بومی‌سازی ۸۵ درصد قطعات صنعت مترو توسط جهاد دانشگاهی

  4030925076 ۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو هیئت علمی جهادادانشگاهی علم و صنعت گفت: پروژه «رام»؛ قطار ملی ایران، به‌عنوان یکی از طرح‌های فناورانه جهاد دانشگاهی، با بومی‌سازی ۸۵ درصدی قطعات و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، گامی مهم در توسعه حمل‌ونقل شهری کشور برداشته است.

بومی‌سازی ۸۵ درصد قطعات صنعت مترو توسط جهاد دانشگاهی

محسن فاضلی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و مدیر مرکز مهندسی مبدل‌ها و منابع تغذیه، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پروژه رام قطار ملی ایران اظهار کرد: این پروژه یکی از طرح‌های فناورانه جهاد دانشگاهی است که از دهه ۸۰، به دلیل توانایی در حوزه الکترونیک قدرت و نزدیکی به حوزه‌های پیشرانه قطار شهری، آغاز شد. در اولین گام، این پروژه در مقیاس کوچک و در سال ۹۱، با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به‌عنوان یک طرح پژوهشی منعقد شد که طی آن تجهیزات پیشران مترویی نمونه‌ای ساخته شود.

وی افزود: کارایی و صحت عملکرد این قطعات زمانی به اثبات می‌رسد که در شرایط واقعی و در یک قطار بین‌شهری مورد استفاده قرار گیرند. طبیعتاً تأمین این شرایط، نیازمند هزینه‌های فراوان و حمایت مدیران عالی‌رتبه مترو بود.

فاضلی ادامه داد: به دلیل این مشکلات، طرح تا سال ۹۶ با وقفه مواجه شد؛ اما با ابلاغ سند برنامه توسعه ششم، به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهاد دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان مأموریت داده شد تا حدود ۸۵ درصد دانش فنی قطعات موردنیاز در صنعت مترو را بومی‌سازی کنند.

وی بیان کرد: با تلاش‌های جهاد دانشگاهی، طراحی و ساخت سیستم رانش واگن به واحد علم و صنعت جهاد دانشگاهی واگذار شد. بودجه این طرح نیز بر اساس برنامه توسعه ششم تصویب شد. در ادامه، شهرداری و معاونت علمی و فناوری در سال ۹۸ برای ساخت یک قطار هفت‌واگنه به توافق رسیدند.

فاضلی در ادامه گفت: بودجه این پروژه از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری و مترو تأمین شد و ساخت قطار آغاز گردید. نمونه اولیه آن در بهار ۱۴۰۰ تکمیل شد و پس از آن، تست‌های عملیاتی و جامع قطار شروع شد. ازآنجاکه شرایط تست در کشور چندان مساعد نیست، آزمایش‌ها در خطوط شهری انجام گرفت.

وی افزود: به دلیل حساسیت بالا در این بخش و اهمیت حفظ سلامت شهروندان و نظام حمل‌ونقل شهری، این آزمایش‌ها در شب‌ها و در زمان‌هایی که تعداد مسافران کم بود، با احتیاط فراوان انجام می‌شد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علم و صنعت بیان کرد: تست‌های اصلی و جامع تحت نظارت یک شرکت بین‌المللی انجام شد و در آبان سال گذشته، تأییدیه اولیه برای بارگیری مسافران دریافت شد. خط مترو تهران-پرند، به‌عنوان خطی با کمترین تردد، برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد.

وی عنوان کرد: از سال ۱۴۰۳، قطار در این مسیر قرار گرفت و در صورت بروز مشکل در هر بخش، پیمانکار مربوطه آن را برطرف می‌کند. تاکنون این قطار بدون مشکل جدی، ۶۰ هزار کیلومتر را طی کرده است.

فاضلی تصریح کرد: این گام مثبت زمینه‌ای شد تا فاز بعدی تولید انبوه آغاز شود. در سال ۱۴۰۰، قراردادی برای تولید انبوه بین مترو تهران و واگن‌سازی تهران منعقد شد. اما به دلیل مسائل مالی و ایمنی، این قرارداد نیازمند زمان بیشتری بود که با مشخص شدن نتایج آزمایش‌ها، موانع موجود برطرف شد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علم و صنعت خاطرنشان کرد: بخشی از بودجه این طرح تأمین شده و قرارداد ساخت ۱۰۵ واگن، در قالب ۱۵ رام قطار ۷ واگنه، منعقد شده است. اجرای این پروژه توسط واگن‌سازی تهران، سازندگان تجهیزات و جهاد دانشگاهی انجام خواهد شد تا بخشی از کمبود قطار در ناوگان عمومی برطرف شود.

وی ادامه داد: پروژه ساخت واگن مترو یک مگاپروژه است که توسط چندین واحد انجام می‌شود. جهاد دانشگاهی به‌تنهایی قادر به انجام این کار نیست و ساخت هر بخش از تجهیزات، توسط شرکت‌های بزرگ و کوچک انجام می‌شود. در جهاد دانشگاهی، امکان تولید پیشران برای ۳ تا ۴ رام قطار در ماه وجود دارد. اما اگر سایر بخش‌ها نتوانند واگن یا ترمز را تأمین کنند، محصول نهایی آماده نخواهد شد.

فاضلی افزود: این پروژه اولین پروژه بزرگ است که توسط واگن‌سازی تهران و سایر شرکت‌ها در حال انجام است. قرارداد ۲۰ماهه آن منعقد شده است و در صورت حل مشکلات تولید انبوه، می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های موجود، سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ واگن تولید کرد و بخشی از نیاز کشور در حوزه حمل‌ونقل ریلی را برطرف ساخت.

وی تأکید کرد: حمایت مسئولان و تأمین منابع مالی، امکان اجرای این پروژه در زمان مقرر را فراهم می‌کند. تیم تخصصی خوبی در این بخش تشکیل شده و امکان توسعه حمل‌ونقل بین‌شهری برای مسافران و حمل بار فراهم است.

فاضلی تصریح کرد: ناوگان قدیمی کشور نیازمند به‌روزرسانی است. در حال حاضر، موضوع قطارهای پرسرعت در قانون هفتم توسعه آمده است. در صورت تأمین منابع مالی، دانش موردنیاز در این بخش توسعه می‌یابد و در نهایت، منجر به بهبود حمل‌ونقل ریلی در کشور خواهد شد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  4. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  5. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  6. اظهارات مداخله‌جویانه سالیوان درباره جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای

  7. تسهیلات مسکن؛ همکاری در پاسکاری مردم!

  8. دبیری: در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب هستیم

  9. مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند۱۰۰ مدیر توانا تربیت کنیم

  10. همتی: قیمت‌گذاری دستوری در بازارها نتیجه‌ای جز فساد ندارد

  11. الجولانی: می‌خواهیم زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کنیم

  12. خداحافظی با ترافیک همیشگی اتوبان کرج-تهران و کرج-قزوین؟

  13. عراقچی: سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است

  14. کاظمی: مشکل رتبه‌بندی حدود ۵۰ هزار معلم رفع شد  

  15. الجولانی: به‌دنبال جنگ با اسرائیل نیستیم  

  16. تذکر الجولانی به یک دختر سوری برای حجاب!

  17. شکوه ایران باستان

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. چرا اسد رفت؟!

  3. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  4. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  7. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  8. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  9. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  10. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  11. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. وصله پینه کردن تا کی؟!

  17. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  18. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  19. بزک کردن تروریست ها !

  20. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  21. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  22. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  25. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

آخرین عناوین