چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

یاسمن علی‌آباد، گروه اقتصادی الف،   4031030054 ۲۸ نظر، ۳ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و فعالان اقتصادی-حقوقی با تأکید بر پیامدهای منفی لایحه جدید تجارت بر ثبات اقتصادی و نظم حقوقی کشور، خواستار استرداد این لایحه و بازنگری دقیق در محتوای آن شدند. 

چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

 لایحه جدید تجارت که با هدف به‌روزرسانی قوانین تجاری تدوین شد، در فروردین سال جاری به تصویب مجلس رسید، این لایحه نگرانی‌های زیادی را بین فعالان اقتصادی برانگیخت و در حال حاضر در شورای نگهبان در حال بررسی است. کارشناسان و فعالان اقتصادی و حقوقی و حتی برخی نمایندگان مجلس به دلایل مختلف خواستار بازنگری و استرداد این لایحه هستند. اخیرا اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان، اعتراض خود را نسبت به لایحه تجارت اعلام کرده و خواستار استرداد آن شده است. در این نامه، اتاق بازرگانی بر مشکلات و ایرادات عمده‌ای که در لایحه مشاهده می‌شود تأکید کرده است. 

طبق این نامه و نظرات متعدد فعالان اقتصادی، این لایحه به‌ویژه در بخش‌هایی که به تنظیم روابط تجاری، قراردادها و سرمایه‌گذاری‌های خارجی مربوط می‌شود، شفافیت کافی ندارد و بسیاری از مواد آن با نیازهای روز اقتصادی کشور هماهنگ نیست، گفته‌می‌شود؛ ابهامات و ایرادات موجود در آن منجر به مسائل و مشکلاتی خواهد شد که برای دستگاه قضایی و اقتصاد کشور به‌شدت آسیب زننده است.

ایرادات اتاق بازرگانی به لایحه تجارت

اعضای اتاق بازرگانی ایران بارها بر لزوم اصلاح لایحه تجارت تأکید کرده است. به دلیل‌این‌که لایحه تجارت به دلیل گستردگی تغییرات، اجرای سریع و عدم مشورت با ذی‌نفعان، نمی‌تواند اهداف اصلاح قوانین تجاری کشور را محقق کند. در خرداد 1403، هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای از نهادهای متولی مانند شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواسته است تا از تعجیل در تصویب نهایی این لایحه خودداری کنند در متن بیانیه، به چالش‌ جدی این لایحه اشاره شده است: «یکی از چالش‌های مهم این لایحه، عدم در نظر گرفتن دیدگاه‌های فعالان اقتصادی و متخصصان حوزه حقوقی است. اصلاح قانون تجارت باید به‌گونه‌ای باشد که به نیازهای واقعی پاسخ دهد و به ثبات اقتصادی کشور آسیب وارد نکند.»

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، هشدار داده است:«این لایحه با تغییر ناگهانی قوانین و جایگزینی آن‌ها با یک قانون ۱۳۴۳ماده‌ای، زمینه‌ساز بروز مشکلات عدیده‌ای در فرآیندهای حقوقی و اقتصادی خواهد شد. ما تأکید داریم که تدوین چنین لوایحی باید به‌صورت تدریجی و با مشورت فعالان اقتصادی و حقوقی صورت گیرد.»

در نامه‌ای رسمی به دبیر شورای نگهبان آمده است: «تغییر تمامی قوانین تجارت به‌صورت یک‌باره، بدون آماده‌سازی جامعه تجاری و قضات، می‌تواند باعث هرج‌ومرج در محیط کسب‌وکار شود. وجود این اشکالات نه تنها به بهبود تعاملات تجاری کمک نمی‌کند، بلکه سردرگمی‌های گسترده‌ای ایجاد خواهد کرد.»


اتاق بازرگانی ایران همچنین در نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری اظهار داشته است:«اجرای این لایحه، بدون ارزیابی جامع و مشورت با ذی‌نفعان، می‌تواند به کاهش امنیت حقوقی و اقتصادی منجر شود. پیشنهاد می‌شود که دولت با استرداد این لایحه، مسیر اصلاح قوانین تجارت را با رویکردی مشارکتی و تدریجی ادامه دهد.»

لایحه تجارت با جایگزین کردن قوانین قبلی، تغییرات عمده‌ای در ساختار حقوقی و تجاری کشور ایجاد می‌کند. اعضای اتاق بازرگانی این تغییرات را ناگهانی و بدون آمادگی لازم می‌دانند. صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، در این باره می‌گوید: «وجود این اشکالات نه تنها تسهیلی در تعاملات تجاری و محیط کسب و کار ایجاد نمی‌کند، بلکه بی‌نظمی و سردرگمی را به دنبال خواهد داشت.»

