ضریب هوشی «مریم میرزاخانی» چقدر بود؟

گروه فرهنگی الف،   3990423086 ۵۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود که در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی» برندهٔ مدال فیلدز شد.

ضریب هوشی «مریم میرزاخانی» چقدر بود؟
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۳ تیر ماه سال ۱۳۹۶ یک خبر همگان را در بهتی عمیق فرو برد «مریم میرزاخانی نابغه ریاضیدان ایرانی درگذشت». میرزاخانی اولین زن و اولین ایرانی است که به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضا‌های پیمانه‌ای آنها» برنده جایزه فیلدز که بالاترین جایزه ریاضیات است شد. این بانوی نابغه ایرانی و فعالیت هایش در جبر و ریاضی و همچنین موفقیت هایش باعث شد که برای بسیاری از مردم این سوال شکل بگیرد که ضریب هوشی مریم میرزاخانی چقدر بود و او چگونه نتوانست به عنوان بانوی جبر ایران بر قله‌های رفیع علمی کشور بایستد.
 
فعالیت‌های علمی مریم میرزاخانی

میرزاخانی در سال ۲۰۰۹ به خاطر دستاوردهایش در ریاضیات برنده جایزه بلومنتال شد. در اعلامیه‌ای که انجمن ریاضی آمریکا به مناسبت برنده شدن این جایزه برای میرزاخانی منتشر کرد، دلیل گرفتن این جایزه مهم ریاضی، "خلاقیت استثنایی، و تز (دکترای) مبتکرانه که در آن، ابزار‌های گوناگونی از هندسه هذلولوی گرفته تا روش‌های کلاسیک فرم‌های اتومورفیک و تقلیل سیمپلکتیک برای به دست آوردن نتایجی در سه مسئله مهم ترکیب شده‌اند " عنوان شد.

میرزاخانی ریاضیدان نابغه ایرانی برنده جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و فیلدز ۲۰۱۴ بود. این نابغه فقید ریاضی ایران، تا قبل از درگذشتش، استاد دانشگاه استنفورد بود. او طی تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران در سال‌های ۱۹۹۴ (هنگ‌کنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) برنده مدال طلا در المپیاد جهانی ریاضی شد. سپس کارشناسی ارشد خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف گرفت و برای ادامه تحصیل دکترا به دانشگاه هاروارد رفت.

ضریب هوشی بانوی جبر ایران چقدر بود؟

او از یازدهم شهریور ماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) تا سال ۱۳۹۶ در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشته ریاضیات بود. پیش از این، او در پرینستون استاد دانشگاه بود. از مریم میرزاخانی به عنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشته ریاضیات تجلیل شد.

میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد، در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ (سال سوم و چهارم دبیرستان) از دبیرستان فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با ۴۱ امتیاز از ۴۲ امتیاز مدال طلای جهانی گرفت. سال بعد یعنی ۱۹۹۵ در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با ۴۲ امتیاز از ۴۲، رتبهٔ اول طلای جهانی را به دست آورد. میرزاخانی دوره کارشناسی ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد. او با دریافت بورسیه از طرف دانشگاه هاروارد به آنجا رفت و دوره دکتری خود را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشت.

او به همراه ۹ محقق برجسته دیگر در چهارمین نشست ۱۰ برلیان (Brilliant ۱۰) یا «۱۰ استعداد درخشان» نشریه پاپیولار ساینس (Popular Science) در آمریکا مورد تقدیر قرار گرفت. به نوشته یواس‌ای تودی این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه‌های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده‌اند. این فهرست بر اساس پیشنهاد‌های ارائه شده از سوی سازمان‌های گوناگون، روسای دانشگاه‌ها و ناشران انتشارات علمی برگزیده شده‌اند. این محققان برجسته جوان در حوزه‌های گوناگونی از گرافیک رایانه‌ای تا ریاضیات و علوم رباتیک، افق‌های تازه‌ای در مرز‌های جهان اطراف ما گشوده‌اند که مریم میرزاخانی ریاضیدان ۳۳ ساله ایرانی یکی از آنها بود.

میرزاخانی در سال ۱۹۹۹ میلادی موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمز‌های جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بوده‌اند و در این میان میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت. محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی. میرزاخانی در تلاش بود تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی همچون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده ‌است. اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری از حلقه‌ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.

ضریب هوشی بانوی جبر ایران چقدر بود؟

در سال ۲۰۱۴ به عنوان اولین خانم طول تاریخ، برنده مدال پر ارزش فیلدز، معادل جایزه نوبل ریاضی شدند. میرزاخانی در آن لحظه تاریخی گفت: "افتخار بزرگیست و خوشبخت خواهم شد اگر این امر باعث تشویق بانوان جوان دانشمند و ریاضیدان شود. کنگره بین المللی ریاضیدانان با اعلام نام او به عنوان برنده مدال فیلدز نوشت: "ایشان از شناختی ژرف و بسیار متنوع از تکنیک‌ها و فرهنگ‌های گوناگون ریاضی، تسلطی کم نظیر بر ترکیب ظرفیت‌های تکنیکی، جاه طلبی جسورانه و کنجکاوی عمیق بهرمند هستند."

روز تولد مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت (دوازدهم مه) از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری شد. او به گونه ای غرق در نوشتن معادلات و دنیای جبر می شد که دختر خردسالش با دیدن این صحنه می گفت: "اووو مامان باز نقاشی می کنه!" میرزاخانی گاهی از دید دخترش آناهیتا در قامت یک «مادر نقاش» بود.

فوت مریم میرزاخانی

خبر فوت ریاضیدان نابغه ایرانی، «مریم میرزاخانی» را کمتر کسی نشنیده است. او ۴ سال با سرطان سینه دست و پنجه نرم کرد و سرانجام در روز‌های اخیر سرطان وی پیشرفت و مغز استخوانش را نیز درگیر کرد. ریاضیدان ایرانی و برنده نخستین زن جایزه مدال فیلد معتبر، صبح بیست و سوم تیرماه به علت سرطان پستان در یکی از بیمارستان‌های ایالات متحده دیده از جان فرو بست.

ضریب هوشی میرزاخانی چقدر است؟

میرزاخانی در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ (سال سوم و چهارم دبیرستان) از دبیرستان فرزانگان تهران موفق کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با امتیاز ۴۱ از ۴۲ مدال طلای جهانی گرفت. سال بعد، در المپیاد جهانی ریاضی کانادا میرزاخانی با نمرهٔ کامل، رتبهٔ اول طلای جهانی را به دست آورد. اما چه چیزی باعث می‌شد که میرزاخانی به این مدارج علمی دست یابد؟ تلاش یا ضریب هوشی بالا؟

در سال اول دبیرستان وضعیت ریاضی میرزاخانی چندان جالب نبود، طوری که معلم ریاضی او را صاحب نبوغ خاصی تشخیص نمی‌داد. میرزاخانی به همین خاطر علاقه‌اش را به ریاضی از دست داد. سال بعد او معلمی داشت که مشوق‌ او بود و عملکردش در ریاضی به میزان چشمگیری بهتر شد. در سال دوم دیگر او تبدیل به یک ستاره شده بود.

در مقطع دبیرستان میرزاخانی و دوستش رویا بهشتی «استاد ریاضی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس» به دبیرستان فرزانگان رفتند و در آنجا بود که آن دو تصمیم گرفتند که مسئله‌های المپیاد انفورماتیک را با هم حل کنند، آنها می‌خواستند ببینند که چقدر توانایی حل این دست مسائل را دارند، برای همین به صورت مشترک روی آنها کار کردند و توانستند سه مسئله از شش مسئله را ظرف چند روز حل کنند، البته در آزمون واقعی، هر شرکت‌کننده تنها ۳ ساعت وقت برای حل کردن مسائل داشت.

