قابل تامل این است که اتفاقا مردم خیلی خوب می‌فهمند. اگر امروز سنجشی از مردم به عمل‌ آید و سوال شود که برای وضع موجود چه کسی را باید استیضاح کرد، حتما به سراغ خیابان صوراسرافیل و ساختمان وزارت اقتصاد و اتاق آقای همتی نخواهند رفت. حتما مردم آدرسی را نشان می‌دهند که صدای اعتراض از همان‌جا بلند شده است. موتور جریان‌ساز استیضاح، همان موتور پایدار کردن تحریم‌هاست، اما نیک می‌دانیم که عده کثیری از نمایندگان دغدغه وضع اقتصادی را دارند.»

اظهارات علی ربیعی، معنایی جز انداختن تحریم‌ها به گردن افراد و جریان‌های داخلی و سفیدشویی اقدامات ندارد. ربیعی در حالی این سخنان را بیان می‌کند که خود در دولت دوازدهم شاهد بود چگونه به صورت یکسویه و با نقض فاحش توافق هسته‌ای، ایالات‌متحده برجام را زیر پا گذاشت و دونالد ترامپ تنها با یک امضا تحریم‌ها را بازگرداند.

* بهانه‌‌تراشی و گردن‌نگیری حامیان دولت آغاز شد؟!

روشن است که دولت چهاردهم در این مدت کم روی‌کار آمدنش با چالشهای خارجی بسیاری مواجه بوده و به دلایلی نتوانسته نمره قبولی بگیرد اما با این وجود، حامیان آن بسیار زودتر از آنچه که انتظار می‌رفت، بهانه‌تراشی‌ها و گردن‌نگیری‌ها را آغاز کرده و به جای پذیرش خطاها و وعده اصلاح روندهای معیوب، به اتهام‌افکنی علیه منتقدین دولت روی آورده و حتی استفاده از حق مسلم نمایندگان برای استیضاح وزرا را سهم‌خواهی و امتیازگیری، کارشکنی، توطئه و تسویه‌حساب سیاسی قلمداد می‌کنند.

در هر حال آنچه از دولت و بویژه وزرا و مسئولان اقتصادی انتظار می رود حل مسایل و مشکلات کشور است که یا برای آن رای آورده اند یا مسئولیت قبول کرده اند . بویژه وزیر اقتصاد و دارایی که در مقطعی هم نامزد ریاست جمهوری بوده و حرفهای بسیاری برای حل مسایل کشور زده و امروز باید در عمل به مسولیتی که بر عهده گرفته است  به شعارها و وعده هایش پایبند باشد . 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۰۲۴۹۶۰۹:۱۱:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
وقتی دولت روحانی قیمت ارز را دوبرابر نرخ تورم تحویل دولت رئیسی می‌دهد ولی دولت رئیسی نرخ ارز را 15 الی 20 درصد زیر تورم تحویل دولت پزشکیان می دهد و این دولت تا اینجای کار 20 درصد بالاتر از تورم کرده خودش همه چیز گویا هست
ناشناس۳۸۰۲۸۳۷۱۱:۴۵:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
یک پیشنهاد به دولت برای جبران تعطیلی های ناخواسته در کشور به تعداد روزهای تعطیلی ناخواسته از تعطیلات غیر ضرور در طی سال بکاهید و یا از میزان مرخصی کارکنان دولت و شرکت ها بکاهید
ناشناس۳۸۰۳۰۲۰۱۳:۰۵:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
مقاله نویس روزنامه اعتماد باید توجه داشته باشد که دولت سیزدهم میراث دار دولت ورشکسته و بدهکار روحانی بود فراموش نکردیم که روحانی کشور را با 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه و خزانه بدهکار در حالی تحویل داد که حتی برای خرید گندم و روغن دلار در خزانه بانک مرکزی نبود و 22 هزار مگاوات کسری برق داشتیم.
ناشناس۳۸۰۳۱۴۸۱۳:۴۷:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
روحانی باید پاسخگو باشد چرا مملکت را با انواع ناترازی و اینهمه کسری برق تحویل داد ؟!