در دی ماه 1403 رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور، خواستار استرداد لایحه تجارت شده و با اشاره به ایرادات موجود، تأکید کرده است که اجرای این قانون جدید به دلیل تغییرات گسترده، محیط کسب‌وکار را با ابهامات جدی مواجه می‌کند. اعضای  اتاق بازرگانی بر تعامل با فعالان اقتصادی و متخصصان حقوقی در این نامه تاکید کردند: «برای حفظ ثبات و امنیت اقتصادی کشور، تغییر و اصلاح قانون تجارت باید با هدف پاسخگویی به نیازهای واقعی و با مشورت ذی‌نفعان انجام شود.»

یکی از اعضای این اتاق، در خصوص مشکلات حقوقی و اقتصادی، اظهار داشته است: «این لایحه نه تنها کمکی به تسهیل تجارت نمی‌کند، بلکه قضات و فعالان اقتصادی را در فرآیندهای حقوقی سردرگم خواهد کرد.»

به عقیده اعضای اتاق بازرگانی، تغییرات جدید این لایحه، ثبات اقتصادی را تهدید می‌کند. آن‌ها بر این باورند که این تغییرات باید به صورت تدریجی و با در نظر گرفتن سیاست‌های کلان کشور انجام شود.

یک‌صدایی فعالان اقتصادی، حقوقی، نمایندگان مجلس و اتاق بازرگانی 

لایحه تجارت با اعتراض‌های گسترده‌ای از سوی بخش خصوصی و کارشناسان حقوقی و اقتصادی مواجه شده است. دکتر نرگس جلالی، عضو انجمن حقوق تجارت، نیز یکی دیگر از ایرادات این لایحه را «مشکلات در تنظیم قراردادها و روابط تجاری» می‌داند و می‌گوید: «این لایحه به وضوح قوانین مربوط به قراردادها را اصلاح نکرده و در برخی موارد حتی منجر به پیچیدگی بیشتر در روابط تجاری خواهد شد. به‌طور مثال، در مورد موارد مختلف فسخ قرارداد و شرایط تعهدات طرفین، مواد این لایحه ابهاماتی را به وجود می‌آورد که ممکن است اختلافات زیادی را ایجاد کند.»

حسین علی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در این خصوص اظهار داشت: «این لایحه که به تصویب مجلس رسید، به دلیل عدم بررسی دقیق و عدم مشورت با بخش‌های اقتصادی، مشکلات جدی به همراه خواهد داشت. بسیاری از مواد آن با اصول اولیه قانون‌گذاری مغایرت دارد و می‌تواند موجب بروز چالش‌های جدی در روابط تجاری و اقتصادی کشور شود.»

علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس، نیز در این خصوص گفت: «در صورتی که لایحه تجارت با همین مشکلات اساسی به تصویب نهایی برسد، آثار منفی آن به سرعت در سطح کشور نمایان خواهد شد. ما باید از فرصت‌های باقی‌مانده استفاده کنیم و از تجربیات بخش خصوصی و کارشناسان بهره‌برداری کنیم تا در نهایت قانونی تصویب شود که همگان از آن سود ببرند.»

از سوی دیگر، کارشناسان اقتصادی نیز به هزینه‌های اجرایی لایحه و بار اضافی آن بر دوش کسب‌وکارها اشاره کرده‌اند. بهزاد خسروی، تحلیلگر اقتصادی، در این باره گفت: «این لایحه برای پیاده‌سازی نیازمند ساختارهای پیچیده و هزینه‌بر است که بار زیادی به سیستم اجرایی کشور تحمیل خواهد کرد. این هزینه‌ها به‌ویژه در دوران رکود اقتصادی می‌تواند فشار مضاعفی بر فعالان اقتصادی وارد کند.»

آیا لایحه تجارت با وجود مخالفت‌ها مسترد می‌شود؟

به گفته کارشناسان، لایحه تجارت نه‌تنها در کوتاه‌مدت، بلکه در بلندمدت نیز می‌تواند پیامدهای سنگینی برای فضای کسب‌وکار کشور به همراه داشته باشد. کارشناسان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی هشدار می‌دهند که تصویب این لایحه ممکن است به کاهش رقابت‌پذیری اقتصاد ایران، افزایش هزینه‌های تولید و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری منجر شود.