ضریب هوشی بانوی جبر ایران چقدر بود؟

با هدف کشف توانایی‌های خودشان در رقابت‌های مشابه، آن دو پیش مسئولان دبیرستان رفتند و خواستند که کلاس‌هایی برای حل مسائل المپیاد‌ها در دبیرستان تشکیل شود. مدیر دبیرستان به میرزاخانی اطمینان داد که با وجود اینکه تا آن زمان هیچ دختری نتوانسته بود وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شود، میرزاخانی شایستگی ورود به این تیم را دارد. در سال ۱۹۹۴، میرزاخانی و بهشتی در ۱۷ سالگی وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شدند. میرزاخانی در نهایت مدال طلای المپیاد را دریافت کرد. پروفسور میرزاخانی به عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه "پاپیولار ساینس" در آمریکا و به عنوان «ذهن برتر» در رشته ریاضیات تجلیل شد.

از نمره ضریب هوشی میرزاخانی اطلاعاتی در دست نیست با این وجود با نگاهی به پرونده افتخار‌ات علمی او و همچنین خواندن تاریخچه تلاش‌های او برای حل معادلات سخت ریاضی که باعث شد بسیاری به او لقب بانوی جبر دهند به این نتیجه می‌رسیم که هر چند مریم میرزاخانی از هوش بالایی برخوردار بوده است با این وجود بیشترین علت موفقیت او را باید در کار، تلاش و ممارست او جستجو کرد.