ناشناس۳۸۰۳۰۴۶۱۳:۱۴:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
به قیمت دلار دست نزنید عیب از نوع سیستم اقتصادی کشور است سیستم اقتصادی کشور باید در تمام ارکان ملی و از نوع بر پایه آیه قران که می فرماید و ان لیس للانسان الا ما سعی و برای انسان بهره ای جز سعی و تلاش نیست از نو ساخته شود
ناشناس۳۸۰۳۶۴۴۱۸:۰۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دست نزنند که سرکوب می شود وبعد یکسره چند برابر می کنند!
ناشناس۳۸۰۳۱۲۱۱۳:۳۴:۰۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دولت محترم لطف کند سوخت به غیر از گاز را به نیروگاه ها بدهد تا مشکل کمتر شود !!!
ناشناس۳۸۰۲۸۵۵۱۱:۵۲:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
هم زمان روحانی همتی قیمت ارز را ده برابر کرد هم الان قیمت ارز را یک و نیم برابر کرد. ایشان به چه زبانی باید به مردم و نمایندگان بگوید که من ارزشی برای ریال قائل نیستم و همینیه که هست اگر کسی هم اعتراضی کند جنجال علیهش راه میندازیم که تندروست و داشته ارز نیمایی می گرفته و در بازار آزاد میفروخته!
ناشناس۳۸۰۴۲۹۰۲۳:۲۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بعضی مسعولین که برادرشان صرافی غیر مجاز داشتند بالا بردن نرخ ارز و رانت اطلاعات برایشان سود داشت ...
ناشناس۳۸۰۲۸۷۷۱۲:۰۵:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دستیار رئیس‌جمهور: با استیضاح همتی چه چیزی عاید کشور خواهد شد؟ / یک ملت را در لیست سیاه FATF نگه داشته‌اند.
ناشناس۳۸۰۲۹۹۹۱۳:۰۰:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
خود همتی در سال 98 گفته بود که پیوستن به FATF تاثیری بر اقتصاد کشور ندارد.
ناشناس۳۸۰۳۱۱۵۱۳:۳۲:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی در سال 97 که رئیس بانک مرکزی شد قیمت دلار 10 هزار تومان بود و در سال 1400 که از ریاست بانک مرکزی برکنار شد قیمت دلار 33 هزار تومان شده بود انتخاب او بعنوان وزیر اقتصاد اشتباهی بزرگ بود.
ناشناس۳۸۰۳۰۲۶۱۳:۰۸:۲۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
فراموش نکردیم که دستیار رئیس جمهور(ربیعی) در دوران کرونا میگفت بدون FATF نمی توانیم واکسن بخریم !!! همه دیدیم که دولت شهید رئیسی بدون اف ای تی اف 150 هزار دوز واکسن وارد کرد و ریشه کرونا کنده شد.
ناشناس۳۸۰۳۵۳۳۱۶:۵۸:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دولت سیزدهم ، واکسن‌های خریداری شده توسط دولت دوازدهم را وارد کرد.
ناشناس۳۸۰۳۰۶۶۱۳:۲۲:۰۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ترامپ نقشه FATF را برای ایران لو داد ترامپ در سندی که اخیرا امضاء کرد در بخش FATF گفته وزیر خزانه داری موظف است که ایران را در گروه مالی fatf تحت فشار نگهدارد و تدابیری برای جلوگیری از درامدهای ایران اتخاذ نماید.( قابل توجه عده ای که برای پیوستن به fatf اصرار می کنند)
ناشناس۳۸۰۳۹۹۲۲۱:۰۳:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
تشخیص درست یا نادرست بودن این محاسبات با اساتید اقتصاد است اما متاسفانه دلیل بیان کردنش کاملاً سیاسی میباشد !
