جزئیات پیام‌های اخیر آمریکا به ایران چه بود؟/ اذعان امیرعبداللهیان به بی‌خاصیتی برجام

  4020918062 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر خارجه کشورمان در دانشگاه تهران در خصوص تحولات فلسطین و سیاست خارجی ایران به سخنرانی پرداخت.

جزئیات پیام‌های اخیر آمریکا به ایران چه بود؟/ اذعان امیرعبداللهیان به بی‌خاصیتی برجام

به گزارش تسنیم، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان امروز ظهر در برنامه «نسبت جمهوری اسلامی ایران با نهضت‌های آزای‌بخش» در دانشکده فنی دانشگاه تهران سخنانی را در خصوص تحولات فلسطین و سیاست خارجی ایران بیان کرد.

امیرعبداللهیان در ابتدا درباره انقلاب اسلامی ایران گفت: وضعیتی که ما در سیاست خارجی مواجهیم دو ویژگی برتر آن گفتمان انقلاب است. گفتمان انقلاب اسلامی توام با عمل است و فقط نظریه پردازی نیست. بسیاری از مقامات دیگر کشورها بیان می‌کنند که ما به وضعیت در ایران قبطه می‌خوریم. بسیاری از رهبران جهان سخنرانی‌های طولانی دارند. اما در خصوص مقام رهبری می‌گویند که ما پیگیری می‌کنیم و می‌گویند گفتمان ایشان در روی زمین اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در مصر با خانم و آقایان دانشجو ملاقات داشتم. آنها می‌گفتند انگیزه ما برای تحصن بزرگ این بود که می‌دیدیم جوانان ایران اقداماتی را انجام می‌دهند که چنین خلاقیت‌هایی دارند اما ما نداریم.

امیرعبداللهیان در خصوص فلسطین گفت: در مسئله فلسطین بیان افکار عمومی این است که گفتمان انقلاب توام با عمل است. اینکه برای مقابله با رژیم اسرائیل و حمایت از فلسطین چه اقداماتی انجام شده، بخشی از آنان به حوزه مقاومت در منطقه ربط دارد. بعد از سخنرانی آقای نصرالله برخی‌ها گفتند انتظار داشتیم ایشان دستور حمله سراسری به سرزمین اشغالی را بدهند. ما از گروه‌های مقاومت حمایت می‌کنیم و این در چارچوب ارزش‌هاست اما آنها بر اساس مصالح و شرایط خود تصمیم می‌گیرند.

وزیر خارجه افزود: در عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر واقعا اسرائیل فروریخت نه تنها دستگاه امنیتی آن. در سرزمین‌های اشغالی 7 سرویس اطلاعاتی فعال بودند اما عملیاتی که فلسطینی‌ها و حماس انجام داد همه چیز را فروریخت. بلینکن در دیدار با برخی از سران منطقه گفت وقتی وارد تل آویو شدم بهت زده بودم، به تعبیر او تا این حد فروپاشی را باور نمی‌کردم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: اکنون آنها در مقابل نیروهای مقاومت فروریختند و دچار شوک هستند. هیچ نقطه‌ای در اسرائیل از موشک های مقاومت در امان نیست و حتی ایلات نیز با موشک‌های یمنی به وضعیت خاصی رسیده است.

وی در خصوص راه‌های مقاومت گفت: تصمیم مقاومت این بود که پایگاه‌های آمریکا در منطقه به خاطر حمایت علنی این اماکن مورد حمله قرار گیرد. عملیات طوفان الاقصی صد در صد فلسطینی بود.  ایا اینکه آنها امروز به ما وابسته هستند؟ خیر. هم اکنون تونل‌های غزه چندین هزار کیلومتر است و آمریکایی‌ها نمی‌دانند باید چکار کنند. اکنون مراکز تولید راکت و موشک مقاومت با امکاناتی که خود تهیه کردند دارند تولید می‌کنند و اقدام می‌کنند. مقاومت تصمیم گرفت از چندین جبهه اقدام کنند تا هم طولانی‌تر ادامه دهند و همین که از چند جبهه اقدام کردن شرایط خاص خود را دارد.

وی در خصوص پیام‌های ارسالی توسط آمریکا گفت: ‌آنها در یکی از پیام‌ها خواستند که به گروه‌های مقاومت بگویند عملیات را بر روی پایگاه‌های ما متوقف کنند اما ما واسخ دادیم که هیچ دستورعملی صادر نخواهیم کرد چراکه آنان مستقل هستند، اما ایران حتما به تصمیمات آنان احترام می‌گذارد و به پشتیبانی‌های خود ادامه می‌دهیم. بین دیپلماسی و میدان در تامین حداکثری امنیت منطقه هماهنگی نزدیکی وجود دارد.

وزیر خارجه ادامه داد: تجهیزات مورد استفاده یمنی‌ها اینقدر دقیق است که طرف مقابل هم جواب خود را می‌گیرد. امروز بیش از یک سوم ارتش اسرائیل با حزب الله درگیر است و حزب الله اقداماتی را انجام داده است. آنچیزی که در صحنه می‌بینید چند چیز است؛ یکی از آن  فریب در رسانه. بر اساس گزارشات ما درگیری و جنگ در تمام مناطق وجود دارد و رژیم تنها یک منطقه بیابانی را تصرف کرده است. یک منطقه کاملا صحرایی و بیابانی اما در رسانه چیز دیگر می‌گویند. اکنون صحنه به گونه‌ای است که یک طرف آمریکا است. تردید نکنید مقاومت حرف آخر را خواهد زد.

امیرعبداللهیان افزود: حماس حساب شده عمل کرد و نیروهای آنان را اسیر کردند. رژیم در درجه اول می‌خواست حماس را نابود کند اما نتوانست. اقدامی که آمریکا کرد این بود که از پایگاه‌های خود توقف ارسال تسلیحات را نمی‌بینید. امیدوار بودند ظرف 20 روز حماس را نابود کنند، اما وقتی ناامید شدند آمدند گفتند اسرای نظامی را آزاد کنیم اما این هم به نتیجه نرسید. اکنون به جایی رسیدند که می‌گویند خانه طراح عملیات هفت اکتبر را شناسایی کردیم! آنها هیچ راهبردی برای پایان ندارند. آنها خود را برای ادامه درگیری چند ماهه آماده کردند.

وی همچنین در بخشی دیگر درباره سیاست خارجی دستگاه دیپلماسی و انتخاب سفرا گفت: انتخاب سفیر همه مراحلش در اختیار وزارت خارجه نیست و او نماینده نظام است و پروسه خاص خود را دارد. در مواردی افرادی را بازگشت زدیم. در همه جای دنیا این شرایط است که یک دفعه وزیر جنگ را وزیر خارجه می‌کنند. در برخی از کشورها حجم و درصد فعالیت‌های اقتصادیمان بالاتر است. در حوزه صنعتی که می‌خواهیم کار کنیم نمی‌توان سفیر دیگری گذاشت.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: ما در وزارت خارجه با رعایت چارچوب‌ها، اصول و ارزش‌ها مسئول تنظیم مناسبات هستیم. ما مسئول خراب کردن مناسبات نیستیم. ما برای تامین حداکثری منافع ملی باید تلاش کنیم. برخی‌ها می‌گویند چرا روابط با عربستان را به حالت عادی برگرداندید! این مسئولیت ما بود. ما از ابتدا در موضوع یمن هیچ مذاکره‌ای با مقامات عربستان نداشتیم. خود یمنی‌ها تصمیم می‌گیرند و ما به تصمیمات آنان احترام می‌گذاریم آنان مصالح خودشان را دارند. رابطه سیاسی تهران و ریاض به یک نقطه جدیدی رسیده است اما ما همه اصول را زیر پا نگذاشتیم. ما تحفظات خود را داریم، آنان هم دارند. رابطه ما با برخی از کشورها باعث نمی‌شود ما از مقاومت دفاع نکنیم. بلکه در دیدارها واقعیت‌ها را می‌گوییم. واقعیت این است که آمریکا اکنون قدرت اعمال هژمون ندارد. آمریکا اکنون با تمام توان به کمک اسرائیل آمده است و امروز آمریکا تمام قد آمده تا جنازه اسرائیل را بلند کند. هنوز حزب الله وارد نشده و آنان 26 پیام به حزب الله دادند که وارد جنگ نشود و با این همه ادعا نمی‌توانند مقابل حزب الله بایستند.

وی افزود: آقای رئیسی در دیپلماسی سران با نگاه ارزشی شب و روز پای کار هستند. ما وظیفه داریم وضعیت کشور و مردم را ببینیم. اگر فکر کنید ما و عربستان نشستیم و کلی امتیاز دادیم تا سرمایه گذاری کنند، بگویم که ما خود توانمند هستیم. ظرفیت موشکی ما بالا است. امروز خریدار آب سنگین ما آمریکا است و با واسطه خرید می‌کنند. یک مقام غربی گفت با کیفیت‌ترین آب سنگین تولید شده در ایران تولید می‌شود.

امیرعبداللهیان درباره نقش آفرینی ایران در فلسطین گفت: هیچ مسئله در خصوص فلسطین تاکنون بدون مشورت با ایران انجام نشده است. طرف مقابل هم برایش مهم است. گروه‌ها در عراق از ما دستور نمی‌گیرند اما اصول و تفکر اسلامی ایران را قبول دارند و مورد ظلم توسط تروریسم قرار گرفته‌اند. ما از گروه‌های عراق و سوریه در مبارزه با داعش حمایت کردیم. اکنون پیدا کردن سلاح با اینهمه دلال جزو ساده ترین کارهاست و بسیاری سلاح‌های خود را از سلاح‌های ارسالی به اوکراین که خطای راهبردی آمریکا بود تهیه می‌کنند. وقتی قرار است آتش بس شود خود نیروی مقاومت باید تصمیم بگیرند.

