زلنسکی بار دیگر خواهان تسریع کمک نظامی غرب شد

  4030904081

آخرین تلاش بایدن برای تقویت اوکراین و درخواست استیضاح وی، موافقت وزیر دفاع آلمان با دیدگاه پوتین درباره گسترش درگیری اوکراین، واکنش مسکو به قصد فرانسه و انگلیس برای ارسال موشک‌های دوربرد برای حمله به روسیه، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

زلنسکی بار دیگر خواهان تسریع کمک نظامی غرب شد

به گزارش تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین معتقد است که کندی در ارسال کمک‌های نظامی از سوی غرب، یکی از دلایل اصلی ناکافی بودن تجهیزات نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد شده است.

وی گفت: «وضعیت در جبهه شرق اوکراین دشوار است، بله، این یک واقعیت است که تعداد نیروهای ما برای مقاومت در برابر روس‌ها در آنجا کافی نیست. واحدهای ارتش ما به‌دلایل مختلف، از جمله کندی در ارسال کمک‌های خارجی، با مشکل مواجه هستند، شرکای غربی باید در این زمینه قاطع‌تر عمل کنند.»

پیش‌تر، برخی کارشناسان نسبت به احتمال فروپاشی خطوط دفاعی نیروهای اوکراین تحت فشار نیروهای روسیه هشدار داده بودند، همچنین گزارش شده است که حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک به‌دلیل کمبود نیروی نظامی در ارتش اوکراین به «فاجعه‌ای استراتژیک» برای خود آنها تبدیل شده است.

روز شنبه وزارت دفاع روسیه گزارش داد که مجموع تلفات نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک از 35 هزار نفر نیز فراتر رفته است.

چندی پیش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، زلنسکی را شخصاً مسئول آغاز درگیری اوکراین نام برد و یادآور شد: «زلنسکی هرگز نباید اجازه می‌داد این درگیری آغاز شود.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

زلنسکی: ترامپ در ژانویه طرح پایان درگیری اوکراین را ارائه می‌کند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که این کشور در ماه ژانویه منتظر دریافت طرح صلح پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده است.

وی یادآور شد که آماده بررسی پیشنهادات رهبران کشورهای آفریقایی، آسیایی و عربی دراین‌باره نیز هست. زلنسکی افزود: «من می‌خواهم پیشنهادات رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده را ببینم. فکر می‌کنم ما این پیشنهادات را در ژانویه دریافت کنیم.»

زلنسکی همچنین ابراز اطمینان کرد که اوکراین به یک طرح برای پایان دادن به درگیری دست خواهد یافت.

روز گذشته، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه اعلام کرد که ترامپ می‌تواند به درگیری اوکراین پایان دهد، زیرا واشنگتن همه ابزارهای لازم برای توقف جنگ را در اختیار دارد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نیز تأکید کرده بود که مسکو منتظر پیشنهادات ترامپ خواهد بود و آماده بررسی آن‌هاست.

تلاش بایدن برای تقویت اوکراین پیش از آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ

خبرگزاری بلومبرگ روز شنبه گزارش داد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تلاش می‌کند پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، اوکراین را از لحاظ تسلیحاتی تا جای ممکن تقویت کند.

یک منبع ناشناس به این آژانس گفت: «این استراتژی به‌منظور کمک به رئیس‌جمهور زلنسکی طراحی شده است تا نشان دهد ارتش اوکراین پتانسیل پاسخ به روسیه را در صورت ادامه درگیری‌ها دارد.»

طرح بایدن شامل چند مرحله است؛ ابتدا، او اجازه حملات به عمق خاک روسیه با تسلیحات آمریکایی را صادر کرد، که «بلافاصله از سوی مسکو و تیم ترامپ به‌عنوان تشدید غیرضروری درگیری تفسیر شد.»، سپس، کاخ سفید ارسال مین‌های ضدنفر به اوکراین را تأیید کرد، نزدیک به 5 میلیارد دلار بدهی را بخشید، و همچنین تحریم‌هایی علیه بانک «گازپروم» اعمال کرد.

