طلا، دلار و دیگر هیچ!

گروه تعاملی الف،   4031012095 ۴۹ نظر، ۲ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
طلا، دلار و دیگر هیچ!

امید کتابدار- گروه تعاملی

دوستی می‌گفت قیمت طلا و میزان عیدی کارگران، ترندهای سرچ گوگل در روزهای گذشته بوده‌اند. از او پرسیدم: تعجب کرده ای؟

گفت: نه زیاد، اما برایم جالب بود!

اما این خبر برای من نه جای تعجب داشت و نه حتی جالب بود. با این حال مثل خیلی از اتفاقاتی که در طول روز شاهدش هستیم، نگران کننده بود. در جامعه‌ای که همه با فشارهای اقتصادی روز را شروع می کنند و خسته از همین فشارهای کمرشکن به خواب می روند، چنین ترندهایی جای تعجب ندارد.

مردمی که برای از دست ندادن اندوخته زندگی خود مجبورند آن را به دلار یا طلا بدل کنند، جستجو و کنجکاوی درباره قیمت دلار و طلا آن هم به صورت لحظه‌ای جای تعجبی ندارد.

ترند شدن میزان عیدی کارگران نیز از بعدی دیگر گویای همین شرایط دشوار اقتصادی است. کارگرانی که چنان در مضیقه اند که از حالا کنجکاوند بدانند شب عید قرار است چه مبلغی به عنوان عیدی دست آن‌ها را بگیرد، تا از هم‌اکنون برای زدن آن به زخمهای پرشمار زندگی‌شان برنامه‌ریزی کنند.

متأسفانه پرکردن این همه چاله چوله دیگر با برنامه‌ریزی هم قابل انجام نیست. بیاییم تصور کنیم یکی از همین کارگران، مثل صاحب این قلم یک بچه مدرسه رو هم داشته باشد. بچه‌ای که که به هر دلیل، مثلاً برای گرفتن خدمات بهتر از مدرسه‌ها دولتی، در یکی از این مدرسه‌ها هیأت امنایی ثبت نام کرده است. مدارسی که ظاهراً قرار است به دلیل اینکه سطح آموزشی بهتری دارند و چند ساعت کلاس اضافی روزانه مبلغی مشخص را طبق مصوبه آموزش و پرورش از والدین دریافت کنند. به همین خاطر به والدین پیام می‌دهند در روز دریافت کارنامه حتماً کارت بانکی به همراه داشته باشید! ماهم اطاعت امر کرده و کارت بانکی در جیب به حضور ایشان شرفیاب می شویم. مأمور اخذ وجوهات مدرسه با جدیت اعلام می‌کند که باید کل مبلغ مصوب مدرسه را همین امروز پرداخت کنید! 

می‌گویم نمی‌ شود نصف مبلغ را امروز بدهم و بقیه را نوبت بعد؟! 

با قاطعیتی که گویی چطور جرأت می‌کنید چنین حرفی بزنید می‌گوید: اصلاً ! امکان ندارد همین حالا هم دیر شده! حقوق دبیرها چند ماه عقب افتاده….

من که با توجه به موجودی کارت بانکی ام، هنوز از شوک خبر اول بیرون نیامده ام؛ یکباره با شوک دوم روبه رو می‌شوم اینکه در نوبت بعد باید چیزی تقریباً یک برابر و نیم همین مبلغ باید کمک به مدرسه بپردازم.

از او می‌پرسم خب مگر مبلغ اول کمک به مدرسه نیست؟ این دومی چه صیغه‌ای ‌ست دیگر؟ 

با نگاهی عاقل اندر سفیه به من می‌گوید که این بابت رنگ زدن کلاس‌ها و تغمیر شوفاژ مدرسه است.

از ترس آنکه مبادا مشکلی برای بچه‌ام پیش بیایدجرأت نکردم به او چیزی بگویم اما به خودم گفتم که من بعد باید مدام دست به دعا شویم که مبادا چاه فاضلاب یا دستشویی مدرسه پر شود، چون آنوقت دوباره با کارت بانکی باید خدمت حضرات شرفیاب شویم! 

