لحاف یا (لایت لحاف): لحاف تکه پارچه دوختهشدهای است که درونش را از الیاف پنبه یا پشمشیشه پر کرده و انتهای آن را دوخته یا زیپ میکشیم. به طور معمول هر دو سمت لحافها دارای طرح میباشد و اگر لحاف بدون طرح و ساده باشد به آن لحاف لایت میگوییم.
ملحفه رو انداز: این ملحفه در برخی از سرویس های خواب وجود دارد و جهت استفاده در روز های گرم در نظر گرفته شده است. این ملحفه دارای دوردوزی ساده و طرح دار است و زیبایی خاصی به سرویس خواب شما میبخشد.
کاور لحاف : کاور لحاف یک کیسه دوختهشده از جنس پارچه ملحفهای است که لحاف را درون آن جای میدهند.
ملحفه تشک: ملحفهای که بر روی تشک انداخته میشود را ملحفه تشک میگویند.این ملحفه میتواند دور دوزی شده یا کش دار باشد.
رویه کوسن: در برخی از سرویس های خواب یک یا چند رویه کوسن هم وجود دارد که میتوانید با پر کردن داخل آنها نمایی زیبا تر و جذابتر به تخت خود بدهید.
رویه بالش:رویه بالش یا روبالشی یک کیسه دور دوزی شده کوچک جهت قرار گرفتن بالش در آن است. این روبالشیها به صورت تک یا چند تایی در سرویس های خواب وجود دارند . شما میتوانید در زمان کثیف شدن یکی، بالش را از درون آن درآورده و رو بالشی دیگری را استفاده کنید.
روتختی کاوری یا ملحفه روتختی:
امروزه به دلیل تنوع بسیار زیاد محصولات عرضهشده در بازار تشخیص برخی از محصولات از یکدیگر کار دشواری است. بایستی پیش از انتخاب آگاهی کافی نسبت به آنها داشته باشید. یکی از این موارد تفاوت روتختی کاوری با ملحفه روتختی است که در اینجا سعی میکنیم تفاوت های آنها را برای شما برشمریم:
روتختیها انواع مختلفی دارند که بدین قرا هستند:
روتختی کاوری
روتختی بهاره یا پیکه
ملحفه روتختی
روتختی چهار فصل
روتختی تزئینی
در بخش گذشته درباره هر یک از انواع روتختی به طور مفصل توضیح دادیم، پس از تکرار آن صرف نظر میکنیم و در اینجا تنها تفاوت ملحفه روتختی و روتختی کاوری را بررسی میکنیم.
روتختی کاوری: روتختی کاوری که به آن کاور لحاف نیز گفته میشود یک تکه پارچه دوخته به شکل کیسه است که قسمت پایین آن باز بوده و با زیپ یا دکمه بسته میشود.از آنجایی که این کیسهها به راحتی شستشو شده و طرح های متنوعی نیز دارند بسیار مورد استقبال قرارگرفتهاند.
ملحفه روتختی: ملحفه روتختی به لحافی میگویند که کاور به آن دوخته شده باشد.این نوع ملحفه روتختی تنوع بسیار بالایی دارد و به صورت سرویس کامل شامل 1 عدد لحاف همراه با کاور دوختهشده به آن،4 عدد رو بالشی،رویه کوسن و ملحفه روی تشک میباشد.در این مدل از روتختی امکان جداسازی لحاف از روتختی وجود ندارد و با دیگر اجزا یک ست را تشکیل میدهد.
رومیزی
معروفترین انواع پارچه رومیزی ناهارخوری
رومیزی غذاخوری نیز یکی از مهمترین قسمت های دکوراسیون آشپزخانه ما است این موضوع میتواند نقش بسزایی در زیباسازی فضای آشپزخانه داشته باشد.در هنگام انتخاب یک رومیزی مناسب باید به نکاتی چون شکل، اندازه رنگ و... رومیزی دقت کافی داشته باشیم. در زیر بهترین جنس پارچههای رومیزی را برای شما معرفی میکنیم:
- پارچه لینن: مناسبترین نوع پارچه رومیزی ناهارخوری پارچه لینن است که در مهمانی بسیار میدرخشد.جنس آن از الیاف درخت کتان بوده و الیاف آن نسبت به پارچههای پنبهای بلندتر است.از همین رو مقاومت آن نیز بالاتر از جنس پنبهای است.
