گزارش ایسنا؛ مسعود پزشکیان صبح سه شنبه ۲۷ آذرماه در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی با معرفی برگزیدگان این رویداد علمی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، شرکت کرد.
حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس جشنواره بین المللی فارابی، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، تعدادی از روسای دانشگاه های کشور و جمعی از پژوهشگران و محققان برجسته عرصه علوم انسانی و اسلامی در این مراسم حضور دارند.
جشنواره بین المللی فارابی با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی برگزار شده است که با معرفی برگزیدگان این دوره در مراسم اختتامیه به کار خود پایان می دهد.
در این جشنواره تمام رشتههای علوم انسانی و اجتماعی موجود هستند، در بخش داخلی این جشنواره ۱۶ گروه علمی از قبیل گروه اخلاق، ادیان و عرفان، گروه تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی، گروه حقوق، گروه زبان، ادبیات و زبانشناسی، گروه علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، گروه علوم اقتصادی، مدیریت و امور مالی، گروه علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی، گروه علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای، گروه علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، گروه فقه و اصول، گروه فلسفه، منطق و کلام، گروه مطالعات نظری فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتاب داری، گروه مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، گروه مطالعات هنر و زیباییشناسی و گروه مطالعات میانرشتهای فعالیت دارند.
گروه خاصی در جشنواره فارابی به بحثهای میانرشتهای اختصاص داده شده است؛ این بحثها مرز دانش در علوم انسانی و اجتماعی را تعیین میکند.
کمیته ویژه علوم انسانی اسلامی هم در جشنواره وجود دارد که علوم انسانی را با رویکرد اسلامی دنبال میکند. این کمیته فقط ویژه مقالات پژوهشی است که در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیدهاند. باقی گروهها به بررسی آثار داخلی که شامل ۴ قالب کتاب الکترونیکی یا چاپی، طرح پژوهشی اختتام یافته، رساله دکتری دانشگاهی یا سطح چهار حوزه و پایاننامه کارشناسی ارشد یا سطح سه حوزه، میپردازند و محدودیت خاصی در آثار به این جشنواره علمی وجود ندارد.
محققان خارجی آثاری در سه عرصه ایرانشناسی، اسلامشناسی و علم دینی به جشنواره فارابی ارسال کردهاند.
آثار ارسالی باید یا منتشر شده باشند یا گواهی اختتامیه از مؤسسه یا دانشگاه معتبری داشته باشند. بازه انتشار یا اختتام آثار، سه سال منتهی به سال برگزاری جشنواره است و اگر اثری خارج از این بازه باشد، اجازه شرکت در جشنواره را نخواهد داشت. البته زمان ارسال آثار برای این دوره به پایان رسیده و برای دوره بعدی فراخوان جدید اعلام میشود. آثار ارسالی به جشنواره فارابی در دو بخش بزرگسال یعنی اثری که نویسنده آن دارای بیش از ۳۵ سال سن است و جوان که نویسنده آن کمتر از ۳۵ سال سن دارد بررسی و داوری میشوند.
آثار برتر گروهها در دو بخش برگزیده و شایسته تقدیر بر حسب احراز امتیاز گروه تقسیم میشوند و رتبه برگزیده خود به سه بخش برگزیده رتبه یک، دو و سه تقسیم میشود و سپس نوبت به آثار شایسته تقدیر میرسد.
هدایای اختصاصیافته به برگزیدگان جشنواره داخلی فارابی به شیوه نقدی اعطا میشود؛ اما در بخش بینالملل بسته فرهنگی و صنایعدستی نیز به محققان خارجی اهدا خواهد شد. جوایز این جشنواره اعتبار بسیار بالایی از جهت علمی برخوردار است و میتوان گفت که جشنواره فارابی معتبرترین جشنواره بینالمللی کشور در عرصه علوم انسانی و اجتماعی است. اگر افراد در این جشنواره برگزیده یا شایسته تقدیر شوند، میتوانند از امتیاز آن برای ترفیع و ارتقای علمی خود استفاده کنند.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.