افشانی رفتنی شد؛ آغاز دوباره ماراتن انتخاب شهردار/گزینه های احتمالی برای حضور در بهشت/ محسن هاشمی شهردار می شود؟

گروه اجتماعی الف،   3970723153 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

شورای شهر تهران در یک سال گذشته فراز و نشیب های فراوانی را پشت سرگذاشته است. این در حالی است که به نظر می رسد با قطعی شدن رفتن محمدعلی افشانی از شهرداری و با توجه به سابقه یک ساله شورای شهر تهران می باید منتظر تشدید اختلافات و سهم خواهی ها بود.

افشانی رفتنی شد؛ آغاز دوباره ماراتن انتخاب شهردار/گزینه های احتمالی برای حضور در بهشت/ محسن هاشمی شهردار می شود؟

به گزارش الف، کارنامه شهرداران و شورای شهر در دوره پنجم آن چنان کم دستاورد بوده که فارغ از نظر اصولگرایان، خود اصلاح طلبان نیز به آن معترف می باشند. چنانچه به گزارش خبرگزاری ها حدود دو هفته قبل در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اعضای شورای شهر، انتقادات صریحی نسبت به یک سال فعالیت آنها بیان شد. همچنین در روزهای گذشته برخی رسانه های اصلاح طلب انتقادات جدی نسبت به عملکرد شوراها وشهرداری عنوان کردند.

چند روز قبل روزنامه شرق در یادداشتی عملکرد 5 ماهه شهردار تهران را به نقد کشیده و نوشت این 5 ماه به خوبی نشان داد که وی موفق نبوده است. در بخشی از این یادداشت آمده است:«پنج ماه اگرچه برای نشان‌دادن توانایی‌های مدیریتی بر کلان‌شهری به بزرگی پایتخت زمان زیادی نیست، اما برای ساختن تصویری از خود به‌عنوان چهره‌ای ناموفق متاسفانه زمانی کافیست. محمدعلی افشانی 23 اردیبهشت‌ماه 97 شهردار تهران شد و با احتساب فردا پنج ماه است که سمت شهرداری پایتخت را برعهده‌ دارد».

در ادامه این یادداشت آمده است: «.... عملکرد خود شورای شهر تماما اصلاح‌طلب موجود در زمینه انتخاب شهردار که با حجم چشم‌گیری از امیدواری و خوش‌بینی رای‌دهندگان روی صندلی‌های سبز شورا نشسته‌اند، مایوس‌کننده است».

اما به نظر می رسد در روزها و هفته های آینده، شورای شهر تهران با چالش هایی تکراری روبه رو خواهد شد که عدم مدیریت آنها نه تنها به اصلاح طلبان بلکه می تواند به شهر تهران نیز آسیب های جدی برساند.  

فهم مشترک از قانون و قطعیت رفتن افشانی

بعد از هفته ها گمانه زنی درباره شمولیت قانون بکارگیری بازنشستگان، بالاخره در روزهای اخیر این فهم مشترک بدست آمد که مصوبه مجلس شورای اسلامی شامل شهرداران کل کشور نیز می شود. بنابراین با توجه به ابلاغ قانون منع بکارگیری بازنشستگان توسط رئیس جمهور در روزهای آخر تابستان و فرصت دو ماه برای اجرایی شدن قانون، شورای شهر تهران تا 26 آبان ماه فرصت دارد گزینه جایگزین محمدعلی افشانی را انتخاب نماید. در غیر این صورت شورای شهر می باید سرپرستی برای مدت سه ماه تا زمان انتخاب شهردار تعیین نماید.

 این در حالی است که تقریباً از اردیبهشت ماه یعنی همان زمانی که تغییر قانون منع بکارگیری بازنشستگان در دستور کار مجلس شورای اسلامی بود، شورای شهر تهران نیز درگیر انتخاب شهردار بود اما آن زمان اختلافات بین گروه های سیاسی حاضر در شورا آن چنان بالا گرفته بود که کمتر کسی به این مسئله توجه می کرد. نکته جالب آن است همان زمان نیز برخی از نمایندگان لیست امید از تهران به همفکران خود در شوراها درباره سرانجام انتخاب افشانی هشدار داده بودند.

