پته گمرکی چیست؟ معرفی پته سبز گمرکی

گزارش بازرگانی، 159835،   4011220014

آیا می‌دانید راحت‌ترین و سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا در گمرک چیست؟ یکی از روش‌های سریع ترخیص کالا از گمرک انتخاب پته گمرکی است. مسافرانی که ارزش کالای آن‌ها تا هزار دلار است، با استفاده از این روش و بدون نیاز به کارت بازرگانی، می‌توانند برای آزادسازی محموله خود استفاده کنند. استفاده از پته سبز گمرکی، شرایط و قوانین خاصی دارد که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شده است. چنانچه نیاز به کسب اطلاعات کامل در این زمینه دارید، مطالعه این مطلب کمک بسیاری به شما خواهد کرد. 

پته گمرکی؛ سندی برای خروج کالا از گمرک 

پته گمرکی سندی است که برای خروج کالا بدون ثبت سفارش استفاده می‌شود. در واقع زمانی که یک کالای وارداتی هم از نظر تعداد و هم از نظر ارزش، کالایی تجاری محسوب نشود، می‌توان آن را تحت عنوان پته از گمرک ترخیص کرد. در واقع این کالا فقط باید برای استفاده در موسسه‌های تحقیقاتی، آزمایشگاهی و کارخانه‌های تولیدی به کشور وارد شود. فرقی نمی‌کند که بار شما از طریق حمل و نقل دریایی ارسال شده باشد یا هوایی، در هرصورت شما می‌توانید از این سند به‌عنوان ترخیص کالای خود از گمرک اقدام کنید. 

به‌طور‌کلی این پروانه، سندی است که برای ترخیص کالاهایی با‌ارزش و با وزن پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از پته گمرکی، باعث می‌شود تا با تسریع انجام تشریفات گمرکی، محموله زودتر به کارخانه یا کارگاه تولیدی منتقل شود. ترخیص کالا با پته گمرکی، بلافاصله پس از دریافت قبض انبار و اخذ مجوزهای لازم صورت می‌گیرد. در واقع در این روش شما می‌توانید بعد از چند ساعت، کالای خود را از گمرک ترخیص کرده و به مشتری تحویل داده دهید.

ترخیص کالا با پته برای چه کالاهایی امکان پذیر است؟

پته به دو دسته پته مسافری و تجاری تقسیم می‌شود. طبق قوانین ایران، از این سندها می‌توان برای کالاهایی تا ارزش 1000 دلار و وزن حدود 500 کیلوگرم استفاده کرد. در برخی شرایط نیز مسافران با استفاده از روش پته مسافری، می‌توانند کالای خود را از گمرک خارج کنند. وقتی گمرک تشخیص دهد که کالا جنبه تجاری ندارد، پته غیرتجاری صادر می‌شود و در صورت اخذ مجوزهای ضروری، مجوز ترخیص کالا را صادر می‌کند. کالاهای غیر‌تجاری، نیاز به اظهارنامه گمرکی و کارت بازرگانی ندارند. 

پس از حمل هوایی بار یا حمل‌ونقل دریایی کالا، می‌توان کالاهایی را با شرایط مختلف و بدون کارت بازرگانی به کشور وارد کرد. در واقع برای کالاهای وارداتی با ارزش کمتر از ۱۰۰۰ دلار، برای اشخاص عادی و برای شرکت‌های تولیدی یا دانش‌بنیان تا سقف ۲۰۰۰ دلار امکان ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی وجود دارد. به‌منظور ترخیص قطعات یدکی ماشین‌آلات، معاونین فنی بدون نیاز به دریافت مجوز ثبت سفارش کالا، حتی تا سقف 20 هزار دلار نیز می‌توانند اقدام به ترخیص کالا به‌صورت پته مسافری و تجاری کنند. 

تعیین ارزش و حجم کالا برای صدور پته گمرکی

برای ترخیص کالا با پته ملاک‌هایی مانند وزن، ارزش مادی و تعداد کالا حائز اهمیت است. هر مسافر که قصد ورود کالا به کشور را دارد، فقط یک بار در سال می‌تواند تا ۸۰ دلار کالا همراه خود بیاورد که این کالا باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • تجاری نباشد
  • ممنوع نباشد

بند ب ماده ۴۰ قانون امور گمرکی تعیین کرده است که کالای مسافری، هدیه، سوغات و هم‌چنین نمونه‌های تجاری به تشخیص گمرک با صدور پته قابل ترخیص خواهد بود. اما پس حمل بار از ترکیه به ایران و وارد کردن کالا به کشور، اغلب به‌دلیل تجاری بودن محصولات، امکان استفاده از پته گمرکی فراهم نخواهد بود. 

نحوه جدید ثبت پته سبز گمرکی به‌صورت الکترونیکی

در زمان‌های گذشته، ثبت پته گمرکی به‌صورت دستی صورت می‌گرفت و به اظهار کردن کالاها نیازی نبود. اما امروزه به دلیل بخشنامه‌های جدید در مورد ثبت و اظهار پته گمرکی، معاون‌های فنی گمرک در‌صورت تایید پته مسافری و غیرتجاری بودن کالا، این سند را باید حتما به‌صورت الکترونیکی و در سامانه گمرکی اظهار کنند.

چه اطلاعاتی روی پته سبز گمرکی ثبت می‌شود؟

روی پته گمرکی اطلاعاتی نظیر نوع کالا، شماره سریال پروانه سبز، شماره حامل، اطلاعات کالای وسیله حمل، شماره الکترونیک پروانه حمل، مشخصات راننده خودرو و مجوز خروج کالا ثبت می‌شود. از آن‌جایی‌که پته گمرکی نیازی به ثبت سفارش و دریافت اظهارنامه ندارد اطلاعاتی که برای ترخیص کالا از گمرک لازم است، بر پشت قبض انبار نوشته خواهد شد. 

نحوه صدور پته گمرکی و ترخیص کالا از این طریق

ترخیص کالا با پته به این صورت است که با ورود محموله به گمرک، باید قبض انبار ورود کالا و یک نامه به همراه پیوست آن را به دفتر مربوطه تحویل دهید. سپس برای انجام دستورالعمل‌های لازم به‌منظور خروج کالا از گمرک اقدام کنید. پس از پرداخت هزینه‌های گمرکی هم‌چون حقوق، عوارض ورودی و اتمام مراحل و تشریفات گمرکی، به مدیر بخش ارجاع داده خواهید شد. 

با ارائه مدارک لازم، پرداخت هزینه‌ها، مراجعه به مسئول مربوطه و دریافت تایید او، کالا برای بازرسی‌های گمرکی به ارزیاب عرضه می‌شود. پس از تایید صحت اطلاعات و نوع کالا، می‌توانید همراه با وسایل حمل‌کننده مستقر در گمرک، بار را به مقصد موردنظر خود منتقل کنید.

واردات کالا از نقاط مختلف دنیا با خدمات حمل‌و‌نقل بین‌المللی شرکت هنزا ناو دریا

در این مقاله در مورد پته گمرکی صبحت کردیم و شرایط و مراحل صدور آن را شرح دادیم. امیدواریم بعد از این توضیحات بتوانید انواع آن‌را مورد استفاده قرار دهید. در‌صورتی‌که می‌خواهید بار خود را از کشورهای دیگر هم‌چون چین، اسپانیا، ترکیه، یونان، دبی، ایتالیا، هلند و ژاپن وارد ایران کنید، از خدمات شرکت هنزا ناو دریا بهره‌مند شوید. 

شرکت هنزا ناو دریا با نام تجاری «هانزا» یکی از معتبرترین شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌و‌نقل بین‌المللی کالا در ایران است. هانزا، انواع محموله‌های صادراتی و وارداتی شما را با قیمت‌های بسیار مناسب و در کم‌ترین زمان ممکن به مقصد می‌رساند. برای ارسال محموله خود به اقصی نقاط دنیا می‌توانید روی خدمات حرفه‌ای هانزا حساب باز کنید. برای آگاهی از این خدمات وارد سایت این مجموعه به نشانی hansanav.com شوید یا با شماره تلفن 02143312000 تماس بگیرید.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  2. امان از این یاغی!..

  3. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  4. ابوعبیده، ارتش یمن را به تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی فراخواند  

  5. جدول افزایش حقوق ۱۴۰۴ منتشر شد/ حقوق کارکنان دولتی چه تغییری می‌کند؟

  6. موافقت کابینه نتانیاهو با مسلح سازی تشکیلات خودگردان فلسطین

  7. رفتار قیمتی بازار ارز «عجیب» شد/ قیمت طلا ۲۴۶ هزار تومان دیگر افزایش یافت

  8. کلاس درس تمام دانشگاه‌ها تا پایان ترم مجازی شد/ آزمون‌ها حضوری برگزار می‌شود  

  9. پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام

  10. بازار کالاهای اساسی در مدار گرانی+ جدول

  11. فیروزآبادی: قرار نبود فیلترینگ دائمی باشد/ پیام رسان ایتا وابسته به حوزه علمیه قم است

  12. این عکس از همسر مسعود پزشکیان، اشک رئیس جمهور را درآورد

  13. امام جمعه اصفهان: قطع برق تصمیمی اشتباه و آسیب‌رسان است

  14. چرا امسال دو شب یلدا داریم

  15. عکسی از احترام ویژه السیسی به مسعود پزشکیان/ اردوغان هم عکس یادگاری گرفت

  16. «جناب‌خان» به تلویزیون برگشت  

  17. پزشکیان به اردوغان: تمامیت ارضی سوریه باید در تحولات حفظ شود

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  13. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  23. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

آخرین عناوین