وقتی مأمور دریافت پول کارت خالی‌ام را به دستم می دهد، به خودم جرأت داده و می‌گویم: ببخشید خانم آیا بهتر نیست با تندی کمتری با مراجعه کننده برخورد کنید. شاید کسی نداشته باشد همه مبلغ را یک‌جا پرداخت کند.

اوهم به شکل قانع کننده ای جوابم را می دهد: اگر کسی نداشته باشد باید به ما اعلام کند که توان مالی ندارد و ماهم باتوجه به درخواستی که کرده تصمیم می گیریم…

حرفش را قطع می‌کنم که یعنی به شما التماس کند تا اگر دلتان خواست به او لطف کنید و این پول را که نهایتاً خواهید گرفت در دو قسط بگیرید؟! 

با حالی گرفته از دبیرستان دخترم بیرون می آیم. شاید اگر در یک بنگاه تجاری چنین برخوردی با من می شد، جای تعجبی نبود. اما در یک محیط آموزشی (آن هم نه از نوع غیرانتفاعی، بلکه از نوع مثلاً دولتی اش) چنین جوی  آدم را تکان می دهد.

تصمیم گرفتم به آموزش و پرورش منطقه بروم و نسبت این مساله اعتراض کنم. اما یکی از رفقا که تجربه مشابهی را پشت سر گذاشته بود نصیحت کرد که وقتم را بی خود تلف نکنم! چرا که به طور غیر رسمی دست مدیران را باز می‌گذارند که از اولیاء پول بگیرند. شکایت را می شنوند، حتی تقبیح می کنند، اما در مقام عمل به مدیران مدرسه‌ها اجازه می‌دهند به همین روال کار را ادامه دهند!

من هم از آنجا که آدم حرف گوش کنی هستم، ترجیح دادم وقتم را تلف نکنم و به جای آن در فکر جور کردن مبلغ اعلامی از سوی مدرسه باشم و در کنار آن دست به دعا بردارم که برای مدرسه خرج پیش‌بینی نشده‌ای اتفاق نیفتد که بر این مبلغ بدهی ما افزوده شود.

ماکه بالاخره نفهمیدیم تحصیل در این ولایت رایگان هست یانه؟ اگر نیست، شهریه‌های آن چقدر است؟ آیا آموزش و پرورش هزینه‌های تعمیرات و نگهداری مدارس را می‌دهد یا اینکه خود ما باید دست به دعا و البته دست به جیب باشیم!

مدرسه‌های هیأت امنایی چطور؟ آیا به این بهانه می‌توانند هرچقدر که هیأت امناء مصوب می‌کنند از اولیاء طلب کنند؟

موبایلم را از جیبم بیرون می آورم و قیمت طلا را سرچ می کنم... برای پرکردن خیل چاله چوله‌ها چاره‌ای نیست گاهی باید قید اندوختهٰ‌ها را زد. نمی دانم باید از بالا بودن قیمت طلا خوشحال باشم یا ناراحت!

