فالح فیاض: تروریست‌ها برای ترکیه چالش امنیتی ایجاد خواهند کرد

  4030913123

«فالح فیاض»، رئیس سازمان حشد الشعبی شب گذشته در گفتگویی تلویزیونی با شبکه «العراقیه» به تشریح مواضع حشد الشعبی درخصوص اخیر حوادث سوریه به ویژه شهر حلب پرداخت.

به گزارش تسنیم، «فالح فیاض»، رئیس سازمان حشد الشعبی شب گذشته در گفتگویی تلویزیونی با شبکه «العراقیه» به تشریح مواضع حشد الشعبی درخصوص حوادث سوریه پرداخت.

 رئیس سازمان حشدالشعبی در رابطه با نحوه فعالیت حشد الشعبی گفت: «حشد الشعبی سازمانی رسمی است که تحت نظر نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح فعالیت می‌کند. برخی منابع از ورود حشد به سوریه خبر داده بودند. این موضوع باعث ارائه تصویر نامفهوم از عراق را نشان می‌دهد.»

وی در خصوص موضع عراق در قبال اوضاع سوریه افزود: «نخست وزیر عراق با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه تماس گرفت و به او وعده حمایت داد. البته این حمایت به معنی ورود و ارسال نیرو به خاک سوریه نیست؛ مگر اینکه این مسئله تحت عنوان مسئولیتی بین‌المللی و قانونی با هماهنگی سازمان ملل متحد صورت پذیرد.

الفیاض افزود: حشد الشعبی خارج از عراق فعالیت نمی‌کند و تنها زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح به وظیفه خود عمل می‌کند. ما نسبت به اتفاقات و حوادث سیاسی و توطئه‌هایی که انجام می‌گیرد مطلع هستیم و گوش به فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح هستیم.»

وی در خصوص سوال «کریم الحمادی» مجری و مدیر شبکه العراقیه در رابطه با حضور برخی گروه‌های حشد الشعبی در سوریه چیست؟ گفت:«ما گروه‌های حشدالشعبی نداریم. دسته بندی ما بر اساس تیپ و گردان و لشکر است. حشد الشعبی به خودی خود تصمیم نمی‌گیرد و تصمیمات باید مورد تایید نخست وزیر و مرجعیت نجف باشد. فرزندان حشد در کل عراق حاضر هستندو هر تروریستی که بخواهد وارد عراق شود باید با آنها مواجه شود. این نیروها در استان‌های صلاح الدین، نینوا، الانبار، کرکوک و دیاله هستند. نصف این افراد  فرزندان استان‌هایشان هستند.»

 
رئیس سازمان حشد الشعبی درباره مقایسه‌ای که میان تحولات سوریه و عراق در سال 2014 و 2024 صورت می‌گیرد نیز اضافه کرد: «ما از حوادث سابق درس گرفتیم اما باید محتاط باشیم. من از همه می‌خواهم که احساس مسئولیت کنند، چون (حوادث اخیر سوریه) به امنیت عراق مربوط می‌شود.»

«فالح فیاض» در رابطه با سوالی پیرامون ماهیت اعتراضات در سوریه گفت:«نمی‌توانیم وجود مخالفان سیاسی در سوریه را نفی کنیم. هر کس این حرف را می‌زند کور است و حوادث را نمی‌بیند. انقلابیون وجود دارند، اما تروریست‌ها از سمت ادلب و حلب به جمع آن‌ها اضافه شدند. گروه‌هایی که وجود دارند از سمت جامعه بین‌المللی به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند. احرار الشام و جبهه النصره را همه تروریست می‌دانند. این تروریست‌ها بسته به منافعشان تغییر موضع می‌دهند. لذا این مسئله چالش امنیتی برای ترکیه هم ایجاد خواهد کرد.»

رئیس سازمان حشدالشعبی درخصوص تاثیر اتفاقات اخیر سوریه بر روابط عراق و ترکیه نیز گفت: «روابط بسیار خوبی در تمامی زمینه‌ها با ترکیه داریم، اما اتفاقاتی که در حال رخ دادن است بر روابط دو کشور تاثیر می‌گذارد. راه حل سریع این بحران توقف پیشروی تروریست‌ها است و راه حل راهبردی این است که به سراغ حل مسئله سوریه برویم. لکن کشورهایی وجود دارند که هیچ یک از این راه حل‌ها را دنبال نمی‌کنند بلکه در پی تبدیل پرونده سوریه به یک موضوع لاینحل هستند.»

«فالح فیاض» درخصوص وجود تهدیدات اسرائیل علیه عراق گفت: «در حال حاضر تهدیدی از سمت اسرائیل متوجه عراق نیست. شاید یک ماه پیش این مسئله وجود داشت، اما اکنون تهدیدی وجود ندارد.»

رئیس سازمان حشد سپس درباره اوضاع اقتصادی که مردم سوریه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند نیز افزود: «قانون قیصر همه راه‌ها را برای تعامل با سوریه بسته است. هر کشوری با سوریه تجارت کند از سمت دولت آمریکا تحریم می‌شود.»

پس از آغاز حمله گروهک‌های تروریستی مورد حمایت از جانب اسرائیل، آمریکا و ترکیه و همچنین اشغال استان‌های حلب و ادلب، دولت عراق بدون هیچ تاملی دستور داد نیروهای حشد الشعبی، ارتش، پلیس و سایر نیروهای امنیتی در مناطق مرزی سوریه و عراق مستقر و در حالت آماده باش کامل قرار بگیرند.

برخی کارشناسان و تحلیلگران حوزه عراق بر این امر واقف هستند که وضعیت تحولات کنونی سوریه برخلاف تحولات سال 2014، از توان و قدرت کمتری برای اثرگذاری بر صحنه سیاسی و امنیتی عراق برخوردار است؛ با این حال نیروهای امنیتی و دفاعی در عراق باید نسبت به فتنه‌هایی که ممکن است در این کشور فرصت ظهور و بروز پیدا کنند، هوشیار باشند. 

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  9. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  10. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  13. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  14. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  15. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  16. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  21. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  24. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  25. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

آخرین عناوین