انواع جوش صورت و بدن در اثر تجمع چربی، آلودگی و سلول های مرده پوست در سطح پوست و مسدود شدن فولیکول های مو به وجود می آید. از جمله روش های درمان جوش می توان به ایجاد تغییر در رژیم غذایی، استفاده از ماسک های خانگی و تکنیک های پزشکی اشاره کرد.
درمان جوش و آکنه براساس نوع و شرایط بدنی هر فردی می تواند متفاوت باشد. اما آیا راهی برای از بین بردن جوش برای همیشه وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا این سوال را پاسخ دهیم.
علت ایجاد جوش چیست؟
در واقع اصلی ترین علت ایجاد جوش مسدود شدن فولیکول بنابر دلایلی مثل چربی، سلول های مرده پوست و یا مشکلات هورمونی و کبدی می باشد. البته عوامل دیگری هم می توانند علت ایجاد جوش باشند که عبارتند از:
- استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بی کیفیت؛
- استفاده از برخی داروهای خاص؛
- ابتلا به برخی بیماری های خاص؛
- سیگار کشیدن؛
- داشتن رژیم غذایی ناسالم و سرشار از چربی و قند؛
- آلودگی های محیطی؛
- عوامل ژنتیکی؛
- تغییرات هورمونی؛
- مشکلات هورمونی؛
- استرس بیش از حد؛
- عدم رعایت بهداشت و شستشوی صحیح پوست صورت؛
- بیماری های داخلی مانند تیروئید، کبد چرب و …؛
روش های درمان جوش
ما در اینجا قصد داریم 5 نمونه از بهترین روش های درمان جوش صورت و بدن به روش پزشکی و خانگی را به شما معرفی کنیم؛ با ما همراه باشید.
پکیج درمان جوش
پکیج درمان جوش یکی از جدیدترین و البته موثرترین روش های درمان جوش صورت است که امروزه در تعداد محدودی کلینیک زیبایی از این روش درمانی استفاده می شود. در این روش به کمک تعدادی مواد درمانی از محصولات کشور فرانسه و با دستگاه های غیرتهاجمی با توجه به نوع پوست، نوع جوش و .... برای درمان جوش صورت استفاده می شود.
تعداد جلسات مورد نیاز برای از بین بردن همیشه جوش صورت به کمک این روش 5 الی 8 جلسه است که هر هفته یکبار انجام می شود. نتایج درمان این روش اصولا برگشت ناپذیر است و به عنوان قطعی ترین روش درمانی جوش شناخته می شود.
درمان جوش با داروهای موضعی و خوراکی
یکی دیگر از روش های رایج درمان جوش صورت و بدن در میان پزشکان تجویز دارو می باشد. اصولا پزشکان در مراحل اولیه درمان مصرف داروهای خوراکی یا موضعی را برای از بین بردن جوش پیشنهاد می کنند.
در صورتی که جوش ها هورمونی نباشند در اکثر مواقع پزشکان مصرف داروهای آنتی بیوتیک را برای درمان جوش تجویز می کنند. در صورتی که جوش ها خفیف باشند پزشکان به مصرف آنتی بیوتیک های موضعی اکتفا می کنند اما در صورتی که شدت آنها زیاد باشد پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی مانند قرص آزیترومایسین ۲۵۰ ، داکسی سایکلین و آموکسی سیلین را پیشنهاد کنند.
همچنین در صورتی که علت جوش ها هورمونی باشد داروهایی مثل اسپیرونولاکتون برای درمان جوش هورمونی در خانم ها تجویز می شود. کورتیزون هم نوع دیگری داروی هورمونی برای درمان کوتاه مدت التهاب و کوچک شدن کیست های بزرگ تجویز می شود؛ این دارو اصولا به شکل آمپول تجویز می شود و برای درمان جوش های شدید و کیستی استفاده می شود.
روش های درمان خانگی جوش صورت و بدن
روش های خانگی بسیاری نیز برای درمان جوش وجود دارند که در ادامه 3 نمونه از بهترین روش های خانگی برای از بین بردن جوش را معرفی خواهیم کرد.
نکته: روش های خانگی تنها برای درمان جوش های خفیف موثر هستند و در برای درمان جوش های شدید می بایست حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان جوش با عسل
عسل به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی که دارد می تواند در درمان جوش های خفیف تا متوسط موثر باشد. به دو روش می توان به کمک عسل جوش های خود را درمان کرد که روش اول درمان به شرح زیر است:
- تکه ای پنبه را به عسل آغشته کنید و روی تمامی بخش های صورت خود بمالید.
- به مدت نیم ساعت اجازه دهید که عسل روی پوست شما باقی بماند و سپس آن را با آب ولرم بشویید.
ماسک عسل و دارچین منبع آنتی اکسیدان هستند که برای درمان جوش صورت معجزه می کند. طرز تهیه این ماسک برای درمان جوش صورت به شرح زیر است:
- دو قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق غذاخوری دارچین ترکیب کنید.
- این ترکیب را به مدت 10 الی 15 دقیقه بر روی صورت تمیز خود بمالید.
- در نهایت صورت خود را با آب ولرم بشویید.
درمان جوش با بخور صورت
برای درمان سریع جوش صورت بخور را فراموش نکنید. بخور گرم باعث باز شدن منافذ پوستی و خروج مواد زائد و آلودگی ها می شود که برای درمان جوش صورت فوق العاده است. برای درمان جوش صورت با بخور به شرح زیر عمل کنید:
- یک ظرف بزرگ را پر از آب داغ کنید.
- صورت را خود را با فاصله مناسب مقابل دهانه ظرف قرار دهید.
- به مدت 20 الی 30 دقیقه در این حالت باقی بمانید.
درمان جوش با سیر
سیر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی که دارد می تواند در درمان جوش موثر باشد. نحوه استفاده از سیر برای درمان جوش به شرح زیر است:
- یک حبه سیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
- سیر را به مدت 5 دقیقه روی جوش خود بمالید.
- سپس صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.
- این کار را می توانید چندین بار در روز تکرار کنید.
درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی
تغذیه می تواند یکی از عوامل ایجاد جوش باشد. در صورتی که در رژیم روزانه شما انواع پروتئین ها، کربوهیدرات ها و ریزمغذی به مقدار کافی جای داشته باشد در سلامت پوست شما تاثیر بسزایی دارد. همچنین اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 که در بدن تولید نمی شود باید از طریق تغذیه یا مصرف مکمل تامین شود.
نکته ای که بسیار مهم است این است که افراد مبتلا به آکنه باید مصرف قند و چربی خود را به حداقل ممکن برسانند. زیرا این دو ماده می تواند باعث افزایش تولید سبوم پوست و در نهایت تشدید جوش ها شود. از جمله مواد غذایی که در رژیم روزانه این افراد باید محدود شود عبارتند از:
- نان سفید
- نوشابه گازدار قندی
- کیک
- دونات
- شیرینی
- فست فود
- غذاهای کنسروی
به جای این مواد غذایی باید مواد غذایی زیر در رژیم روزانه این افراد جایگزین شود:
- میوه و سبزیجات تازه
- حبوبات
- آجیل
- غلات کامل