به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری دولتی قطر(قنا)، شرکت انرژی قطر از امضای قراردادی با شرکت توتال انرژیز فرانسه برای توسعه میدان گازی شمال-جنوب خبر داد که گفته میشود تولید گاز مایع دوحه را به ۱۲۶ میلیون تن در سال افزایش میدهد.
قطر انرژی امروز شنبه تایید کرد که قرارداد توسعه میدان گازی شمال-جنوب را با شرکت فرانسوی توتال انرژی که ۹.۳۷۵ درصد سهام دارد، امضا کرده است.
خبرگزاری قطر به نقل از قطر انرژی اعلام کرد که شرکای جدید در مرحله بعدی معرفی خواهند شد و با این حساب تولید گاز مایع سالانه قطر به ۱۲۶ میلیون تن میرسد.
«سعد بن شریدة الکعبی» وزیر مشاور در امور انرژی امروز طی کنفرانسی مطبوعاتی با پاتریک پویان، مدیرعامل توتال انرژیز، گفت که قطر قراردادهای بلندمدت دیگری منعقد کرده است و به کار خود برای تأمین انرژی پاکتر برای همه کشورهای جهان ادامه خواهد داد.
وزیر قطری در خصوص هزینه این پروژه اظهار داشت که تا زمانی که پروژه نهایی نشود به آن اشاره نخواهد شد.
در خصوص عملیات بازاریابی این پروژه، الکعبی گفت: قطر کلیه عملیات بازاریابی خصوصی را از طریق شرکت انرژی قطر انجام میدهد.
الکعبی درباره احتمال امضای قرارداد با سایر کشورها گفت: انتظار داریم با آلمان در زمینه تامین گاز طبیعی این کشور قرارداد امضا کنیم.
این مسئول قطری گفت: این شرکت ۷۵ درصد سهام در حوزه شمال-جنوب را حفظ خواهد کرد در حالی که این سهم برای همه شرکای بین المللی ۲۵ درصد خواهد بود.
از سوی دیگر، پاتریک پویان، مدیرعامل توتال انرژیز، درباره امضای این قرارداد گفت: این فصلی از رابطه طولانی بین ما است، ما در مورد زمان مناسب صحبت کردیم و از سال ۲۰۱۷، قطر تلاش زیادی کرده است که پنج سال به طول انجامید.
بویان افزود: این شرکت حدود ۱.۵ میلیارد دلار در پروژه میدان شمال - جنوب سرمایهگذاری میکند.
اروپا که حدود ۴۰ درصد به گاز روسیه وابسته است، در پاسخ به عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین به دنبال جایگزین میگردد که کشور کوچک قطر در حاشیه خلیج فارس یکی از آنها بوده است.
در ۲۳ مارس گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که به منظور کنار گذاشتن استفاده از دلار و یورو در حسابهای کشورش، پرداخت اتحادیه اروپا و سایر کشورهایی که اقدامات محدودکننده علیه روسیه اعمال کردهاند، باید به روبل باشد.
حمله روسیه به اوکراین اروپا را با بحران گاز مواجه کرده به طوری که برخی از کشورهای عمده واردکننده گاز از روسیه از جمله آلمان به سوختهای فسیلی و زغالسنگ روی آوردهاند، اقدامی که با فرآیند گذار به انرژیهای پاک تضاد دارد.
میدان گازی شمال- جنوب یا همان پارس جنوبی اکنون بزرگترین میدان گازی جهان است و شرکت انرژی قطر برآورد کرده این میدان گازی حدود ۱۰ درصد از منابع شناختهشده جهان را در خود جای داده است. همچنین طبق برآوردها این میدان گازی دارای ۴۰ تریلیون مترمکعب ذخایر است که یک سوم این ذخایر سهم ایران است.
بر اساس آمارها قطر در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰۴ میلیارد مترمکعب «ال ان جی» (حول و حوش ۸۰ میلیون تن) صادر کرده و سال پیش از آن بزرگترین صادرکننده این محصول با ۱۰۷ میلیارد مترمکعب بود.
«ال ان جی» (LNG) به گاز طبیعی گفته میشود که موقتا برای ذخیرهسازی یا ترابری در حجم بسیار به حالت مایع تبدیل میشود.
حجم سرمایهگذاری قطر و پروژه افزایش تولید ال ان جی به گونهای است که این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ تولید گاز مایع طبیعی را ۶۰ درصد افزایش دهد یعنی از ۷۷ میلیون تن در سال به ۱۲۶ میلیون تن در سال برساند و مجموع سرمایهگذاری قطر در این راستا تاکنون حدود ۲۶ میلیارد دلار است.