میرزاخانی همواره در تلاش بود تا توانایی های خودش را شکوفا کند و در نهایت هم هر چند در چهل سالگی دیده از جهان فرو بست اما با این وجود توانست به عنوان یکی از «۱۰ ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵» انتخاب و « برنده جایزه فیلدز» شود و «ورود به تیم المپیاد ریاضی ایران» «نامگذاری روز تولد میرزاخانی به عنوان روز جهانی زنان در یاضیات» « کسب جایزه ستر» «۱۰ استعداد درخشان» را در کارنامه فعالیت های خود ثبت کند. میرزاخانی علاوه بر معادلات ریاضی و جبر در زندگی خود نیز توانست معادله ارتباط متوازن بین ریاضی، همسر و فرزند را حل کند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۲۰۴۷۴۱۳:۱۱:۱۷ ۱۳۹۹/۴/۲۳
با این تیتر .. ..تون مدیون شدید.
ناشناس۱۵۲۱۰۶۳۲۲:۱۷:۱۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
بهره هوشی درسته و نه ضریب هوشی
ناشناس۱۵۲۰۵۲۷۱۳:۴۶:۳۸ ۱۳۹۹/۴/۲۳
این تیتر با متن همخوانی ندارد! «از نمره ضریب هوشی میرزاخانی اطلاعاتی در دست نیست ... با این وجود بیشترین علت موفقیت او را باید در کار، تلاش و ممارست او جستجو کرد.» جدیداً خبرنگارها خیلی خیلی .. تیترهای .. فریبنده می زنند. البته ما هم صلوات ویژه ای نثار این نوع خبرنگاران و .. می کنیم..
ناشناس۱۵۲۰۵۴۳۱۳:۵۳:۴۳ ۱۳۹۹/۴/۲۳
و در ادامه شما ها با اون افکار ..تون میرزاخانی و ده ها نفر دیگه مثل اون رو از مملکت فراری دادید
ناشناس۱۵۲۱۰۲۳۲۱:۳۴:۳۲ ۱۳۹۹/۴/۲۳
همچین ما و شما می کنید که کسی شما را نشناسد فکر می کند کی بود که به حسن رای داد و جمع کثیر ی از مملکت را بدبخت کرد و دوباره به بزن برقص رای داد و عده زیادی را بیکار و عده زیادی را به سان ..وارد دولت کرد
حمید۱۵۲۱۰۶۵۲۲:۱۸:۲۳ ۱۳۹۹/۴/۲۳
هزاران نفر مثل ایشان در کشور هست بی ادعا و بی سرو صدا دارن تو کشور کار میکنند. ایشان خودش زندگی تو امریکا رو انتخاب کرده در خدمت جامعه علمی امریکا باشد. به هر حال خدا رحمتش کنه
تکم۱۵۲۲۲۰۶۱۶:۰۵:۲۵ ۱۳۹۹/۴/۲۴
حمایت میشد میرفت
ناشناس۱۵۲۲۴۳۷۱۸:۳۸:۴۹ ۱۳۹۹/۴/۲۴
یکیش بوگو ؟؟
ناشناس۱۵۲۳۹۰۷۲۰:۴۳:۴۹ ۱۳۹۹/۴/۲۵
بی ادعا ها به کجا رسیدن؟
ناشناس۱۵۲۰۵۴۷۱۳:۵۵:۳۷ ۱۳۹۹/۴/۲۳
این مقاله رو که خوندم به یاد اونایی افتادم که تو رسانه های جمعی داد میزنند هر کی از این وضعیت راضی نیست از مملکت بره
ناشناس۱۵۲۰۵۴۸۱۳:۵۶:۰۷ ۱۳۹۹/۴/۲۳
خدا رحمتش کنه . ایجاد انگیزه توسط معلم در سال دوم دبیرستان رو نباید نادیده گرفت .
ناشناس۱۵۲۰۵۵۳۱۳:۵۸:۳۲ ۱۳۹۹/۴/۲۳
زنان ایران ..اگه از ایران برن یه چیزی میشن ولی اینجا حتی نمی تونن شهردار بشن
ناشناس۱۵۲۰۹۴۹۱۹:۵۵:۲۱ ۱۳۹۹/۴/۲۳
نظری برآمده از جماعت منو و تویی؛ مثال های نقض حرف پرت شما زیاد هست مثلا زهرا امینی، بزرگ شده امریکا و فارغ التحصیل برکلی که الان هیئت علمی شریف است
ناشناس۱۵۲۱۰۵۳۲۲:۰۸:۰۱ ۱۳۹۹/۴/۲۳