اما در چند ماه اخیر اعضای شورا در مصاحبه و گفت و گوهای خود بارها عنوان کردند پیگیر راهی برای استثناء کردن شهردار تهران از این قانون هستند. اما با توجه به صراحت قانون و تاکید دیوان محاسبات، وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و البته جلسه دو روز قبل نمایندگان تهران با اعضای شورا تقریباً این اجماع حاصل شده که شهردار تهران باید برود و اعضا باید در پی انتخاب جایگزینی برای وی باشند. در زمان تصویب قانون نیز علی لاریجانی رئیس مجلس تاکید کرده بود این قانون شامل حال شهردار تهران هم خواهد شد.

البته هنوز هم جسته گریخته اخباری از احتمال ارائه طرحی دو فوریت جهت تفسیر قانون و تلاش برای استثنا شدن شهردار تهران نیز شنیده می شود که بعید است این اقدام به سرانجام برسد. ظاهراً در جلسه دو روز قبل نمایندگان تهران با اعضای شورای شهر، برخی اعضای وابسته به حزب اعتماد ملی خواهان طی کردن چنین مسیری بودند اما ظاهراً اجماعی در این باره حاصل نشده است.

دعوای درون جناحی در شورای شهر

یکی از معضلاتی که از ابتدای ارائه لیست اصلاح طلبان برای شورای شهر بوجود آمد و در ادامه مسیر نیز به یک چالش و معضل تبدیل شد بحث سهمیه بندی لیست و اختصاص چند سهمیه به هر حزب بود. بر این اساس از همان ابتدا مشخص بود اگر چه اصلاح طلبان پیروز شده اند اما آنها یکدست نیستند و هر فردی منتسب به حزب و دسته ای است.

محمد قوچانی در یکی از سرمقاله های روزنامه سازندگی در این باره عنوان کرده بود: « در درون شورای شهر تهران گونه‌ای از فراکسیونیسم شکل گرفته است که در نهایت به‌ضرر جبهه اصلاحات منجر خواهد شد». در این باره می توان به احزاب کارگزاران، اتحاد ملت، اعتماد ملی، ندای ایرانیان و ... اشاره کرد. البته نکته جالب این است در جریان انتخاب افشانی نه تنها بین این احزاب اختلافات جدی پیش آمد بلکه بین خود حزب اتحاد ملت نیز انشقاق پیش می آمد که منجر به استعفای محمد نعیمی پور از این حزب شد.

شاید به همین دلیل است که با وجود نارضایتی جدی نسبت به عملکرد افشانی، حداقل بخشی از اعضای شورای شهر ترجیح می دهند هر طور شده شهردار تهران بر کرسی خود باقی بماند. البته انتصابات افشانی در شهرداری نگرانی های در برخی از اعضای شورا ایجاد کرده است؛ به گونه ای که حتی برخلاف وعده های انتخاباتی به حفظ یاران هم حزبی نسبت به بکارگیری زنان حساسیت بیشتری دارند. در این راستا جایگزینی سکینه اشرفی با حجت الله میرزایی را می توان در این راستا ارزیابی کرد.

چالش محسن هاشمی

حضور محسن هاشمی در لیست اصلاح طلبان بدلیل سابقه خانوادگی و تجربه مدیریت شهری به نسبت دیگر اعضای فهرست که آشنایی کمتری داشتند به عنوان یکی از فاکتورهای مثبت لیست نام برده می شد اما به نظر می رسد حضور وی با چالش هایی نیز همراه بوده است. چنانچه از همان روز اول، یکی از گزینه هایی که مدام برای کسب کرسی شهرداری تهران از آن نام برده می شد پسر هاشمی رفسنجانی بود. اما اصلاح طلبان به شدت با رفتن وی از شورای شهر تهران مخالف هستند؛ از دیدگاه اصلاح طلبان این امر می تواند زمینه ورود مهدی چمران، عضو علی البدل را به شورای شهر فراهم نماید که از نگاه آنان با توجه به سابقه ، تجربه ونگرش سیاسی  وی احتمالاً موجب از بین رفتن یکدستی شورا خواهد شد.

 البته دو عامل دیگر نیز شاید بی تاثیر در مخالفت سرسختانه اصلاح طلبان نباشد. یکی از آنها بدلیل مشی محسن هاشمی است که احتمالاً کمتر در پی بکارگیری نیروهای مشارکتی در شهرداری تهران خواهد بود. عامل دیگر نیز واهمه اصلاح طلبان از رسانه ای شدن بیشتر هاشمی و خیز وی برای انتخابات ریاست جمهوری باشد.

در این راستا علی صوفی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان دیروز درباره تعهدات اعضایی که با فهرست امید به شورای شهر رفتند گفت: الزامی برای وفای به میثاق‌نامه وجود ندارد ولی تعدی از آن یک کار غیراخلاقی است. آن میثاق‌نامه که بعدتر نیز درباره احتمال نامزدی برخی از اعضای شورای شهر برای شهرداری تهران مطرح شد، بیش از آنکه جنبه اجرایی داشته باشد، یک مرامنامه اخلاقی است و لزوما اجرای آن قطعی نیست.

البته اسامی دیگری نیز برای شهرداری تهران در رسانه ها مطرح می شوند که از آن جمله می توان به عباس آخوندی، پیروز حناچی، علی ربیعی و ...  اشاره کرد اما به نظر می رسد با توجه به تعدد دیدگاه ها نباید انتظار داشت که شورای شهر بتواند در فرصت باقیمانده تا 26 آبان به یک جمع بندی برسد و شاید اعضا ناچار شوند برای سومین بار هدایت شهر تهران را به یک سرپرست واگذار کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۹۵۶۵۸۰۸:۳۴:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۲۴
آره، هاشمی شهردار بشه که شماها به هر بهانه ای تخریبش کنید
و تاریخ تکرار می شود...۵۹۵۷۹۰۱۰:۱۰:۰۲ ۱۳۹۷/۷/۲۴
داره خاطرات شورای اول تهران زنده میشه! مثل همینشورا همشون یه دست از لیست اصلاحات بودن؛ اما عاقبتشون: سه بار شهردار عوض کردن! دست آخر هم اینقدر اختلافشون بالا گرفت که وزارت کشور دولت اصلاحات شورا رو منحل کرد!
ناشناس۵۹۵۷۹۳۱۰:۱۴:۱۳ ۱۳۹۷/۷/۲۴
جالبه که 29 اصلاح طلب از اومدن یک اصولگرا تو شورا اینقدر "وحشت" دارن! (به معنی واقعی وحشت ها!!!)
ناشناس۵۹۵۷۹۸۱۰:۲۱:۵۹ ۱۳۹۷/۷/۲۴
مگه هاشمی هم تخریب کردن می خواهد؟
ناشناس۵۹۵۶۶۲۰۸:۳۶:۴۰ ۱۳۹۷/۷/۲۴
خاندان مرحوم هاشمی می خواهند شهرداری تهران را جایگزین دانشگاه ازاد کنند و پست ها رو بین خودشون تقسیم کنند...مواظب باشید.
پیر پالان دوز۵۹۶۰۲۵۱۲:۵۷:۵۹ ۱۳۹۷/۷/۲۴
هاشمی به خیال شهردار شدن برای مقدمات ریس جمهور شدن
ناشناس۵۹۵۶۸۵۰۸:۴۹:۱۵ ۱۳۹۷/۷/۲۴
این اعضای شورا این همه عالم و آدم را تخریب کردند تا وارد شورا بشوند ولی حالا هیچ کاری نمی توانند بکنند.
ناشناس۵۹۵۶۹۲۰۸:۵۲:۳۴ ۱۳۹۷/۷/۲۴
بالاخره باید محسن هاشمی شهردار بشه
ناشناس۵۹۷۱۷۱۱۱:۰۸:۳۳ ۱۳۹۷/۷/۲۵
محسن هاشمی در حد و اندازه مدیریت کلانشهر تهران نیست .
حمید۵۹۵۷۳۱۰۹:۱۸:۱۲ ۱۳۹۷/۷/۲۴
خداییش از آخوندی دیگه صحبتی نیارین
ناشناس۵۹۵۸۵۰۱۱:۰۰:۰۴ ۱۳۹۷/۷/۲۴
آخوندی شهردار؟؟؟!! من از تهران‌ میرم این بار اگه شهردار بیخود بیارید. لطفا یه فرد مناسب که لایق شهردار تهران‌ پایتخت ایران با این همه دبدبه و..... باشه بیارید. شهر شده پارکینگ و سطل زباله کثیف
ناشناس۵۹۵۷۵۸۰۹:۴۲:۳۳ ۱۳۹۷/۷/۲۴
فقط پیروز حناچی و لا غیر. یکبار سیاسی انتخاب نکنید
ناشناس۵۹۶۲۳۸۱۴:۵۷:۰۳ ۱۳۹۷/۷/۲۴
کی هست
ناشناس۵۹۵۷۶۳۰۹:۴۴:۵۸ ۱۳۹۷/۷/۲۴
بسمه تعالی پست شهرداری فردی لایق با ادب منظبت ولایی جهادگر کاردان فهیم وقاطع میخواهد که این در آقای محسن هاشمی جمع است ولی مخالفان ترس از گروه سیاسی بازی مخالفت میکنند.
ناشناس۵۹۵۷۶۴۰۹:۴۵:۳۴ ۱۳۹۷/۷/۲۴
خودمان بدست خودمان شرایط را متشنج میکنیم به همین بهانه عدم بکار گیری بازنشستگان فعلا در شهر داری هیچکس تصمیم نمیگیرد بغیر از کارهای معمول منتظرند ببینند چه خواهد شد آنکس که برکنار شده امیدوار است برگردد و آنکس که مسئول شده نگران است که برکنار شود هیچکس هم متوجه نیست که شهرداری تهران که بتنهائی با چندین وزارت خانه برابری میکند را نباید با مدیریت متزلل روی هوا و زمین معلق کرد .
ناشناس۵۹۵۷۷۲۰۹:۵۵:۰۸ ۱۳۹۷/۷/۲۴
این چه بازی است که در کشور اجرا میشود ؟ قانونی تصویب میکنند چون هدف قانون اشخاص خاصی هستند اجرا نمیشود و هیچ کسی هم بازخواست نمیشود اما اگر همین قانون در مورد مردم عادی باشد پدرشان را در میآورند و همه دولتمردان هم شعارشان خدمت به مردم است چنانچه شب و روز ندارند . بازنشسته یا باید باشد یا نباشد دیگر اینهمه هیاهو چیست؟
ناشناس۵۹۵۷۸۸۱۰:۰۷:۵۶ ۱۳۹۷/۷/۲۴
متاسفانه اصلاح طلبها ثابت کردند که توان مدیریتی ضعیفی دارند و علی رغم اعتماد حداکثری مردم هیچگاه نتوانستند عملکرد مناسبی از خودشون نشان بدهند.به توان مدیریتی کشور کار نداریم یعنی یک نفر بین مدیران حاضر در تهران جهت این پست پیدا نمیشه؟
ناشناس۵۹۵۸۱۴۱۰:۴۱:۳۲ ۱۳۹۷/۷/۲۴
لیست نا امید تهران نوش جان مردم تهران
ناشناس۵۹۵۹۰۴۱۱:۳۶:۰۷ ۱۳۹۷/۷/۲۴
وقتی قالیباف شهردار نشه هر کی شهردار بشه مهم نیست اصلاح طلبان همشون از یه قماش هستند قماش بی عرضگی و انداختن تقصیر به دوران ماقبل تاریخ
ناشناس۵۹۵۹۸۵۱۲:۲۶:۴۸ ۱۳۹۷/۷/۲۴
قالیباف رو هم دیدیم با اون پروژه مسخره پیاده راه کردن میدان امام حسین که گند زده به محلات اطراف اونجا!
ناشناس۵۹۶۰۰۴۱۲:۴۵:۱۱ ۱۳۹۷/۷/۲۴
انتخاب آقای هاشمی به عنوان شهردار یک تصمیم انقلابی می خواهد و واقعاً بهتر از هر کسی دیگر است
ناشناس۵۹۶۰۷۲۱۳:۱۷:۵۳ ۱۳۹۷/۷/۲۴
من تکرار می کنم خانم کوثری تکرار کن دیگه آقای فرخ نژاد کجایی هنرمند نخبه آمریکایی جناب زیبا کلام پس کوشی
امیر۵۹۶۲۲۶۱۴:۴۸:۱۲ ۱۳۹۷/۷/۲۴
شما بهتره بره بست نشینی تا تکرار کردن.
ناشناس۵۹۶۹۴۲۰۷:۲۱:۱۸ ۱۳۹۷/۷/۲۵
همون " تکرار " خیلی ها را تا حالا سوزنده
ناشناس۵۹۶۰۷۷۱۳:۲۰:۵۲ ۱۳۹۷/۷/۲۴
سنگ اندازی اصولگراها ادامه دارد
ناشناس۵۹۷۳۰۷۱۳:۰۵:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۲۵
همه مشکلات یا گردن دولت قبله یا مردم مقصر هستند . و شما اصلا از دولت انتظاری نداشته باشید . آفرین پسر خوب
ناشناس۵۹۶۱۴۶۱۳:۵۱:۴۰ ۱۳۹۷/۷/۲۴
سیاسی بازی ها و بازی های سیاسی افراد قدرت طلب و ثروت اندوز در پوشش خدمتگذاران ملت در این چند دهه کشور را به سمت ورشکستگی رهنمون کرده است
ناشناس۵۹۶۲۰۰۱۴:۳۵:۱۱ ۱۳۹۷/۷/۲۴
از این شورا هم مانند شورای قبلی اصلاح طلبان که در نهاین منحل شد ، چیزی عاید این مردم بیچاره تهران نخواهد شد. در این دو سال این سومین انتخابات شهرداری می باشد که یک رکورد محسوب می شود. از لیست امید فقط بوی ناامیدی و ناکارامدی می آیدو بس
ناشناس۵۹۶۴۹۷۱۷:۵۵:۰۴ ۱۳۹۷/۷/۲۴
محسن هاشمی چه به شهرداری؟ پدرش چه گلی به سر ما زد که پسرش بزنه
بنده خدا ...۵۹۷۱۲۸۱۰:۳۳:۱۸ ۱۳۹۷/۷/۲۵
2 گزینه واقعی --- حناچی و ربیعی
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  2. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  3. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  4. ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

  5. بریدن گوش اتباع غیر مجاز برای اخاذی از خانواده هایشان

  6. خداحافظی با اینترنت فیلتر شده

  7. لحظه پریدن کیانوش سنجری از ایوان ساختمان چارسوی تهران

  8. نتانیاهو:‌ کابینه با آتش‌بس در لبنان موافقت کرد؛ بر تهدید ایران متمرکز می‌شویم

  9. حکم قصاص مأمور پلیس نقض شد

  10. ایران در آستانه تثبیت ابرقدرتی خود در جهان / آیا مردم پای کار خواهند بود؟!

  11. حرف‌های منتشرنشده پالیزدار: به من ابلاغ شده بود از افراد مساله‌دار استفاده کنم

  12. واکنش سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا و محور گفت‌وگوهای ژنو

  13. رسانه‌های اسرائیلی: آتش‌بس امشب اعلام و از صبح فردا اجرایی می‌شود  

  14. ايران« ACUMER » را جايگزين سوييفت كرد!

  15. راستی‌آزمایی یک ادعا: پیوند اجزای چشم اعدامیان ایرانی به بیماران لبنانی!

  16. سال ۱۳۵۰؛ داریوش ارجمند در کنار دکتر علی شریعتی

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  7. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  8. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  17. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  18. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  19. یارانه‌ها واریز شد

  20. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  22. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  23. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  24. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  25. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

آخرین عناوین