اتاق بازرگانی ایران در اعتراضات خود به‌صراحت اعلام کرده است که تصویب این لایحه در وضعیت کنونی می‌تواند به آسیب‌های اقتصادی و حقوقی گسترده‌ای منجر شود. به همین دلیل، پیشنهاد بازنگری دقیق‌تر و بررسی آثار بلندمدت این لایحه به‌ویژه در راستای حمایت از تولید و اشتغال مطرح شده است. در پایان، به نظر می‌رسد. با وجود اعتراض‌های حداکثری از لایحه تجارت، بواسطه اتاق بازرگانی، برخی نمایندگان مجلس، اقتصاددانان و حقوق‌دانان ورق به سمت استرداد این لایحه بازگردد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۴۷۸۲۸۱۲:۲۶:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
از کدام تجارت صحبت می کنید؟ وقتی سیتم بانکی تحریم، فروش و خرید کالا تحریم و هیچ کشوری به خاطر تحریم ها با ایران به صورت علنی معامله نمی کند، لایحه تجارت چه ارزشی دارد؟
ناشناس۳۷۴۸۰۸۲۱۴:۳۸:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
پس نزدیک صد میلیارد دلار صادرات رو با دور زدن تحریم ها چگونه انجام میدهند...اسمش تجارت است دیگر
ناشناس۳۷۴۸۱۵۳۱۵:۱۲:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تجارت پشت پرده و غیر شفاف. حتی نماینده های مجلس هم نمی دانند چه میزان نفت، توسط چه اشخاصی، در چه تاریخی به کدام کشور فروخته شده است. همین هم در مورد محصولات پتروشیمی و بسیاری از محصولات دیگر وجود دارد. این یعنی سرآغاز رانت و فساد.
ناشناس۳۷۴۸۱۵۸۱۵:۱۳:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تجارت غیر شفاف در تمام کشورهای دنیا غیر قانونی است.
ناشناس۳۷۴۸۱۷۸۱۵:۱۷:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
به خاطر تحریم ها هم موقع صادرات بسیار ضرر می کنیم و هم موقع واردات. چون باید چند دست اجناس را چرخانده تا وارد کشور کنیم و به هر واسطه درصد بدهیم. در مورد صادرات هم به همین شکل است. باید کلی درصد به صراف و واسطه بدهیم، تا ارز حاصله به کشور وارد شود.
ناشناس۳۷۴۸۱۹۴۱۵:۲۱:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
این همه صادرات برق و گاز به کشور همسایه، عراق داریم. چیزی حدود 14 میلیارد دلار معوقات از عراق طلبکاریم. عراق هم به خاطر تحریم ها نمی تواند طلب ما را بدهد.
ناشناس۳۷۴۷۸۳۲۱۲:۲۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چند روز پیش اعلام شد که 70% تجارت خارجی ایران با کشور چین است. تجارت با چین هم که معلوم است. فروش نفت با تخفیف زیاد و خریداری کالاهای بنجل بدون داشتن حق انتخاب.
ناشناس۳۷۴۸۰۱۵۱۳:۵۸:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
ربطی ندارد
ناشناس۳۷۴۸۲۱۴۱۵:۲۶:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
می دانی 70% وابستگی در تجارت به یک کشور خارجی، چه قدر ریسک بالایی دارد؟
ناشناس۳۷۴۷۸۳۷۱۲:۳۰:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
فردا ترامپ سوگند ریاست جمهوری خواهد خورد. با بازگشت تحریم های فلج کنند، عملاً تجارت خارجی ایران از این که هست به مراتب کمتر خواهد شد.
رادمهر۳۷۴۸۱۸۵۱۵:۱۹:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چیز جدیدی نیست که بخواد تحریم بشه مگه اینکه بخواد بچه های اصلاح طلب ها رو از آمریکا اخراج کنه که بهتر
ناشناس۳۷۴۷۸۴۱۱۲:۳۱:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
بدون FATF حتی چین هم با ایران به صورت شفاف معامله نمی کند.
ناشناس۳۷۴۸۰۱۶۱۳:۵۹:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
نه پس باfatf این را هم می خواهید بگیرید!!
ناشناس۳۷۴۸۲۰۱۱۵:۲۲:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
بدون FATF هیچ ایرانی در خارج نمی تواند حساب ارزی باز کند.
ناشناس۳۷۴۸۰۵۵۱۴:۱۹:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چرا سعی میکنید با تکرار این حرفهای غیر واقعی و با ایجاد تشویش یه فاجعه‌ی دیگه به مردم تحمیل کنید؟ چرا از خیانت برجام درس نمیگیرید؟
ناشناس۳۷۴۸۲۰۷۱۵:۲۳:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
شما چرا سعی دارید قانونی که در تمام کشورهای دنیا به جز ایران و کره شمالی اجرا می شود را بی ارزش بشمارید؟
ناشناس۳۷۴۷۸۵۴۱۲:۳۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تجارت خارجی ما اکنون بر اساس دور زدن تحریم ها است. بر این اساس اصولاً تجارتی بر اساس قوانین بین المللی نمی توانیم انجام دهیم. بر این اساس خسارات زیادی به مملکت وارد آمده است.
ناشناس۳۷۴۷۸۵۵۱۲:۴۰:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چندین و چند سال است که کاسبان تحریم تنها منتفعان تجارت خارجی ایران هستند.