ناشناس۳۸۰۴۱۱۲۲۱:۴۹:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
قبلا هم عملکرد ژنرال های دولت منصوب به اصلاحات چی را دیدیم زنگنه که تمام کشور را با حذف تنوع بخشی انرژی به گاز وابسته کرد توسعه پارس جنوبی را به توتال زمانی داد که بزرگترین سهامدارش قطر رقیب ما در برداشت از داری جنوبی بود و مطابق گزارش مجلس تا توانست در توسعه این میدان و آرایش چاه ها و تناژ فونداسیون های درون دریا برای ایران و قطر به نفع سهامدارش قطر کار کرد آنهم در پرونده واگذاری به توتال که پرونده بزرگی از ارتشا در آن مطرح بود حال پرونده ارتشا استات اویل پرونده کرسنت ووو میادین مشترک را توسعه نداد امان از این ژنرال های اصلاحات چی
ناشناس۳۸۰۲۵۲۳۰۹:۲۲:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ژنرال کلمه عمیقی است لطفا روی افراد کوتوله این نام را نگذارید افرادی مثل همتی و ظریف و ربیعی و ....کمتر از آن هستند که بخواهد سیاست و خط مشی این ملت بزرگ را تعیین کنند .
ناشناس۳۸۰۲۵۲۵۰۹:۲۲:۴۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ادعای دریافت پول های کره جنوبی از قطر را چه کنیم؟
ناشناس۳۸۰۲۷۵۲۱۱:۰۴:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دنبال حاشیه ای
ناشناس۳۸۰۳۵۴۱۱۷:۰۴:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
اینهمه حمله به دولت چهاردهم ، حاشیه نیست ولی پرداختن به اظهارات بعضی از دولتیان دولت سیزدهم در مورد ورود دلارهای موجود در قطر به کشور ، حاشیه است!
ناشناس۳۸۰۳۰۰۳۱۳:۰۱:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
قرار بود با برجام و بتن ریزی هسته ای 100 میلیارد دلار از اموال ایران ازاد شود اما به گفته جان کری فقط 1/7 میلیارد دلار ازاد شد !
ناشناس۳۸۰۳۰۶۸۱۳:۲۳:۱۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
روحانی و ظریف باید در این مورد و در مورد مکانیسم ماشه پاسخگو باشند.
ناشناس۳۸۰۳۱۰۶۱۳:۳۱:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بقیه پول های فروش نفت در طول برجام هم نمی توانست به داخل بیاید و در بانک‌های خارج می ماند و خرید انجام می شد حتی وقتی در لیست سیاه نبودیم!
ناشناس۳۸۰۳۲۰۴۱۴:۰۹:۵۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
با برجام حتی در بهترین زمانیکه اوباما بود هیچکدام از تحریمهای پولی و مالی و بانکی لغو نشدند و سرمایه خارجی جذب نشد.
ناشناس۳۸۰۳۵۵۵۱۷:۰۷:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
در دولت قبل اعلام شد که ۶ میلیارد دلار منتقل شده از کره به قطر وارد کشور شد .
ناشناس۳۸۰۲۵۲۸۰۹:۲۳:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
سلام گرانی‌های اخیر هیچ ربطی به وزیر اقتصاد ندارد این گرانی‌های اخیر وافزایش قیمت ارز به چند عامل بستگی دارد اولا با سیاست خارجی کشورما ویا علیه کشورایران دوما ممنوعیت اعلام کردن مذاکره سوما برنامه هفتم که دولت سیزدهم نوشته وبرای دولت چهاردهم قابل اجرا میباشدچهارم دلالان و سوداگران ارزی پنجم خوددولت و زیرمجموعه دولت مثل پتروشیمی ها و....ا
ناشناس۳۸۰۲۷۵۸۱۱:۰۷:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
یک ماه هست مذاکره ممنوع شده اما از وقتی این دولت آمده ارز را بالا می برند یا جناب همتی گفتند که می خواهد تورم سالانه را در ارز محاسبه کنند یعنی کمتر از 85 نخواهد بود حرف و مذاکره و اخبار و... موقتی بالا و پایین می کند!
ناشناس۳۸۰۲۹۰۰۱۲:۱۴:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بی ثباتی بازار ارز و طلا از 4 ماه پیش شروع شده .
