آیا مدیرعامل فراری نیسان، کپی ژاپنی محمود رضا خاوری است؟!

حسین رجایی، کارشناس بین الملل،   3981028165 ۶۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
 آیا مدیرعامل فراری نیسان، کپی ژاپنی محمود رضا خاوری است؟!

چند هفته پیش، کارلوس گون، مدیر مولتی ‌میلیاردر و تحت تعقیب نیسان، علی رغم تدابیر شدید امنیتی از ژاپن گریخت و به لبنان پناهنده شد[1]! به نظر شما بازتاب این اتفاق عجیب در فضای اجتماعی و رسانه ای ژاپن چقدر متفاوت با ایران است؟ آیا رسانه ها و شبکه های اجتماعی از آقای گون هم یک خاوری خواهند ساخت که تمامیت حیات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ژاپن را برای سال ها نمایندگی کند!؟ یا اینکه گون لکه ننگی خواهد بود که برخلاف خاوری خیلی زود از خاطره ها خواهد رفت؟

 کتمان نمی توان کرد که بسیاری از ما از وضع موجود در کشورمان ناراضی هستیم. ناکارآمدی، فساد، وجود تبعیض و نبود تکریم احتمالاً از عمده ترین دلایلی هستند که چرایی این نارضایتی را نشان می دهند. معضلات فراگیری که وجود آن ها نیز قابل کتمان نیست. مصائبی که به شدت حیات اجتماعی ما را تهدید می کنند و اغتشاشات آبان ماه نشان داد که در صورت تداوم بی عملی و بی توجهی چقدر می توانند خطرناک باشند. با این وجود به نظر می رسد عاملی وجود دارد که می تواند بسیار خطرناک تر از موارد یاد شده باشد: یأس. 

 واقعیت وضع موجود یک چیز است و ادراک اجتماعی از آن یک چیز دیگر. هرقدر که وضع موجود اسفبار باشد اگر تصویری که عموم از مشکلات می بینند تصویری بدتر و سیاه تر از واقعیت موجود باشد، خطرهای بزرگتری ما را تهدید می کند. اگر جامعه از اصلاح مأیوس شده و در نتیجه دچار بی اعتنایی، بی عملی و منفعت طلبی فردی گردد معضلات روز به روز بر روی یکدیگر انباشته شده و اجتماع به تدریج به ورطه فروپاشی کشیده می شود.

رسانه یکی از مهم ترین عواملی است که ادراک ما از وضع موجود را تحت تأثیر قرار می دهد. رسانه یعنی واسطه انتقال پیام. رسانه بین ناظر و پدیده قرار می گیرد و تفسیر مطلوب خود از واقعیت پدیده را به خورد ناظر می دهد. با گسترش رسانه ها در دنیای امروز، تاثیر آن ها غیرقابل تصور شده است. شاید آنقدر اغراق نباشد اگر بگوییم گاه رسانه ها توانسته اند شب را روز و روز را شب نشان دهند.

به تصویری که رسانه از داستان آقای خاوری می سازد دقت کنید. این شخص در دادگاه های ایران محاکمه غیابی و محکوم شده و درخواست استرداد وی بارها مطرح شده است اما دولت کانادا بجای تحویل وی، زندگی خوب و خوشی برایش ساخته است و البته برای دیگر دزدان فراری از ایران. کانادا یکی از کشورهای اتوکشیده ای است که از سوی رسانه ها به عنوان مظهر مبارزه با فساد و پولشویی و عضو FATF معرفی می شود! درست در نقطه مقابل ایران!

اجازه دهید به مثال دیگری از تصویرسازی رسانه ای اشاره کنم. همگی ما فجایع غمبار سال 1396 را بخاطر داریم. در بازه زمانی حدودا یکساله، آتش سوزی ساختمان پلاسکو با 22 کشته، حمله تروریستی به مجلس با 22 کشته، آتش سوزی نفتکش سانچی با 32 کشته، انفجار معدن زغال سنگ یورت با 43 کشته، زلزله فاجعه بار کرمانشاه با حدود 620 کشته و ...، همه اینها درد زیادی را به جامعه ایرانی تحمیل کرده بود ولی رنج اصلی را رسانه و فضای مجازی تحمیل می کرد. ایجاد حس بدبختی، بیچارگی، قهر طبیعت، خشم خدا، بی عرضگی و ناکارآمدی ملی و ...، همه از سوی رسانه ها به درون جامعه تزریق می شدند.

فریب توده ها به چنان مرحله پستی رسیده بود که تعدادی از سلبریتی ها به میدان آمده و دلیل حوادث یاد شده را انرژی منفی حاصل از شعار "مرگ بر آمریکا" اعلام می کردند!! بهره برداری این چنین سیاسی از حوادث و بلایا به خوبی کارکرد رسانه را نشان می دهد. 

خب اینجا این سوال مطرح میشود که آیا در شرایط مشابه در دیگر کشورهای جهان هم، این حجم از ناامیدی و خودتحقیری و اطلاعات غلط به جامعه تزریق می شود!؟ همه ما به توانمندی فوق العاده ژاپنی ها در برابر بلایای طبیعی واقفیم ولی آیا وقتی بیش از 18 هزار نفر در زمین لرزه و سونامی سال 2011 این کشور کشته شدند یا همین چند ماه قبل، طوفان هاگیبیس بیش از 30 کشته بر جای گذاشت، آن ها هم به این حجم از یأس دچار شدند!؟

برای مردم کره جنوبی چه اتفاقی افتاد وقتی در آوریل 2014 در حادثه غرق شدن کشتی تفریحی، 304 دانش آموز دبیرستانی خود را از دست دادند؟ برای انگلیسی ها وقتی در حادثه آتش سوزی 2017 برج گرنفل لندن، 72 نفر جان باختند؟

برای فرانسوی ها وقتی فقط در یک مورد از حملات تروریستی سال 2015، در سالن کنسرت باتاکلان پاریس 153 نفر کشته شدند؟

برای آمریکایی ها وقتی فقط در یک فقره حادثه تیراندازی سال 2018 شان، یک آمریکایی مسلح از بالای برجی در لاس وگاس، در طول یک ساعت تیراندازی ممتد، نزدیک به 600 نفر را به خاک و خون کشید؟

برای مالزیایی ها وقتی در 2014 ظرف چهار ماه، 536 نفر را در دو هواپیمای بویینگ مسافربری شان از دست دادند. یکی به ضرب موشکی منهدم شد که هرگز کسی مسئولیت آن را قبول نکرد و دیگری برای ابد در فراز اقیانوس طوری ناپدید شد که حتی هیچ ماهواره آمریکایی هم آن را پیدا نکرد!؟

اجازه دهید این مسئله را از زاویه دیگری نگاه کنیم. فرض کنید خدای نکرده در ایران ما حادثه ای رخ می داد که تابستان سال گذشته در ایالت کالیفرنیای آمریکا روی داد یعنی مساحتی برابر با مجموع دو کشور بلژیک و لوگزامبورگ از جنگل های کشور ما کاملاً در آتش میسوخت [2] و یک بهشت  27 هزار نفری [3] به جهنمی از خاکستر و دود تبدیل میشد. فکر میکنید چه واکنش اجتماعی بروز می کرد؟ در رسانه ها و شبکه های اجتماعی چه حجم ویرانگری از خشم و یأس و خودتحقیری اجتماعی شکل می گرفت؟ اصلا قابل تصور است!؟ 

چند برابر بدتر از اتفاقی که در کالیفرنیا روی داد، متأسفانه همین روزها در استرالیا نیز در حال وقوع است. مساحتی بیش از مساحت سه استان شمالی ما از جنگل های این کشور سوخته،  یک میلیارد حیوان از بین رفته و 2000 خانه خاکستر شده است [4]. بعید میدانم بازتاب این مسئله توسط رسانه ها و سلبریتی های استرالیایی، حتی نزدیک به آنچه باشد که در ایران بخاطر حادثه غمبار سقوط هواپیمای اوکراینی در جریان است! 