ناشناس۳۷۴۷۸۶۲۱۲:۴۲:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چیزی که می‌دانم اتاق بازرگانی دلشان برای کشور نمی سوزد و بیشتر دنبال واردات هستند...
ناشناس۳۷۴۷۸۸۸۱۲:۵۷:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
یک زمانی ایران سودای عضویت در سازمان تجارت جهانی WTO را داشت. اما اکنون عضو بریکس، شانگهای و اوراسیا شده است. سازمانهایی که کشورهای ورشکسته در آنها عضویت دارند. چین نیز در این سازمانها از وضعیت اقتصادی دیگر اعضا استفاده کرده و آنها را استثمار می کند.
ناشناس۳۷۴۸۱۱۵۱۴:۵۶:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
دنیا در حال چرخش هست
ناشناس۳۷۴۸۲۰۳۱۵:۲۲:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
کشورهای ورشکسته که اقتصادشان بزرگتر از گروه g8 هست منابع انسانی و طبیعی گروه بریکس چند برابر گروه جی8 هست
ناشناس۳۷۴۷۹۰۷۱۳:۰۶:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
امضا قرارداد بلند مدت با روسیه، وارد شدن در باتلاق تجارت با این کشور است. هیچ کشوری در دنیا تا به حال از تجارت با روسیه سود نبرده است. یک نظر به نبروگاه اتمی بوشهر و اس 300 ها بیاندازید. حتی ذوب آهنی که روسیه در سال 1344 برای ایران در اصفهان ساخت تا مدتها زیانده بود. تا اینکه با مشارکت شرکتهای غربی و تغییرات در آن به سوددهی رسید.
ناشناس۳۷۴۷۹۳۲۱۳:۱۷:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
در شرایط موجود صحبت از سرمایه گذاری در ایران بیشتر به یک لطیفه شبیه است تا یک آرزو.
ناشناس۳۷۴۷۹۷۱۱۳:۳۳:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
در مملکتی که روزانه 25 هزار مگاوات کسری برق، 200 میلیون متر مکعب کمبود گاز وجود داشته و 20 میلیون لیتر بنزین در آن گم می شود، اصلاً تولیدی مستمر و پایا می تواند وجود داشته باشد که بر اساس آن تجارت و سرمایه گذاری صورت گیرد؟
ناشناس۳۷۴۷۹۹۹۱۳:۴۴:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
خیلی‌جالب‌البته‌غم‌انگیزه تصحیح‌واصلاح‌روندتجاری‌وبازرگانی‌خارجی‌ بجامانده‌ازسال۱۳۴۳برای‌اتاق‌بازرگانی‌ممکن‌ نیست! 60سال یعنی‌خودشون‌نئولیبرال‌هستن‌،امابراستفاده‌ ازقوانین‌دهه‌ی‌40اصراردارن! خداحداقل‌اقتصادوتجارت‌روازدست‌نااهل‌ها نجات‌بده
ناشناس۳۷۴۸۲۲۱۱۵:۲۸:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برنج در یک ماه گذشته خبر داد. در همین مدت، برنج وارداتی هم 30% افزایش قیمت یافته است.
ناشناس۳۷۴۸۰۸۳۱۴:۳۹:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
وقتی اتاق بازرگانی اعتراض میکند حتما لایحه خوبی است...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  3. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  4. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  5. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  6. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  7. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  8. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  9. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  10. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  11. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  12. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  13. مجری شبکه من‌وتو: تعطیلی این شبکه برای ایرانیان پشیزی ارزش نداشت | جواد خیابانی را به مزدک میرزایی ترجیح می‌دهم

  14. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  15. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  16. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  17. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. هم فرصت، هم تهدید!

  15. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  16. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  17. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  18. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  19. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  20. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  21. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  22. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  23. دیوانه یا عاقل؟!

  24. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  25. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

آخرین عناوین