ناشناس۳۸۰۲۹۴۵۱۲:۳۵:۴۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بی ثباتی بازار ارز و طلا از 4 ماه پیش شروع شده دقیقا زمان تنش جنگی با اسراییل
ناشناس۳۸۰۳۰۷۶۱۳:۲۴:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
چطور بعد از عملیات وعده صادق یک و شهادت اقای رئیسی به مدت 6 ماه ثبات ارزی داشتیم ؟!
ناشناس۳۸۰۳۱۲۹۱۳:۳۷:۴۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
اون زمان هم دلار بالا رفت !
ناشناس۳۸۰۳۱۱۳۱۳:۳۲:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
تنش باعث افزایش نمی شود بلکه اگر بشود وظیفه دولت و بانک مرکزی هست ورود کند که تا الان ورود نکردن که بیاورند در کانال اصلی خوش که 70 الی 80 هست
ناشناس۳۸۰۲۸۴۰۱۱:۴۷:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
چرا قبل از اعلام ممنوعیت مذاکره قیمت ارز بسیار بالا رفت؟؟؟
ناشناس۳۸۰۳۰۴۵۱۳:۱۴:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
مذاکره از 2 هفته پیش ممنوع شد اما شروع افزایش قیمت ارز 4 ماه پیش بود مقصر همتی است.
ناشناس۳۸۰۳۰۳۷۱۳:۱۱:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی با حذف ارز نیمایی باعث افزایش قیمت ارز شد. قیمت طلا هم وقتی صعودی شد که همتی توی تلویزیون گفت مردم نگران نباشند طلا ارزان نخواهد شد !
ناشناس۳۸۰۳۱۶۵۱۳:۵۲:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
خیر حذف ارز نیمایی باعث بالا رفتن نرخ آزاد نمی شود
ناشناس۳۸۰۳۰۴۱۱۳:۱۲:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
در دوران روحانی که 8 سال مذاکره و التماس کردند چرا تحریم ها بیش از 2 برابر و قیمت دلار و سکه و مسکن و خودرو و موبایل و غیره نجومی شد ؟!
ناشناس۳۸۰۳۵۷۷۱۷:۱۹:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
مدت مذاکره برجام کلا ۲۰ ماه طول کشیده!
ناشناس۳۸۰۴۲۹۳۲۳:۲۱:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
و لابد چیزی به نام سو مدیریت در دولت نداریم ....
ناشناس۳۸۰۲۵۳۰۰۹:۲۴:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دولت پزشکیان و وزیران نالایقش = نابودی کامل قشر کارمند، کارگر و بازنشسته و معلم . این دولت هیچ برنامه ای برای حمایت از اقشار ضعیف ندارد و فقط دنبال منافع ثروتمندان است .
بازنشسته کشوری۳۸۰۳۵۷۸۱۷:۲۲:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
اگر منظورت افزایش حقوق کمتر از تورم که چنین به نظر میرسه. این مسئله در دولت سیزدهم هم اتفاق افتاده!
ناشناس۳۸۰۲۵۴۷۰۹:۳۰:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
خود دولت ومجلس می‌دانند افزایش قیمت دلار برای این است که کسری بودجه داخل کشور تامین شود .
ناشناس۳۸۰۲۸۸۹۱۲:۰۹:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دولت مجری سیاست های نظام است
ناشناس۳۸۰۳۰۳۳۱۳:۱۰:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
سند 20 ساله چرا اجرا نمی کند؟!!!
ناشناس۳۸۰۳۵۸۱۱۷:۲۶:۴۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دوست عزیز دولت پزشکیان ۶ ماهه که سر کار اومده نه ۲۰ سال. لذا این سند به مدت ۳ سال در دولت شهید رئیسی، ۸ سال در دولت روحانی و ۸ سال در دولت احمدی نژاد اجرا نشده!
ناشناس۳۸۰۲۵۵۳۰۹:۳۱:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بنده خدا فاطمی امینی به خاطر سیاسی کاری چندین بار استیضاح می‌خواستند بکنند اما همتی بر اساس واقعیت و عملکرد هست که می‌خواهند استیضاح کنند
ناشناس۳۸۰۲۵۵۶۰۹:۳۳:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
یادش بخیر 8 ماه قبل چقدر هشدار دادیم بانیان وضع موجود دوباره آمدن و خدا رحم کند برای آینده کشور
ناشناس۳۸۰۳۵۸۷۱۷:۳۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
هر دو جناح سر و ته یک کرباسند.
مبینیان۳۸۰۲۵۸۵۰۹:۴۳:۱۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی از ترس ترامپ خود را باخته است.
ناشناس۳۸۰۲۵۹۲۰۹:۴۷:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
این گروهبان دو هم نیست ژنرال؟
ناشناس۳۸۰۲۶۱۴۱۰:۰۰:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
واقعا این روزنامه های اعتماد و هم میهن حرف های خودشان را قبول دارند یا خودشان را به ندانستن می زنند؟؟
omid۳۸۰۲۶۱۵۱۰:۰۰:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی سر جوخه هم محسوب نمیشه.
ناشناس۳۸۰۲۸۹۲۱۲:۱۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
سلام گرانی‌های اخیر هیچ ربطی به وزیر اقتصاد ندارد.
ناشناس۳۸۰۳۰۵۱۱۳:۱۵:۴۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بالا رفتن ها همیشه بوده اما بی حد در مجموع کالاها بالا رفتن مقصر کی هست؟ وزارت اقتصاد نیست پس کلیت دولت هست!!
ناشناس۳۸۰۲۸۹۷۱۲:۱۳:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دلار علتش سیاست های ترامپ و تحریم های جدید ربطی به همتی ندارد
ناشناس۳۸۰۳۰۳۶۱۳:۱۱:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
خودتان را پشت دیگران قایم نکنید راستی چی شد نفت صفر نشد که!!
ناشناس۳۸۰۳۰۸۴۱۳:۲۶:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
به گفته خود وزیر نفت صادرات نفت رکورد زده یعنی تحریمهای ترامپ هیچ تاثیری نداشته است.
ناشناس۳۸۰۳۱۱۸۱۳:۳۳:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ترامپ 2 هفته است سرکار اومده اما افزایش قیمت ارز از 3 ماه پیش شدت گرفت.
ناشناس۳۸۰۲۶۱۷۱۰:۰۲:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
با اين وضعيت اقتصادي و با اين وضعيت ارزي مملكت ، همتي هيچ كاري از پيش نخواهند برد ! پس با رفتن و آمدن اين و آن مشكل حل شدني نيست !
احمد۳۸۰۲۶۴۰۱۰:۱۳:۴۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
استیضاح کنندگان وقت و انرژی از مملکت می‌گیرند.
محمد۳۸۰۲۶۹۸۱۰:۳۸:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
به نظر شما تغییر وزیر و حتی تغییر رئیس جمهور کمکی به حل مشکل می کند ؟
ناشناس۳۸۰۲۷۷۳۱۱:۱۶:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
خیر
ناشناس۳۸۰۲۷۱۱۱۰:۴۴:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
قیمت دلار در کانال 90000 تومان منطقی است.این قیل و قالها همش سیاسی است
ناشناس۳۸۰۲۷۶۰۱۱:۰۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
دلار 90 هزار تومانی برای سال اینده هست و نه امسال!!
ناشناس۳۸۰۲۷۸۰۱۱:۱۸:۲۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ژنرال بی ارزش نمودن ارزش پول ملی هیچ کسی از رییس جمهور گرفته تا رییس مجلس تا رییس بانک مرکزی تا رییس قوه قضاییه تا وزیر اقتصاد بی ارزش شدن پول ملی برایش اهمیتی ندارد چون احساس نمی کنند پول ملی امانت است! آقای پزشکیان در خصوص امانت داری در نهج البلاغه کلی حدیث داریم !
ناشناس۳۸۰۲۸۷۸۱۲:۰۶:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
آیا قبل از همتی وضعیت فرق داشت ؟ ایا بعد از او وضعیت بهتر می شود ؟ تغییر افراد چیزی را عوض نمی کند .
