به گزارش ایسنا، «استیو ویتکاف» گزینه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا برای تصدی سمت فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه در دولت جدیدش با «شیخ طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی دیدار داشته است.
در همین راستا، ۲ منبع آگاه روز شنبه به «باراک راوید» خبرنگار اسرائیلی پایگاه خبری «آکسیوس» و پایگاه خبری عبری «واللا» اطلاع دادند که ویتکاف و شیخ طحنون بن زاید درباره جنگ غزه، ناآرامیها در سوریه و دیگر مسائل منطقه گفتوگو کردهاند.
پیشتر نیز ۲ منبع آگاه به پایگاه خبری «آکسیوس» اعلام کردند که گزینه ترامپ برای تصدی سمت فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه روز چهارشنبه با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرده است.
ترامپ، ویتکاف را به عنوان دوست صمیمی و یکی از متحدان نزدیک خود به سمت فرستاده ایالات متحده در امور غرب آسیا با هدف ایجاد توافق بزرگی با عربستان سعودی منصوب کرد؛ روندی که از زمان ریاست «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا آغاز شده است.
منابعی که با سیاستهای رئیسجمهور منتخب آمریکا آشنا هستند، گفتند: «ترامپ خواستار یک توافق صلح تاریخی میان اسرائیل و عربستان سعودی است و دستکم میخواهد به سمت پایان درگیری دیرینه اسرائیل و فلسطین پیش برود.»
ترامپ که هفته گذشته توسط مجله تایم به عنوان «چهره سال ۲۰۲۴» انتخاب شد، در گفتوگویی با این نشریه آمریکایی بیان کرد: «من خواستار یک صلح بادوام هستم. نمیگویم که این سناریو بسیار محتمل است. من صلحی میخواهم که دیگر شاهد رویدادی مانند هفتم اکتبر نباشیم و میخواهیم همه را خوشحال ببینم.»
پایگاه خبری «آکسیوس» در ادامه این گزارش تاکید کرد: «سفر ویتکاف به منطقه بخشی از مجموعه تعاملات مشاوران ترامپ با رهبران خاورمیانه در هفتههای اخیر بوده است.»
یکی از این منابع مذکور که نام آنها فاش نشده است، به این رسانه آمریکایی گفت: «ویتکاف و بن سلمان درباره روابط ایالات متحده و عربستان سعودی، جنگ غزه، احتمال عادیسازی روابط با اسرائیل و دیگر مسائل گفتوگو و رایزنی کردند.»
دولت بایدن پیش از هفتم اکتبر و آغاز جنایات رژیم صهیونیستی، در حال انجام مذاکراتی با عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی پیرامون توافقی بود که شامل یک توافق صلح میان این ۲ طرف است. اما از آغاز جنایات رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، مذاکرات از مسیر خود خارج شد. عربستان سعودی خواستار ایجاد یک کشور فلسطینی و توقف جنگ غزه است و تا زمانی که این شرایط محقق نشوند، ظاهرا تمایلی به انجام توافق در این راستا ندارد.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.