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۷۶۸۹۰۹:۲۵:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
همه اینها که گفتی مردم در آن معلول هستند چرا از علت آن که مافیای جهانی و مسئولین هستش چیزی نمی‌گویی؟
ناشناس۳۷۲۷۷۸۹۱۰:۰۷:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
فقط در یک قلم فساد در کشور حدود 3 میلیارد دلار هدر رفته است.
ناشناس۳۷۲۷۸۶۴۱۱:۰۶:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
و حتی اسم یک مدیر هم اعلام نشد.
ناشناس۳۷۲۸۲۱۹۱۵:۲۰:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
فقط 447 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد غنی شده که با برجام اکسید کردند 50 میلیارد دلار در بازار جهانی ارزش داشت.
ناشناس۳۷۲۷۷۹۲۱۰:۰۸:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چه اهمینی داره... چون انهایی که میگفتن تحریم اثری نداره نه تنها همچنان همه کاره هستند بلکه تازه میگن زمستان سخت اروپا باعث پیروزی ما در دنیا شده!
ناشناس۳۷۲۷۸۷۳۱۱:۱۴:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
همه چیز را به تحریم ربط ندهید؛ نظارت نداشتن بر گران فروشی، احتکار، فساد و ... چه ربطی به تحریم دارد؟؟؟
ناشناس۳۷۲۷۹۳۱۱۲:۰۰:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آره مثلاً گم شدن دکل های نفتی، گم شدن روزی 20 میلیون لیتر بنزین، گران شدن ساعت به ساعت ارز و طلا و کالاها، پر شدن جیبهای هکتور ........
ناشناس۳۷۲۷۹۵۴۱۲:۲۱:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
با سلام و احترام. وقتی کشور تحریم باشه.یعنی دولت دلار کمتری با فروش نفت بدست میاره.پس کالاهایی مثل گندم و دارو و ..... را خیلی کمتر میتونه وارد کنه.که نتیجه اش گرونی کالاهای دیگه میشه
ناشناس۳۷۲۸۰۰۹۱۳:۰۶:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
با دست شکسته نمیشود پیانو زد. هر وقت این دست از گچ درآمد آنوقت میشود بقیه امور را درست کرد.
ناشناس۳۷۲۷۹۷۳۱۲:۴۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اتفاقاً آن‌ها که می گویند تحریم بی اثر است انواع سودهای سیاسی و اقتصادی و رانتی را از این تحریم ها می برند. در واقع آنها می گویند تحریم به حال ما و آقازاده هایمان تأثیر ندارد!
ناشناس۳۷۲۸۳۶۴۱۶:۴۵:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مگر غالب رسانه ها ودولت دست موافقین مذاکره تحت ذلت نیست خب چرا رسوایشان نمیکنن این کاسبان تحریم رو؟ کلی گویی فقط ادرس اشتباه دادنه
ناشناس۳۷۲۷۹۳۲۱۲:۰۱:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چه ربطی به مافیای جهانی دارد؟ بی عرضگی مسئولان اقتصادی و سیاسی نتیجه این روند بوده و هست
ناشناس۳۷۲۷۶۹۰۰۹:۲۵:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اونهایی که میگفتن که تحریم اثر نداره و اونهایی که می گفتن تحریم مانند خاموش کردن برق نیست که فوری اثر کنه حالا می توانیم قضاوت کنیم.
ناشناس۳۷۲۷۷۴۶۰۹:۵۴:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
منافع مادی و دنیوی جماعتی تنها و تنها با به تنش کشیدن سیاست خارجی این مملکت تامین می شود. عوامل پشت پرده «گرگهای وال ستریت» و «هکتور» نمی گذارند که تنشهای بین المللی ایران کاهش یابند.
ناشناس۳۷۲۷۷۵۴۰۹:۵۷:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اوضاع کشور اصلاً خوب نیست. مانند خانه ای که سالها تعمیر و نگهداری و نوسازی نشده است. هر کجایش را که دست می گذاری، پر از ایراد است.
ناشناس۳۷۲۷۷۵۵۰۹:۵۸:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
50 الی 60 سال هست رشد نقدینگی دو رقمی در کشور ایجاد کردند آن وقت فکر می کنی همه چیز نرمال خواهد بود وقتی آن ها آزادانه گردش می کند و تورم در حالی که باید به تولید برود
ناشناس۳۷۲۷۷۶۹۱۰:۰۱:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
یا تحریم گفته با پول نفت ارز پاشی کنید؟ تحریم گفته با سرکوب قیمت انرژی ها باعث ناترازی ها شوید و کسری بودجه ؟
ناشناس۳۷۲۷۷۷۷۱۰:۰۳:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
بهای درآمدن جلوی قدرت‌های بزرگ جهان، تحریم و تضعیف ارزش پول ملی است که هزینه آن را مردم بینوا باید بپردازند.