برای آنکه دقیقاً کارکرد رسانه را ببینیم نیاز نیست حتما پژوهش های علمی پیچیده ای انجام دهیم. انجام یک گفتگوی ساده با مردم خودمان در خصوص همین حوادث متنوعی که از کشورهای دیگر نام بردم و یک گفتگوی دیگر با گردشگرانی که به کشورمان وارد میشوند در خصوص تصویری که تا پیش از ورودشان از ایران در ذهن داشته اند به خوبی نشان می دهد رسانه غربی چه رسالتی را برای خود تعریف کرده است. آنقدر این عملیات رسانه ای قوی عمل کرده که حتی شخصی در سطح وزیرخارجه پیشین انگلستان آقای جک استراو، وقتی در سال 1392 به شهر تهران سفر می کند از تفاوت آنچه می بیند و آنچه در ذهنش داشته است شگفت زده میشود [5].

خاطرم هست چند سال پیش از این، وقتی در شهر یزد از گردشگری پرسیدم چرا تهران را برای سفر انتخاب کرده، در پاسخ گفت پدرش او را نصیحت کرده با ثروت پدری هرجای دنیا را که میخواهد ببیند سفر کند به جز خطرناکترین جای جهان یعنی ایران!! و به این ترتیب گردشگر جوان ما انگیزه یافته بود تا در اولین سفر خارجی اش به ایران بیاید!.

البته مشابه این موارد را بسیار دیده ایم و شنیده ایم از گردشگری آلمانی که در صفحه اش، کیفیت آسفالت خیابان های ایران را همردیف کشورهای اروپای غربی دانسته بود و در نتیجه با حمله برخی از ایرانی ها مواجه شد که چرا به آسفالت های اروپا توهین می کند!!؟ تا عکاس آمریکایی که با گذاردن تصاویر برف زمستانی در تهران تعجب مخاطبان آمریکایی خود را برانگیخته بود که مگر در ایران هم برف می آید و مردم لبخند می زنند[6]!

و از همه جالبتر شاید نظر صهیونیست هایی بود که پس از اکران فیلم جدایی نادر از سیمین در سرزمین های اشغالی، از اینکه ایرانی ها هم خیابان و خودرو و یخچال و ماشین ظرفشویی دارند در شگفت شده بودند و از اینکه رفتار قاضی و پلیس های ایرانی به اندازه کشورهای غربی دموکراتیک است [7]! حال بماند که خود فیلم یاد شده تصویری نیمه تاریک از واقعیت موجود در ایران را منعکس می ساخت.

وقتی در امپراتوری صهیونیسم رسانه ای، چنین توانمندی خارق العاده ای برای "جهنم" معرفی کردن ایران وجود دارد حتما عکس آن نیز امکان پذیر است: یعنی ساختن یک "بهشت" خیالی در بیرون از مرزهای ایران. تصویری که مملو است از استانداردهای دوگانه. به عنوان مثال دقت کنید به تصویری که مردم ما از سه کشور کره جنوبی، مالزی و آفریقای جنوبی در ذهن دارند. فکر می کنید اگر بشنوند در هر سه این کشورها، رئیس جمهور قبلی به جرم فساد اقتصادی در محاکم قضایی محکوم شده است، چند درصد مردم این حرف را باور می کنند!؟

یک جستجوی ساده اینترنتی نشان می دهد که این اتفاق واقعا رخ داده است. خانم پارک گئون هی، آقای نجیب رزاق و آقای جاکوب زوما، هر سه محکوم قضایی در کشورهای خویش هستند. این خبر حتی اگر از فیلتر رسانه غربی فارسی زبان هم عبور کند، به سادگی مصادره به مطلوب میشود. در این روش رسانه ای، زندانی شدن معاون رئیس جمهور قبلی یا برادر رئیس جمهور فعلی در ایران، امری سیاسی قلمداد میشود یا بیانگر عمق گسترش فساد در ایران. برعکس محکوم شدن رؤسای جمهور سه کشور مورد اشاره نشانه ای است از اوج توجه به دموکراسی، عدالت و مبارزه با فساد در آن کشورها.  

باز هم تاکید میکنم که هدف نگارنده دفاع از وضع موجود در کشور خودمان نیست. مقصود این است که نشان داده شود همه کشوررها نقاط ضعف و قوت متنوعی دارند اما رسانه با نگاهی صفر و یکی برای ما تصویر بهشت و جهنم میسازد.

ثروتمندان خلیج فارس شهرها و برج های پر زرق و برقی میسازند اما به قول آقای ترامپ فقط پول دارند.

ایتالیا هشتمین اقتصاد جهان است و پیشرو در علم و فناوری ولی وقتی در شهرهای آن قدم بزنید ایران خودمان را خیلی بهتر از آن خواهید یافت.

فرانسه دیگر تاب و تحمل اعتصاب و تظاهرات و اعتراض شبانه روزی مردمش را ندارد.

کمر انگلستان زیر بار بحران 3 ساله برگزیت خم شده و با بوریس جانسون بزودی بحران تکه تکه شدن کشور را هم باید به جان بخرد.

در آمریکا خود ترامپ یک ابربحران است گرچه به ظاهر برخی شاخص های اقتصادی داخلی بهبود یافته است اما نخبگان آمریکایی به خوبی می دانند که چرا قدرت جهانی آمریکا به شدت در حال نزول است.  

از خود بپرسیم چرا ابرکمپانی های رسانه ای چون تایم وارنر، وایاکام، نیوز کورپوریشن و مالکان یهودی آنها، رخداد اندک جرایم جنسی در ایران را به دلیل نبود آزادی های جنسی تبلیغ می کنند ولی در برابر شکستن رکوردهای جهانی جنایات جنسی در اروپا و آمریکایی به اصطلاح چشم و دل سیر! و در آن سوئد مرفه، سکوت اختیار کرده اند [8]؟

هزینه های سرسام آور این رسانه ها را کسانی میپردازند که سابقه صدها سال استعمار و استثمار ملت های جهان را در کارنامه دارند. سخت است باور کنیم این گرگ های در پوستین میش، اکنون برای گسترش آزادی و حقوق بشر خیرات کرده اند! ملتی که برای شناخت و اصلاح نقاط ضعفش به جای اتکا به خویش، منتظر نسخه بیگانه باشد، بعید است که راه سعادت بپوید.    

