«حماسه سجادیه»؛ سید مهدی شجاعی؛ نشر نیستانخورشیدی که هرگز غروب نکرد
ثریا بیگدلی،واقعهی کربلا چنان ابعاد گستردهای داشته و هر بُعد آن نیز چنان جنبههای متعددی را شامل میشود که در هر بار بازنگریِ آن، میتوان نکات تازهای دریافت و نتایجی به فراخور زمانه و موقعیت خاص خود یافت.
«مسافر و مهتاب»؛ آنتال صرب؛ ترجمه فرناز حائری؛ نشر نودر جستوجوی روزهای از دست رفته
ثریا بیگدلی،آنتال صرب، نویسندهی مجارستانی است که بخش عمدهای از دوران حرفهای زندگیاش را در فاصلهی میان دو جنگ جهانی طی کرد. او که در خانوادهای یهودی متولد شده بود از عواقب این پیشینه در جنگ دوم در امان نماند و تحت فشارهای بسیاری قرار گرفت و مرگ او هم به همین خاطر در اردوگاه کار اجباری رقم خورد.
«سال گمشدهی خوآن سالواتییرا»؛ پدرو مایرال؛ ترجمه فروغ منصورقناعی؛ نشر چشمهیافتن بخش گمشده در جهانی پر از شگفتی
ثریا بیگدلی،پدرو مایرال از لحاظ فضاسازیِ شبهفانتزی و استفاده از عناصر سورئال برای ساختن نوعی خاص از جهان داستانی به خورخه لوئیس بورخس شباهتهای بسیاری دارد. او اتفاقی فراواقعی را مبدأ داستان خود قرار میدهد و سرنوشت تمام شخصیتها را به آن گره میزند و گاهی مانند بورخس همهی تاریخ بشر را با این موقعیتهای سورئال مرتبط میکند.
«مهلقا»؛ شهرام خلج؛ نشر چشمهتلخیهای بی پایان
ثریا بیگدلی،داستان زنانی که علیرغم موانع فرهنگی و اجتماعی طاقتفرسا در جهت بقای خود تلاشهای فراوان کردهاند، گرچه به وسعت تاریخ جریان داشته و شامل اکثریت قریب به اتفاق زنان میشده، اما چنان تنوعی داشته که هرگز رنگ تکرار به خود نگرفته است. هر زنی با تجارب منحصربهفردش به گونهای به این تنوع شکل بخشیده و سهمی در ماندگاری تصویر زنان سختکوش داشته است.
«استوریباز»؛ شکیبا خسروی؛ نشر نیستان معضلاتی در ظاهر ساده، اما در باطن بغرنج!
ثریا بیگدلی،با پیشرفت رسانهها و افزایش قابلیت دسترسی به آنها، افراد روز به روز امکان و انگیزهی بیشتری برای به اشتراک گذاشتن افکار و علایق خود در شبکههای اجتماعی یافتهاند. رسانهها بهتدریج تبدیل به ظرفی برای بیان هیجانات مختلف انسانها شدهاند، بهگونهای که امروزه مطالب و محتوای غالب در آنها منعکسکنندهی حالات و احساساتی هستند
«ایرانیتر»؛ نهال تجدد؛ نشر چشمهریشههای خود را دریافته ام!
ثریا بیگدلی،نهال تجدد، متولد ۱۳۳۸ نویسنده و پژوهشگری است که سالهای بسیاری را در زمینهی فرهنگ شرقی به تحقیق و تألیف پرداخته و تبحر او بهویژه در زبان و فرهنگ چینی منجر به خلق آثاری شده است.
«تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشماندازی در گذشته باز میشد...»؛سعید محسنی؛ نشر چشمهجذابیتهای وسواس!
ثریا بیگدلی،سعید محسنی، همواره در پی آفرینش نگاهی تازه به روایت بوده است و نوآوریهای رواییِ او مهمترین ویژگی کارش را تشکیل میدهند. در بسیاری مواقع او از تنوع صداها برای ایجاد فرمی جدید در روایتش بهره میگیرد. آدمها در داستانهای او دارای پیشینههای بسیار متفاوتاند و با جهانبینیهای عجیب و غریبشان بر متمایز شدن کار او میافزایند.
«دربارهی کشتن»؛ نسیم مرعشی؛ نشر چشمهکشتن یا کشته شدن؟ مسئله این است!
ثریا بیگدلی،مرگ پدیدهای است که میتواند تحت تأثیر عوامل بسیاری از جمله نوع جامعه و ملاحظات فرهنگی و سیاسی آن قرار بگیرد و جهانی از تجارب گوناگون برای آدمها بیافریند.