ناشناس۳۸۰۳۰۹۶۱۳:۲۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
در مدت 3 سال دولت قبل دلار فقط 30 هزار تومان گران شد حالا در مدت 6 ماه قیمت دلار 40 هزار تومان گران شده است فرق میکنه کی وزیر باشه .
ناشناس۳۸۰۳۲۲۵۱۴:۱۹:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
اگه فرق نداره کی وزیر باشه واصلا وزیر مهم نیست چرا وزارتخونه داریم چرا وزیر داریم حذف بشه تا کسری بودجه نباشه پس فرقی بین رئیسی و جلیل و پزشکیان نیست چرا ناراحت میشید پس پزشکیان همان کارهایی را میکنه که رئیسی و جلیل انجام می داد پس چرا خودش میگه من فرق دارم در ضمن هیچ رئیس جمهوری در 6 ماه ارزش دلار 50 درصد بالا نبرد و از اون بدتر حداقل قبلی ها ابراز ناراحتی میکردن ولی پزشکیان و همتی از گرانی دلار استقبال هم می کنند و میگن ما خودمون برنامه ریزی کردیم!؟تازه میگن در سران قوا تصویب کردیم؟
ناشناس۳۸۰۲۸۵۳۱۱:۵۲:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی ژنرال وا مصیبت!! وای به حال مملکت
تبریزی۳۸۰۲۸۶۵۱۱:۵۷:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
برادر من مسبب گرانی اخیر و کاهش 50 درصدی ارزش پول ملی فقط و فقط همتی است . او به عمد بر مردم دهن کجی کرده و کشور را به پرتگاه سوق میدهد . تحلیلهای غلط اصلاح طلبان را در خصوص باج خواهی و تسویه حساب و ... هیچ کس باور ندارد .پزشکیان هم باید حواسش را جمع کند
ناشناس۳۸۰۲۸۷۵۱۲:۰۴:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
علت اصلی افزایش قیمت دلار کسری بودجه و چاپ اسکناس هست تا وقتی بودجه های غیر ضروری قطع نشه این داستان ادامه دارد !
ناشناس۳۸۰۳۲۲۶۱۴:۲۱:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بهتر نیست وزارت اقتصاد و همتی کلا حذف شود تا برای تامین حقوق این وزارتخانه پول چاپ نشود بود و نبود همتی از نظر شما و اصلاح طلبان بی تاثیر است پس چرا حقوق می گیرد ؟
ناشناس۳۸۰۲۸۷۹۱۲:۰۶:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
رفع تحریم بر کناری تمام مدیران رانتی وناکارامد حذف هزینه نهادهای بی فایده از بودجه کشوربرقراری روابط عالی با غرب وامریکا اخراج افغانیها جذب سرمابه گذاران خارجی اداره کشور بر اساس خواست مردم .کنارکیری تمام مسئولان ناکارآمد.بازگشت بیت المال چپاول شده توسط اقازاده ها وپدرانشان حذف کمکهای خارجی که بر خلاف خواست مردم است محاکمه علنی دزدان وغارتگرانی و...
ناشناس۳۸۰۳۰۰۷۱۳:۰۲:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
چند میلیون افغانی در کشور هست که برای خانواده خود ارز ارسال میکنند و هر ماه خروج ارز دارند چرا فکری برای اونها نمیشه ؟ عجیب نیست ؟
ناشناس۳۸۰۲۸۸۲۱۲:۰۷:۲۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
به وضع معیشت مردم برسید
ناشناس۳۸۰۲۸۸۳۱۲:۰۷:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همه می دانند دلیل افزایش قیمت ارز تحریم هاست. همه می دانند اگر توافق نشود دوباره ترامپ فشاد حداکثری را اعمال و فروش نفت را متوقف می کند و این یعنی عدم درآمد نفتی و تورم بالاتر. این انتظار تورمی است . دولت هم در این چرخه مجبور است برای انجام تعهدات مالی ریالی داخل کشور از این تورم انتظاری و گرانی دلار استفاده کند و کسری بودجه اش را تامین کند.
ناشناس۳۸۰۳۱۶۰۱۳:۵۰:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ترامپ بدنبال برجام اتمی و موشکی و نظامی و خلع سلاح ایران است توافق با ترامپ سایه جنگ را بر سر کشور گسترده می کند.