 

[1] https://www.cnn.com/2019/12/30/business/carlos-ghosn-lebanon/index.html

[2] https://www.bbc.com/persian/world-46191228

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Paradise,_California

[4] https://www.nytimes.com/2020/01/11/world/australia/fires-animals.html

 [5] https://fararu.com/fa/news/176828/%D8%B4%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D8%B2%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86

 [6] old.alef.ir/vdcb9wb8grhbz9p.uiur.html?178990

 [7] https://www.entekhab.ir/fa/news/54042/%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B4%D8%BA%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AC%D8%AF%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DB%8C%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%85%DA%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D9%85%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%86-%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%B4%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF

[8] https://knoema.com/atlas/ranks/Rape-rate

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۹۸۵۳۵۰۷:۰۹:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ما توی یک جنگ رسانه ای هستیم... هدف هم زدن حکومت اسلامی هست... دلیل این اخبار همینه... بهمین سادگی
ناشناس۱۲۹۸۷۸۱۱۰:۲۹:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
گفتن از زشت رویی دگران نشود باعث نکو رویی شما خوب باشید چکار به بقیه دارید مشکل ما تزویر و ریا و دروغ است همان خاوری که اسمش را اوردید چفیه به گردن میانداخت و جلو صف بود و مصداق تزویر بود معیار سنجش کارایی و صداقت مردم نباید ظاهرشان باشد که متاسفانه هست و موقعی هم که تخلف اثبات میشه برخورد مناسبی نمیبینیم
ناشناس۱۲۹۹۶۴۱۱۹:۵۰:۴۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شماها با این منطق پوسیده تون فقط و فقط قصد تخریب داخل و قدم برداشتن همسو با توطئه های دشمنان رو دارین
على اصقر۱۲۹۸۷۹۲۱۰:۳۷:۰۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آقاى رجايي يه سر به منطقه پارس بياين تا تفاوت واقعيت و ادراك را ببينيد
ناشناس۱۲۹۸۵۴۲۰۷:۲۱:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شما زلزله 7.8 ریشتری ژاپن را با زلزله شش ریشتری کرمانشاه مقایسه می کنید! در ان زلزله کسی به خاطر خراب شدن خانه ها یا پلها نمرد بلکه به خاطر سونامی بود که کاملا با زلزله متفاوت است. شما برخورد پر از مسئولیت مقامات کشورهایی مانند ژاپن را در زمان اشتباه با برخورد تکذیبی و انکاری و تقصیر دیگران انداختن کشورمان قیاس می کنید؟ شما اشتباه مهلک حرفه ای تیم مذاکره کننده در برجام را که حالا معلوم می شود حتی یک شهروند معمولی برای پیش خرید خانه چنین اشتباهاتی در عقد قرار داد نمی کند با تیم های حرفه ای کشورهای دیگر مقایسه میکنید. وانگهی فرض محال که همه این مواردی که شما اوردید درست باشد و هر چه تقصیر است به خاطر خود کم بینی و منفی بافی رسانه های ما هست. ایا چون فلان کشور حساسیت ندارد ما هم نباید حساسیت داشته باشیم و قبول مسئولیت نکنیم. خیلی خیلی از واقعیت بدور هستیم . خدا همه ما را به واقعیت نزدیک کند.
حسین رجایی (نویسنده)۱۲۹۸۹۰۶۱۱:۵۶:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با سلام ببینید هدف اصلی مقایسه کردن نیست اتفاقا هدف اصلاح و بهبود وضع موجود هست ولی اصلاح به شرطی صورت میگیرد که شناخت درستی از خود و جهان و همچنین توقعات منطقی داشته باشیم. جامعه ای که نداند ژاپن، 114 سال پیش روسیه تزاری را در جنگ شکست داده است و نداند که همان موقع ایران در جنگ با روسیه به ترکمانچای ها و گلستان ها تن میداده است، نداند ژاپن 75 سال پیش ناو هواپیمابر داشته است و ... مقایسه ها و توقع های بی منطق پیدا میکند و سپس از تلاش برای پیشرفت و اصلاح مایوس میشود. جامعه ای که فکر کند صرف نفت داشتن خوشبختی می آورد به همین ترتیب ... جامعه ای که نداند نوع انتخاب های خودش چقدر اثرگذار است به همین ترتیب ...
ناشناس۱۳۰۰۸۴۱۱۵:۵۱:۲۸ ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
جناب رجایی عزیز به جز ایران و ونزوئلا و لیبی، کشور نفت‌خیز دیگری می‌شناسید که این‌گونه دچار بحران اقتصادی باشد؟! به‌نظر شما این سه کشور شباهتی به یکدیگر ندارند؟!
ناشناس۱۲۹۸۹۳۴۱۲:۱۰:۱۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
توان ژاپنی ها رو هم با توان ما باید مقایسه کنید بعد بگید زلزله اونا خیلی بزرگ بوده باید به نسبت همه چیز رو بررسی کرد بعد دقیق می توان گفت در کدوم کشور بیشتر کوتاهی صورت میگیره
ناشناس۱۲۹۸۵۴۵۰۷:۲۸:۰۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
کاری به جهنم یا بهشت اعلام کردن خارجیها نداریم. ولی تورم و میزان بیکاری و رشد منفی اقتصادی و ... در ایران بنا به گفته امار رسمی خود ایران در بین حداقل ده کشور بد دنیا هست. هر چند ایران از نظر رشد منفی اقتصادی در دو سال گذشته سرامد دنیا و از نظر رشد متوسط در 16 سال گذشته بدترین وضع موجود دارد. البته اگر ایران را با کشورهایی مانند سومالی و افغانستان و اریتره و... قیاس کنید نتیجه بهتری عاید می شود. ان توریستهایی که به ایران امدند انتظار وضعیتی مانند کشورهای فقیر افریقایی یا جنگزده ای مانند عراق و سوریه و افغانستان داشتند و وقتی ندیدند خوشحال و متعجب شدند. ولی ایا این می تواند دلیلی باشد که ما خیلی خوب مدیریت کردیم. دنیا را به بها می دهند نه به بهانه. ایران به عنوان قدیمترین صادر کننده نفت دنیا و به عنوان کشوری که بیشترین میزان ذخایر هیدروکربور دنیا و با دهها مزیت انسانی و جغرافیایی و درامد افسانه ای چند صد میلیارد دلاری نفت و گاز را بسیار بد مدیریت فرمودیم. بقیه داستان و از جنس توجیه هست.
ناشناس۱۲۹۸۸۷۲۱۱:۳۲:۳۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اگر اینقدر اوضاع اسفناک است چرا بسیاری از بالاشهر نشینان و کسانی که دستشان به دهنشان می رسد ول نمی کنند به خارج بروند چون خانواده و فک و فامیلشون اینجاست! البته دو گذینه بالا سهم بالایی ندارند ، علت این است با همه شرایط را باهم باید سنجید، اگر تولید موثر کنید براحتی می توان سود برد اگر کار سخت انجام دهید براحتی کسب درامد و جایگاه اجتمایی پیدا خواهیم کرد ما غالبا دنبال این هستیم که یک مدرکی توی دانشگاه ( خوابگاه غذا و ... ) آماده کسب کنیم و فکر کنیم که شق القمر کرده ایم حالا باید به طبعش یک زندگی عالی داشته باشیم ، در ایران این مکانیزیم جواب نمی دهد در ایران کسی که وجدان کاری خوبی داشته باشد سخت کوش باشد حتما حتما به سرعت رشد می کند و نتیجه اش را می بیند
ناشناس۱۲۹۸۵۵۵۰۷:۳۶:۳۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
احساس بدبختی اجتماعی در پی احساس بدبختی شخصی شکل میگیرد. وقتی در ایران شرایطی به وجود آورده آید که حتی یک جوان تحصیل کرده از ابتدایی ترین حقوق خود مانند کار ازدواج و امنیت شغلی و محروم است بدبختی های اجتماعی در بدختی های شخصی او ضرب میشود
ناشناس۱۲۹۸۸۶۷۱۱:۲۹:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ان وقت چرا خیلی ها سرکار می روند؟
ناشناس۱۲۹۸۵۵۸۰۷:۴۰:۱۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
"شکستن رکوردهای جهانی جنایات جنسی در اروپا و آمریکایی به اصطلاح چشم و دل سیر! و در آن سوئد مرفه" به عنوان کسی که سالها در امریکا و اروپا زندگی کرده ام خدمتتان عرض می کنم انچه در امار به عنوان جنایات جنسی اورده شده درست است. ولی جنایات crime یا harassment در فارسی به تجاوز ترجمه شده اشتباه هست. harassment به معنا ازار جنسی است نه تجاوز جنسیrape . و harassment در امریکا و اروپا حتی بوق زدن یا نگاه خیره کردن یا و حتی گفتن برخی لغات مانند خیکی chobby و دنبال کردن کسی و مزاحمت تلفنی یا و مسخره کردن جنس مخالف و... در خیلی از کشورهای اروپا و امریکای شمالی به عنوان کد جنایی و ازار جنسی کاملا قابل پیگیری و شکایت است و اتفاقا بسیار جدی هم زنان و حتی مردان شکایت می کنند و دادگاهها هم بسیار جدی با ان برخورد می کنند.
حسین رجایی (نویسنده)۱۲۹۸۸۸۷۱۱:۴۳:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با سلام و احترام و تشکر از توضیحات خوب شما البته کاملا درست میفرمایید لیکن با این وجود هم تصدیق بفرمایید که کشور ما شرایط بسیار مناسبتری دارد و از همه بدتر این تبلیغات دروغین در مورد چشم و دل سیر بودن غربی ها به دلیل وجود آزادی های جنسی است!!! ما اگر در ایران هم در این خصوص تا حدی معضل داشته باشیم اکثر آن از ناحیه کسانی است که چشم به رسانه غربی دارند و در بحث آزادی جنسی تحت تاثیر الگوهای غربی هستند
ناشناس۱۲۹۹۰۳۷۱۳:۰۴:۲۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
جسارتا وضعیت مزاحمت هادر ایران ، در همه سطوحش بسیار بیشتر از غرب هست. من ساکن المانم
ناشناس۱۲۹۹۱۸۳۱۴:۲۸:۵۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
موافقم ۱۸ سال است که خارج زندگی می کنم . مزاحمت ها در ایران بسیار بیشتر است.
ناشناس۱۲۹۹۲۲۸۱۴:۵۸:۳۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اقای رجایی عزیز. واقعا می مانیم که چگونه منطق شما و قضاوت های شما را توصیف کنیم. حقیقا به نظر می رسد در شناخت انسان و در نتیجه جوامع انسانی نیاز به کار و تحقیق بسیار بیشتری داریم. واقعا تصور می کنید که انسانهای جوامع غربی با ما تفاوت دارند؟ واقعا تصور می کنید که امیال انسانی که غریزی هستند را می توان با سیر! کردن تمام کرد؟ً! البته وقتی هر چه می شنویم و تبلیغ می بینیم از بقایای تفکرات چپ در دهه های جنگ سرد است که جوامع غربی را غرق شده در پول پرستی و مسایل غیر اخلاقی و ... توصیف می کردند انتظار بیشتری از شناخت دوستان که با این تبلیغات غرب را می شناسند نیست. فقط محض اطلاع شما. در ایران نیست که متاسفانه نشنویم که فلان شیطان در فلان ماشین سیاه چه جنایاتی کرده یا فلان کودک در راه خرید یا در کوچه قربانی چه جنایاتی شده. فقط عرض می کنم به عنوان کسی که سی سال در امریکای شمالی زندگی و تحقیق می کنم اگر چنین جنایتی در امریکای شمالی اتفاق بیافتد کل کشور با سیستم یکپارچه هشدار سریع می دهند و کل پلیس و نیرو های امنیتی بسیج می شوند تا شخص مرتکب را دستگیر کنند. یا اگر زوجی از هم جدا شدند و پدر یا مادر کودک برای ملاقاتی که معمولا یکروز در هفته هست سر وقت تعیین شده کودک را بر نگرداند و به پلیس گزارش شود از ان به عنوان جرم ادم ربایی یاد می شود و در بسیاری از موارد از عموم مردم کشور خواسته می شود در پیدا کردن کودک ( که احتمالا با پدر یا مادرش هست!) به پلیس کمک کنند. کاش ابتدا این جوامع را بخوبی می شناختیم و بعد قضاوت می کردیم نه اینکه از روی امار و تعاریف مختلف از جرم که در هر کشور متفاوت است قضاوت می کردیم. نرخ اینگونه جرایم سیاه که فرد کاملا غریبه در خیابان یا تاکسی یا مسافرکش در حق زنان و کودکان چنین جنایاتی کند قطعا کمتر از یک نفر در میلیون باشد.
ناشناس۱۲۹۸۵۶۳۰۷:۴۷:۱۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آخه همیشه مرغ همسایه غازه....!!!
ناشناس۱۲۹۸۵۷۲۰۷:۵۷:۵۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با احترام به نویسنده . همین دست نوشته هاست که متوجه می شویم چرا بین نسل جوان و تحصیلکرده و حتی تحصیل نکرده کشورمان و رسانه های داخلی چنین شکافی بزرگ بوجود امده. یعنی واقعا ایشان در مورد کشورهای پیشرفته نقل قول فرمودند یا واقعا از توسعه و پیشرفت در مثلا ایتالیا و فرانسه و امریکا و ... یک دنیای بی نقص و عالی که همه چیز در ان عالیست برای خود تصویر کردند و به قول برخی دوستانی که تازه از ایران می ایند و تعجب می کنند چرا اسفالت بسیاری از خیابانها امریکا شمالی ترک دارد یا ناهموار است از پیشرفت و توسعه این جوامع فقط نگاه سطحی اسفالت و عدم رنگ امیزی نرده ها و حفاظ های جاده ها و... مورد توجه انها واقع می شود. توسعه, ساختمانها بلند مانند دوبی یا شاهراههای چراغانی شده مانند ایران نیست. چراغانی بزرگراههای ایران مانند تهران رشت یا تهران قم و... دقیقا نشان از عدم توسعه هست چون در ان هرگز اصل مصرف بهینه در نظر گرفته نشده چون پول نفت موجود بوده. حالا نتیجه ان را داریم در کسری بودجه می بینیم. توسعه یعنی درامد و رفاه و رونق اقتصادی و علمی و قانونمداری و مصرف بهینه و بهره وری بالای این جوامع. انهم طبیعتا نه برای صد درصد. مگر بهشت روی زمین می تواند باشد که همه خوشحال و عالی و بی نقص زندگی کنند. ولی برای 90 درصد و از ان مهمتر برای انان که واقعا بدنبال تحصیل و کار شرافتمندانه و سخت هستند نه برای بی خانمانهایی که اغلب یا معتاد هستند یا اصولا حاضر به قانونمندی و زندگی زیر سقف مانند زندگی معمول اکثریت جامعه نیستند. انجاست که اگر سالها با دید پرسشگر در این جوامع زندگی کنید متوجه می شوید که توسعه و رفاه و پیشرفت بسیار عمیق تر از بحث اسفالت و رنگ ساختمانها و... هست. یک خارجی یا یک ایرانی مهاجر نباید زندگی خود را با افراد بومی این جوامع قیاس کند. طبیعی است که مهاجرت یعنی اغاز راه. ولی یک قیاس واقعی یعنی میزان درامد و رفاه یک معلم ژاپنی در قیاس با یک معلم ایرانی. یک بازنشسته ژاپنی با یک باز نشسته مشابه شغلی در ایران و... انوقت است که می توانیم از بحث نکته مثبتی برای پیشرفت کشور انتظار داشته باشیم.
ناشناس۱۲۹۸۵۷۳۰۷:۵۸:۰۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
دوست عزیز جناب رجاییِ عزیز، من با آن بخش از صحبت‌های شما موافقم که رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند در نظر شهروندانشان، ایران را جامعه‌ای قرون وسطایی که هنوز در قرن سیزدهم یا چهاردهم میلادی زندگی می‌کنند نشان دهند ولی متأسفانه دلیلِ آن را نفرمودید. چه شده که غربی‌ها تلاش می‌کنند کشورِ ما را این‌قدر تاریک و سیاه نشان دهند؟ خودِ ما چه نقشی در باورپذیر شدنِ این چهره‌ای که از ما ساخته‌اند داشته‌ایم؟ چرا آن‌ها تلاش نمی‌کنند آن کشورهایی که شما نام بردید یعنی چین، ژاپن، کره‌جنوبی، مالزی و ... را این‌قدر عقب مانده و تاریک نشان دهند و اگر بخواهند با آن‌ها هم چنین کنند چرا برای مردم جهان باورپذیر نیست؟ چرا ما تا این اندازه با غرب، در تقابل و تضاد افتاده‌ایم؟ آیا شما هم مانند صدا و سیما، دلیلِ این‌ها را پیشرفتِ سریع و چشمگیرِ ما می‌دانید که غربی‌ها چشمِ دیدنِ آن را ندارند و به همین دلیل با ما تا این حد دشمنی می‌کنند؟! آیا واقعاً ما یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان در اقتصاد، صنعت، علم، عدالت، آزادی، رفاه و ... شده‌ایم و آن‌ها از ترسِ اینکه قرار است آینده‌ی جهان در دست ما بیفتد این‌طور به تکاپو افتاده‌اند؟! اصلاً از همه‌ی این‌ها که بگذریم و فرض بگیریم هر چه رسانه‌های غربی درباره‌ی ما می‌گویند یک‌سره دروغ و صرفاً برای تخریب ماست، از نظر شما و با معیارهای خودِ شما، ما چقدر در تأمین عدالت، آزادی، رفاه، نظم و امنیت برای مردمِ ایران موفق بوده‌ایم؟ به گمان من تا به این پرسش‌ها و بسیاری پرسش‌های دیگر، پاسخی صادقانه و دقیق ندهیم، نخواهیم دانست که چه باید بکنیم.
ناشناس۱۲۹۸۵۷۶۰۸:۰۲:۲۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آنچه از تیتر مقاله استنباط می شود اصلاً با محتوای مقاله همخوانی ندارد پس بهتر است مخاطب را دچار سردرگمی نکنید .
على اصقر۱۲۹۸۷۵۴۱۰:۱۳:۲۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آقاى رجايي به قول شما اين بازي رسانه اى باشه اما وقتى مردم مى بينند با اومدن آقاى رئيسي اتفاقات خوبي افتاد مي پرسند چرا در درو قبلي قوه قضائيه اراده اش نبود؟
ناشناس۱۲۹۸۵۷۸۰۸:۰۴:۱۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
بجای مبارزه بافساد درهرکجاوشخهص،دنبال مشابه میگردی بگی چه و چه???
محمد.س۱۲۹۸۵۷۹۰۸:۰۵:۲۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
خوب ما ملت افراط و تفریطیم. یه عده تو ایران فکر می کنن ( بویژه مسئولین محترم ) که دارن شق القمر می کنن و از اونا بهتر تو دنیا نیست و بهترین شرایط رو برای مردم درست کردن. یه عده دیگه هم که همش تو سر خودشون و مردم می زنن و ایران رو بدبخت ترین کشور دنیا نشون می دن. اصولآ اهل انصاف و عدالت و میانه روی نیستیم .
ناشناس۱۲۹۸۵۸۱۰۸:۰۶:۳۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
تا وقتي رسانه هاي ما تحت تاثير بروكراسي متداول و پر اينرسي داخلي باشند وضع همين است... بايد چند رسانه بين المللي رقيب هم داشته باشيم تا همديگر را تقويت كنند و هر يك بر اساس انديشه يك طيف داخلي استوار باشند اما نقطه مشتركشان پيشبرد آرمان هاي اسلام و انقلاب در صحنه جهاني باشد. منظور من اين نيست كه تريبون خارجي را دست امثال تاج زاده و ... تندرو و بايد داد. اما همانطور كه يكي از تريبون هاي خارجي را طالب زاده ها مي‌توانند برانند ... دعايي روزنامه اطلاعات يا تيم وزارت خارجه ظريف هم ميتوانند يك رسانه بين المللي را مديريت كنند.
ناشناس۱۲۹۸۵۸۷۰۸:۲۱:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
"ملتی که برای شناخت و اصلاح نقاط ضعفش به جای اتکا به خویش، منتظر نسخه بیگانه باشد، بعید است که راه سعادت بپوید. " یعنی می فرمایید ملتهای ژاپن و چین و کره جنوبی و تایوان و سنگاپور و مالزی و اخیرا ویتنام و هند و... که نه راه تقلید بلکه راه امتحان و یاد گرفتن تجربه کشورهای صنعتی اروپایی و امریکایی را در پیش گرفتند همه اشتباه می کنند و نباید از تجارب جامعه بشری حالا اگر می خواهد امریکا یا انگلیس و المان هم باشد استفاده کرد چون به هر حال استکبار هستند و دلشان برای ما و کشورهای اسیایی و ... نمی سوزد! پس هر چه زودتر طرحی تقدیم مجلس کنیم که حضور و تحصیل تمام فرزندان ایران زمین و بخصوص فرزندان مقامات و وزرا و ... را در اروپا و امریکا که زیر نفوذ امپراطوری صهیونیست هستند را ممنوع نماییم.
ناشناس۱۲۹۸۵۸۸۰۸:۲۱:۵۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
الف جان شما چرا ؟خاوری فرار نکرده .بنده خدا رفته سرمایه گذاری کرده برای ... روزهای مبادا.
مهدی۱۲۹۸۵۹۰۰۸:۲۴:۱۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
کسی نمیگه کشورهای دیگه بهشت هستند شاید بشه گفت اینهمه ادعامون با چیزی که هستیم خیلی فاصله داره مشکل اساسی ما بیشتر ادعاهامون هست ایران یک کشوره تو کره زمین در کنار بقیه کشورها شما تصور کن نیوزلند پرتغال و ...بیشتر از صد کشور دیگه مردمش دارند چیکار میکنن کلا کار مردمشون چیه اینه که صبح تا شب دستهای پشت پرده و عملیاتی که بر ضد اونهاست رو بررسی میکنند و ... دوست عزیز چرا این تصور وجود داره که ما تافته جدا بافته ام تصور کن مثلا تو یکی از کشورهای اسکاندیناوی به دنیا میومدی نگاهت به دنیا چه جوری بود من حرفم اینه انگار جبر جغرافیایی باعث شده ما دچار مشکل خودمهم پنداری بشیم و فکر کنیم کل زمین فقط برای ما میچرخه کشوری
امیر۱۲۹۸۹۵۲۱۲:۲۲:۰۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با تشکر از ابوموسی اشعری.
ناشناس۱۲۹۸۵۹۳۰۸:۲۵:۴۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