شما مریم میرزاخانی بشو از ایران هم برو! این بانو تا کارشناسی ارشدش رو در ایران گرفته.دو تا طلای المپیاد رو در ایران که بوده گرفته. هاروارد الکی به کسی بورسیه میده؟ این بانو با تلاش و پشتکار خودش به این مقام رسیده بوده. بی جهت نخواسته باشید بهانه تراشی های مسخره راه بندازید. شما تا همین کارشناسی ارشد در این سطح رو در ایران بگیر بعد برو هرکجای دنیا خواستی.نه اینکه بهانه بیارید و برید با فلاکت پناهندگی بگیرید یا دینتون رو عوض کنید یا ضد انقلاب بازی دربیارید یا کشف حجاب کنید و عکس بگیرید و با این پشتوانه های درخشان برید خارج!!! راستی مرحومه بانو میرزاخانی در ایران که بود هیچوقت گفته بود به خاطر حجاب نمیتونم ریاضیدان بشوم؟!!!
ناشناس۱۵۲۱۱۴۲۲۳:۴۳:۳۶ ۱۳۹۹/۴/۲۳
ایشون PhD مستقیم رفته آمریکا. یک سرچ ساده هم بلد نیستی؟
میم۱۵۲۱۶۶۸۱۱:۳۴:۱۹ ۱۳۹۹/۴/۲۴
گویا شما بلد نیستی! یه دور دیگه سرچ کن شاید دیتا های جدیدی پیدا کردی.....
ناشناس۱۵۲۰۵۵۸۱۴:۰۰:۰۸ ۱۳۹۹/۴/۲۳
به ما چه؟
ناشناس۱۵۲۰۵۷۱۱۴:۱۳:۳۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
خوش بحالش مرد و این روزهای سخت را ندید
ناشناس۱۵۲۰۶۶۸۱۵:۴۷:۵۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
ایکاش بجای اینکه اون نماینده مجلس درخواست کنه نام یک خیابان بنام اون ..و ..آمریکایی بشه درخواست میکرد یه دانشگاه بنام ایشان ساخته میشد
ناشناس۱۵۲۰۶۸۲۱۵:۵۵:۱۰ ۱۳۹۹/۴/۲۳
این که تیتر بزنید ضریب هوشی چقدر بود و بعد در آخرای مقاله بگید در این زمینه اطلاعی در دست نیست؛ جالب نیست.
ناشناس۱۵۲۰۷۱۷۱۶:۲۲:۲۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری همین نابغه اگه تو ایران می‌موند هر چقدر هم تلاش می‌کرد نهایتاً معلم حق التدریس ریاضی می‌شد چون توی تمام مصاحبه‌های استخدامی بخاطر ارزشی نبودن ردش می‌کردن
ناشناس۱۵۲۱۱۲۳۲۳:۲۲:۰۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
بله واقعا. لابد این همه استادی که دو رکعت نماز هم نمیخونند رو من جذب دانشگاههای ایران کردم
Jim۱۵۲۱۱۳۳۲۳:۳۳:۱۵ ۱۳۹۹/۴/۲۳
ُاف بر دروغگو
ناشناس۱۵۲۱۱۴۱۲۳:۴۱:۲۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
یعنی الان همه اساتید دانشگاه ارزشی هستن!؟!؟ ضمنا اگر بخاطر ارزشی نبودن استاد دانشگاه نمیتونست بشه حتما معلم هم نمیتونست بشه!؟!؟ و اینکه الان شما از کجا فهمیدی ارزشی نیست!؟!؟ این بنده خدا هم یکی مثل همه فقط با هوش بسیار بالاتر!!
ناشناس۱۵۲۰۷۶۷۱۷:۰۵:۵۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
مهم اینه که توی ایران نموند و ترجیح داد به یک کشور دیگر خدمت کند، پس ایرانی نیست... شاید اگر ایران بود، سرطان نمی گرفت
ناشناس۱۵۲۱۰۰۸۲۱:۰۶:۰۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
خجالت آوره!
ناشناس۱۵۲۱۱۱۴۲۳:۰۲:۱۸ ۱۳۹۹/۴/۲۳
کمی تاریخ بخوانید.
سام۱۵۲۰۷۸۲۱۷:۱۶:۱۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
واقعا که .. .. .. این همه نوشته در صفحه تون بود الا جواب سوال. تاسف باره
مجید۱۵۲۰۷۸۸۱۷:۲۰:۱۶ ۱۳۹۹/۴/۲۳
شما که نمیدونی ضریب هوشی این بانو چند بوده چرا در تیتر اعلام میکنی؟
ناشناس۱۵۲۴۷۱۳۱۲:۲۹:۵۴ ۱۳۹۹/۴/۲۶
تیترهای سرکاری ...بهتره مطالب را از اخر بخونیم خخخخ
ناشناس۱۵۲۰۸۰۰۱۷:۳۲:۲۳ ۱۳۹۹/۴/۲۳
