قالیباف: افزایش هزینه‌ها در حقوق ها اعمال شود/ کمک از رسانه‌ها برای تکمیل قانون هوش مصنوعی

  4030906177

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور برای خیزش اقتصادی قانون کم ندارد، گفت: افزایش هزینه‌های جاری باید در بخش حقوق کارگران و کارمندان انجام شده و رسانه‌ها کمک کنند تا قانون هوش‌مصنوعی را به سرانجام برسانیم.

قالیباف: افزایش هزینه‌ها در حقوق ها اعمال شود/ کمک از رسانه‌ها برای تکمیل قانون هوش مصنوعی

به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف در نشست صمیمانه‌ای که شامگاه دوشنبه، ۵ آذر ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مدیران رسانه‌های کشور از طیف‌های مختلف سیاسی کشور به مناسبت روز مجلس برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج، با اشاره به سال‌ها تجربه خود در حوزه عملیاتی و اجرایی و همچنین چند سال تجربه قانونگذاری، عنوان کرد: در اولین سالی که به مجلس راه یافتم به مردم درباره قوانینی که باید در مجلس تصویب شود وعده‌های مشخصی دادم و اعلام کردم چه کارهایی را انجام خواهم داد و در نهایت با همراهی و تلاش نمایندگان مجلس یازدهم، در سال ۱۴۰۲ به ۱۹مورد از ۲۱ وعده‌ای که برای قانونگذاری دادم عمل کردم و قوانین مهمی برای تحول در اقتصاد کشور تصویب شد.

قالیباف با بیان اینکه با توجه به قوانین مهمی که در مجلس یازدهم تصویب شده است، کشور برای خیزش اقتصادی نیازمند قانون نیست و زیرساخت قانونی برای تحول فراهم است، گفت: قانون‌هایی همچون بانک مرکزی را در کشور به سرانجام رساندیم که ربع قرن بود، تعیین تکلیف نشده بود. مسائل فقهی و نگاه‌های متفاوت اقتصادی و موضوعات قانونی در حوزه بانک مرکزی باید دیده می‌شد که با تمام قدرت نشستیم تا این موضوع را حل کنیم و بتواند از مسیر مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام عبور کند.

ضرورت توجه به اجرایی‌سازی قانون در جریان قانونگذاری

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه من رئیس قوه مجریه نیستم که بتوانم قوانین را اجرا کنم، اظهار داشت: البته قطعاً معتقدم که علاوه بر قانونگذاری باید به اجرایی‌سازی قانون نیز توجه کنیم.

وی با اشاره به سرانجام رسیدن قانون شفافیت قوای سه گانه در مجلس یازدهم عنوان کرد: من از روز اول به این موضوع اعتقاد داشتم و امروز هم رأی همه ما در سامانه شفاف است.

نقش ویژه مرکز پژوهش‌های مجلس در قانونگذاری

قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از نهادهایی است که کشور می‌تواند به آن اعتماد کند، اظهار داشت: از شما خواهش می‌کنم گزارش‌های این مرکز را مطالعه کنید؛ خود من هم پیش از ورود به مجلس چنین شناختی از مرکز پژوهش‌های مجلس نداشتم اما امروز محال است پیش از تصمیم‌گیری درباره موضوعات مجلس با کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس مشورت نکرده باشم و این کارشناسان کنار من نباشند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور ادامه داد: خبرنگاران در صحن مجلس می‌بینند که کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس در جایگاه هیأت رئیسه کنار من هستند و من برای موضوعات با آنها مشورت می‌کنم. پیش از صحن نیز همراه آنها پیشنهادات نمایندگان که از قبل به ثبت رسیده را بررسی می‌کنم. لذا معتقدم یکی از چالش‌های امروز کشور این است که به کار کارشناسی اعتقاد نداریم در صورتی که وقتی حرف از حکمرانی می‌زنیم باید به همه زوایای آن توجه کنیم.

رسانه‌ها کمک کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز با جمع‌سپاری در حال پیش بردن اهداف قانون هوش مصنوعی هستیم که رسانه‌ها باید به ما کمک کنند تا آن را به نتیجه برسانیم، عنوان کرد: یکی از اقدامات مجلس که هم اکنون به‌صورت آزمایشی در حال بهره‌برداری عموم است در حوزه تنقیح قوانین است. ما ۱۲هزار قانون، آیین نامه، دستورالعمل، بخشنامه و غیره داریم که نیاز به تنقیح داشت. گاهی آنقدر قوانین تضاد دارند که افراد بنا به سلیقه خود از آنها استفاده می‌کنند و این به دلیل اشکال کار ما است لذا سامانه قانون یار را راه اندازی کرده‌ایم که قدرت جست‌وجوی بالایی داشته و به صورت لفظی و معنایی قوانین را از ۱۱۷سال گذشته در خود دارد و از طریق هوش مصنوعی تنقیح شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه مجلس در ادامه تنقیح قوانین به دنبال تصویب قوانین جامع در موضوعات مختلف است، گفت: قرار است همه قوانین کشور در قالب ۵۲ قانون جامع تجمیع شود و با این کار ۱۲هزار قانون به ۳ هزار قانون تبدیل خواهد شد تا بوروکراسی بی‌سر و تهی که همانند یک قوه بر سه قوه دیگر حاکم شده است سامان دهیم.

