به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

گروه سیاسی الف،   4031015073 ۵۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

 

پشت پرده بامداد جمعه بیروت

روزنامه ایران نوشت:

پرواز هواپیمای ایرانی به فرودگاه «رفیق حریری» بیروت و حاشیه‌هایی که ساعاتی قبل از این پرواز از بطن روایت‌سازی یک رسانه عربی بیرون آمد، جدیدترین پرده نمایشی بود که به نظر می‌رسید با اجرای آن، متأثرکردن سیاست تحول‌خواهانه منطقه‌ای ایران بویژه در رابطه تهران و ریاض هدف قرار گرفته شده است. ماجرا از این قرار است که شماری از محافل خبری منطقه‌ای که در پی توافق آتش‌بس لبنان، بروز تحولات سوریه و تغییر معادلات سیاسی جاری به نتیجه‌بخشی نمایش‌های خود در رابطه با ایران امیدوار شده‌اند، در یک خبرسازی مجعول مدعی شدند که ایران قصد دارد میلیون‌ها دلار پول را به دست حزب‌الله لبنان برساند. این ادعا را ابتدا کانال تلویزیونی سعودی «الحدث» پنجشنبه گذشته به نقل از منابع بی‌نام و نشان غربی مطرح کرد و مدعی شد «ایران درصدد است میلیون‌ها دلار را از طریق یک پرواز ماهان‌ایر از تهران به بیروت و به حزب‌الله منتقل کند.»

بخش قابل‌توجهی از آنچه مطرح شد به موج‌سازی در این باره منجر شد و به سایر رسانه‌های منطقه‌ای نیز اشاعه یافت. ساعاتی پس از انتشار این خبر بود که فرودگاه بین‌المللی بیروت در پی فرود آمدن هواپیمایی که از ایران می‌آمد، شاهد شکل‌گیری تدابیر امنیتی بی‌سابقه‌ای بود. منابع لبنانی از بازرسی فراتر از پروتکل‌های معمول هواپیمایی خبر دادند که از تهران در فرودگاه بیروت نشسته بود و همه سرنشینان آن تحت بازرسی شدید قرار گرفتند که این اقدام باعث معطلی چندساعته مسافران و گلایه آن‌ها شد. توجیه تبلیغی این اقدام، فشاری بود که منابع غربی و اسرائیلی با نشر خبر مجعول از طریق رسانه عربی دنبال کرده بودند تا مقام‌های لبنان را به اقدام غیرمتعارف دیپلماتیک علیه دیپلمات‌های ایرانی ناگزیر کنند.

برخی از رسانه‌های لبنانی معترف شدند این تفتیش غیرعادی متأثر از حضور شماری از مأموران سفارت آمریکا در فرودگاه لبنان بوده است. بر پایه این اقدام نامعمول، مأموران فرودگاه چمدان‌های اغلب مسافران را به شکل دستی باز کرده و محتوای آن‌ها را مورد بازرسی قرار داده‌اند؛ این اقدام خارج از عرف که موجب معطلی چندساعته مسافران و عصبانیت آن‌ها شد به بیرون از فرودگاه هم سرایت کرد و به اعتراض در شبکه‌های اجتماعی و تجمع شماری از مردم لبنان جلوی سفارت ایران در بیروت رسید. هم‌زمان نیز ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به ماجرای فرودگاه لبنان واکنش نشان داد و با اعلام ورود این کمیسیون به این موضوع گفت که دولت لبنان از هرگونه رفتار شائبه برانگیز که می‌تواند تحت تأثیر کشورهای غربی باشد خودداری کند.

******

توفان مهاجرت

روزنامه شرق نوشت:

به این آمارها دقت کنید؛ فقط ۱۶ درصد ایرانی‌ها به مهاجرت فکر نمی‌کنند. تمایل به مهاجرت در استادان و پژوهشگران ۵۳ درصد، در پزشکان و پرستاران ۴۵ درصد و در دانشجویان ۴۰ درصد است. علاوه بر این رتبه ایران در بین ۱۳۳ کشور جهان از جهت رقابت پذیری برای جذب و نگهداشت نخبگان و استعدادهای جهانی ۱۲ است. همچنین ایران با ۱۱۵ هزار مهاجرت به کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی توسعه رتبه اول را دارد. بر اساس گزارش‌ها در ۳۰ سال گذشته تعداد مهاجرت نخبگان ایرانی دو برابر شده است. حدود ۱۵۰ هزار نفر از نخبگان علمی ایران در سال‌های گذشته مهاجرت کرده‌اند که از این مهاجرت با عنوان سونامی مهاجرت مغزها تعبیر می‌شود. این میزان مهاجرت باعث خارج شدن ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلار ارز از کشور شده است. بر اساس آمارهای دیگر بیش از ۱۰ هزار نفر از پزشکان ایرانی در کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه خدمت می‌کنند. همچنین بین ۷۰ تا ۹۲ درصد از دانش آموزان مدال‌آور المپیاد از ایران مهاجرت دائمی کرده‌اند.