بلومبرگ همچنین یادآور شد که این اقدامات بایدن ممکن است به ترامپ کمک کند. این خبرگزاری نوشت: «او می‌تواند از اوکراینی قوی‌تر به‌عنوان اهرمی برای دستیابی به توافقی استفاده کند که آن را به‌عنوان یک پیروزی معرفی کند.»

افزایش درخواست استیضاح بایدن پس از اقداماتش درباره اوکراین

جکسون هینکل، خبرنگار آمریکایی، خواستار استیضاح جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پس از حمله روسیه با موشک «اورشِنیک» به خاک اوکراین شد. وی در ویدئویی گفت: «بایدن را که در حال اجرای نسل‌کشی در اوکراین است، باید استیضاح کرد.»

به‌گفته او، بایدن در حال تلاش برای آغاز جنگ جهانی سوم است.

پیش‌تر، گلن گرینوالد، خبرنگار، وکیل و نویسنده آمریکایی، در گفت‌وگویی با تاکر کارلسون اظهار داشت که تصمیم بایدن برای استفاده از سامانه‌های موشکی ATACMS توسط نیروهای مسلح اوکراین می‌تواند زمینه استیضاح او را فراهم کند، زیرا این اقدام ایالات متحده را به‌طور مستقیم درگیر جنگ اوکراین می‌کند.

وزیر دفاع آلمان: درگیری اوکراین دیگر یک بحران منطقه‌ای نیست

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، اعلام کرد که درگیری اوکراین همچنان در حال گسترش است. وی در یک رویداد حزب سوسیال‌دموکرات آلمان (SPD) دراین‌باره گفت: «این درگیری دیگر یک بحران منطقه‌ای محسوب نمی‌شود.»

پیستوریوس همچنین به افزایش توان نظامی روسیه اشاره کرده گفت: «روسیه در سه ماه به‌اندازه کل اتحادیه اروپا در یک سال مهمات و تسلیحات تولید می‌کند.»

وزیر دفاع آلمان بر لزوم سرمایه‌گذاری بر ظرفیت نظامی این کشور تأکید کرد.

پیش‌تر، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به استفاده روسیه از موشک‌های جدید «اورشِنیک» واکنش نشان داده این اقدام را «تشدیدی هراس‌آور» توصیف کرد و افزود: آلمان با وجود اقدامات روسیه مواضع خود را تغییر نخواهد داد و قصد ندارد موشک‌های دوربرد Taurus را به اوکراین ارسال کند.

مدودف: روسیه قادر به تولید مستقل اکثر تسلیحات است

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، روز گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد که روسیه قادر به تولید مستقل اکثر انواع تجهیزات و تسلیحات نظامی است. او گفت: «اکثریت مطلق انواع تجهیزات و تسلیحات نظامی در کشور ما تولید می‌شود.»

مدودف افزود: روسیه در زمان حاضر با کل بلوک ناتو مواجه است، اما حتی در چنین شرایطی، بخش اعظم تجهیزات نظامی در شرکت‌های داخلی تولید می‌شود.

وی یادآور شد که روسیه دارای متحدانی است که از این کشور حمایت می‌کنند و در زمینه نظامی ـ فنی با آن همکاری دارند. وی همچنین به همکاری روسیه با کشورهایی مانند ایران، چین و کره شمالی اشاره کرد.

واکنش زاخارووا به ادعای پودولیاک درباره موشک «وجودنداشتن موشک اورشِنیک»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، به مقامات کی‌یف توصیه کرد که پیش از اظهارنظر درباره «وجودنداشتن موشک اورشِنیک»، ابتدا از این که کارخانه «یوجماش» در دنپر دیگر وجود دارد یا خیر، اطمینان حاصل کنند.

