متخصصان: سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم مضر است

  4030907110

اشباع اکسیژن وریدی (venous oxygen saturation) معیاری است که نشان می‌دهد خون چقدر اکسیژن را از اندام‌ها به ریه‌ها برمی‌گرداند. کاهش این مقدار ممکن است نشانه‌ آن باشد که ریه‌ها توانایی کمتری در جذب اکسیژن از هوا دارند یا بدن به طور غیرعادی از اکسیژن بیشتری استفاده می‌کند.

متخصصان: سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم مضر است

متخصصان می‌گویند سیگار الکترونیکی حتی اگر حاوی نیکوتین نباشد بر عملکرد عروق خونی تاثیر فوری می‌گذارد.
 
به گزارش ایسنا، این پژوهش که هنوز در مجلات معتبر منتشر نشده اما در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در شیکاگو ارائه شده است، نشان داد کشیدن سیگار الکترونیکی، با یا بدون نیکوتین، باعث می‌شود فاکتوری به نام «اشباع اکسیژن وریدی» کاهش یابد که ممکن است به معنای کاهش میزان جذب اکسیژن ریه‌های فرد باشد.

اشباع اکسیژن وریدی (venous oxygen saturation) معیاری است که نشان می‌دهد خون چقدر اکسیژن را از اندام‌ها به ریه‌ها برمی‌گرداند. کاهش این مقدار ممکن است نشانه‌ آن باشد که ریه‌ها توانایی کمتری در جذب اکسیژن از هوا دارند یا بدن به طور غیرعادی از اکسیژن بیشتری استفاده می‌کند.
 
برای تایید این نتایج و بررسی آثار درازمدت سیگار الکترونیکی به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، اما دانشمندان می‌گویند این نتایج می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که استفاده مداوم از سیگار الکترونیکی می‌تواند به بیماری‌های عروقی در آینده منجر شود.
 
دکتر «ماریان نابوت»، نویسنده اصلی این مطالعه و رادیولوژیست مرکز علوم پزشکی دانشگاه آرکانزاس، می‌گوید: برخی به اشتباه فکر می‌کنند که سیگار الکترونیکی جایگزینی ایمن برای سیگارهای معمولی حاوی نیکوتین است، اما این صحت ندارد.
 
اگرچه هواپخش‌های (آئروسل‌/ذرات جامد یا مایع معلق در گاز) سیگارهای الکترونیکی همان آلاینده‌های سرطان‌زای دود تنباکو را ندارند اما افراد هنگام استفاده از سیگارهای الکترونیکی همچنان مواد شیمیایی تنفس می‌کنند و این مطالعه نشان می‌دهد که این مواد بر بدن تاثیر می‌گذارد.
 
سیگارهای الکترونیکی با گرم کردن مایعی کار می‌کنند که به بخاری تبدیل می‌شود که کاربر استنشاق می‌کند. اما این بخار فقط حاوی آب نیست و بسته به نوع دستگاه ممکن است حاوی موادی مانند سرب، نیکل، فرمالدهید، پروپیلن گلیکول و گلیسیرین نیز باشد.
 
نابوت می‌گوید: حتی اگر در سیگار الکترونیکی نیکوتین وجود نداشته باشد، ممکن است ترکیبات دیگری داشته باشد که مضر است.
 
نابوت و همکارانش ۳۱ فردی را که سیگار معمولی و سیگار الکترونیکی می‌کشیدند و همچنین افرادی که سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین مصرف می‌کردند، بررسی کردند. آن‌ها نتایج این افراد سیگاری و کاربران سیگار الکترونیکی را که بین ۲۱ تا ۴۹ سال سن داشتند، با ۱۰ فردی که سیگار نمی‌کشیدند یا از سیگار الکترونیکی استفاده نمی‌کردند، مقایسه کردند.
 
متخصصان قبل و بعد از مصرف سیگار معمولی و سیگار الکترونیکی از شرکت‌کنندگان اسکن ام‌آرآی گرفتند و همچنین برای محدود کردن فشار خون، بالای ران افراد کاف مخصوص فشارسنج بستند و وقتی کاف را باز کردند، سرعت جریان خون در سرخرگ ران (فمورال) را اندازه‌ گرفتند. این شریان در طول ران کشیده شده است و خون اکسیژن‌دار را به تمام قسمت‌های تحتانی بدن منتقل می‌کند. آن‌ها میزان اکسیژن موجود در خون را پس از اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن و بازگشت به قلب هم اندازه‌گیری کردند.
 
هر بار که فرد از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کرد یا سیگار می‌کشید، متخصصان در سرعت جریان خون شریان فمورال کاهشی قابل‌توجه مشاهده کردند.
 
به گزارش ایندیپندنت، افرادی که از سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین استفاده می‌کردند در مقایسه با افراد غیرسیگاری و افرادی که سیگار می‌کشیدند، بیشترین کاهش در عملکرد عروقی را نشان دادند. گروه بعدی که بیشترین تغییر را تجربه کردند، افرادی بودند که سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین می‌کشیدند.
 
عملکرد درست عروق اهمیت زیادی دارد زیرا نشان‌دهنده توانایی رگ‌های خونی برای گشاد و منقبض شدن است تا خون بتواند به‌طور کارآمد جریان یابد و اکسیژن و مواد مغذی را به بدن منتقل و مواد زاید را حذف کند. عملکرد ضعیف عروق می‌تواند به مشکلاتی مانند لخته شدن خون، فشار خون بالا و سکته مغزی منجر شود.
 
تحقیقات همچنین نشان داد تمامی افرادی که از سیگار الکترونیکی استفاده کرده‌اندــ چه با نیکوتین و چه بدون نیکوتین‌ــ کاهش اشباع اکسیژن وریدی داشتند، به این معنی که احتمالا ریه‌های آنها اکسیژن کمتری جذب می‌کرد.
 
سیگارهای الکترونیکی از مدت‌ها قبل وارد بازار شده‌اند و برخی پزشکان آن را برای ترک سیگار توصیه می‌کنند. با این حال در مورد تاثیر ترکیبات سیگارهای الکترونیکی و اثر آن‌ها بر ریه‌ها و رگ‌های خونی‌ اطلاعات زیادی وجود ندارد و حتی اگر نسبت به سیگارهای معمولی، مواد سمی کمتری داشته باشد، آثار طولانی‌مدت آن‌ها هنوز کاملا شناخته نشده است و آزمایش‌هایی از این دست نشان می‌دهند که حداقل تاثیری کوتاه‌مدت وجود دارد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  2. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  3. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  4. ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

  5. بریدن گوش اتباع غیر مجاز برای اخاذی از خانواده هایشان

  6. خداحافظی با اینترنت فیلتر شده

  7. لحظه پریدن کیانوش سنجری از ایوان ساختمان چارسوی تهران

  8. نتانیاهو:‌ کابینه با آتش‌بس در لبنان موافقت کرد؛ بر تهدید ایران متمرکز می‌شویم

  9. حکم قصاص مأمور پلیس نقض شد

  10. ایران در آستانه تثبیت ابرقدرتی خود در جهان / آیا مردم پای کار خواهند بود؟!

  11. حرف‌های منتشرنشده پالیزدار: به من ابلاغ شده بود از افراد مساله‌دار استفاده کنم

  12. واکنش سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا و محور گفت‌وگوهای ژنو

  13. رسانه‌های اسرائیلی: آتش‌بس امشب اعلام و از صبح فردا اجرایی می‌شود  

  14. ايران« ACUMER » را جايگزين سوييفت كرد!

  15. راستی‌آزمایی یک ادعا: پیوند اجزای چشم اعدامیان ایرانی به بیماران لبنانی!

  16. سال ۱۳۵۰؛ داریوش ارجمند در کنار دکتر علی شریعتی

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  7. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  8. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  17. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  18. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  19. یارانه‌ها واریز شد

  20. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  22. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  23. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  24. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  25. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

آخرین عناوین