اینها آمارهایی بود که مصطفی معین، رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم فناوری، در همایش مهاجرت نخبگان علمی در ایران عنوان کرد. گزارش‌هایی که نشان می‌دهد مهاجرت نخبگان علمی از ایران در سال‌های اخیر به شکل نگران کننده‌ای افزایش پیدا کرده است. با این همه انجمن علمی اخلاق در علوم و فناوری، همایشی را با عنوان «مهاجرت نخبگان علمی در ایران، چالش‌ها و راهکارها» برگزار کرد. این همایش با تمرکز بر محورهایی نظیر مبانی نظری مهاجرت نخبگان، تحلیل عوامل مهاجرت، سویه‌ها و تجربیات زیسته مهاجران علمی ایرانی و ارائه سیاست‌ها و راهبردهای پیشنهادی، میزبان پژوهشگران، صاحب‌نظران و تصمیم‌گیران حوزه علم و فناوری بود. هدف این رویداد، بررسی علمی پدیده مهاجرت نخبگان علمی و شناسایی راهکارهایی برای کاهش تبعات آن بر توسعه کشور اعلام شد. در این همایش، آمارها و تحلیل‌های متنوعی ارائه شد و هر یک از کارشناسان به ابعاد مختلف این مهاجرت پرداختند؛ از مشکلات ساختاری در حکومت گرفته تا مباحث نظام آموزشی و چالش‌های اقتصادی و اجتماعی. سخنرانان تالش کردند تا دغدغه خود را با صراحت بیان کنند.

******

مسئولان کنسولی ما بیدارند؟

روزنامه جوان نوشت:

انتشار خبر اعدام شش شهروند ایرانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر بار دیگر موضوع نسبتاً دیرین حقوق کنسولی ایرانیان در خارج از کشور و به‌ویژه کشور‌های منطقه را به جریان انداخت. فارغ از اینکه این افراد واقعاً مجرم بوده‌اند یا نه و در فرایندی عادلانه دادرسی شده‌اند یا نه، مسئله اصلی آن است که ایرانی هستند و مانند همه ایرانیان از حقوق شهروندی ایران بهره‌مندند. آن‌گونه که گفته شده، اعدام این افراد بدون اطلاع سفارت ایران در ریاض صورت گرفته و مسئولان دیپلماتیک ما هم از رسانه‌ها این خبر را شنیده‌اند و این بدان معناست که حداقل عرف متداول در حقوق کنسولی اتباع خارجی هم رعایت نشده است.  نقض حقوق کنسولی ایرانیان در عربستان، همه ما را به یاد حج خونین سال ۹۴ می‌اندازد که طی آن بزرگ‌ترین حادثه جمعی برای شهروندان ایرانی در خارج از مرز‌های ایران در دوره معاصر رخ داد. در فاجعه تلخ منا بیش از ۷ هزار حاجی بی‌گناه از سراسر جهان به شهادت رسیدند که ۴۶۰ نفر از آنها ایرانی بودند. در روز‌های پس از این حادثه به رغم فعال بودن روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، بسیاری از حقوق کنسولی شهروندان ایرانی رعایت نشد و حتی راضی به تحویل پیکر شهدا نیز نبودند. نهایتاً با جملات قاطع و اقتدارآمیز رهبر معظم انقلاب بود که سعودی‌ها عقب‌نشینی کردند و به تحویل پیکر‌ها رضایت دادند.

در پرونده‌های کنسولی ایران و سعودی متأسفانه شاهد نوعی انفعال در طرف ایرانی و زیاده‌خواهی طرف مقابل هستیم. اسفندماه ۱۳۹۱، یکی از کارکنان سفارت عربستان در تهران که در حال بازگشت از پارتی، با حالت بدمستی پشت فرمان نشسته بود، یک شهروند ایرانی را به قتل رساند. نهایتاً او ۴۸ ساعت بیشتر بازداشت نماند و با استفاده از حقوق دیپلماتیک بدون مجازات، ایران را ترک گفت. اما در ماجرایی مثل فاجعه منا و مسجدالحرام شاهد انفعال و کم‌تحرکی وزارت امور خارجه ایران از یک‌طرف و گستاخی مقامات سعودی از طرف دیگر بودیم. اکنون نیز در ماجرای اخیر، در اثر این انفعال و زیاده‌خواهی متقابل، حقوق شهروندان ایرانی پایمال شد. حتی اگر ادعای مقامات سعودی را بپذیریم که این شش نفر مجرم بوده‌اند، باز باید از حقوق کنسولی بهره‌مند می‌شدند و مجازات آنها بدون اطلاع سفارت جمهوری اسلامی ایران، خدشه به حقوق ملی ایرانیان است. اکنون دو سال از تجدید روابط ایران و سعودی می‌گذرد. همه به یاد داریم که سعودی‌ها بیش از ما به احیای این روابط مشتاق بودند. اگر قرار است همانند سابق عمل کنند و به حقوق شهروندان ایران وقعی ننهند و احترامی برای روابط سیاسی خود با ایران قائل نباشند، عائده ما از این روابط چیست؟ اگر قرار است خون ۴۶۰ ایرانی شهید منا همچنان پایمال بماند، پس سهم ملت ایران از این روابط دیپلماتیک کجاست؟ آیا مسئولان کنسولی ما بیدارند و این اتفاقات در حال رخ دادن است؟

******

چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟

روزنامه صبح‌نو نوشت:

جملات دکتر پزشکیان در بین مسئولان گزینش به نحوی بود که امکان برداشت‌های ناصواب درباره جریان مؤمن انقلابی و حزب‌اللهی را پدید آورد. طوری از سخن ایشان برداشت شد که انگار حزب‌اللهی‌ها ناکارآمد و کم‌سواد هستند و فقط به واسطه حزب‌اللهی بودن در سیستم اداری کشور رشد می‌کنند. برای اینکه ایشان قانع شوند سخنشان را اصلاح کنند به چند استدلال اشاره می‌کنیم. اول اینکه ساختار اداری کشور در طول بیش از چهار دهه کمتر در اختیار جریان انقلابی بود و عمدتا دولت‌های اصلاح‌طلب و اعتدالی ساختار بوروکراسی کشور را اداره کرده‌اند و حتما نقش و سهم جریان حزب‌اللهی بسیار کمتر از این طیف‌ها بوده است. بر همین اساس اتفاقا مسأله اصلی اداره کشور را نباید بر اساس این روایت ساخته و پرداخته کرد. جریان حزب‌اللهی کمترین سهم را در شرایط امروز بوروکراسی کشور دارد.

دوم اینکه بسیاری از افراد، لباس حزب‌اللهی و انقلابی بر تن کردند حال آنکه نه اعتقادی به انقلاب اسلامی داشتند و نه کارآمد بودند که نمونه واضحش، خاوری است. از این جنس مدیران که از لباس و ظاهر انقلابی بدترین استفاده را کردند، کم نیستند. اتفاقا گزینش‌ها باید مقابل چنین افراد منفعت‌طلبی بایستند.

نکته سوم این است که اساسا فرد انقلابی و حزب‌اللهی واقعی کسی است که در جای نادرست قرار نمی‌گیرد و تخصص را شرط حضور در مناصب قرار می‌دهد. این جریان اتفاقا از سوی حزب‌اللهی‌نماها و اصلاح‌طلبان رادیکال همواره مورد هجوم بوده است. یک گزینش درست باید به دنبال پیدا کردن چنین افرادی باشد که هم اهل کار و توانا و هم واقعا معتقد به انقلاب اسلامی هستند. اتفاقا اگر چنین افرادی سرکار بودند کشور حتما توفیق‌های بیشتری داشت. این طیف البته به دنبال ناب‌سازی هم نیستند و دامنه انقلاب اسلامی را گسترده می‌بینند و می‌خواهند. واقعیت این است که آقای پزشکیان با تعاریفی که از بینش و نگرش خود ارائه دادند جدا از تفکر انقلابی نیستند و ادعایی غیر از این ندارند؛ اما برخی کلمات که ساخته و پرداخته اذهان اصلاح‌طلبان افراطی است نباید وارد ادبیات ایشان شود که نه فایده دارد نه واقعیت.

******

خائنان بالفطره

روزنامه صبح‌نو نوشت:

این اولین‌بار نیست که بخشی از اپوزیسیون با اقدامات و درخواست‌های خود، منافع ملی ایران را به خطر می‌اندازد. در دوره پیشین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، این گروه‌ها به شدت از سیاست «فشار حداکثری» حمایت کردند و به‌طور علنی خواستار اعمال تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران شدند.
اکنون با تغییر فاز از تحریم به درخواست حمله نظامی، این گروه‌ها وارد مرحله جدیدی از بی‌مسئولیتی و خیانت آشکار شده‌اند. چنین درخواست‌هایی نشان می‌دهد که این گروه‌های اپوزیسیون هیچ درکی از شرایط مردم کشورمان ندارند. آنها درحالی‌که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، با بی‌مسئولیتی کامل به دنبال تشدید فشارها بر مردم ایران هستند. این تناقض آشکار میان شعارهای آزادی‌خواهی و اقدامات ضد مردمی، تنها به تضعیف جایگاه این گروه‌ها منجر می‌شود.