او در واکنش به سخنان روز شنبه میخائیل پودولیاک، رئیس دفتر رئیس‌جمهور اوکراین، که گفته بود موشک‌های «اورشِنیک» در واقع اصلاً وجود ندارند، گفت: «شاید بهتر باشد مقامات کی‌یف ابتدا مشخص کنند که آیا "یوجماش" وجود دارد؟»

زاخارووا یادآور شد که یک روز قبل، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، وجود این موشک را در تسلیحات نیروهای مسلح روسیه تأیید کرده و خواستار واکنش جهان به حمله روسیه با آن شده بود.

این دیپلمات روس همچنین ابراز کرد: مقامات کی‌یف سال‌ها وجود پل کریمه را انکار می‌کردند و پس از آن درباره ضرورت نابودی آن سخن گفتند.

مجوز فرانسه برای حمله با موشک‌های SCALP به روسیه، ضربه‌ به اوکراین است

ژان‌ـ‌نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، روز شنبه در مصاحبه با شبکه «بی‌بی‌سی» اعلام کرد که اوکراین می‌تواند از موشک‌های دوربرد SCALP ساخت فرانسه برای حمله به روسیه استفاده کند.

این شبکه گزارش داد: بارو روز جمعه با همتای بریتانیایی خود، دیوید لمی، مذاکره کرد و گفت که متحدان غربی نباید حمایت از اوکراین در مبارزه با روسیه را محدود کنند و «نباید خطوط قرمز تعیین و مشخص کنند.»

او اضافه کرد: «ما تا زمانی که لازم باشد، با شدت از اوکراین حمایت خواهیم کرد، چرا؟ زیرا امنیت ما در خطر است، هر بار که ارتش روسیه یک کیلومترمربع در خاک اوکراین پیشروی می‌کند، تهدید به‌اندازه یک کیلومترمربع به اروپا نزدیک‌تر می‌شود.»

بارو در پاسخ به پرسشی درباره احتمال مشارکت نیروهای فرانسوی در درگیری‌ها گفت: «هیچ گزینه‌ای را نمی‌توان رد کرد.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به سخنان بارو، مجوز فرانسه برای حمله با موشک‌های دوربرد SCALP به خاک روسیه را «ضربه‌ای به اوکراین» توصیف کرد و گفت: «این [مجوز] نه حمایت از اوکراین، بلکه ضربه‌ای برای نابودی آن است.»

پیش‌تر، کریستوف لموان، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، اعلام کرده بود که این وزارتخانه تعداد دقیق موشک‌های دوربرد SCALP تحویل داده‌شده به اوکراین را اعلام نخواهد کرد.

وی همچنین تأکید کرد که این موشک‌ها به اوکراین تحویل داده شده‌اند، زیرا این کشور «حق دفاع از خود را دارد.»

فیدان: غرب با ارسال تسلیحات به اوکراین درگیری را جانبدارانه کرده است

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، اعلام کرد که ایالات متحده و اروپا با ارسال تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین، از همان ابتدا جانبداری خود را در این درگیری آشکار کرده‌اند.

فیدان در گفت‌وگو با خبرنگاران در آنکارا ابراز عقیده کرد: «آمریکا و اروپا با ارسال تسلیحات [به نیروهای مسلح اوکراین] از همان ابتدا شرایطی ایجاد کردند که آشکارا در این درگیری جانبدارانه عمل کردند.»

به‌عقیده وی،  در جهان علاوه بر درگیری‌های اوکراین و خاورمیانه، مبارزات اقتصادی و سیاسی نیز جریان دارد. فیدان افزود: «[ولادیمیر] پوتین درباره خطر جنگ جهانی هشدار داده بود، در اینجا منظور ما جنگ به‌معنای گسترده آن است، ما نیز پیش‌تر نسبت به این موضوع هشدار داده‌ایم. ادامه جنگ در اوکراین و نوار غزه، در زمان حاضر خطوط گسست جهانی را عمیق‌تر می‌کند و برخی بازیگران را متحد و قطب‌بندی را تشدید می‌کند.»

مرکل: برای حل‌ درگیری اوکراین گفت‌وگو با روسیه ضروری است

آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی تایمز، اظهار داشت که کی‌یف و متحدان غربی آن در نهایت باید گفت‌وگو با روسیه را برای حل‌وفصل درگیری اوکراین آغاز کنند.

وی گفت: «[حفظ استقلال اوکراین] وظیفه ماست، و در این زمینه از اقدامات دولت کنونی و اتحادیه اروپا حمایت می‌کنم، با این حال، اطمینان دارم که در مقطعی مشخص ـ که مسئولان فعلی باید آن را تعیین کنند ـ ما به گفت‌وگو نیاز خواهیم داشت، راه‌حلی صرفاً نظامی وجود نخواهد داشت.»

مرکل همچنین ابراز امیدواری کرد که جهان در آستانه یک درگیری بزرگ نباشد. او در پاسخ به سؤالی درباره نحوه تعامل سیاستمداران امروزی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، توصیه کرد که «صداقت» و «ثبات» در تعامل با ترامپ حفظ شود و به استدلال‌های او گوش دهند.

روسیه به کمک‌های فرانسه و انگلیس به کی‌یف برای حملات به خاک روسیه پاسخ خواهد داد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، شب گذشته اعلام کرد که روسیه به فرانسه و بریتانیا در صورت کمک به کی‌یف برای انجام حملات به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات دوربرد، پاسخ خواهد داد.

این دیپلمات روس یادآور شد که اوکراین به‌تنهایی قادر به استفاده از چنین موشک‌هایی نیست، زیرا فاقد توانایی‌های فنی برای انجام مستقل این عملیات‌ها است. وی افزود که حملات با استفاده از موشک‌های دوربرد توسط کشورهای ناتو برنامه‌ریزی شده است.

او تصمیم ایالات متحده را خطرناک توصیف کرد و تأکید کرد که افرادی که چنین تصمیماتی را برای حملات اتخاذ کرده‌اند، از پیامدهای منفی آن آگاه هستند.

اولیانوف با اشاره به اقدامات فرانسه و بریتانیا، تأکید کرد؛ «ظاهراً این کشورها تمایل دارند به یک درگیری تمام‌عیار وارد شوند.»، با این حال، او هشدار داد که در صورت کمک این کشورها به کی‌یف، روسیه پاسخ خواهد داد. وی افزود: «اگر فرانسه و بریتانیا به اوکراین برای استقرار موشک‌های دقیق علیه روسیه کمک کنند، آن‌ها نیز "بدون شک هزینه خواهند داد."»

توضیح کرملین درباره اینکه چرا از قبل اطلاعاتی درباره موشک «اورشِنیک» فاش نشده بود

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز شنبه اعلام کرد که توسعه تسلیحات جدید نظامی در روسیه بدون انتشار عمومی اطلاعات درباره آنها انجام می‌شود.

وی در مصاحبه‌ای تلویزیونی در پاسخ به سؤالی درباره دلیل ناشناخته بودن موشک «اورشِنیک» پیش از این، گفت: «من مطمئنم که حتی اکنون هم درباره طرح‌های آینده‌ توسعه تسلیحات جدید اطلاعاتی وجود دارد که اعلام  نمی‌شود.»

پیش‌تر، روز پنجشنبه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرده بود که اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی علیه روسیه استفاده کرده است و این امر باعث شد درگیری منطقه‌ای، عناصر یک درگیری جهانی را به خود بگیرد. او همچنین اشاره کرد که در شرایط جنگی یکی از سامانه‌های موشکی جدید بالستیک میان‌برد روسیه، یعنی موشک «اورشِنیک»، در شرایط جنگی واقعی مورد آزمایش قرار گرفته است. به‌گفته وی، حمله‌ای به کارخانه نظامی «یوجماش» در منطقه دنپروپتروفسک اوکراین انجام شد. پس از این حمله، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در کانال تلگرام خود خواستار واکنش جهانی به این اقدام مسکو شد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  3. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  4. بهشت زمان شاه !

  5. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  6. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  7. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  8. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  9. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  10. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  11. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  12. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  13. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  14. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  15. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  16. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  17. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  17. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  18. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  19. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین