توکلی: ناکارآمدی سیاستهای صندوق بین‌المللی پول آشکار شده، اما هنوز برخی مسئولان نفهمیدند/ جایگزینی کلمه اقشار آسیب پذیر به جای مستضعفین نشان از خوی اشرافی گری مسئولان است

گروه اقتصادی الف،   3961220063 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

احمد توکلی با بیان این که ۳۰ سال ناکارآمدی سیاستهای صندوق بین‌المللی پول آشکار شده، اما هنوز برخی مسئولان نفهمیدند، جایگزینی کلمه اقشار آسیب پذیر به جای مستضعفین در ادبیات رسمی دولت را نشان خوی اشرافی گری مسئولان دانست.

توکلی: ناکارآمدی سیاستهای صندوق بین‌المللی پول آشکار شده، اما هنوز برخی مسئولان نفهمیدند/ جایگزینی کلمه اقشار آسیب پذیر به جای مستضعفین نشان از خوی اشرافی گری مسئولان است

مقام معظم رهبری با اشاره به نامگذاری دهه سوم انقلاب به نام «دهه پیشرفت و عدالت» خاطرنشان کردند: پیشرفت در عرصه های مختلف به معنای واقعی کلمه رخ داده اما در زمینه «عدالت» اقرار می­کنیم که عقب مانده ­ایم؛‌ در این رابطه که چگونه می‌توان عدالت را در کشور توسعه داد و به جایگاه شایسته انقلاب اسلامی رسید با دکتر احمد توکلی،‌ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت و گو کردیم؛

وی با بیان اینکه عقب گرد در زمینه تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی علل گوناگونی دارد که از زمانی به بعد این مساله تشدید شد گفت: در اوایل انقلاب جنبه‌های  زیر ساختی و تسهیلات زندگی به صورت مشهودی به سمت روستاها و شهرهای فقیر هدایت شد و به جهت اینکه زمان دفاع مقدس بود و روحیه ایثارگری وحمایت از مستضعفین در جامعه حاکم بود دولتمردان خود را مکلف می‌دانستند به مستضعفین کمک کنند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توزیع عادلانه درآمد کمک کرد که در مسیری درست حرکت کنیم گفت:‌چنین شرایطی باعث شد که ابتدای انقلاب اسلامی و اوایل جنگ فاصله بین زندگی روستایی و شهری کم شود و روستائیان از همان امکاناتی بهره‌مند شوند که شهریها بهره‌مند بودند وآب، برق و ... به روستاها نیز فرستاده شد که چنین امکاناتی در روستا تا آن زمان سابقه نداشت.

* طرح ریزی مدل اقتصادی در دوره سازندگی بدون توجه به شرایط کشور

 توکلی با بیان اینکه بعد از  جنگ چند اتفاق صورت گرفت که روحیه رسیدگی به اقشار مستضعف را مخدوش کرد گفت: یکی از این  عوامل که باعث توقف فرهنگ رسیدگی به محرومان به وسیله دولتمردان شد این بود که در دولت سازندگی یک الگویی برای ایران طرح‌ریزی شد؛ به اسم سیاستهای تعدیل صندوق بین‌المللی پول شناخته می‌شد. این مدل تاکید دارد همه امور اقتصادی به بازار سپرده شود و این در کشور عملیاتی شد در صورتی که برای اقتصاد ایران چنین سیاستی مناسب نبود.

* اجرای سیاست تعدیل صندوق بین المللی بهانه ای برای آغاز زندگی اشرافی مسئولان در اوایل دهه 70