به نظر من بدیهی است که رسانه مستقل به معنای واقعی در دنیا وجود ندارد. مثلا آیا رسانه ملی ما واقعیت های جامعه را بیان می کند؟ ولی وقتی یک خبرگزاری مثل الجریره که ان هم از فرضیه گفته شده مستثنی نیست با تعداد کمی نیروی انسانی تمام وقایع دنیا را پوشش می دهد آنگاه است که مردم به ناکارامدی رسانه های ما پی می برند. واما در مورد خاوری ها! بله همه جای دنیا این اتفاق می افتد ولی در کشور ما شخصی که مجرم است به راحتی بصورت رسمی از کشور خارج می شود و بعد از رفتن ایشان مسئولین دنبالش می گردند . این را مردم قبول نمی کنند
ناشناس۱۲۹۸۶۰۷۰۸:۴۰:۰۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
کاشکی به قصور و ندانم کاری سفرای ایران هم می پرداختید که در عوض توجه به آقا زاده های خود نقش پدری را برای کشور خود انجام می دادند و به مقابله ای عظیم از این سیاه نماییها در رسانه های خارجی می پرداختند.
رسول۱۲۹۸۶۱۱۰۸:۴۴:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
فشار روانی وارد بر جامعه بالا است و بحث امروز و دیروز نیست سالهاست که چنین است و هیچ عاقل و صاحب نظری آینده روشن برای ما متصور نیست، پس دست از این مقایسه های مع الفارق بردارید.
حسین رجایی (نویسنده)۱۲۹۸۷۸۲۱۰:۲۹:۳۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با احترام به نظرم، عقلا و صاحب نظران مدنظر شما، همان هایی باشند که چهل سال است از سقوط ما خبر میدهند!؟
مادرومعلم۱۳۰۰۷۳۷۱۴:۲۲:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
درودبرشرفتان
ناشناس۱۲۹۸۶۴۹۰۹:۰۶:۴۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
مقایسه ایران با ژاپن قیاس مع‌ الفارق است. من از سال ۲۰۰۴ تا الان (به عنوان محقق پسادکتری و بعدها به عنوان استاد مهمان) روابط بسیار نزدیکی با همکاران و دانشمندان ژاپنی دارم. به این دو خاطره شخصی توجه کنید تا متوجه بشوید که چارچوب فرهنگی ژاپن چقدر با ما (و البته با همه جای دنیا) متفاوت است: ۱. اولین تابستان بعد از سونامی موقع برگشت به ایران قراری با با Hidetoshi Fukuyama که بعد از بازنشستگی به عنوان معاون Tokyo Univ of Science استخدام شده در توکیو گذاشتم تا کارهای تحقیقاتی‌مان در دانشگاه شریف را برایش توضیح دهم و از نظرات این پیر خردمند استفاده کنم. به دلیل خارج شدن برخی نیروگاه‌ها از خط تولید، آن سال کسی مجاز به روشن کردن کولر گازی نبود. در هوای گرم تابستان توکیو، هم من و هم استاد فوکویاما عرق می‌ریختیم. او که دید من معذبم، بعد از اندکی تامل گفت یک آیین نامه‌ای هست که اگر هیات رییسه میزبان هیات اعزامی خارجی باشد می‌توانیم برای آنها کولر روشن کنیم. از این لحظه به بعد تو به عنوان رابط بین‌الملل دانشگاه شریف مهمان دانشگاه ما هستی و من مجازم کولر را برای تو روشن کنم. ۲. دومین تابستان بعد از سونامی، روشن کردن کولر گازی مجاز شده بود. اما دما نباید زیر ۲۸ درجه می‌آمد. در تابستان کیوتو ۲۸ خیلی تفاوتی با خاموش بودن کولر برای من نداشت. در اتاقی که میزی برای کار به من داده شده بود، یک دانشجوی دکتری هم میز کار داشت. من هر روز دما رو روی ۲۵ میگذاشتم و این دانشجو دما را روی ۲۸ میگذاشت. بعد از چند بار تکرار، به همکارم گفتم این دانشجوی تو هر بار که من دما را روی ۲۵ میگذارم آن رو روی ۲۸ برمیگرداند. فرض کنیم ما دما رو روی ۲۵ بگذاریم. بعدش چه می‌شود؟ جواب او بسیار تکان دهنده بود: «ببین رفیق، این عدد ۲۸ درجه همینجوری و بدون دلیل انتخاب نشده. اونها درک درستی از میزان انرژی مصرفی در سرتاسر ژاپن دارند و با در نظر گرفتن شرایط کل کشور، این عدد رو از یک محاسبه به دست آورده‌اند. من به این محاسبه اعتماد می‌کنم». مشکل ما اینجاست که سیستمی که افراد بر مبنای آن در مدیریت‌ها رشد می‌کنند، مقدار اندکی تخصص و مقدار زیادی مسایل دیگر لازم دارد و لذا یک پروفسور ژاپنی به مقامات وزارت نیرو اعتماد دارد. اما در کشور ما نه استاد دانشگاه شریف و نه راننده تاکسی و نه هیچ کس دیگر، به مقامات اعتماد نداریم. چون سیستم رشد را غیر عادلانه، غیر تخصصی و غیر انسانی می‌دانیم.
حسین رجایی (نویسنده)۱۲۹۹۰۸۹۱۳:۳۸:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
درود بر شما بسیار عالی حرف بنده هم دقیقا همین است: رسانه اجازه نمیدهد شما این وجه از ژاپن یا برخی دیگر از کشورهای پیشرفته را ببینید. رسانه غربی نگاه جامعه را بیشتر به سمت رفاه و ثروت کشورهای پیشرفته هدایت میکند نه دلیل واقعی موقعیت فعلی آن ها. در همین موردی که میفرمایید، جامعه ما با اینکه مصرف بسیار بالاتری دارد ولی رضایت بسیار کمتر!!! ببینید چه پارادوکس عجیبی ایجاد شده است!؟ البته باید اضافه کنم که با خودتحقیری فرهنگی هم اتفاقی نمی افتد. راه چاره امیدواری و اصلاح فرهنگ عمومی است. سپاسگزارم
ناشناس۱۲۹۸۶۸۸۰۹:۲۴:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
نويسنده محترم چند جا به خطا رفته اند.. خوب به تاريخ و سال ها دقت كنيد در لابه لاي تاريخ گشته اند و حوادث هولناكي از كشورهاي ديگر و به اصطلاح پيشرفته گير آورده اند بيشتر انها مربوط به چند سال گذشته اند يعني از آخرين حادثه ي دلخراشي كه در بلاد غرب و پيشرفته اتفاق افتاده چنيدين سال ميگذرد( بغير از حادثه استراليا) به بيان ديگر حوادث دلخراش در كشورهاي پيشرفته هر چند سال يك بار اتفاق ميفتد ولي در كشور ما در هر سال چندين حادثه دلخراش . از طرفي حوادثي كه در آنجا اتفاق ميفتد مثل سونامي و زلزله و اتش سوزي اگر خداي ناكرده در ايران اتفاق بيفتد كل كشور نابود ميشود. پس بايد نگران اينهمه حادثه باشيم كه شايد براي خارجيا كوچك هستند ولي براي ما بلاي عظمايند گفتيد جنايات جنسي در سوئد غوغا ميكند .شما رو ارجاع ميدم يكبار برويدو تعريف جرم جنسي در سوئد را مطالعه بفرماييد كه اگر با آن تعريف جرايم ما رو بخواهند بسنجند ....
ناشناس۱۲۹۸۷۱۱۰۹:۳۴:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با سلام به نویسنده محترم با دیدگاه نویسنده موافقم. مشکل کشور ماچند چیز هست به هر دلیل بسیاری این سبک زندگی فعلی را اجباری میدونن و این باعث نارضایتی میشه. بعد هم تورم و بیکاری دو موضوع بسیار مهمه. این مساله ها زمینه را برای پذیرش تحلیل های ضد وضع موجود قراهم میکنه. فساد هم که خودش تاثیر فوق العاده ای داره. با فساد هم برخورد جناحی میشه. محاکمات واضح نیست و اصولا با زبان ساده توضیح نمیدن چه جرمی اتفاق افتاده