روحش شاد بعضی از آقایان معتقدند زن باید در خانه بماند. مریم با حل مسائل ریاضی به پیشبرد علم و فناوری بشریت کمک کرده است .از همان آقایان باید پرسید برای بشریت چه کاری انجام داده اند؟
ناشناس۱۵۲۰۸۱۳۱۷:۴۱:۱۸ ۱۳۹۹/۴/۲۳
احتمالا ضریب هوشی 190 به بالا بوده
ناشناس۱۵۲۰۸۲۹۱۷:۵۲:۱۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
امکاناتی که پروفسور میرزاخانی داشت را چند نفر از دختران ایرانی هم سن او داشتند؟ ایشان از همان دبیرستان از امکانات دانشگاه های تهران استفاده میکرد و در بهترین مدارس ایران درس میخواند. در زمان ایشان تعداد مدارسی که کلاس المپیاد داشتند به تعداد انگشت های دست هم نمیرسید. دانش و تجربه خانواده ایشان در کمتر خانواده ایرانی در آن زمان پیدا میشد. رشته ریاضی در جهان امروز رشته رقابتی نیست و جایزه فیلدز هم چندان رقابتی نیست. تعداد ریاضی دانانی که در یک رشته ریاضی کار میکنند محدود است و ریاضی دان ها عموما پر کار نیستند. مثلا برای استاد شدن در رشته ریاضی عموما نیاز به گذراندن دوره فوق دکتری و داشتن مقالات متعدد نیست.
ناشناس۱۵۲۰۹۸۳۲۰:۳۲:۴۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
یه جور می گی بهترین مدرسه ی تهران که هر کی ندونه میگه کجا درس خونده میرزاخانی تیزهوشانی بود و فرزانگان درس خوند خیلی ها موقعیت مریم میرزاخانی رو داشتند و دارند ولی هیچی نشدند
ناشناس۱۵۲۱۲۳۳۰۳:۰۴:۱۱ ۱۳۹۹/۴/۲۴
در ان سال ها مدارس فرزانگان در اکثر استان ها نبود و سمپادی هم وجود نداشت.
ناشناس۱۵۲۱۵۹۸۱۱:۰۵:۲۹ ۱۳۹۹/۴/۲۴
در بزرگی میرزاخانی شکی نیست ولی امکانات بی نظیری هم داشته. مدرسه تیزهوشان در ان سال ها فقط در تهران بود.
ناشناس۱۵۲۱۰۳۰۲۱:۴۳:۱۵ ۱۳۹۹/۴/۲۳
حسودی نکنید. درسته امکانات و خانواده ی خوب داشته ولی خودش هم لیاقت نشون داده. صد برابر امکانات ایشون رو فرزندان مسئولین هم دارند که هیچ نشدند هیچ کدوم
مهدي۱۵۲۰۸۵۱۱۸:۱۶:۳۱ ۱۳۹۹/۴/۲۳
همين كه از اينجا .. .. رفت مشخصه كه سطح هوشي بسياااار بالايي داشته
ناشناس۱۵۲۰۸۵۶۱۸:۲۶:۲۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
اگر ایشون هوش داشت کشور عزیزمون رو ول نمی کرد بره امریکا همین جا از هوشش برای ..مردم استفاده می کرد
بهزاد۱۵۲۱۰۰۲۲۰:۵۸:۰۸ ۱۳۹۹/۴/۲۳
ساکت شو ..
ناشناس۱۵۲۱۱۲۵۲۳:۲۲:۴۶ ۱۳۹۹/۴/۲۳
بزرگترین دلیل هوش ایشان که رفت و از دست امثال تو راحت شد. ..
ناشناس۱۵۲۰۸۶۴۱۸:۳۵:۵۷ ۱۳۹۹/۴/۲۳
واقعا روحش شاد الگوهای زرد اینستاگرامی چند هزار و.. فالورزی و یا بیشتر، شدن الگوی نسل ما در زمان حاضر ولی چنین نخبه هایی کجای الگوهامون هستن؟؟ گویا همه دست به دست دادن که نسل فرهنگ و دانش رو در ایران به جایگاههای زرد و شخصیتهای زرد تنزل بدن. کجا میرویم واقعا؟!
سرو۱۵۲۰۸۷۲۱۸:۴۷:۴۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
این همه قلم فرسایی کردی که آخرش بگی ضریب ایشون معلوم نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بانو۱۵۲۰۸۷۴۱۸:۴۸:۲۹ ۱۳۹۹/۴/۲۳
خیلی حیف شد.
ناشناس۱۵۲۰۸۷۵۱۸:۴۸:۵۶ ۱۳۹۹/۴/۲۳
یادش مانا.
ناشناس۱۵۲۰۸۷۶۱۸:۴۹:۴۰ ۱۳۹۹/۴/۲۳
حیف و صد حیف.