ایران در طول دهه‌های اخیر بارها نشان داده است که می‌تواند در برابر فشارهای خارجی مقاومت کرده و تحریم‌های ظالمانه را مدیریت کند. این توانایی حاصل ترکیبی از استراتژی‌های هوشمندانه اقتصادی، اتکا به ظرفیت‌های داخلی و قدرت دفاعی بازدارنده‌ای است که مانع از اجرای بسیاری از تهدیدات علیه کشور شده است. بااین‌حال، پیشنهاداتی همچون حمله به زیرساخت‌های کشور نه‌تنها از سوی دشمنان خارجی، بلکه توسط برخی گروه‌های اپوزیسیون خارج‌نشین مطرح می‌شود که این اقدامات چیزی جز خیانت به منافع ملی ایران نیست.
اینکه بخشی از اپوزیسیون، با وجود تمام شواهد از مقاومت ایران در برابر فشارها، همچنان خواستار حمله نظامی یا تحریم‌های بیشتر است، نشان‌دهنده یک خیانت آشکار است. این گروه‌ها با طرح چنین پیشنهاداتی، نه‌تنها منافع ملی را نادیده می‌گیرند، بلکه عملا در نقش ابزارهایی برای تحقق اهداف دشمنان ایران ظاهر می‌شوند.

******

به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!

سایت مشرق‌نیوز نوشت:

انتشار یک فیلم قابل‌توجه از بند زنان زندان اوین توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این فیلم البته یک بازیگر مشهور نیز در خود دارد؛ نرگس محمدی محکوم امنیتی که در این ویدئو در حال رقص و پای‌کوبی بوده و برخی دیگر از محکومان نیز او را همراهی می‌کنند. این تصاویر دو نکته مهم در خود داشت که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. نکته اول وضعیت بسیار مناسب بند زنان زندان است که با یک هتل چند ستاره در شمال تهران قابل‌مقایسه است. وجود انواعی از امکانات به‌روز، فضای استاندارد و همچنین استفاده از تلفن همراه با واکنش بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی روبه‌رو شده تا جایی که برخی نوشته‌اند که زندان اوین بیشتر از یک اندرزگاه شبیه یک پانسیون درجه‌یک است.

اما نکته مهم‌تر در این ویدئو وضعیت جسمانی نرگس محمدی است، رسانه‌های ضدانقلاب و نیز برخی مجامع حقوق بشری در ماه‌های اخیر با انتشار برخی گزارش‌های خلاف واقع مدعی شکنجه و بیماری سخت خانم نرگس محمدی در زندان اوین شده بودند. این محکوم امنیتی به دلیل گرفتن جایزه صلح نوبل مورد توجه برخی محافل خارجی قرار دارد؛ اما انتشار این ویدئو نشان داد که نه‌تنها نرگس محمدی با واکر در زندان تردد ندارد بلکه آن‌قدر آمادگی جسمانی دارد که می‌تواند میان دار رقص جمعی در زندان باشد.  نرگس محمدی این روزها در حال گذراندن دوران مرخصی است. او در جریان روز آزادی با انتشار یک ویدئو بار دیگر توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود؛ در آن زمان کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته بودند که چگونه فردی ادعای بیماری می‌کند اما با آرایش کامل به مرخصی آمده است!

نرگس محمدی بارها در زندان با نوشتن مقاله یا نامه مدعی وضعیت بد زندان‌های ایران به ویژه بند نسوان زندان اوین شده بود. اما انتشار این ویدئو تمامی ادعاهای پیشین را زیر سؤال برده است. البته گزارش‌نویسی‌های دروغین از وضعیت حقوق بشر در ایران و سیاه نمایی از آن باهدف گرفتن جوایز بین‌المللی یکی از شگردهای ضدانقلاب است که درباره آن حتماً باید از استاد اعظم آن شیرین عبادی نیز یادکرد.

یک محکوم امنیتی سابق درباره نرگس محمدی و جمع‌آوری گزارش‌های حقوق بشری باهدف سیاه نمایی از داخل کشور به «مشرق» می‌گوید: «خانم نرگس محمدی بهتر بود به‌جای صلح نوبل جایزه اسکار می‌گرفت چون نشان داد بازیگر خوبی است! او از یک‌سو واکر به دست گرفته و ادعای فلج عضلانی و بیماری‌های سخت را دارد اما از سوی دیگر فیلم او در حال رقص در زندان پخش می‌شود. او در زندان به دروغ‌گویی، باندبازی و حذف همه‌کسانی که منتقد او هستند معروف است، محمدی در زندان اجازه نمی‌دهد که محکومین شرایط را به بیرون منتقل کرده و می‌خواهد تصویری شبیه زندان صیدنایا از اوین بسازد».