ناشناس۱۲۹۸۷۱۴۰۹:۳۵:۳۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آخه اینجا یکی دو مورد نیست ...پیوندی رو بگم ،حسین فریدون رو بگم ،شبنم نعمت زاده رو بگم ،مهدی جهانگیری را بگم،داماد شریعتمداری را بگم،پسر آخوندی را بگم ،زنگنه را بگم ...کدومو بگم ....همه را بگو
ناشناس۱۲۹۸۸۱۸۱۰:۵۹:۰۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
از رحیمی و بقایی و مشایی و زنجانی هم بگو علاوه بر اینایی که گفتی پسر مهاجرانی هم هست... فساد جناحی نیست عزیز دل در همه جا و همه گروهها نفوذ کرده
ناشناس۱۲۹۸۸۳۱۱۱:۰۵:۵۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
همه روبگوووو
طرفدار آمریکا۱۲۹۸۷۱۹۰۹:۴۲:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
نخیر، مغلطه نکنید، غرب هیچ مشکلی ندارد، هر مشکلی هست از ماست.
ناشناس۱۲۹۸۷۳۲۰۹:۵۶:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اینجا ایران است کشوری که برخی از مردمانش مرغ همسایه را غاز می دانند و دچار عقده خود کم بینی و حقارت هستن .
ناشناس۱۲۹۸۷۳۶۱۰:۰۱:۴۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
1. اینکه ما مردم ایران این جا رو جهنم میبینیم یا بهشت و به عبارتی اسیر نگاه صفر و یکی شدیم درسته اما دلیلش فقط رسانه نیست. دلیلیش مربوط میشه به خیلی موارد 2. در خارج از ایران پسرخاله رییس جمهور رییس دفترش نیست!
علی۱۲۹۸۷۴۷۱۰:۱۰:۰۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
چه زیبا و قشنگ و منصفانه. البته ویژگی‌های فردی و جمعی ما ایرانی‌ها(ازجمله احساسی بودن) نیز در بروز این وضعیت تاثیر بسزایی داره!
ناشناس۱۲۹۸۷۶۷۱۰:۲۰:۴۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
یکی از تفاوت های فرهنگی دیگر ژاپن اینست که بر خلاف فرهنگ بسیاری دزدی را زرنگی نمی دانند !!خیانت به ملت می دانند.
ناشناس۱۲۹۸۷۷۹۱۰:۲۸:۰۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
درکدام‌ازان کشورها‌فامیل‌سالاری‌هست‌واشخاص‌کم‌سوادوبیسواد‌درامورهستندونخبه‌هافراری ومانده هابیکار‌این‌هاراهم‌ببین‌وبنویس اگر‌راست‌میگویی
ناشناس۱۲۹۸۷۸۳۱۰:۳۰:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
باید دادگاهی مانند دادگاه رسانه و فرهنگ باشد که سلبریتی هایی که بر علیه منافع ملی و حس میهن پرستی رفتار می کنند مورد بازخواست و جریمه مالی چیزی که سلبریتی ها بشدت نسبت به آن حساس هستند اقدام کند و اجازه ندهد هر کسی که به مدد ابزار رسانه ای که در اختیار دارد زبان درازی کند.
علی 671۱۲۹۸۷۸۷۱۰:۳۵:۲۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
از واقعیت نناید گذشت اگر اهل گذار در گوگل باشید تمام مطالب واقعیاتی است که در دنیا اتفاق افتاده و ادامه دارد و تیتر روزنامه ها نیست و بیخیال از آن می گذرند همینفرانسه نزدیک خودمان را ببینید .اصلاٌ به روی خوشان نمی آورند .در ایران کسی دستش را در دماغش بکند خوراک یک ماه بی بی سی و منو وتو فراهم می شود .چون همین است .
ناشناس۱۲۹۸۸۱۱۱۰:۵۳:۳۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
البته ایشون ژاپنی نیستند و به لبنان هم پناهنده نشدند. پاسپورت لبنانی دارند
ناشناس۱۲۹۸۸۹۲۱۱:۴۵:۱۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
دوست عزیز، خاوری اگر تبدیل به نماد میشه و این آقای گون نمیشه اصلی ترین دلیلش اینه که این آقا در بخش خصوصی کار میکرده و ربطی به سیستم دولتی نداشته.
ناشناس۱۲۹۸۸۹۹۱۱:۵۰:۲۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آقای نگارنده شما بفرمائید گزارش صدا وسیما معتبرتر است یا گوشیهای مردم ؟ همچنین هزینه کدام بیشتر است ؟
ناشناس۱۲۹۸۹۰۱۱۱:۵۱:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
یعنی میفرمایید ایرانی ها باید از خاوری یک قهرمان ملی می ساختند؟ این چه قیاسی است؟ از قیاسش خنده آمد خلق را!!
مهران۱۲۹۸۹۴۳۱۲:۱۸:۱۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
در اینکه کشور ما به شدت درگیر مشکلات هست مخصوصا مشکلات ساختاری هیچ شکی نیست اما یه عده از دوستان و مخصوصا رسانه ها به عمد یا به جهل فراموش کردن بعضی از محدودیت های مارو ، اول بعضی ها ژاپن رو مثال میزنن ژاپن تو جنگ جهانی دوم هواپیمای جنگی تولید میکرد زیر دریایی تولید میکرد و یه ابرقدرت بود که فقط بمب اتم نداشت اون موقع ایرانی ها چکار میکردن؟ (یعنی به پیشرفت باشد قطعا ژاپن تو این چند دهه قطعا پس رفت داشته نه پیشرفت) ثانیا کدوم کشوری تو این چهل سال مثل ما تحت سخت ترین تحریم بوده تحت هشت سال جنگ تحمیلی بوده انواع گروه های تروریستی دورش درسته شده برای ضربه زدن مسئولان خوبش رو اول انقلابش ترور کردن و ... انواع نفوذی ها و ... رو وارد کردن و ... وقتی اینها رو میبینیم اون موقع بایستی قضاوت کنیم
ناشناس۱۲۹۸۹۴۶۱۲:۱۸:۵۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ایکاش اندکی هم از سوابق او مینوشتید ترقی او در فرانسه با در نظر گرفتن ریشه لبنانی اش در راس یک کمپانی که کماکان سهم عمده اش متعلق به دولت است فقط و فقط ناشی از نبوغ او در این صنعت رقابتی اتومبیل بود او کمپانی متوقف نیسان را خرید و به سود آوری رساند . بزرگترین دفتر طراحی مهندسی دربین سازندگان ماشین را راه انداخت بجای تمرکز روی یک مدل طیف گسترده از گران قیمت تا ارزان را در رنو بتولید رساند موفقیت هایش در رنو دهان مخالفان داخلی را بسته بود . اما در ژاپن مخالفانش زیر ذره بین گذاشتنش و ریخت و پاش هایش را رو کرندد علی رغم اتهاماتش در ژاپن در فرانسه از او بعنوان مدیری فاسد نام نمیبرند .
ف.خ۱۲۹۹۰۴۴۱۳:۰۷:۰۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
متاسفانه ما ایرانی ها اکثرا دچار خودزنی هستیم.
ناشناس۱۲۹۹۰۶۴۱۳:۲۲:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اره بابا همه جای دنیا فساد هست بیخیال
ناشناس۱۲۹۹۲۲۶۱۴:۵۸:۰۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
دیدگاه نویسنده مقبول است کسی منکر وجود مشکلات با پیشرفتهایی در غرب نیست .. منتها ما بدلایل احساس حقارت مهندسی شده ای که توسط رسانه در ما بوجود آورده اند تصورمان اینست که غرب بهشت و ایران جهنم است در حالیکه بسیاری از واقعیت های منفی غرب به شکل بسیار ماهرانه ای کتمان می شود یا در رسانه های بصورت وارونه معنا میشود .....سواد رسانه ای باید بالا برود که فریب نخوریم و نقاط قوت و زیباییهای کشور نیز باید بیان شود و از سویی واقعیت غرب بدون روتوش هم نمایش داده شود
حسن۱۲۹۹۲۴۰۱۵:۰۳:۲۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ازاین همه فلسفه بافتن هدف دار جنابعالی اینکه فقط یه مثال آنهم مثالی که خودت زدی ، رئیس جمهور زن کره جنوبی ، وقتی این فرد عملکرد مطلوبی نداشت( کار خبط کرد ) از ریاست جمهوری خلع کردند . امامسئول ایرانی که تخطی در مسئولیت می کند چی می شه ؟
ناشناس۱۲۹۹۲۴۷۱۵:۰۷:۴۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آقای رجایی یک سری دیدگاهاتون رو قبول ندارم ولی ممنونم از بابت اطلاعاتی که راجع به کشورهای دیگه میدید خیلی هاش رو واقعا نمی دونستم و باعث میشه فکرم صفر و یک نباشه
ناشناس۱۲۹۹۴۴۰۱۷:۳۰:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
این آقا از پدری لبنانی در برزیل بدنیا اومده و بعدها به فرانسه رفته در اونجا تحصیل کرده و در چندین شرکت فرانسوایی کار میکرده و سرانجام سر از رنو در میاره و با مشارکت رنو و نیسان مدتی مدیرعامل نیسان هم میشه....اگه مشکلی هم بوده به نظرم به لبنانی برزیلی یا فرانسوی بودن او برمیگرده....چه ربطی به ژاپن داره؟؟
ناشناس۱۲۹۹۴۵۲۱۷:۳۸:۴۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
مدیر عامل شرکت پر افتخار نیسان رو با یه دزد مثل خاوری مقایسه می کنی؟ قیافه این آدم رو ببین خودش شبیه ماشین ها شرکت نیسانه.
ناشناس۱۲۹۹۶۱۸۱۹:۳۷:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
این کارشناس و تحلیلگر در مملکت داریم هنوز کارلوس غصن راکارلوس گون میخوانند عجیب است
شوقی۱۲۹۹۶۲۲۱۹:۴۱:۴۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ر ژوئن ۲۰۰۰ به ریاست شرکت و در ژوین ۲۰۰۱ به مدیرعاملی نیسان منصوب گردید. هنگامی‌که غصن سکان هدایت این شرکت ژاپنی را در دست گرفت، نیسان بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار بدهی داشت و از ۴۸ مدل خودرویی که تولید می‌کرد، تنها ۳ مدل سود دهی داشت. عملکرد وی در نیسان چنان چشمگیر بود، که در سال نخست سود خالصی معادل ۲٫۷ میلیارد دلار را عاید کمپانی کرد و تا سال ۲۰۰۵ کلیه بدهی‌های نیسان را پرداخت نمود.
ناشناس۱۲۹۹۹۴۲۰۱:۰۱:۰۶ ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
خودتون رو با كره وژاپن وفرانسه وامريكا مقايسه مي كنيد كه مشكلاتتون رو با اونها قياس مي كنيد؟ اين آقاي مديرعامل اگه مي فهميد زندگي در ژاپن رو رها نمي كرد بره لبنان همين مكافات واسش كافيه اما خاوري برعكس عمل كرده
ناشناس۱۳۰۰۰۷۵۰۸:۰۵:۴۴ ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
فرمایشتون درسته استاد.فقط یک اشتباه کوچک داشتید.مجبور شدید برای مقایسه از کل دنیا مثال بیارید.اختلاس را از ژاپن،هواپیما را از مالزی،سوختن جنگل را از آمریکا،پلاسکو را از انگلیس،حمله تروریستی را از فرانسه و بقیه موارد را .در حالی که همه اینها با هم توی ایران و یکجا رخ داده.معادل رخداد در بقیه جهان است‌.اشکال اینجاست.
حسن۱۳۰۰۸۶۳۱۶:۱۵:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
واقعیت این است که سیاست های حاکمیتی ایران بر خلاف نظام حاکم بر غرب میباشد و رسانه های خارجی برای مقابله با این سیاستها ، تشویش اذهان عمومی و سیاه نمایی و بزرگنمایی مشکلات را در دستور کار خود قرار داده اند و هجمه سنگین اخبار راست و دروغ در حجم بسیار وسیع در اذهان عمومی ایجاد می کنند تا شاید از طریق فشار افکار عمومی نظام حاکمیتی ایران را واردار به تغییر سیاستهای خود کرده و یا این فشار عمومی منجر به تغییر نظام حاکمیتی ایران گردد.علاوه بر این ، مشکلات ناشی از تحریم و همچنین عملکرد برخی مسئولین نیز به این مسئله دامن میزند. نتیجه این میشود که فردی که مخالف نظام هست فقط نقاط سیاه را می بیند و فردی که موافق نظام هست نقاط سفید را می بیند و این دو هیچ موقع به یک جمع بندی مشترک نمی رسند. در نظر بگیرید که یک خانواده در کنار هم علیرغم تمامی مشکلات با هم زندگی می کنند. حال اگر عده ای بخواهند به هر دلیلی این زندگی را از هم بپاشند با بدگویی و بیان بدی های افراد خانواده نسبت به یکدیگر ، افراد این خانواده را نسبت بهم بدبین کرده و زندگی آنها را دچار مشکل می کنند. واقعیت این است که ما هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی در کشور داریم و نباید اجازه دهیم کشورهای دیگر نظیر انگلیس و نماینده آن BBC ، که هیچ نقط روشنی در کمک به دیگر کشورها نداشته اند و به اذعان خودشان و تاریخ چند صد ساله گذشته با سیاست تفرقه بیانداز و حکومت کن قریب به نود درصد کشورها را استعمار کرده اند، واقعیت ها را به نفع خود تغییر دهند. برای مثال بنابر آمار بین المللی، ایران در چهل سال گذشته سریعترین رشد توسعه منابع انسانی (که شامل پارامترهای زیادی میشود) را در بین کل کشورهای دنیا داشته است (این بدان معنا نیست که از همه کشورها بهتریم بلکه این است که سرعت توسعه ما از همه کشورها بیشتر بوده است). از طرف دیگر بنابر همین آمار بین المللی، میزان فساد و بروکراسی اداری در کشور ما در وضعیت بدی قرار دارد. ما باید این دو واقیعت را کنار هم بگذاریم و واقع نگر باشیم نه آنقدر سیاه بنگریم و نه آنقدر سفید. در اینصورت هست که می توانیم نقاط قوت را توسعه داده و نقاط ضعف را بهبود دهیم. معمولا بیگانگان از بیان نقاط مثبت خودداری کرده و فقط نقاط منفی را آنهم با بزرگنمایی زیاد بیان می کنند و در چنین شرایطی کسانی که فقط این نقاط منفی را می شنوند و می بینند فقط انتقاد می کنند و اگر کاری هم برای بهبود نقاط منفی بتوانند انجام دهند منفعل شده و انجام نمی دهند. بعضی هم فقط نقاط مثبت را می گویند و این هم باعث میشود پیشرفتی حاصل نشود. راه حل این است که اولاً بایستی واقع نگر باشیم و ثانیاً بدانیم که این مملکت توسط خود ما آباد می شود. بنابر این، هم نقاط منفی را بگوییم و هم اگر کاری از دست ما برای اصلاح نقاط منفی بر می آید انجام دهیم. هم نقاط مثبت را بگوییم و هم اگر کاری برای توسعه این نقاط مثبت بر می آید انجام دهیم. فقط بدگویی و یا تعریف مشکل ما را حل نمی کند. به عمل کار برآید به سخنرانی نیست.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  13. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  23. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. ابوعبیده، ارتش یمن را به تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی فراخواند  

آخرین عناوین