ناشناس۳۸۰۲۸۸۴۱۲:۰۷:۵۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
۱.تحریم های بین المللی و محدودیت های اقتصادی ۲.کاهش در امد های ارزی ۳.سیاست های ارزی و پولی ۴.عوامل روانی و انتظارات تورمی بعلت نا اطمینانی های سیاسی و اقتصادی عوامل فوق باعث افزایش قیمت دلار به ۹۵۰۰۰ تومان است.
ناشناس۳۸۰۲۸۹۹۱۲:۱۴:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۸
فروش حداکثر ۱/۵ میلیون بشکه نفت خام به چین آن هم با تخفیف قابل توجه و بصورت پایاپای در مقابل کالای چینی جوابگو نیازهای کشوری به جمعیت و وسعت ایران نیست و به ناچار دولت با کسری بودجه روبرو خواهد بود.
ناشناس۳۸۰۲۹۳۲۱۲:۳۲:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۸
واقعیت را به مردم بگویید . بزرگترین ناترازی را امروز در تجارت بین المللی ناشی از تحریم داریم .
ناشناس۳۸۰۲۹۵۱۱۲:۳۷:۵۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
علت اصلی چاپ اسکناس توسط دولت قبل برای کسری بودجه هست .
ناشناس۳۸۰۳۲۱۴۱۴:۱۲:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
علت اصلی بدهی های بجای مانده از دولت روحانی است.
ناشناس۳۸۰۲۹۸۳۱۲:۵۱:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
تا وقتی جلوی چاپ اسکناس گرفته نشه هر روز دلار گران تر خواهد شد وقتی هم که نفت صادر میکنیم متوجه نمی شویم وقتی صادرات نفت قطع میشه چاپ اسکناس برای کسری بودجه خودش رو نشون میده
ناشناس۳۸۰۳۰۱۶۱۳:۰۴:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
چاپ اسکناس در دولت قبل برای کسری بودجه چه ربطی به همتی دارد ؟
ناشناس۳۸۰۳۱۴۴۱۳:۴۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی در دولت روحانی میلیاردها تومان پول بدون پشتوانه چاپ کرد زیرا صادرات نفت صفر شده بود علت تورم 7 سال گذشته همین است.
ناشناس۳۸۰۳۱۷۷۱۳:۵۵:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۸
گرانی از یک طرف. واز طرف دیگه وجود افغانی ها که خانه ومغازه گیر نمیاد قیمتها وحشتناک... والله ماندیم چه کار کنیم
ناشناس۳۸۰۳۵۷۱۱۷:۱۴:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۸
مجلس چرا مصوبه اخراج افغانی ها از ایران را تصویب نمی کند؟!
ناشناس۳۸۰۳۲۲۸۱۴:۲۱:۵۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
همتی خودش ده برابر قبلی ها اسکنانس چاپ کرده !
اقتصادی۳۸۰۳۴۷۲۱۶:۲۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۸
اکثر پرونده های فساد که در دادگستری مفتوح است مربوط به کسانی است که ارز دولتی گرفتند و بجای وارد کردن کلا اآنرا در بازار آزاد فروختند و سود زیادی کردند . الان هم دکتر همتی ارز را با یک قیمت می خواهد عرضه کند تا جلوی رانت خواری ها را بگیرد. اما عده ای که منافعشان در خطر افتاده شروع به تبلیغات منفی کرده اند.
ناشناس۳۸۰۴۲۹۴۲۳:۲۴:۵۱ ۱۴۰۳/۱۲/۸
وقتی مجلس حزب اللهی به یک منافق وطن فروش رای می دهد نتیجه از قبل معلوم هست...
ناشناس۳۸۰۴۳۲۷۲۳:۵۵:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بودجه صدا و سیما برای سال جدید با 11 هزار میلیارد تومان افزایش به 35 هزار میلیارد تومان رسیده است همین چاپ اسکناس ها دلار را هر روز گران تر میکند !
yektanetتریبون

آخرین عناوین