- پارچه نخی: پارچههای نخی این قابلیت را دارند که تنوع رنگی بالایی بوجود آورند.نگهداری و مراقبت از آنها بسیار ساده است و میتوانید آنها در ماشین لباسشویی نیز شستشو کنید.
- رومیزی از جنس پلیاستر: پارچه پلیاستر ترکیبی است از نخ و پلیاستر که دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی است.ظاهر آن مشابه پارچههای نخی است و بر روی میز جلو بسیار زیبای را ایجاد میکنند.
رانر، جدیدترین نوع رومیزی مدرن برای خانههای شیک:
آیا رانر رومیزی مخصوص تزیین میز ناهارخوری است یا از آن میتوان بر روی میز های دیگر هم استفاده کرد؟ ما چطور میتوانیم یک رانر خوب و باکیفیت تهیه کنیم؟
رانر پارچهای باریک به ابعاد تقریباً 50 در 170 سانتیمتر است که معمولاً بر روی میز ناهارخوری به صورتی که درازای آن روی میز کشیده شود، قرار میگیرد.رانر را هم میتوان به صورت تکی و هم همراه با رومیزی بر روی میز پهن کرد. زمانی رانر را به صورت تکی پهن میکنیم که بخواهیم طرح های چوبی میز ناهارخوری نمایش داده شوند.رانر های یکی از المان های مهم در زیبایی دکوراسیون داخلی است و به راحتی با عناصر دیگر خانه سِت میشوند. نقش رانر زمانی مشخص میشود که یک میز خوشنقش و طرح داشته باشیم اما نتوانیم بدون رومیزی آن را رها کنیم. اینجاست که نقش رانر به خوبی نمایان میشود تا هم یک رومیزی مجلل و زیبا داشته باشیم و هم نقش و نگار طبیعی میز پنهان نشوند. اینکه چه نوع رانری برای چه نوع میزی کاربرد بهتری دارد موضوعی است که هنگام خرید باید به آن دقت کافی داشت. برای میزهای مجلل و لوکس چوبی ما باید از رانرهای سنتی و پر نقش نگاری مانند ترمه استفاده کنیم. زمان انتخاب طرح و رنگ رانر نیز باید به هماهنگی و هارمونی رنگی فضای آشپزخانه دقت کافی را داشته باشیم.برای میزهای شیک و مدرن بهترین نوع رانر ، مدل رانر ساده از جنس کتان است .اما اولویت ما پیش از هر چیز باید هماهنگی رنگی میان رنگ رانر و سایر اثاثیهمان باشد.
- انواع رومیزی جدید برای میزهای مختلف :
رومیزی توری:رومیزی های توری از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردارند و این امکان را به شما میدهند که در دکوراسیون های مختلف از آن استفاده کنید. اما سبکی که با این نوع رومیزی همخوانی بیشتری دارد سبک دکوراسیون کلاسیک است.اگر میخواهید رومیزی توریتان جلوه بیشتری در خانه داشته باشد بهتر است از میز های پایه بلند استفاده کنید تا کنارههای تزیینشده رومیزی خودنمایی کند.
- رومیزی چند تکهای: این مدل از ترکیب دو یا چند تکه پارچه مختلف ساختهشده و بیشتر برای میز آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد.رومیزی چند تکه را میتوانید با اشیا دیگری که رنگ های متنوع دارند ست کنید و جلوه زیبایی را به فضای خود ببخشید.
- رومیزی راهراه: رومیزی های راهراه اگرچه طرح های ظریف و پیچیده ندارد اما همین چند راهراه زیبایی خاصی را به محیط شما میبخشد.این رومیزیها که دو رنگ یا چند رنگ هستند قابلیت ست شدن با انواع دکوراسیون مثل کانتری،روستیک، مدرن و حتی کلاسیک را دارند.