وی افزود: نقش ایران در مقاومت، در بخش سیاسی فعال است و مربوط به وزارت خارجه نیست بلکه از نظام صحبت می‌کنم.

امیرعبداللهیان درباره سند 2030 گفت: در کشور ما بدون هماهنگی سند فرهنگی 2030 مربوط به آموزش و پرورش امضا شد. ما آن را تایید نکردیم و دولت آقای رئیسی اجرای آن را متوقف کردند. این سند 2030 مورد قبول ما نیست و به صراحت اعلام کردیم در هیچ نشستی شرکت نمی‌کنیم.  اما همه اسناد 2030 مربوط به بخش فرهنگی آن نیست.

وزیر امور خارجه درباره طالبان و تحولات افغانستان گفت: افغانستان یک پرونده خیلی پیچیده است. اولا افغانستان زمانی می‌تواند ثبات داشته باشد که همه اقوام در اداره آن نقش داشته باشند. طالبان بخشی از واقعیت افغانستان هستند اما همه آن نیستند، بنابراین ما از دولت فراگیر در این کشور سخن می‌گوییم. ثبات و امنیت در افغانستان برای مهم است. امروز طالبان علیه داعش می‌جنگد. راه حل در افغانستان تشکیل دولت فراگیر است و طالبان قول داده به این سمت حرکت کند.

وی در خصوص روابط با چین گفت: ما منافعمان در سیاست چندجانبه گرایی تامین خواهد شد، لذا بازیگران مختلف در جهان برای ما بهتر از قدرت یکجانبه گرا در منطقه است. وقتی وارد بریکس می‌شویم یعنی می‌خواهیم با سران آنان روابط و همکاری داشته باشیم. ما در دل همکاری‌ها و تنش‌ها باید ببینیم منافع ما کجاست. برای ما پیشرفت چابهار مهم است.

وی در خصوص روابط با آذربایجان گفت: ما یک سیاست اصولی داریم و در آن چارچوب باید عمل کنیم. هر چه رابطه در سطح سیاسی تقویت شود در دیگر سطوح تنش‌ها کاهش می‌باید.

وزیر امور خارجه درباره برجام گفت: ما از ابتدا گفتیم از خطوط قرمز عبور نمی‌کنیم. ما با یک سندی مواجه هستیم و به دلیل اینکه خطوط قرمز ما از طرف مقابل مورد توجه قرار نگرفت تا به این لحظه در مسیر امضای بازگشت به برجام قرار نگرفته‌ایم اما این به معنای کنار گذاشتن برجام از روی میز هم نیست و هرچه جلوتر می‌رویم برجام بی خاصیت‌تر می‌شود.

دیدگاه کاربران

ناصرامرایی۳۳۱۸۵۳۰۱۶:۲۷:۴۱ ۱۴۰۲/۹/۱۸
در طول چهار دهه گذشته ایران هیچ وزیرامورخارجه ایی ولایتمدارتر باتعصب تر و شجاع تر از آقای امیر عبدالهیان ندیده و نشنیده ام بعبارتی دیگر من به ایشان مرد میدان(۲)و حاج قاسم دیگر مینامم
ناشناس۳۳۱۸۷۴۱۲۰:۵۱:۴۱ ۱۴۰۲/۹/۱۸
ایران بایستی تعدای از نامه های امریکا به ایران را منتشر کند تا نتوانند با این ترفند سیاستهای خصمانه ی خود را دنبال کنند .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  3. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  4. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  10. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  11. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  12. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  13. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  14. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  15. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  16. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  17. تنوری که هنوز سرد است...

  18. ایثارگران را بدنام نکنید !

  19. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  20. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  21. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  23. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  24. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  25. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

پربحث‌های هفته

  1. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  2. چرا این همه بد اخلاقی؟

  3. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  4. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  5. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  6. تنوری که هنوز سرد است...

  7. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  8. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  9. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  10. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  11. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  12. پاسخ طحان‌نظیف به انتقادات روحانی از شورای نگهبان/ رقیب جدید قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم

  13. رئیسی: برخی به‌دنبال معامله بر سر موشک‌هایمان بودند/ به‌بهانه دورکردن سایه‌جنگ،برجام‌های ۲ و ۳ را دنبال می‌کردند

  14. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  15. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  16. کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم

  17. درخواست مهم ایران از طالبان درباره مهاجران افغان

  18. شهادت یکی از پاسداران نیروی زمینی سپاه در جنوب‌شرق کشور

  19. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  20. شناور سپاه از خط استوا عبور کرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی

  21. رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/ هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم

  22. "مصلحت قطعی" همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام

  23. واکنش آمریکا به اظهارات هسته ای کمال خرازی

  24. هر چقدر رأی بیشتر باشد، مجلس قوی‌تر است/ مرحلهٔ دوم انتخابات به‌اندازهٔ مرحلهٔ اول اهمیت دارد

  25. افشاگری رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی علیه «احمد علیرضابیگی»

آخرین عناوین