اهمیت نقش رسانه در کشور

قالیباف با اشاره به اهمیت و جایگاه رسانه در اداره کشور اظهار داشت: البته من متخصص رسانه نیستم اما به‌عنوان یک مدیر، این موضوع را خوب درک کرده‌ام که نقش رسانه در کشور بسیار اهمیت دارد و همیشه به آن توجه داشته‌ام. نمونه آن نیز فراگیر شدن فرهنگ بستن کمربند در سال‌هایی بود که فرمانده ناجا بودم و این کار را از طریق انیمیشن‌های داوود خطر انجام دادیم.
وی افزود: قصد دارم از این به بعد نشست خبری‌های منظم با خبرنگاران داشته باشم چرا که معتقدم رسانه می‌تواند مشکلات کشور را برطرف کند.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: امروز با تحلیل شرایط محیطی خود متوجه می‌شویم که انسجام ملی و وحدت در جامعه بسیار مهم است و هر کس قصد بر هم زدن آن را داشته باشد کاری کرده که از عقل و انصاف به دور است.

همدلی و همکاری بدون هم‌افزایی ارزشی ندارد

رئیس قوه مقننه ادامه داد: روزی که جلسه معارفه آقای اژه‌ای به‌عنوان رئیس قوه قضائیه بود، من گفتم بین قوای سه گانه باید همدلی و همکاری وجود داشته باشد اما اگر اینها منجر به هم افزایی نشود، هیچ ارزشی ندارد و باید بدانیم که ذی‌نفع این هم افزایی، مردم هستند که من خود را نسبت به این موضوع مسئول می‌دانم و همواره بر این اساس عمل کرده‌ام.

وی اضافه کرد: امروز به‌عنوان کسی که مسئولیت دارم این حرف را می‌زنم که بر اساس باورهایم است؛ امروز حدود ۷۰ تا ۷۵ میلیارد دلار در اختیار دولت و بخش خصوصی است و اقتصاد کشور بر پایه آن اداره می‌شود اما به همین میزان ارز در کشور داریم که بدون تولید هدر می‌دهیم و هیچ ارتباطی به آمریکایی‌ها ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است، گفت: امروز ما در بخش‌های مختلف شرایط عادی نداریم اما قانون برنامه هفتم پیشرفت را داریم که حاصل چند سال کار کارشناسی است.

قالیباف با بیان اینکه امروز نمی‌توانیم با سرمایه گذاری فعلی به هشت درصد رشد اقتصادی برسیم، عنوان کرد: استخراج یک متر مکعب گاز هشت دلار هزینه می‌برد در حالی که صرفه‌جویی همان میزان گاز، ۳۰۰میلیون متر مکعب در روز حاصل دارد و این موضوع چیزی جز رسانه و حمایت مدیران را نمی‌خواهد تا از این طریق به بهره‌وری برسیم.

افزایش حقوق کارگران و کارمندان

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در حال حاضر هزینه‌های جاری حدود ۵۳درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ افزایش یافته در حالی که حقوق کارگران و کارمندان تنها ۲۰درصد افزایش داشته لذا اگر بنا به افزایش اعتبار باشد، حق این دو قشر است که افزایش یابد نه اینکه خرجی امورات و سیستم‌های بی‌خاصیت را افزایش دهیم که ثمره و کارایی هم برای مردم ندارد.

قالیباف ادامه داد: قانون برنامه هفتم پیشرفت میثاق همه ما است لذا اگر کسی اعم از اصلاح طلب، اصولگرا خواست خلاف آن عمل کند، او را رسوا کنید و در کنار آن نقادی کنیم تا با برنامه هفتم به ثبات اقتصادی برسیم.

رئیس قوه مقننه در پایان با بیان اینکه در حال حاضر از اجرای احکام قانون برنامه عقب مانده‌ایم، عنوان کرد: همه ما باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات حل شود. ما در مجلس برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا مجدداً با شما، با همه سلایق مختلف دور هم جمع شده و به بیان مسائل و دغدغه‌های کشور بپردازیم.

به گزارش ایرنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه سالروز شهادت شهید مدرس که به‌عنوان روز مجلس نامگذاری شده است، میزبان ۲۲ از مدیران رسانه‌های کشور از جریان‌های مختلف سیاسی بود. در این جلسه صریح و صمیمانه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، حدود نیمی از مدیران رسانه‌های کشور به بیان دیدگاه‌ها، پیشنهادات و مطالبات خود در مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند.

مباحثی همچون توجه به بودجه رسانه‌ها در جریان رسیدگی به لایحه بودجه، حل معضل مالیات بر درآمد رسانه‌ها، اصلاح قانون مطبوعات، نیاز به صنعت رسانه در کشور، در نظر گرفته شدن شغل خبرنگاری به عنوان مشاغل سخت طبق قانون، تبیین عملکرد مجلس درباره تنقیح قوانین و تعیین تکلیف استقلال ردیف ۳۰۰ میلیارد تومانی یارانه مطبوعات که با حوزه نشریات و تخصیص صد در صدی آن از جمله مباحث مطرح شده بود.

همچنین برخی از آنها بر تکصدایی در حوزه دکترین هسته‌ای کشور و مخابره آن در عرصه بین‌الملل، توجه به ماهوی بودن درگیری جمهوری اسلامی ایران با نظام سلطه، اهمیت تقویت کارکرد مرکز پژوهش‌های مجلس برای هشدار معضلات جامعه به دولت، نیاز کشور به عقلانیت انقلابی و شفافیت روند رشد کشور تأکید کردند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  3. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  4. بهشت زمان شاه !

  5. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  6. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  7. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  8. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  9. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  10. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  11. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  12. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  13. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  14. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  15. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  16. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  17. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  17. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  18. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  19. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین