پشت پرده تفکیک وزارت تعاون، كار و رفاه / چرا دولت به دنبال تفکیک وزارت كار است؟

گروه اقتصادی الف،   3970504090 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
پشت پرده تفکیک وزارت تعاون، كار و رفاه / چرا دولت به دنبال تفکیک وزارت كار است؟

گروه اقتصادی الف- هيئت دولت روز يكشنبه 31 تيرماه و در اين شرايط بد ارزي، فشار اقتصادي به مردم، اوضاع ملتهب و جولان مفسدان اقتصادي در بازار ارز و خودرو به‌جای مقابله با رانت‌خواران، بركناري مديران فاسد و اعضاي نالايق هيئت دولت، لايحه تفكيك وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به دو وزارتخانه  رفاه و تأمین اجتماعي» و  كار و تعاون را با قيد دو فوريت به مجلس فرستاد.

طرح دو فوريتي پس از تصويب دو فوريت آن در مجلس بين نمايندگان توزيع می‌شود و 24 ساعت پس از توزيع در مجلس مطرح می‌گردد و به كمسيون مربوطه ارجاع داده نمی‌شود. در رابطه با اين لايحه و ارسال آن به مجلس در شرايط كنوني آن‌هم با قيد دو فوريت يعني عدم ارسال آن به کمسیون‌های تخصصي مجلس و واكاوي ميزان كارشناسي بودن اين طرح مواردي ذكر می‌گردد.

1-در حال حاضر اجماع زيادي در مجلس علیه تيم اقتصادي دولت، مسببان وضعيت كنوني اقتصاد و رانت‌هایی كه برخي دولتمردان هر دو دولت تدبير و اميد در موضوع ارز و خودرو به افراد داده‌اند در مجلس شکل‌گرفته است. دولت با دلار جهانگيري عملاً زمينه فساد گسترده‌ای را فراهم كرد و از طرف مجلس و افكار عمومي تحت‌فشار است و قصد دارد با ارسال اين لايحه مجلس را به دوقطبی موافقين و مخالفين اين لايحه تقسيم كند، چون وزارتي كه قرار است با نام رفاه و تأمین اجتماعي شكل بگيرد وزارت پرپول و با شرکت‌های زيادي است قطعاً حواس‌ها در مجلس نيز به اين سمت می‌رود و برخي نمايندگان درصدد اين جداسازي و گماردن مهره‌های خود برمی‌آیند.

2-دولت در اين وضعيت بد اقتصادي و فسادهاي زياد به‌جای ارسال لوايحي مانند شفافيت و برخورد با مفسدان با قيد دو فوريت به مجلس لایحه‌ای نه‌چندان مهم را به مجلس فرستاده است. آيا در حال حاضر تفكيك وزارتخانه تعاون كار و رفاه مهم‌تر است يا: مبارزه و برخورد با مفسدان، كنترل تورم و برخورد با گران‌فروشی و محتكران، كنترل بازار ارز كه بدون ترمز همچنان جلو می‌رود، شفاف‌سازی حقوق دولتمردان، تسهيل کسب‌وکارها و ساماندهي وضع معیشتی مردم.

3- روحاني از جانب تعدادي زيادي از اطرافيان و حاميانش تحت‌فشار است و سهم خواهي از وي و دولت متبوعش زياد شده است، از طرفي وي كه نشان داده قدرت تغييرات در دولت را ندارد، پس ترجيح می‌دهد كه وزارتخانه‌ها را تفکیک كند و با بزرگ‌تر كردن دولت سهم برخي افراد را بدهد. جالب اينجاست كه همين دولتمردان كنوني و قبل از اينكه در رأس كار قرار بگيرند از بزرگ بودن دولت گلايه داشته‌اند.

4- نكته مهم اين است كه اين شتاب‌زدگی براي تفکیک آن‌هم نظر كارشناسي مجلس و معرفي طرح به نخبگان و اظهارنظر آنان براي چيست؟ اصرار دولت به اينكه لايحه مذكور نبايد در كمسيون اجتماعي و اقتصادي مطرح شود و ساختار هر دو وزارتخانه مشخص و در معرض نقد و بررسي كارشناسان قرار بگيرد عجيب به نظر می‌رسد. نمايندگان مجلس بايد منافع عموم را در نظر بگيرند و کار کارشناسی بر روي اين تفكيك انجام دهند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۵۳۷۳۵۱۰:۵۳:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۴
تماما حرفای انحرافی دلار شده ده تومن حالا تو وزارتخانه رو به ده بخش تقسیم کن در مورد دلار و اقتصا و هزینه های مردم حرف بزن
ناشناس۴۵۳۹۰۰۱۲:۴۴:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۴
احتمالا لابی ثروتمند پزشکان هم پشت این قضیه هست.
omid۴۵۳۹۵۰۱۳:۲۵:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۴
بااین صحبت که کارهای دولت نه فقط اکنون بلکه از اول کارشناسی نشده وبرخلاف شعارش بدون تدبیر بوده حرفی نیست،کلا مسئولان دولت عادت کرده اند تصمیمات خلق الساعه بگیرند،ولی در فساد اداری و مشکلات فعلی نقش این وزارت خانه را نباید کم اهمیت دانست واین وزارت خانه با 4 نهاد پولی یعنی بانک رفاه کارگران،بانک توسعه تعاون،صندوق کار افرینی امید وصندوق حمایت از سرمایه گذاری بخش تعاون که همگی فقط اسامی قشنگ وبریز و بپاش فراوان دارندو هیچکدام هم در مسیر ماموریتهای و دلیل ایجادی خود فعالیت نمیکنندواز ریل کمک به کار آفرینی و اشتغالزایی رفاه کارگران خارج شده اندوهر کدام تبدیل به محلی برای بزیز وبپاش حقوقهای نجومی وتجملگرایی که قاعدتا از ذات این وزارتخانه باید دور باشد شده اند (یک نمونه که در شیراز من هر روز میبینم و تاسف میخورم شعبات رو به گسترش بانک توسعه تعاون است که در تجمل گرایی وبریز و بپاش و راه اندازی شعبات آنچنانی گوی سبقت را از بانکها و موسسات خصوصی ربوده و نه تنها کمکی به توسعه تعاون نمیکند بلکه در این بانک تنها چیزی که دیده نمیشود تعاون و تعاونگری است وکلا یادشان رفته ماموریتشان چیست)باید با قبد فوریت رسیدگی شود.در کجای دنیا و یا اصول ما یک وزارتخانه با 4بانک وجود دارد؟نهایتا میتوانند همه این نهاد های پولی را تجمیع کرده که هم با نظارت به ریل اصلی ماموریت خود برگردندو هچنین هرکدام بدون خدمت رسانی فقط بریز و بپاش فراوان دارندلا اقل اگر ادغام شوند نظارت راحتر است و هر کدام در هر استان و شهرستان دفتر و دستک وشعبه رییس و...نمیخواهند،اصولا این واقعا مسخره نیست یک وزارت خانه و ۴بانک؟!!! در باره تامین اجماعی و شستاو زیر مجموعه هاش هم که مال این وزارتخانه باصطلاح کارگری است بقدر کافی گفته شده است و در اینجا من چیزی نمی گویم. توجه داشته باشیم این وزارتخانه شاید خیلی در انظار نباشد ولی خیلی عریض و طویل است و هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی و اجتماعی بلحاظ نام خودش و هم زیر مجموعه هایش خیلی مهم است و باید بفوریت بوضع آن رسیدگی شود.
ناشناس۴۵۴۲۳۴۱۶:۲۰:۲۹ ۱۳۹۷/۵/۴
تصمیم بسیار خوبی است. مسائلی که الف مطرح کردی حکایت از اجرای بد دارد . حالا اینجا نه؛ درزهای زیادی برای سهم خواهی و رانت خواری وجود دارد. این بیشتر ضعف مجلس را می رساند که قوانین محکمی تصویب نمی کند.
ناشناس۴۵۴۲۹۸۱۷:۲۵:۲۷ ۱۳۹۷/۵/۴
درمورد پشت پرده ادغام عجولانه وزارتخانه ها در دوره احمدی نژاد هم مطلبی بنويسيد.
omid۴۵۴۵۱۳۲۰:۰۰:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۴
بابا اون خوب یا بد ،درست یا غلط رفت،الان شش ساله رفته،تا کی میخوایین اونو بهونه کنین...
محمد۴۵۵۵۴۹۱۵:۴۷:۳۰ ۱۳۹۷/۵/۵
از منفی ها دریابد که کار احمدی نژاد درست بود
ناشناس۴۵۴۳۰۱۱۷:۳۰:۴۱ ۱۳۹۷/۵/۴
وضعیت کارمندان در دو بخش فوق هم طبقاتیه؟! کار و تعاون در فقر و رفاه و تامین اجتماعی در اوج!؟ در حالیکه استرس و سختی شغلی در بخش کار و تعاونه.
ناشناس۴۵۴۴۹۵۱۹:۳۸:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۴
در صورتی نمایندگان در دام دولت گیر کنند و به جای معیشت مردم دنبال بزرگ کردن دولت باشند خیانت بزرگی را مرتکب شده اند
علی۴۵۶۹۹۶۱۴:۵۲:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۶
اگه لایحه را مطالعه کنید متوجه می شوید بزرگ کردن دولت درکارنیست چون یک بند لایحه ثابت بودن پستهای سازمانی وبودجه فعلی وزارته.بزرگ کردن دولت طبق برنامه ششم توسعه ممنوعه.
علی۴۵۴۶۳۵۲۲:۳۰:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۴
بخشی از مشکلات بازارونابسامانی های موجود حاصل تصمیم غیر کارشناسی و عجولانه ادغام وزارتخانه ها در دولت احمدی نژاد بوده است.درحوزه صنعت معدن و تجارت به فرموده رهبری چهار وزارتخانه را به یک نفر سپردند. ادغام وزارتخانه وتمرکز امور در یک جا حاصلش فسادها ورانتهایی است که هر روز خبری ازان در رسانه ها منتشر می شود
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  12. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  13. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  15. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  16. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  19. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  20. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  21. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  22. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  23. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  24. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد/ آقای «همتی» چه‌ دستاوردی جز گرانی داشته؟!

آخرین عناوین