ناشناس۱۵۲۰۹۵۱۱۹:۵۸:۴۶ ۱۳۹۹/۴/۲۳
اگر و اگر زمینه های رشد و شکوفایی استعدادها فراهم شود می توان صدها میرزاخانی داشت ولی حیف و صد حیف که فعلا جوانان این کشور در آرزوی پیدا کردن یک شغل معمولی برای حداقل درآمد هستند در حالیکه هرروز اخبار اختلاسهای میلیاردی می شنویم
ناشناس۱۵۲۱۰۲۴۲۱:۳۶:۱۷ ۱۳۹۹/۴/۲۳
سرطان گرفت و درمان نشد. اگر در ایران بود، همین جماعت حزب باد حال بهم ریز میگفتند اگر می رفت خارج نه سرطان میگرفت نه می مرد.در ایران نابود شد ولی وقتی آمریکا مرد، کسی حرفی نزد.
ناشناس۱۵۲۱۱۲۲۲۳:۲۱:۵۴ ۱۳۹۹/۴/۲۳
یادش گرامی و آفرین به او .. و حیف که از این دنیا رفت و او مجموعه ای از افتخار بود و شاید در ایران می ماند گمنام می ماند و رفتنش از این دنیا خسران بزرگی برای جامعه علمی جهانی است .
جیم۱۵۲۱۱۳۹۲۳:۳۹:۵۵ ۱۳۹۹/۴/۲۳
بر فرص ضریب هوشش 1000 چه مشکلی از کشورش حل کرد جز پناهندگی به .. آمریکای جنایتکار. برای من امثال شهید قاسم سلیمانی و عباس دانشگر ها جای غبطه دارند و افتخار. ..
ناشناس۱۵۲۴۲۴۵۰۷:۵۳:۲۱ ۱۳۹۹/۴/۲۶
امام خمینی (ره): سعی کنید مثل چمران بمیرید.
ناشناس۱۵۲۱۲۱۸۰۲:۱۹:۰۳ ۱۳۹۹/۴/۲۴
همه رو گذاشتین سرِ کار.
ناشناس۱۵۲۱۲۳۴۰۳:۰۹:۰۰ ۱۳۹۹/۴/۲۴
خدا رحمتشان کند که نام ایران را بزرگ کرد. قطعا ضریب هوشی بالایی داشتند البته امکانات هم فراوان داشتند.
ناشناس۱۵۲۱۶۸۲۱۱:۴۲:۵۹ ۱۳۹۹/۴/۲۴
شهید چمران هم آمریکا رفت بهش توهین نکن
ناشناس۱۵۲۱۹۳۸۱۳:۴۰:۰۵ ۱۳۹۹/۴/۲۴
ممنون مقاله خوبی بود، همینکه یادی از این دانشمند بزگ کردید جای تحسین داره،
تارا۱۵۲۴۷۰۵۱۲:۲۷:۵۱ ۱۳۹۹/۴/۲۶
منم ریاضیم خوب بود و در ایران در نهایت شدم یک دبیر ریاضی خخخخخ
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. یک یادآوری مهم به ظریف

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  4. جابجایی مرزهای وقاحت!

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  7. سندورم ALS اپوزیسیون

  8. معاون رئيس جمهور: قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست

  9. ترس و ناامیدی در پیام اخیر نتانیاهو

  10. افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی؟!

  11. پزشکیان می‌داند که با چه کسی دیدار کرده؟/ زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت دوباره واردات آیفون/ سایه تهدید رسایی بالای سر یک وزیر دولت

  12. عیان‌شدن ماهیت انقلاب ژینا توسط نتانیاهو/ افشاگری قاضی پرونده عباس پالیزدار/ مگر میزی برای مذاکره با آمریکا وجود دارد؟

  13. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  14. چطور ترازش کنیم؟!

  15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  21. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  22. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  23. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

  24. پزشکیان در جلسه شورای عالی فضای مجازی: ادامه فیلترینگ قابل قبول نیست  

  25. مهاجری: اسامی افرادی که فیلترشکن می فروشند اعلام شود

آخرین عناوین