ناشناس۳۷۲۷۶۹۴۰۹:۲۷:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
المان زمستان سختی داره. به همین دلیل میزان افزایش تولید برق از انرژی باد در روز گذشته در المان انقدر زیاد شد که قیمت برق برای چند ساعت در المان منفی شد. یعنی تولید کننده های برق برای اینکه ضرر نکنند و بتوانند همچنان از سوبسید دولت المان استفاده کنند قیمت برق خود را مجانی کردند. افرین به این تحلیلگران زمستان سخت برای اروپا!
ناشناس۳۷۲۷۷۶۰۰۹:۵۹:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
روزی ۲۰ میلیون لیتر بنزین را چه کسانی کجا گم می کنند؟! گرانی دلار و سکه هم به همانها مربوط می شود.
ناشناس۳۷۲۷۷۷۲۱۰:۰۲:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
وقتی مملکت به بهانه خودکفایی و استقلال جزیره ای مدیریت می شود، نباید انتظار بهبود و پیشرفت داشت.
ناشناس۳۷۲۷۷۸۰۱۰:۰۵:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ریال ایران از پول افغانستان هم کم ارزش تر و بی ارزش تر شده است.
ناشناس۳۷۲۷۸۵۴۱۰:۵۲:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
قابل توجه برادران روزنامه کیهان‌ که فقط دوماه ازدولت اقای رییسی برای مذاکرات برجام وقت خواستند که بعدشروع زمستان سخت اروپا از آنان امتیاز بیشتری بگیرند.
ناشناس۳۷۲۸۱۰۲۱۳:۵۹:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
عصر اینترنت است؛ یک سرچ ساده در مورد قربانیان سرما در اروپا بکنید تا مشخص شود زمستان سخت واقعیت دارد ولی شما فقط اخباری که به نفعتان باشد می پذیرید
ناشناس۳۷۲۷۶۹۹۰۹:۲۹:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
بی انصافی محض هست که مردم را متهم کنیم. در تمام دنیا از پیشرفته تا فقیر مردم دنیا بر اساس سرشت خود بدنبال تامین حداکثر منابع برای خود و خانواده هستند. چطور انتظار دارید که تورم رسمی 40 درصد باشد و اضافه حقوق 20 درصد و سود بانک 15 درصد و باز بگویید مردم بیخود می کنند که در فکر حفظ ارزش پول خود هستند؟
ناشناس۳۷۲۷۷۰۲۰۹:۳۱:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
سالهاست که امریکا بدنبال به دردسر انداختن چین در بازی تحریم و رقابت و دشمنی است. ولی رهبری چین انقدر عاقل و انقدر افتاده هست که می داند که از رقابت و دشمنی میان چین و امریکا هر چند امریکا هم ضرر می بیند ولی الان بدترین زمان برای چین هست که وارد دشمنی با امریکا شود. می بینید که در همه مسایل کلان سیاست خارجی و منطقه ای چین اصل عدم برخورد و دشمنی با امریکا از اصول سیاست خارجی چین هست. همین هست که موفق هستند. می دانند که بازی سیاست مانند بازی بچگانه و لجبازی نیست
ناشناس۳۷۲۷۷۴۵۰۹:۵۴:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
شما کلا همه چیز را از دید آمریکا و جهان خواری می بینی و تطهیر کردن وقتی دنبال رو ..... اولا آمریکا دنبال براندازی در چین نیست و اصلا در آن کشور حضور نداشته که حکمرانی کند دوم هم فعلا در خاورمیانه لشکر کشی کرده و دنبال براندازی هاو تجزیه و طبیعی هست مقابله هم می شود سوم هم ایران چندین بار با همین آمریکا مذاکره کرد که آخری آن برجام بود ولو به قیمت دخالت آشکار آنان در امور داخلی ایران که قراردادی فراقانون بود که همگان آخرش دیدن چی شد چهارم همین چین هم تحریم شده هست
ناشناس۳۷۲۷۷۶۸۱۰:۰۱:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
سالها است که به آمریکا و غرب بد و بی راه می گویند. پس چرا و چگونه در این چند دهه واحد پول شیطان بزرگ را متر و معیار اقتصاد این مملکت قرار داده اند؟!
ناشناس۳۷۲۷۷۱۶۰۹:۳۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ما در خارج از کشور هستیم. به یمن اینترنت از قیمتهای روز ایران در همه زمینه ها با خبریم. در یک کشور مرفه و توسعه یافته زندگی می کنیم که سالها تورم چند درصدی نداشتند. ولی در این سه سال اخیر تورم مردم اینجا را هم خیلی شاکی کرده. ولی وقتی قیمتها در تهران از فست فود تا مواد غذایی رامی بینیم و بعد حقوق افراد و اقشار جامعه تمام وجود ما می لرزد. چه کردیم که مردم ایران دارند قیمتهایی بالاتر از مرفه ترین کشورهای دنیا را می دهند ولی حقوقهایی در حد فیلیپین و ویتنام و بسیار کمتر از چین و مالزی و... می گیرند. وای بر مدیران کشور با این کارنامه! نفرمایید که بنزین در مثلا اروپا یا المان لیتری دو یورو هست. یک کارگر ساده یا معلم یا مهندس یا کارگر نیمه ماهر در همین المان ساعتی 15 تا 45 یورو حقوقش هست. کمی به خود بیاییم.
ناشناس۳۷۲۷۸۰۷۱۰:۲۴:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آدرس غلط ندهید
ناشناس۳۷۲۷۹۷۵۱۲:۴۷:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
سعی در انحراف موضوع نداشته باشید
ناشناس۳۷۲۷۷۳۰۰۹:۴۷:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
یادش بخیر در سال 91 دلار داشت بالا می رفت خیلی ها تو سر خودشان می زدن در حالی که ما می گفتیم چیز خاصی نیست دارد تورم انباشته چند سال قبل خودش تخلیه می کند در سال 96 هم همینطور اما فرق آن دو سال در نحوه گران کردن بود اولی در قیمت واقعی دومی در قیمتی فراتر و معیشت مردم هم تخریب تحریم یک خوبی داشت این بود که فروش نفت نزول کرد و باعث شد آقایان کمتر ارزها به شکل مصنوعی پایین نگه دارند و شوک قیمتی و تورم چند برابری ایجاد نکرد در این چند سال
ناشناس۳۷۲۷۷۳۲۰۹:۴۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مشکلات و معضلات ثابت، دولتها متغیر، سیاستهای کلی نظام ثابت....
ناشناس۳۷۲۷۷۶۱۰۹:۵۹:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ازاد راه ۱۱۰ کیلومتری تهران چالوس ۱۳۵۴ شروع شد.قبل از انقلاب بماند. ولی بعد از انقلاب وقتی شروع مجدد ساخت ان اغاز شد چین حتی یک کیلومتر ازاد راه نداشت. ولی حالا ازاد راه شمال همچنان تمام نشده ولی چین ۱۶۰ هزار کیلومتر ازادراه فوق پیشرفته ساخته از جمله اخرین تونل ان که دیروز افتتاح شد بطول ۲۳ کیلومتر که فقط چهار سال زمان برده.
ناشناس۳۷۲۷۸۳۴۱۰:۴۳:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چه مقایسه ای! 25 سال قبل آزاد راه در ایران به ندرت بود الان هرکجا می روی هست
ناشناس۳۷۲۷۷۹۳۱۰:۰۹:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ملت خودش باید دلش برای خودش بسوزد کار فرما برای کارمندش پولدار برای بی پولش اما متاسفانه هر کی پول و زور داشت میگه حق با منه در همین ایران تحریم شده یه سری محتاج نون شب اند یه سری پولدار اند و مرفه بی درد
محمد۳۷۲۷۷۹۷۱۰:۱۷:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
از یک سالی به بعد که تحریم های همه جانبه شدت گرفت . مسئولان ما به جای رفع تحریم ، شروع کردند به کاسبی با ملت . یعنی کسری بودجه خودشان را با افزایش قیمت دلار جبران کردند. به عبارت بهتر ، شعار مبارزه با امریکا برای آنها ، هزینه اش با ملت . کمترین کاری که دولت باید انجام بدهد این است که نوع رابطه با امریکا را به رفراندوم بگذارد ، حتی اگر ده درصد مردم موافق ادامه وضع موجود بودند می توانید هرکاری خواستید انجام بدهید
ناشناس۳۷۲۷۸۴۶۱۰:۴۹:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
برجام برای تسهیل رابطه با آمریکا نوشته شد. ولی آمریکا همه چیز را نقدا گرفت و هیچ چیز هم به ایران نداد. لذا ارتباط با آمریکا یعنی پرداخت نقدی همه چیز در برابر گرفتن نسیه ای که هیچ گاه نقد نخواهد شد.
ناشناس۳۷۲۷۹۱۵۱۱:۴۴:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
کم هم نمی خواهد بلکه بقیه را هم می خواهد تا مانند لیبی و عراق و اوکراین و... کند
ناشناس۳۷۲۷۸۱۰۱۰:۲۷:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
یه عده با رانت گازوئیل و.....هر روز چاق و چاق تر می شوند عده‌ای دیگر با دلار و طلا ملت را چپاول می کنند و مسئولان مملکت انگار تماشاگرند
سید۳۷۲۷۸۸۰۱۱:۲۲:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
خیلی وقته که مردم این را خوب می دانند و درک کرده اند.
ناشناس۳۷۲۷۸۸۲۱۱:۲۲:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
انحصارها را بشکنید طبق وعده های انتخاباتی ! و بودجه های نجومی نهادهای موازی با وزارتخانه ها را قطع و خرج فقر زدایی و رفع بیکاری و ازدواج جوانان کنید
ناشناس۳۷۲۸۱۴۴۱۴:۲۶:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
داستان از این قرارهست که اول فقط دولت و بانک مرکزی با افزایش نقدینگی و کاهش ارزش ریال سود میکردند و حالا تعداد مهمانهایی که دور سفره کاهش ارزش ریال مشغول فیض بردن هستند زیاد شده و سهم دولت و بانک مرکزی از این سفره کم شده و فقط مشکاتش برای دولت بصورت ناترازی انرژی و قاچاق سوخت و مصرف غیر اقتصادی حاملهای انرژی و ارزهای باد آورده مصرف کنندگان انرژی یارانه ای بجا مانده !وچاره کار بستن مالیات بر ارزش افزوده و کم کردن مهمانهای ناخوانده سفره تورم هست
ناشناس۳۷۲۸۲۰۴۱۵:۱۲:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
کمترین کاری که دولت باید انجام بدهد این است که نوع رابطه با امریکا را به رفراندوم بگذارد ، حتی اگر ده درصد مردم موافق ادامه وضع موجود بودند می توانید هرکاری خواستید انجام بدهید.
ناشناس۳۷۲۸۳۱۰۱۶:۱۴:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
طلا پول شرعی و واقعی است و باید همه حقوق ها و دستمزدها با طلا معادل سازی و پرداخت شود.
ناشناس۳۷۲۸۵۰۷۱۸:۲۲:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت، منجر به فقر گسترده شد
صمصام۳۷۲۸۸۰۴۲۱:۴۴:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دیگه این حرفها فایده ای نداره عمر ۴ نسل از بچه های این سرزمین به پای اشتباهات و سوء مدیریت‌ها و ناکارامدیهای دولت‌ها فدا شد گفتن این حرفها نمک پاشیدن به زخم‌ها و دردهاست
ناشناس۳۷۲۸۸۱۸۲۱:۴۹:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چند سالی هست در بورس ایران صندوقهای طلا ETF خرید و فروش میشوند هم مردم سود میبرند هم دولت چه اشکالی دارد صندوقهای ارزی در بورس ایجاد شوند تا این ارزهای سرگردان در خدمت کشور باشند؟؟؟
ناشناس۳۷۲۸۸۵۳۲۲:۱۵:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اصلاح طلبان افراطی که‌ بدنبال پرستش کد خدا هستن ايران به‌ این‌ روز انداختن چه با مذاکره چه با فتنه وترک فعل ها وبه بن‌بست کشيدن اقتصاد کشور این گروه غرب گرا که‌ با رسانه‌های دشمنان ایران هم راهی می شوند نگذاشتن ایران چرخ توسعه وپیشرفت راطی کند

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  3. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  4. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  5. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  6. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  7. جنگل قوانین !

  8. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  9. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  10. توصیه به قالیباف برای مدیریت فضای بین دولت و مجلس / لاریجانی با چه کسانی مرزبندی می‌کند؟/ پشت پرده فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چیست؟

  11. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  12. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  13. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  14. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  15. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  16. خانه‌دار شدن یک رویا شده است

  17. کولاک زیباکلام در آنتن زنده تلویزیون وزارت خارجه آمریکا

  18. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  19. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  20. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

  21. تهدید به قتل استاد دانشگاه توسط حامیان سگ‌های ولگرد/ پخش تماس تلفنی فرد تهدید‌کننده در تلویزیون

  22. تدابیر امنیتی نیروهای الجولانی برای حفاظت از سفارت ایران در دمشق

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  6. بهشت زمان شاه !

  7. توضیح درباره همسر عراقچی

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  12. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  13. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  14. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  19. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  20. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  21. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  22. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  23. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  24. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  25. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

آخرین عناوین