پرده
اگر بخواهیم تعریف دقیقی از پرده ارائه دهیم کم و بیش چنین تعریفی به ذهنمان میرسد. پرده یک محصول بافتی است که قابلیت نرمش پذیری داشته و حائلی است میان فضای داخلی خانه و فضای بیرون.بسیاری از پردهها از جنس پارچه بوده که از آنها جهت جلوگیری از ورود پرتوهای آسیبزننده خورشید،جلوگیری از ورود گرد و غبار و حشرات موذی به داخل خانه،ممانعت از خروج انرژی گرمایشی در فصل های سرد،استفاده میشود.محل نصب پردهها معمولاً در جلو پنجرهها است . امروزه پردههای مدرنی تولید میشود که امکان ورود نور را بدون جمع کردن کامل پرده برای شما فراهم میکنند.پرده از دیرباز تا کنون مورد استفاده مردم بوده است. شواهد نشان میدهد که در شهر های باستانی روم و پمپی ایتالیا از پردههای ضخیم برای تقسیم کردن فضای اتاقها استفاده میشده است.امروزه نیز برای مجتمع های مسکونی و یا مکان های اداری نیاز به یک پوشش وجود دارد تا حریم شخصی ما را حفظ کند.
دلایل استفاده از پرده در منزل :
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ما از پرده در خانههایمان استفاده میکنیم. در ادامه این مطلب تلاش میکنیم تا به برخی از مهمترین دلایل آن اشارهکنیم:
- پرده علاوه بر خصوصیات کاربردی نقش تعیینکنندهای در ایجاد جلوه ، حال و هوا و مود کلی منزل ما دارند.پرده باعث دوچندان شدن زیبایی اتاق ما میشود و به همین دلیل در طراحی دکوراسیون منزل از آن به عنوان یک عنصر دکوراتیو استفاده میشود.
- یکی از دغدغههای مهم ما در خانههایمان این است که چه میزان نور را وارد فضای خانه خود کنیم. استفاده از پرده، به خصوص پردههای مدرن امروزی باعث میشود که ما بتوانیم در هر ساعتی از روز میزان نور ورودی به داخل منزلمان را کنترل کنیم و از انرژی خورشید به اندازهای که میخواهیم بهرمند شویم.
- امروزه مدل های مختلفی از پرده در بازار وجود دارد که شما میتوانید با انتخاب هر یک از آنها اندازه پوشش و حریم داخل خانههایتان را مشخص کنید. پردههای شفاف، نیمه شفاف و ضخیم وجود دارد که با انتخاب هر یک از آنها میتوانید عایق و پوشش مناسبی برای حریم داخل منزل خود انتخاب کنید.البته پردههای شفاف از یک لایه آستری نیز برخوردارند که بایستی آن را پشت پرده شفاف نصبکرده و در زمان نیاز حریم منزل خود را بپوشانید.
- انتخاب نوع و جنس پرده و پارچه آن با توجه به اینکه آن را برای چه فضایی میخواهید استفاده کنید، متفاوت است. مثلاً پرده اتاق نشیمن معمولاً بایستی از پارچههای ضخیم تر ( کرباس، مخمل) باشد و پردههای سبک تر( حریر و توری) برای اتاقخواب مناسب تر هستند.
- یکی از عوامل ایجاد آرامش روانی و شادابی روحی هماهنگی و هارمونی میان اثاثیه منزل است. امروزه انواعی از پردههای کلاسیک و مدرن وجود دارد که هر کدام طرحها و رنگ های مخصوص به خود را دارند و زمانی که در کنار دیگر اثاثیه منزل ما قرار میگیرند، یک هماهنگی زیبا را بوجود آورده باعث ایجاد یک فضای لوکس، شیک و زیبا میشوند.پس پرده در ایجاد یک دکوراسیون داخلی جذاب نقش اساسی دارد.
- یکی دیگر از دلایل نصب پرده در منزل برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و حشرات موذی به داخل منزل است. فرض کنید که اتاق شما پرده ندارد و پنجرهها نیز باز هستند. اگر طوفانی کوچک در بگیرد حجم زیادی از کثیفی و گرد و خاک وارد منزل ما میشود اما وجود پرده به عنوان یک عایق محافظ در برابر ورود آلودگی عمل میکند.
- یکی از کاربرد های مهم پردهها ،به خصوص پردههای ضخیم نقش آنها در حفظ انرژی داخل و ممانعت از خروج آن از پنجرههاست. پردههای ضخیم در زمستان مانع خروج انرژی گرمایی شده و در تابستان سرمای داخل منزل را تا حدود زیادی حفظ میکنند.