خبرسازی از طریق انتشار اخبار مبالغه‌آمیز و نادرست درباره افراد و وقایع داخل زندان. در فرهنگ لغات آن‌ها، ممنوع‌الملاقاتی یعنی تبدیل یک جلسه ملاقات حضوری به ملاقات کابینی. عدم دسترسی به پزشک، یعنی ویزیت شدن زندانی دو هفته یک‌بار توسط پزشک زنان، دو نوبت یا بیشتر سونوگرافی در دوران حاملگی، چک شدن فشار و قند و ... چند بار در هفته و حضور پرستار در موارد ضروری. تغذیه نامناسب، یعنی در اختیار داشتن مواد غذایی خام ماهانه ازجمله لبنیات و حبوبات و برنج و ... و دریافت ناهار و شام آماده به‌صورت روزانه با هزینه زندان و امکان خرید روزانه از فروشگاه کوچک زندان و خریدهای هفتگی از بیرون با خرج از جیب خود. دفاع از خود، یعنی حمله، در صورت اعتراض به این نحوه نادرست خبررسانی، متهم می‌شوی به انجام مأموریت حکومتی برای عادی‌سازی شرایط زندان و یا شنیدن این عبارات آنچه ما می‌گوییم درست است و هرکسی غیرازاین، این عبارات را معنا کند ... خورده است و متعاقباً دریافت بارانی از حملات و تخریب‌ها و تهدیدها.

******

از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

فریدون عباسی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی و نماینده پیشین مجلس، در گفت‌وگویی تصویری با رسانه خط‌ انرژی، اظهاراتی را پیرامون توانایی‌های ایران در ساخت سلاح هسته‌ای مطرح کرد. گزیده‌ای از صحبت‌‌های او به شرح زیر است:

* اگر ایران مورد تهاجم کشوری قرار بگیرد که دارای بمب اتمی است و حتی ایران را هم تهدید کرده‌؛ آیا ما نباید از این کشور دفاع کنیم؟

* داشتن مواد اصلی بمب هسته‌ای مثل اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین برای کشور ما ضروریست تا بازدارندگی ایجاد کند. فناوری غنی‌سازی کاملا در اختیار ایران است.

* ما خیلی وقت پیش از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته‌ایم. ما روی انواع مواد منفجره از زمان جنگ تحمیلی تاکنون کار کرده و طراحی انفجار را بلدیم.

* به نظرم، ایران باید اورانیوم غنی‌شده خود را انباشت کرده و در جایی امن محفوظ کند تا هیچ بمبارانی نتواند آن را از بین ببرد.

******

هدف آمریکا از مذاکره، مهار ایران است نه رفع تحریم‌ها

روزنامه کیهان نوشت:

هفته گذشته سه گزارش و یادداشت مهم در فارن افرز، هیل و آکسیوس در آستانه شروع دولت جدید آمریکا، موضوع آینده مسائل میان تهران و واشنگتن را به کانون توجهات بازگرداند. نگارش این یادداشت‌ها از سوی افراد ذی‌نفوذی همچون نفیو، معمارتحریم‌های ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، هافمن به عنوان یکی از تحلیلگران برجسته جریان راست افراطی در این کشور و همچنین باراک راوید تحلیلگر امنیتی صهیونیست در سی‌ان‌ان و آکسیوس، نشانگر این است که برآیند سیاستمداران، سیاست‌گذاران و صاحب‌نظران در دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر این است که هرگونه حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران درصد موفقیت پایینی داشته و معادله هسته‌ای میان ایران و غرب را پیچیده‌تر خواهد کرد. از سویی دیگر نیز نکته پنهان و آشکار در این مواضع اخیر آمریکایی‌ها، تمرکز آنان بر استفاده از ابزار مذاکره نه برای حل مسائل که برای مهار ایران است و دیگر نکته مندرج در این نوشته‌ها ناکارآمدی و عدم کارایی رژیم تحریم‌ها بر علیه ایران در دوران جاری نسبت به دوره پیش از برجام است.

در همین راستا، ریچارد نفیو، مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا و هماهنگ‌کننده سابق تحریم‌ها در وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه، ۱۳ دی‌ماه (۲ ژانویه ۲۰۲۵) در یادداشتی در فارن افرز به بررسی چشم‌انداز پیش روی مسائل مابین ایران و آمریکا در موضوع برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان پرداخت. نفیو در این یادداشت که با نام «آخرین فرصت برای ایران» منتشر شده است، اظهار می‌دارد: هنوز دلایل زیادی برای حمله نکردن به ایران وجود دارد… حمله به این کشور، منابع قابل توجهی از ایالات متحده را در زمانی که واشنگتن می‌خواهد بر مناطق دیگر تمرکز کند، مصرف خواهد کرد. اگر حملات موفقیت‌آمیز نباشند، ممکن است اعتبار ایالات متحده را نیز تضعیف کند.

وی با بالا دانستن احتمال شکست هر حمله‌ای به ایران، عنوان کرد: «علاوه‌بر این، احتمال شکست بالاست: حتی دقیق‌ترین حملات هم ممکن است فقط روند هسته‌ای شدن ایران را به تأخیر بیندازند. بهترین و بادوام‌ترین راه‌حل این مسئله همچنان یک توافق دیپلماتیک است. امروز، جامعه بین‌المللی نیز اکنون بر سر اعمال فشار بر رژیم ایران دچار تفرقه شده است. همچنان تحریم‌های شدیدی علیه ایران وجود دارد، اما این تحریم‌ها به طور مداوم توسط چین، هند و روسیه نقض می‌شوند. اجرای کامل دوباره ممکن است، اما این امر نیازمند همکاری چین است، به‌ویژه در زمانی که پکن با خصومت دوحزبی از سوی واشنگتن روبه‌روست. روابط روسیه با ایران نیز قوی‌تر از چند دهه گذشته است و پیوندهای دفاعی متقابل آن‌ها تقویت شده است.»

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۷۲۰۹۲۱:۰۷:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
پزشکیان خود بهتر میداند که در 4 دهه گذشته که بیشتر دولتهای اصلاح طلب و کارگزاران برسرکار بودند حزب اللهی مسئولیت نداشتن بلکه بیشتر تکنوکراتهای غربگرا مسئول بودند و اوضاع اسف بار امروز کشور دستاورد انهاست.
ناشناس۳۷۲۷۴۸۲۰۱:۳۳:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
همان زبان دراز های پر مدعایی که با مشاوره ها و رهنمودهاشون این اش رو برای ما پخته اند والان زیر بار پاسخگویی نمی روند ونخواهند رفت.
ناشناس۳۷۲۷۵۵۵۰۶:۲۷:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اصلاح طلب اصولگرا هر دو روی یک سکه هستند.
ناشناس۳۷۲۷۵۶۶۰۷:۰۱:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
روزی ۲۰ میلیون لیتر را چه کسانی، کجا گم می کنند؟!
ناشناس۳۷۲۷۵۹۹۰۷:۴۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دولت احمدی نژاد چی بود پس ؟ در ضمن همواره بخش مهمی از قدرت در دست اصولگراها بوده و کارشکنی و چوب لای چرخ دولت کردن همیشه ادامه داشته
ناشناس۳۷۲۷۷۰۳۰۹:۳۳:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
همین دولت بسیاری از ناترازی ها را حل کرده بود که دوباره غربگراها آمدن و کشور عقب افتاد
ناشناس۳۷۲۷۶۱۲۰۷:۵۳:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
امثال «گرگهای وال ستریت» و «هکتور» نمی گذارند که تنشهای بین المللی ایران کاهش یابند چون منافع اقتصادیشان به خطر می افتد.
ناشناس۳۷۲۷۶۱۸۰۸:۰۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
قالیباف و پزشکیان و خاتمی و روحانی و رئیسی و احمدی نژاد و ... هیچ فرقی با هم نمی کنند. همگی یک روح اند در چند جسم.
ناشناس۳۷۲۷۸۰۴۱۰:۲۲:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
احسنت
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۲۷۶۲۱۰۸:۱۱:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اظهارات دکتر پزشکیان ناظر بر گزینش های نخستین سالهای بعد از پیروزی انقلاب است که کسی نمی تواند آن را انکار نماید. فقط مزید اطلاع تان باید یادآور شوم آن نحوه گزینش ها چنان پیش رفت که نهایتا فرمان هشت ماده ای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی«ره» درباره گزینش ها را در پی داشت. ضمنا در تمامی این دهه ها هم در واقع این غیراصلاح طلبان و غیرکارگزاران بوده اند که در اکثر اوقات قدرت اصلی را در اختیار داشته اند هرچند در مقاطعی دولت(قوه مجریه) در اختیار اصلاح طلبان یا کارگزاران بوده است. والله اعلم
ناشناس۳۷۲۷۶۷۴۰۹:۰۴:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مسئله اینه که اصلاح‌طلب و اصولگرا سر و ته یه کرباسند از نظر خیلی از مردم پزشکیان و امثالهم و بقیه با هم در دسته حزب الهی قرار می‌گیرند
ناشناس۳۷۲۷۶۷۶۰۹:۰۶:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
حزب‌الهی و اصلاح طلب و اصولگرا همه تو یه گروهند.
ناشناس۳۷۲۷۷۸۶۱۰:۰۶:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
عملکرد اصلاح طلبان فقط در دوره اقای خاتمی قابل ارزیابی هست که از نظر اقتصادی بهترین دوره بعد از انقلاب بوده است الباقی دولتها هیچکدام اصلاح طلب محسوب نمیشوند
ناشناس۳۷۲۷۲۱۳۲۱:۰۹:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
باید مراقب باشیم تندروهای اصلاح طلب با برجام های 2 و 3 توانمندی های هسته ای و موشکی و نظامی کشور را تضعیف نکنند و مملکت را به سوی جنگ پیش نبرند.
ناشناس۳۷۲۷۵۶۷۰۷:۰۳:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
تقلیل ماجراها به اصولگرا و اصلاح طلب اوج ساده انگاری است!
ناشناس۳۷۲۷۵۹۵۰۷:۴۶:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مدل سیاست خارجی نقش اصلی را در تضعیف اقتصاد کشور و پول ملی داشته است.
ناشناس۳۷۲۷۶۰۹۰۷:۵۱:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
محور ترکیه، سوریه و حماس اکنون دست بالا را در خاورمیانه دارد.
ناشناس۳۷۲۷۹۵۱۱۲:۱۴:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مقاومت هست که تعیین می کند منطقه کدام سمت برود...
ناشناس۳۷۲۷۶۱۱۰۷:۵۳:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
تندروهایی که دائماً بر طبل جنگ کوبیده و روابط خارجی را متشنج می کنند، نقش اصلی را در برهم زدن آرامش جامعه و فضای اقتصاد کشور دارند.
ناشناس۳۷۲۷۷۰۵۰۹:۳۴:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
جنگ!!! لطف کنید جنگ را ذکر کنید کجاست!!
ناشناس۳۷۲۷۸۵۸۱۰:۵۹:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اصلاح طلبی در دولت وجود ندارد .سه قوه تماما از محافظه کاران هستند.چند نفری از اصلاح طلبان هم در دولت پزشکیان هست .تمام حکومت دست مبارک محافظه کاران است.هر وقت دولت دست اصلاح طلبان است ومی خواهند مذاکره کنند ، به اصلاح طلبان تهمت وطن فروش بودن می زنند .اما وقتی خودشان دور از چشم مردم کوچه پس کوچه های عمان بدنبال آمریکایی ها می گردند که مذاکر کنند.اشکالی ندارد وعین ثواب است .به نظر شما به این رفتار دو گانه چه می گویند؟؟؟
ناشناس۳۷۲۷۲۱۷۲۱:۱۲:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
هدف غرب از مذاکره فشل کردن مولفه های قدرت ایران از جمله اتمی و موشکی و پهپادی و حفظ زیرساخت اصلی تحریمهاست یعنی همان روندی که در برجام دنبال و اجرایی کردند.
ناشناس۳۷۲۷۵۶۹۰۷:۰۴:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
قدرت بک کشور تنها در رضایت مردم از مقامات آن کشور خلاصه می شود.
ناشناس۳۷۲۷۵۹۶۰۷:۴۷:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چرا و چگونه در این چند دهه واحد پول شیطان بزرگ را متر و معیار اقتصاد این مملکت قرار داده اند؟!
ناشناس۳۷۲۷۵۹۸۰۷:۴۸:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مذاکرات مستقیم و رودرو با آمریکا چاره کار اقتصاد ایران است. همین که اعلام خبر شود، قیمت دلار در جا 20% کاهش می یابد!
ناشناس۳۷۲۷۷۰۹۰۹:۳۵:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
کاهش آن موقتی هست اما دوباره بالا می‌رود چاره کار هم اقتصاد کشور در درون درست کردن هست نه واگذاری منافع ملی
ناشناس۳۷۲۷۲۴۳۲۱:۴۲:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
دولت مصدق، سپاه نداشت، جمهوری اسلامی هم نبود، موشک هم نداشت، هسته ای هم نداشت، با حزب الله و حماس هم ارتباط نداشت، فقط گفت: نفت ما حق خودمان است و آمریکا سرنگونش کرد؛ آمریکا با آزادی و استقلال کشورها دشمن است.
ناشناس۳۷۲۷۴۴۵۰۰:۳۴:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
البته آمریکا اینکار را کرد
ناشناس۳۷۲۷۵۷۰۰۷:۰۷:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دولت مصدق رفت، چون توده ای های عوامل شوروی در حال ماهیگیری از آب گل آلود اوضاع آن زمان بودند.
ناشناس۳۷۲۷۶۰۰۰۷:۴۸:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، در ۹ ماهه امسال بیش از ۸۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده که معادل کل وصولی سال ۱۴۰۲ است و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸ درصد رشد کرده است. پول این مالیاتها کجا می رود و چرا تاثیری در ارزش پول ملی ندارد؟
ناشناس۳۷۲۷۹۵۲۱۲:۱۵:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ارزش پول ملی را صادرات بالا می برد
ناشناس۳۷۲۷۲۴۵۲۱:۴۶:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
در کره جنوبی که الگوی شما است فقط 20 درصد به مهاجرت فکر نمی کنند!
ناشناس۳۷۲۷۶۰۲۰۷:۴۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مملکت به برنامه ریزی، مدیریت و عقلانیت نیازمند است، نه شعار!
ناشناس۳۷۲۷۲۴۷۲۱:۴۷:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
نفوذی غرب که زیاد شود در تصمیم گیری ها مشکلات هم زیاد می شود هیچ برخی دنبال واگذاری منافع ملی هم هستند
ناشناس۳۷۲۷۵۷۲۰۷:۰۸:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
شرق گداها دنبال پوتین می دوند!
ناشناس۳۷۲۷۶۱۷۰۷:۵۷:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
از شهرداری منطقه 15 تهران که به پاس خدمت بی‌دریغ رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی، تندیس این شهید را تهیه و در بزرگراه این شهید نصب گردیده تقدیر و تشکر می‌شود.
ناشناس۳۷۲۷۲۶۴۲۲:۱۲:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
بشار اسد رفت اما تحریمهای امریکا برای سوریه تا سال 2029 تمدید شد و دولت فرانسه هم برای لغو تحریم ها دست رد به سینه الجولانی زد.
ناشناس۳۷۲۷۶۰۴۰۷:۴۹:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
وقتی مملکت به بهانه خودکفایی و استقلال جزیره ای مدیریت می شود، نباید انتظار بهبود و پیشرفت داشت.
ناشناس۳۷۲۷۲۷۸۲۲:۲۵:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
الان حکم این فریدون عباسی که همه چیز را علنی بیان کرده و درجه و گرا به بیگانگان داده چیست؟
ناشناس۳۷۲۷۳۷۰۲۳:۳۶:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
اصلاح طلبان تندرویی که در سال 88 گرای تحریم به دشمن دادند چرا محاکمه نشدند ؟!
ناشناس۳۷۲۷۶۰۶۰۷:۴۹:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
هر دولتی که می آید یک جراحی اقتصادی می کند. مقامات و مسئولان، مگر مردم چند بار می توانند عمل سنگین جراحی اقتصادی «تحمیل گرانی و تورم به مردم» را تحمل کنند.
ناشناس۳۷۲۷۵۵۳۰۶:۰۹:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چه گرایی؟ داریم و بایدم داشته باشیم.
احمد۳۷۲۷۶۳۰۰۸:۲۱:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
نگران نباش.حتما با هماهنگی و حساب شده این مسائل علنی میشود تا هشداری برای طرف مقابل باشد.
ناشناس۳۷۲۷۳۳۸۲۳:۱۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