وی با بیان اینکه سیاست تعدیل صندوق بین‌المللی پول به طور کلی مناسب برای هیچ کشور جهان سومی نبود گفت: «جوزف یوجین استیگلیتز»، برنده جایزه نوبل 2001 میلادی که خود معاون ارشد بانک جهانی نیز بوده است از این سیاست صندوق بین المللی پول انتقاد می کند و با بیان این مقدمه که اگر یک پزشکی از 100 بیمار خود 95 را نتواند درمان کند نشاندهنده عدم کارایی نسخه پزشک است و نه در بیمار و پرستار می­گوید از بین کشورهایی که سیاستهای تعدیل صندوق بین المللی پول را اجرایی کردند فقط 4 کشور اقتصادشان رشد کرد و مابقی کشورها با شکست مواجه شدند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای تعدیل صندوق بین المللی پول رشد محور است و آن را اصل می‌داند و به نحوه توزیع درآمد کاری ندارد گفت: برای نجات فقرا نیز معتقدند  آثار نشتی این رشد در جامعه فقرا را نجات می­ دهد اما در مراحل اولیه نابرابری بیشتر می­ شود و این چیز بدی نیست و باید نیز چنین اتفاقی رخ دهد. بنابراین اجرای این سیاستها بهانه‌ای شد برای مسئولانی که به دنبال زندگی اشرافی بودند.

توکلی افزود: مجریان این طرح در دفاع از آن می ­گفتند وقتی ثمرات رشد در گام‌های اولیه نصیب مرفهین بشود چون آنها سیر هستند بیشتر درآمد خود را پس‌انداز می‌کنند تا اینکه بخورند؛‌ بنابراین پس‌انداز زیاد می‌شود و در نتیجه موتور رشد دائما بنزین دارد که حرکت کند چراکه ثروتمندان سرمایه‌گذارای می‌کنند و عرضه‌ی سرمایه به بازار سرمایه بیشتر می‌شود نرخ بهره پائین می‌آید و تولید بیشتر می‌شود و در نتیجه افراد بیشتری مشغول کار می‌شوند.

* اشتیاق مسئولان برای اجرای سیاستی ضد ملی و دینی بعد  از سه دهه ناکارامدی آن

وی با بیان اینکه وقتی از طرفداران توسعه مد نظر صندوق بین المللی پول پرسیده می شود که این توسعه و رشد مد نظرتان که بر خلاف مبانی اسلامی فقرا در زیر چرخهای آن باید له شوند  چه زمانی محقق می شود می گویند سی سال دیگر گفت: یعنی به اندازه اتلاف یه نسل برای ایجاد رشد و توسعه ای که از قضا تضمینی نیز نیست زمان می خواهند تا شاید به رشد برسند و در زمان دولت سازندگی این شیوه در کشور پیاده شد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه اکنون کسانی بر مسند تصمیم سازی کشورند که شیفته این شیوه ضد منافع ملی و خلاف مبانی اعتقادی اسلامی هستند گفت: متاسفانه با وجود اینکه 30 سال ناکارآمدی تبعیت از سیاستهای صندوق بین‌المللی پول آشکار شده است اما همچنان دنباله رو این سیاستها هستیم و این نمی تواند هیچ علتی داشته باشد جز منافع عده ای که در این دنباله روی حاصل می شود.

*سیاست تعدیل از اساس بیگانه و مخالف  با اجرای عدالت

وی با بیان اینکه این مدل که 30 سال مورد توجه مسئولان اقتصادی کشور بوده است در کشور اجرا می‌شده است گفت: سیاست تعدیل از اساس با اجرای عدالت بیگانه و مخالف است به همین جهت شاهد افزایش بی‌عدالتی ها در کشور هستیم.

توکلی با بیان اینکه مساله دیگری نیز که اهمیتش از این مورد به مراتب بیشتر است شیوه زندگی مسئولان است گفت: در اوایل انقلاب که توزیع درآمد عادلانه تر بود مسئولان ساده زیست بودند و به دنبال پول جمع کردن و رفاه طلبی نبودند در نتیجه وقتی به فکر توزیع درآمدها در کشور بودند به فکر فقرا بودند چرا که خودشان جز این طبقه بودند و با مسائل و مصائب آنها بیگانه نبودند

*جایگزینی کلمه اقشار آسیب پذیر به جای مستضعفین توسط مسئولان اشرافی

وی با بیان اینکه وقتی اشرافی‌گرایی و تجمل پرستی در بین مسئولان باب شد فقرا و مستضعفان از ذهن مسئولان حذف شد گفت: به تناسب این اتفاق کلمه مستضعفان از ادبیات سیاسی و اقتصادی مسئولان کشور حذف شد و اقشار آسیب‌پذیر جایگزین آن شد.

توکلی با بیان اینکه بین این دو واژه تفاوت معنا داری وجود دارد گفت: منظور از اقشار آسیب‌پذیر کسانی هستند که منفعلند یعنی خودشان کاری کردند که آسیب‌پذیر شده‌اند اما منظور از مستضعفین یعنی کسانی هستند که به استضعاف کشیده شده اند و باید با این استضعاف و کسانی که او را به استضعاف کشیده اند مبارزه شود.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی عامل سومی که باعث عدم تحقق عدالت شایسته نظام جمهوری اسلامی می شود را تصمیمات غیر علمی و عقلانی دانست و افزود: متاسفانه بسیاری از تصمیات اجرایی کشور غیر علمی است.

توکلی با بیان اینکه یکی از عواملی که در سالهای اخیر نا عدالتی را تشدید کرد فساد است گفت: فساد بدترین صدمه را به تحقق عدالت در جامعه می‌زند چراکه مبنای ذاتی اش نا عدالتی است و هر چه قدر رشد کند نا عدالتی در جامعه نیز به همان میزان رشد خواهد کرد.

وی با بیان راهکارهای پیشنهادی برای بازگشت به سمت تحقق جامعه عادلانه چیست گفت:‌ اولین گام و مهمترین رکن در راه تحقق عدالت مبارزه با فساد است.

منبع:خبرنگاران پویا

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۷۲۰۷۳۱۰:۴۶:۰۴ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
صندوق بین اللملی پول اهرمی است سیاسی برای کشور های غربی برای احمال سیاست های خود و نوعی برده داری جدید است که همه برده اند به جز عده ای خاص که سرمایه های کلان دارند و چیز تازه ای هم نیست خیلی وقت هست که از این اهرم دارند استفاده میکنند علیه ملتها تا بتوانند سیاست های خود را تحمیل کنند از نظر اقتصادی مخصوصا برای کشور هایی که از نظر انها دشمن محسوب میشوند
ناشناس۲۷۲۲۷۵۱۲:۴۶:۲۸ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
اقای توکلی شما بفرمایید چی تو مملکت درسته؟؟
مصطفی کمالی۲۷۲۳۱۹۱۳:۰۰:۴۸ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
جناب دکتر با سلام و صلوات و خدا قوت و ارزوی توفیقات و به ثمر نشستن زحمات مبارزه با فساد شما
ناشناس۲۷۲۵۲۲۱۵:۲۹:۱۹ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
این بخش از سخنان جناب توکلی را بنده با گوشت و پوست و استخوانم درک کرده‎ام و عین واقعیت است: «این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توزیع عادلانه درآمد کمک کرد که در مسیری درست حرکت کنیم گفت:‌چنین شرایطی باعث شد که ابتدای انقلاب اسلامی و اوایل جنگ فاصله بین زندگی روستایی و شهری کم شود و روستائیان از همان امکاناتی بهره‌مند شوند که شهریها بهره‌مند بودند وآب، برق و ... به روستاها نیز فرستاده شد که چنین امکاناتی در روستا تا آن زمان سابقه نداشت.» چیزی که ایشان فرمودند حتی در دورافتاده‎ترین روستای ما نیز اتفاق افتاد. باورش خیلی است که در اوایل انقلاب و در دوران آشوب و جنگ در مناطق روستایی که شاید سالی فقط چند تا اتومبیل از آنجا رد می‎شد دکلهای برق نصب کرده بودند. راستش را بخواهید هنوز هم باورش برای من خیلی سخت است که چگونه به آن همه روستا برق داده شد و خیابانها آسفالت شد..... اما متاسفانه تا دهه 90 خورشیدی هیچوقت تعمیرات آسفالت انجام نشد. و ما گهگاهی به ندرت و با سختی تمام از جاده درب و داغان عبور کرده و به بستگان روستایی مان سر می زدیم و در مراسم ختم یا عروسی آنها شرکت میکردیم.
ناشناس۲۷۳۵۷۲۱۴:۴۹:۰۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
راهکار شما چیست جناب دکتر توکلی که خودتان هم الحمدلله اقتصاددان هستید
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  3. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  4. بهشت زمان شاه !

  5. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  6. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  7. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  8. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  9. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  10. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  11. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  12. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  13. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  14. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  15. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  16. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  17. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  17. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  18. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  19. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین