تب دنگی در صورت همه‌گیری از کرونا خطرناک تر خواهد بود

  4030425005 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه فعلا تب دنگی کنترل شده است، گفت: تب دنگی در صورت همه‌گیری از کرونا خطرناک تر خواهد بود.

تب دنگی در صورت همه‌گیری از کرونا خطرناک تر خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی در سفر به بندرعباس جهت بررسی اقدامات انجام شده در رابطه با تب دنگی، گفت: تیم‌های ما در بندرلنگه و سایر شهرستان‌ها در حال کار هستند؛ اما کنترل بیماری تب دنگی، مختص دانشگاه علوم پزشکی نیست و کنترل این بیماری نیاز به بهسازی محیط و اطلاع‌رسانی به مردم دارد.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت اظهار کرد: بندرعباس مهم‌ترین شهر اقتصادی ایران و منبع ورودی به کشور است؛ همچنین استان هرمزگان در نزدیکی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است که بیماری در آن‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: تب دنگی در صورتی که کنترل نشود می‌تواند بیشتر از کووید ۱۹ برای کشور خطرناک باشد و اقتصاد کشور را درگیر کند و اگر امروز در هرمزگان اقدامی انجام می‌دهیم برای کل کشور است.

این مقام مسؤول اظهار کرد: اقداماتی که امروز در استان هرمزگان برای کنترل بیماری انجام می‌شود، از فرد سم‌پاشی که در هوای گرم در زیستگاه‌های پشه مشغول کار است تا مسئولی که با مدیریت خود توانسته وضعی را نشان دهند که بتوانیم بگوییم بیماری کنترل شده است و امروز در هیچ بیمارستانی بیمار بستری نداریم و کار بسیار بزرگی انجام شده است.

وی افزود: از همه دستگاه‌ها انتظار داریم که فکر کنند بیماری تب دنگی برای آن‌هاست و فکر نکنند همه امور با دانشگاه علوم پزشکی است.

فرشیدی تاکید کرد: تب دنگی در حال حاضر کنترل‌شده است ولی هر لحظه ممکن است که این کنترل را از دست بدهیم و برای این اتفاق نامبارک فقط کافی است که در استان هرمزگان یک بارندگی داشته باشیم.

معاون وزیر بهداشت گفت: ۲ الی ۳ ماه پیش وفور پشه بسیار زیاد بود، اما توانستیم با اقداماتی وفور پشه را کاهش دهیم؛ باید توجه داشته باشیم که تخم پشه در استان پراکنده است و چنانچه یک بارندگی داشته باشیم و آب به تخم پشه برسد، فعال می‌شود و اگر محل زیست پشه را ناامن نکنیم باید منتظر باشیم که تمام بخش اقتصادی استان تحت تأثیر قرار گیرد.

وی افزود: بعد از ابلاغ دستورالعمل پدافند غیرعامل زیستی از همه دستگاه‌ها انتظار داریم که بیشتر پای کار بیایند.

فرشیدی در رابطه با علائم بیماری گفت: پس از گزش پشه، بیماری معمولاً با تب شروع می‌شود، بعد از آن بدن‌درد تمام بدن را درگیر می‌کند؛ درد بسیار شدید استخوان، درد چشم، سردرد و بی‌اشتهایی نیز از دیگر علائم شکل ساده بیماری است. در حالت پیشرفته، بیمار دیگر قادر به بیرون آمدن از تخت و انجام کارهای عادی نیست و باید در بیمارستان بستری شود.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت بیان کرد: هر بیماری که سابقه گزش داشته و دارای علائم عمومی این بیماری باشد که بیشتر از ۲-۳ روز طول کشیده باشد، باید این احتیاط را داشته باشیم که ممکن است به تب دنگی مبتلا باشد. همچنین ممکن است بسیاری از بیماران علائم نداشته باشند.

فرشیدی با تاکید بر اینکه بهسازی محیط برای پیشگیری از ابتلاء به تب‌دنگی بسیار مهم است، افزود: بیماران مبتلا به تب‌دنگی باید حتماً ایزوله شوند و با استفاده از پشه‌بند امکان تماس پشه با بیمار را کم کنیم؛ جدا کردن فرد بیمار از افراد سالم خیلی مهم است؛ این به این معنا نیست که بیمار می‌تواند بیماری منتقل کند؛ تب‌دنگی از طریق تنفس، دست دادن یا روبوسی منتقل نمی‌شود بلکه پشه آئدس که عامل انتقال بیماری است، بیماری را از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می‌کند.

این مقام مسئول اظهار کرد: بندرعباس آزمایشگاه خوبی دارد که توانسته‌اند ویروس را در پشه‌ها تشخیص دهند اما نسبت پشه‌های آلوده خیلی کم است؛ اگر انتقال صورت گیرد، کنترل آلودگی پشه‌ها سخت خواهد بود.

معاون وزیر بهداشت در مورد داروی درمان تب‌دنگی گفت: برای بیماری که تب و بدن‌درد داشته باشد مسکن تجویز می‌شود اما بیماری تب‌دنگی داروی خاصی ندارد. در سطح جهانی واکسن آن وجود دارد اما برای کشورهایی است که وفور پشه خیلی زیاد و امکان درگیری بالاست. واکسن برای کشور ما هنوز توصیه نشده است و نیازی به استفاده از آن نیست.

وی اضافه کرد: در ۶ ماه اول ۲۰۲۴ آمار ابتلاء به بیماری در جهان نسبت به کل سال ۲۰۲۳، ۲ برابر شده است و با توجه به افزایش ابتلاء به بیماری در سطح دنیا مؤسسات بین‌المللی باید واکسن‌های مناسب‌تری تولید کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۵۶۹۸۵۱۳:۱۹:۴۸ ۱۴۰۳/۴/۲۵
در سال 2019، محققان گزارش دادند که A. albopictus را در دو جزیره در گوانگژو، چین تقریباً ریشه کن کردند. جمعیت این گونه بین سال های 2016 تا 2019 به دنبال ورود پشه های ماده که توسط تشعشعات در آزمایشگاه عقیم شده بودند و نرهایی که به سویه‌ای از این باکتری آلوده شده بودند، 94 درصد کاهش یافت. به طبیعت کاهش یافت. Wolbachia pipientis، که توانایی نرها را برای تولید مثل و انتقال بیماری مختل می کرد.
ناشناس۳۵۵۷۰۰۶۱۳:۴۸:۴۶ ۱۴۰۳/۴/۲۵
امروز در ایران مسأله تب دنگی و اپیدمی آن مطرح شده است لذا در این باب موارد زیر به استحضار می‌رسد : پروژه حشرات دارپا DARPA (آژانس پروژه‌های تحقیقاتی دفاعی پیشرفته) بالاترین جناح تحقیقاتی مخفی ارتش ایالات متحده است که روی پروژه های مختلفی چون علوم مغز و اعصاب، رباتیک، اسلحه های فوق پیشرفته برای آینده و سایر موارد جالب از جمله استفاده تسلیحاتی از حشرات کار می‌کند. انتقال بیماری گسترده با استفاده از حشرات شروع این ماجرا به سپتامبر 1954 برمی‌گردد، وقتی دولت ایالات متحده برای تعیین کک ها به عنوان ناقل عوامل بیماری زا وارد یک آزمایش میدانی شد. ایده آن‌ها برای این کار جمع آوری تعداد زیادی از کک‌ها و آلوده کردن آن‌ها به برخی ویروس‌های کشنده مانند ویروس هپاتیت یا وبا و سپس رها کردنشان در یک شهر پرجمعیت با هدف کشتن صدها هزار نفر بود.دولت آمریکا که اسناد زیادی در مورد جنگ حشره شناسی در آزمایشگاه های نازی‌ها کشف کرده بود به طور جدی تصمیم به مسلح سازی حشرات به منظور استفاده به عنوان سلاح بیولوژیک کشتار جمعی گرفت. بنابراین کک‌ و پشه که توانایی زیادی در ایجاد بیماری دارند و به عنوان ناقلین قوی شناخته می‌شود بهترین گزینه بودند. طراحی این آزمایش به صورت جمع آوری هزاران کک در بمب‌های هوایی بود و روی زمینی در یوتا بر روی جمعیتی از خوکچه‌های هندی امتحان شد. این آزمایشات موفقیت آمیز بود و این عمل ثابت کرد که کک ها خود، نه تنها می توانند از این آزمایشات جان سالم به در ببرند، بلکه می توانند پس از مدت کوتاهی خود را به میزبان ها متصل و آنان را آلوده کنند. --عملیات عجیب و غیرانسانی Big Buzz این بار میزبانان ناخواسته آزمایش دیوانه وار دولت آمریکا ساکنان جورجیا بودند و ناقلین آن 333000 پشه تب زرد بود و باز هم خود پشه ها آلوده نشده بودند. هدف از این مأموریت دقیقاً مانند مأموریت قبلی آزمایش امکان ریختن هزاران پشه بر روی یک شهر شلوغ و تخمین سطح پوشش پشه ها بود.طی این آزمایش که در ماه مه سال 1955 انجام شد 330،000 پشه آلوده به تب زرد از طریق هواپیما در ایالت جورجیا ریخته شد.اما این آزمایش به همین جا ختم نشد و دولت آمریکا آن را در چند مرحله با هدف‌های مختلف مورد آزمایش قرار داد. گزارشاتی از برنامه ریزی ارتش آمریکا برای ایجاد تأسیسات جنگ حشره شناسی با توانایی تولید ماهانه 100 میلیون پشه آلوده به تب زرد وجود دارد
ناشناس۳۵۵۷۰۹۶۱۷:۰۳:۰۷ ۱۴۰۳/۴/۲۵
به گزارش ایندپندنت، محققان هشدار داده اند ارتش آمریکا قصد دارد حشرات را به دسته جدیدی از اسلحه های بیولوژیکی تبدیل کند. برنامه Insect Allies با هدف استفاده از حشرات برای انتشار ویروس هایی ارائه شده که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده اند. تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۳ تهران- ایرنا - مجلس نمایندگان آمریکا درباره طرح‌های محرمانه وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) از جمله استفاده از حشره "کنه" برای مقابله با دشمنان خود تحقیق می‌کند. به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با مصوبه‌ای پنتاگون را ملزم کرد تا درباره استفاده تسلیحاتی از حشرات ناقل بیماری توضیح دهد. "کریستوفر اسمیت" نماینده جمهوری‌خواه ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا، در این‌باره گفت: «بازرس کل درباره استفاده وزارت دفاع از کنه‌ها و دیگر حشرات به عنوان سلاح بیولوژیکی در طول سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۵، تحقیق خواهد کرد.» مجلس نمایندگان آمریکا معتقد است؛ پنتاگون پیش از اقدام به استفاده هر سلاحی علیه دشمنان آمریکا، باید نمایندگان را در جریان بگذارد تا در صورت لزوم از نتایج مرگبار آن جلوگیری شود. این طرح، تلاشی است برای صحت‌سنجی گزارش‌ها مبنی بر اینکه محققان پنتاگون در مکان‌هایی نظیر فورت دتریک در ایالت مریلند یا جزیره پلوم در نیویورک بیماری‌ها را با هدف ساخت سلاح‌های بیولوژیکی به حشرات منتقل کرده‌اند.
ناشناس۳۵۵۷۰۹۹۱۷:۰۵:۵۵ ۱۴۰۳/۴/۲۵
اسپوتنیک جنگ بیولوژیکی؛ راهبرد جدید امریکا علیه بشریت 10:30, 18 اوت 2023 ژنرال ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای دفاع تشعشعی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه اعلام کرده که ایالات متحده با جستجوی جهش های ویروسی در حال آماده شدن برای شیوع یک بیماری همه گیر جدید است.
ناشناس۳۵۵۷۱۰۴۱۷:۱۶:۰۳ ۱۴۰۳/۴/۲۵
المیادین: آزمایشگاه های آمریكا در حال گسترش ویروس های مرگبار در جهان هستند ۱۰ بهمن ۱۳۹۶، ۱۶:۱۱ کد خبر: 82813887 المیادین: آزمایشگاه های آمریكا در حال گسترش ویروس های مرگبار در جهان هستند تهران - ایرنا - شبكه خبری 'المیادین' با دستیابی به سندی مهم درباره آزمایشگاه های محرمانه آمریكا در مركز آسیا، نوشت كه این آزمایشگاه ها در حال گسترش 'ویروس های مرگبار' در جهان هستند. المیادین روز سه شنبه، سند مهمی درباره آزمایشگاه های محرمانه آمریكا در مركز آسیا به دست آورده كه نشان می دهد، این آزمایشگاه ها با گسترش ویروس های مرگبار در جهان در حال دست كاری ژنتیكی مگس ها و پشه ها برای حمل باكتری های كشنده هستند.روزنامه بلغارستانی 'دلیانا پترووا' تحقیقی را با استناد به منابع مطلع در وزارت دفاع آمریكا انجام داده كه در متن آن آمده، ارتش آمریكا در حال تولید ویروس ها، باكتری ها و سم های كشنده ای می باشد كه بر خلاف 'كنوانسیون منع سلاح های بیولوژیك' است. همچنین صدها نفر در معرض انواع باكتری های بیماری زا و امراض لاعلاج قرار می گیرند، بدون آنكه بدانند به طور سیستماتیك دچار این بیماری شده اند. المیادین اولین رسانه ای عربی است كه با دست یابی به این سند، اقدام به نشر آن كرده است.در ادامه این تحقیق آمده است: آزمایشگاه های زیست شناسی آمریكا هزینه های مالی خود را از 'آژانس كاهش تهدیدات دفاعی' در چارچوب یك برنامه نظامی به ارزش 2.1 میلیارد دلار به نام 'برنامه های همكاری بیولوژیكی در كشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق مانند گرجستان و اوكراین و نیز خاورمیانه و جنوب شرق آسیا و آفریقا'، دریافت می كنند.
ناشناس۳۵۵۷۱۳۹۱۸:۳۸:۰۴ ۱۴۰۳/۴/۲۵
با توجه به احتمال اپیدمی بیماریهای منتقله توسط پشه ائودس چرا از مقالات متعدد در حوزه کنترل این پشه دچبخصوص کشورهای آسیای جنوب شرقی نظیر اندونزی ،مالزی و .‌‌.. استفاده نمیشود بعنوان نمونه روشهای کنترل در اندونزی :Control methods for invasive mosquitoes of Aedes aegypti and Aedes albopictus (Diptera: Culicidae) in Indonesia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10583872/
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  9. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  10. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  13. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  14. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  15. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  16. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  21. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  24. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  25. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

آخرین عناوین