«روانشناسیِ رانندگی»؛ گراهام هول؛ ترجمه مجتبی پُردل؛ نشر نوچرا اینقدر بد رانندگی میکنیم؟
دکتر علی غزالیفر*،عجیبترین حرفی که در کلاس آموزش رانندگی شنیدم این بود که رانندگی مهارتی است که نیاز به هیچ توانایی خاصی ندارد و همگان میتوانند راننده شوند. حتی حداقل تحصیلات هم لازم نیست و به همین دلیل، حتی بیسوادان هم میتوانند گواهینامۀ رانندگی بگیرند
«روانشناسیِ هنر»؛ جورج مَدِ؛ ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی؛ نشر نوچهرۀ متفاوت هنر در پرتو روانشناسی
دکتر علی غزالیفر*،ارزش و اهمیت این کتاب با همین امر گره میخورد. نویسنده خیلی شیوا و شستهرفته کلیت این عرصۀ جدید را در اختیار خواننده قرار میدهد. به عبارت دیگر، اگر سری به کتابخانهها و کتابفروشیها بزنیم، کتابهای بسیاری در زمینۀ فلسفۀ هنر میبینیم اما روانشناسی هنر اندکشمار است
«مغز و تاریخ» ؛ لوچانو مکاچی؛ ترجمه امیرحسین نیکزاد؛ نشر نونگاهی به پیوند ناگسستنی و پیچیدهی تن و روان
میلاد شاملو،رابطهی مغز با رفتار و کارکردهای مختلف شناختی و روانشناسانه، همواره معمای بزرگی برای متخصصین علوم تجربی و انسانشناسی بوده است. آنها با آزمایشهای گوناگون در صدد رسیدن به درک بهتری از آنچه میان سیستم عصبی و روان انسان میگذرد، بودهاند.
«روانشناسیِ سلبریتی»؛ گیل استیوِر؛ ترجمه تهمینه زاردشت؛ نشر نودولت مستعجل
دکتر علی غزالیفر*،اینستاگرام. اکسپلورر. آقا، که حالا حسابی مشهور شده، یک کت براق عجیب و غریب پوشیده که به نظر کاملاً زنانه میآید. بعد با آن شکل و شمایل ناهنجار از چیزی تعریف میکند که از آن پوشش کذائی هم مسخرهتر است، و صدای بچهگربه درمیآورد. ملت آریایی همیشه حاضر در اینستاگرام نیز در کامنتها سنگ تمام میگذارند و غش و ضعف میکنند.
«روانشناسی رسانه اجتماعی»؛ کیوران مکمائن؛ ترجمه ماندانا افتخار؛ نشر نوکاوش در اقیانوس بیکران روابط رسانهای
لیلا زارعی،رسانه اجتماعی مفهومی است که در دو دههی اخیر و با پیشرفت برقآسای فناوریهای ارتباطی باب شده و روز به روز کاربرد آن گسترش و تکرار بیشتری یافته است. این پدیده با خود رخدادهایی به همراه داشته که تحلیل هر کدام از آنها به زمان و تحقیقات دامنهداری نیاز دارد.
«رودخانۀ آگاهی»؛ آلیور ساکس؛ ترجمه ماندانا فرهادیان، نشر نوآخرین بینشها
دکتر علی غزالیفر*،«مردی که زنش را با کلاه اشتباه گرفت» عنوانی مناسب برای یک اثر داستانی سوررئال یا یک نمایشنامۀ بدیع است. حتی بریدههایی از آن کتاب هم این نظر را تأیید میکنند. اما این کتاب یک اثر علمی است در باب ماجراهایی عجیب و دور از ذهن که بیماران روانی گرفتارشان بودهاند. اما سبک و نثر این اثر بهگونهای است که آن را به سطح ادبیات ارتقا داده است. این است هنر نویسندگی.