نظر آقای پزشکیان در مورد گزینشها کاملا درست است.
ناشناس۳۷۲۷۳۴۹۲۳:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟
ناشناس۳۷۲۷۶۷۱۰۹:۰۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چون منظور خود را بد بیان کرده
ناشناس۳۷۲۷۷۵۳۰۹:۵۶:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
سری به ادارات شهر خود بزن، ببین چند نفر انقلابی و حزب اللهی می بینی بعد پاسخت را دریافت می کنی.
ناشناس۳۷۲۷۴۸۴۰۱:۳۵:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مسئولین حواسشون باشه گاهی امار سازی واماردهی برای تاثیر گذاشتن بر افکار وتصمیم های انها صورت می گیره روزنامه های غرب گرا همه کار میکنن تا مملکت رو دوباره تقدیم اجانب کنن
ناشناس۳۷۲۷۵۳۴۰۴:۲۵:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
نویسنده محترم و همفکران توجه فرمایید نوشتید بسیاری از افراد، لباس حزب‌اللهی و انقلابی بر تن کردند خوب تکلیف همین بسیاری چطور باید مشخص شود ؟
ناشناس۳۷۲۷۷۳۳۰۹:۴۹:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
در اول انقلاب حزب اللهی ،واقعی بود بدون هیچ چشم داشتی.
مهمان۳۷۲۷۷۴۲۰۹:۵۳:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آقای رئیس جمهور اگر سری به ادارات می زدند و یک تحلیل سر انگشتی داشتند درک می کردند که بصورت انگشت شمار اگر اغراق نکرده باشم به اندازه انگشتان دو دست شاید نیروی انقلابی و حزب اللهی در دستگاههای اجرایی استخدام شده اند . درصد بالایی غرب زده و غرب گرا و غرب دوست هستند. درصدی هم خاکستری که فقط برای امرار معاش کار می کنند فقط از خداوند مهربان و بخشش های بیکرانش شرم کنید و نگویید حزب اللهی ها و انقلابی ها کار بلد نیستند.
ناشناس۳۷۲۷۷۴۷۰۹:۵۴:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
یکی از دلایل نا کارآمدی ، قبولی گرفتن مدرک حین کار است .
ناشناس۳۷۲۷۸۱۹۱۰:۳۱:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ابر ناترازی ناترازی مدیریتی است.
فاطمه۳۷۲۸۰۱۰۱۳:۰۶:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
فیلم خانم محمدی مربوط به یکسال پیش و زمان دریافت جایزه نوبل میباشد
ناشناس۳۷۲۸۰۵۸۱۳:۳۰:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چرا به نرگس محمدی گیر می دهید.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  3. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  4. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  5. جنگل قوانین !

  6. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  7. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  8. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  9. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  10. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  11. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  12. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  13. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  14. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  15. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  16. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. بهشت زمان شاه !

  3. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  4. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  5. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  6. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  7. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  8. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  9. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  10. اردوغان شکست‌خوردن داعش را به نام خود سند زد!

  11. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  12. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  13. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  14. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  15. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  16. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  17. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  18. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  19. وزیر راه و شهرسازی اولویت دولت در بخش مسکن‌ را اعلام کرد

  20. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. بهشت زمان شاه !

  8. توضیح درباره همسر عراقچی

  9. «بن بست» فرزین؟!

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  17. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  18. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  22. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین