چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

احمدرضا هدایتی، گروه سیاسی الف،   4030929011 ۳۳ نظر، ۵ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

یکی از سوالاتی که طی چند سال اخیر فکر و ذهن بخش قابل توجهی از افکار عمومی جامعه را به خود مشغول کرده این سوال است که چرا رهبر انقلاب موافق مذاکره  با آمریکا نیستند و این مسئله سبب شده تا این تدبیر به معنای مخالفت ایشان با تعامل با سایر کشورها تلقی شود.  

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نه‌تنها مخالف تعامل با سایر کشورها نیستند، بلکه همواره بر ضرورت ارتباط با دیگران به‌خصوص کشورهای همسایه و حتی مذاکره عادلانه مبتنی بر منافع و احترام متقابل با دیگران تأکید داشته‌اند، اما فلسفه مخالفت ایشان با آمریکا تجارب تلخ بدعهدی‌ها و خیانت‌هایی است که خروج از برجام و عدم اجرای تعهدات مندرج در این توافقنامه از سوی یانکی‌ها یکی از آخرین آنهاست.

بحث بر سر این است که به تعبیر ولی امر مسلمین، با نگاه خوشبینانه منظور آنها از مذاکره این ‌است که در گام نخست باید فتیله صنعت هسته‌ای را به شدت پایین بکشید و در گام بعد باید تسلیحات خودتان را زمین بگذارید و خلع سلاح شوید و حمایت از جبهه مقاومت را نیز تعطیل کنید تا امکان مذاکرات بعدی فراهم شود، که بدیهی است هدف آنها از بیان چنین خواسته‌هایی تضعیف قدرت نظامی و زمینه‌سازی برای تحمیل برجام‌های دیگر و سایر خواسته‌هایشان در مراحل بعدی مذاکره است.

باز هم با نگاه خوشبینانه ممکن است بعد از قبول و اجرای گام اول و دوم بخشی از دارایی‌های متعلق به ما را که طی سنوات مختلف به بهانه‌های واهی مصادره کرده‌اند (دزدیده‌اند) و حقوقی که از ما سلب کرده‌اند را به عنوان امتیاز به ما باز گردانند که قطعاً این نوع مذاکره نمی‌تواند یک معامله عادلانه مبتنی بر منافع و احترام متقابل باشد و هیچ سنخیتی با بازی بُرد بُرد که قبلاً برخی مدعی آن بودند، نخواهد داشت.

بنابراین اگر هم قرار باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد ما باید تمامی خواسته‌های به‌حق خودمان را از جمله: خروج فوری آمریکا از منطقه، اجتناب از دخالت در امور داخلی ایران و سایر کشورهای منطقه، خودداری از نسبت دادن مجدد اتهامات واهی در آینده، احتراز از حمایت از رژیم صهیونیستی و سایر گروه‌های معاند داخلی و خارجی، تحویل پناهندگان مجرم و محارب، اخراج معاندین و جنایتکاران ایرانی از جمله منافقین از کشورهایشان، استرداد تمامی اموال مصادره شده با زیان ناشی از حبس دارائی‌ها، رفع تمام تحریم‌ها و امتناع از تکرار مجدد آنها، پرداخت خسارت ناشی از تحریم‌های ظالمانه، پرداخت کامل دیه همه قربانیان جنایت‌ها و خصومت‌های قبلی، تحویل قاتلان (تروریست‌ها) دانشمندان و مسئولین و سایر شخصیت‌های ایرانی و عضو جبهه مقاومت و در نهایت عذرخواهی رسمی دولت‌های غربی بابت همه خیانت‌ها و دشمنی‌هایی که در گذشته دور و نزدیک مرتکب شده‌اند و امثال آن را در جریان مذاکرات احتمالی مطرح و مطالبه نماییم. 

باز هم به فرض محال اگر قرار باشد ما به عنوان مثال صنعت هسته‌ای را تعطیل و یا تعدیل کنیم و یا سلاح‌هایمان (موشک‌ها و پهپادها) را زمین بگذاریم، یا اگر قرار باشد نظارت از تأسیسات هسته‌ای ما تشدید شود و به طور دائم ادامه داشته باشد و یا اگر قرار باشد ما کشورهای منطقه را ترک کنیم، باید تمام این موارد به‌خصوص خلع سلاح هسته‌ای در مورد خود آنها و به‌ویژه در مورد رژیم وحشی صهیونیستی که مبدأ و منشأ بروز همه شرارت‌ها و جنگ‌افروزی‌ها در منطقه و جهان هستند هم عملی شود.    

طبیعی است که سردمداران متکبر و زیاده‌خواه غربی به انجام چنین تعهداتی تن نخواهند داد، چرا که اصولاً مستکبرین و سلطه‌گران اهل دادن امتیاز متقابل نیستند و لذا اصرارشان بر احیاء باب مذاکرات و بازگشت به برجام این نیست که از این بابت متضرر شده‌اند یا مثلاً صادقانه می‌خواهند امتیازی برای ما قائل شوند، بلکه اولاً اهرم دیگری برای افزایش فشارها و موضوع دیگری برای تحریم جمهوری اسلامی ایران ندارند و ثانیاً قصد دارند تا همان مقدار حق اندکی را هم که در این توافقنامه برای صنعت هسته‌ای ایران قائل شده‌اند و باعث به رسمیت شناخته‌شدن آن شده از ما سلب نمایند، چرا که حتی پس از امضای برجام و اجرای پیشاپیش تعهدات و بیش از آن توسط ایران، نه‌تنها به هیچ کدام از تعهداتشان عمل نکردند، بلکه هر روز به بهانه‌های مختلف تحریم‌ها را تشدید و بر حجم فشارها افزوده‌اند.

یادمان نرود که تجارب کشورهایی مانند لیبی، سوریه، افغانستان، مصر، سودان و ده‌ها کشور دیگر که سران آنها در برابر غرب زانو زدند و تسلیم شدند، نیز نشان می‌دهد که هزینه سازش به‌مراتب بیشتر از ایستادگی در برابر ظالمان و زورگویان است، همچنان که برخورد منفعلانه دولت‌های وقت ایران در جریان جنگ جهانی اول مرگ حدود 10 میلیون نفر و جنگ جهانی دوم نیز حدود 5 میلیون نفر از هموطنان را در پی داشت، در حالی‌که هشت سال ایستادگی مقتدرانه در مقابل رژیم بعثی عراق که همانند جنگ جهانی توسط ده ها کشور حمایت می‌شد در نهایت با شهادت حدود 200 هزار نفر و با پیروزی ایران اسلامی به پایان رسید. 

در پایان ذکر این نکته نیز ضروری است که حتی در صورت دستیابی به توافق احتمالی جدید نمی‌شود برای بهانه‌تراشی غربی‌ها در آینده  حد و مرزی متصور شد، ضمن این‌که در حال حاضر حجم تحریم‌های ظالمانه و ناجوانمردانه آمریکا و سایر دولت‌های خبیث غربی‌ علیه ایران در حدی است که حتی اگر اجرای ترفند فریبکارانه مکانیزم ماشه توسط آنها عملیاتی شود، تأثیر چندانی در تبادلات مالی و شرایط اقتصادی ایران نخواهد داشت و اگر هم تأثیری داشته باشد بیشتر جنبه روانی دارد که قطعاً با اتخاذ تدابیر لازم و اقدام به‌موقع قابل پیشگیری است.

آخرین نکته این‌که مسئولین ما باید باور کنند همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب بارها متذکر شده‌اند، تنها راه برای حل مسائل و رفع مشکلات کشور اتکاء به نیروهای درونزا است، همچنان‌که کشورهایی مانند؛ ژاپن و کره جنوبی بعد از جنگ جهانی و چین در چند دهه اخیر این نکته را اثبات کردند و بدیهی است که دستیابی به این هدف مستلزم برخورداری از اقتدار و امنیت باثبات است که در شرایط فعلی برای دستیابی به آن باید در اولویت اول قدرت نظامی و همزمان سایر مولفه‌های قدرت اعم از؛ علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به سرعت و با تمام توان تقویت شود.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۶۹۴۴۰۹:۲۸:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذارکره کم هزینه ترین راه برای دستیابی به صلح و از بین بردن موارد اختلاف هست منتها به شرطی که آدمهای بدخواه رو برای مذاکره نفرستی .ادمهایی که منافع خوشون آقازاده هاشون و حزب شون رو در اولویت نزارن و فقط به منافع ملی فکر کنن. بنابراین با با هر کشوری میشه مذاکره کرد اگر بدخواخان بذارن
ناشناس۳۷۰۶۹۸۷۱۰:۰۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بهترین کامنت
ناشناس۳۷۰۶۹۸۹۱۰:۰۹:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اصل اینطور مذاکرات خیانت هست چون دخالت دیگران در امور داخلی ایران هست
ناشناس۳۷۰۶۹۴۶۰۹:۲۹:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
باید تحریم برداشته شه برای اینکار باید مذاکره کرد والا اقتصاد از اینم داغون تر میشه. والسلام
ناشناس۳۷۰۷۰۲۶۱۰:۲۹:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اقتصاد درون را درست کنید که سهم بالایی دارد و نه تحریم که نسبت به آن سهمی کمتر!!! مثلا رشد نقدینگی ایران در 50 الی 60سال گذشته متوسط 20 الی 30 درصد در سال بوده اما چون دلالی در ایران آزاد هست بیشتر آن می‌رود به تورم بالا و رشد اقتصادی کمتر ولی کشورهایی که رشد نقدینگی بالا داشتند مانند کره جنوبی اندونزی چین با اینکه رشد نقدینگی دو رقمی داشتند اما چون دلالی کاذب آزاد نیست و جریمه های سنگین وضع کردن آن رشد نقدینگی می رود به تولید و اقتصاد نوظهور می شوند با تورم تک رقمی
ناشناس۳۷۰۶۹۵۰۰۹:۳۳:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بله معلومه که مذاکره مشکلی را حل نمی کند تا وقتی که تغییر رفتار اتفاق نیفته ... . شما یه وقتی یه تصمیمی می گیری و نتیجه اش در عمل مشخص نیست که خب محل بحثه اونم.
ناشناس۳۷۰۷۰۲۹۱۰:۳۰:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
آمریکا و اروپا دیگر حاضر به مذاکره بلند مدت با ایران نیستند و قطعا برای مذاکره مهلت کوتاه تعیین می کنند.
ناشناس۳۷۰۶۹۵۱۰۹:۳۴:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
وقتی پاسخ سوال را از قبل مشخص می کنید ، تحلیل شما فاقد هر گونه ارزشی است
ناشناس۳۷۰۶۹۵۶۰۹:۳۷:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
دشمنانی که مردم می بینند از جنس فقر و بدبختی و ناترازی و بی عدالتی است .
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۰۶۹۵۷۰۹:۳۸:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
جناب نویسنده محترم خدا را اصلا خوش نمی آید این چنین بخواهیم آب پاکی را روی دست همه بریزیم! برخلاف منطق و استدلال مخالفت کردن با مذاکره با آمریکا و کشورهای غربی حفظ منافع ملی دهها میلیون نفر هموطنان ما و شما ایجاب می کند اتفاقا روی همین تجارب گذشته مان یکطرفه به قاضی نرویم! اینطور نیست که با محال و نشدنی دانستن بدست آوردن حقوق ملت ایران در مذاکرات با خارجی ها(مشخصا آمریکا و سه کشور اروپایی) نسخه روی آوری به قدرت نظامی را آنهم به عنوان اولویت اول برای یک ملت تجویز نماییم! ژاپن و کره جنوبی و چین و امثال آنها شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی مشابهی با ما نداشته و ندارند و حتی مقایسه ما با کشورهایی مانند امارات و ترکیه هم نمی تواند قیاس منطقی و بدرد بخوری برای مان باشد. برجام بهترین راه حل مسائل هسته ای ما بوده، هست و همچنان هم خواهد بود. اگر برجام به نفع ما نمی بود آمریکا هرگز از برجام خارج نمی شد. برجام به نفع ما بود و انکار این موضوع هیچ کمکی به ما نکرده، نمی کند و نخواهد کرد. این را در محاسبات خودتان منظور کنید که چنانچه در موضوع های دیگر هم نخواهیم مذاکره کنیم متاسفانه چه بسا بدتر و بسیار زیانبارتر از آن را بر ما ممکن است تحمیل نمایند و این طور نیست سیر تحولات و حوادث آینده مطابق پیش بینی و محاسبات ما و به نفع ما رقم بخورد و قس علیهذا! والله اعلم
ناشناس۳۷۰۷۰۰۰۱۰:۱۴:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
آنها خارج شدن چون درخواست بیشتری داشتند و ایران هم قبول نمی کرد و به خیال خودشان با فشار بیشتر برجام های دیگر را به امضا برسانند دوم هم همین برجام زمینه را ایجاد کرد تا اقتصاد نابود شود
u s۳۷۰۶۹۶۱۰۹:۴۴:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
پیش شرط هایی که نویسنده مقاله پیشنهاد کرده اند مانند خروج امریکا از منطقه ، عدم حمایت از اسراییل و .. یعنی نمی خواهیم مذاکره کنیم .
ناشناس۳۷۰۶۹۶۴۰۹:۴۷:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکل را بیشتر هم می کند
ناشناس۳۷۰۷۰۳۱۱۰:۳۱:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
نتیجه مذاکره نکردن شما رو هم مردم دارن با گوشت و پوست خودشون حس میکنن
ناشناس۳۷۰۶۹۶۶۰۹:۴۹:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکلی رو حل نمیکنه در شرایط فعلی ،اما مشکلات دیگری رو هم اضافه نمیکنه.
ناشناس۳۷۰۶۹۶۷۰۹:۵۰:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بله درست می فرمائید مذاکره با روسیه و چین اوضاع را درست میکنه ، خدایا شکر وضع مملکت اینه شما اینطوری از رفتارهای سیاسیتون دارید دفاع میکنید
ناشناس۳۷۰۶۹۹۳۱۰:۱۰:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ربطی ندارد، در ضمن حتی همین ها در برجام هم هستند!
ناشناس۳۷۰۶۹۶۸۰۹:۵۰:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکلی را حل نمی کند را مردم فهمیده اند.
ناشناس۳۷۰۶۹۶۹۰۹:۵۲:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره مشکل رو حل نمیکنه .
ناشناس۳۷۰۶۹۷۰۰۹:۵۲:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
فقط مذاکرات در چارچوب قانون آژانس و نه بیشتر و یا با چند کشور؟ حتی آژانس هم بخواهد رویه فعلی را ادامه بدهد خروج از ان پی تی، وسلام
ناشناس۳۷۰۶۹۷۱۰۹:۵۲:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
هیچ کشوری با دشمنی با امریکا نتوانسته اقتصاد موفقی داشته باشد. چین بعنوان بزرگ ترین مثال در این بین است. با وجود اختلاف زیاد با امریکا ولی بزرگترین شریک تجاری امریکاست. چرا؟ چون اگر امریکا چین را تحریم کند انها نه به امریکا می تواند صادرات کند و نه به اروپا در ضمن تکنولوژی را هم از غرب می گیرد. شما که عدم مذاکره با امریکا را مطرح می کنید راهکاری ندارید که ارائه کنید. مثلا هواپیما از کجا می آورید تکنولوژی و تجهیزاتی که نیاز صنعت و کارخانجات است را از کجا وارد می کنید کدام کشور حاضر است در کشوری سرمایه گذاری کند که تحریم است؟ مردم ایران تحریم نمی خواهند.
ناشناس۳۷۰۷۰۳۴۱۰:۳۳:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اولا دشمنی با امریکا نه آمریکا دشمن ایران هست دوم هم آمریکا نصف جهان را تحریم کرده ولی اقتصاد آن تحریم شده اینقدر هم وخیم نیست چه برسد به این که آخر این تحریم ها ضربه به خود آمریکا می زند و دور شدن آن در اثر گذاری بر اقتصاد جهان
ناشناس۳۷۰۶۹۹۹۱۰:۱۴:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
شجاع باشید و آینده نه چندان دور مردم و ایران را پیش بینی کنید!
ناشناس۳۷۰۷۰۱۵۱۰:۲۳:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اکثریت قاطع ملت ایران مخالف سیاست خارجی کشور هستند. این سیاست آشکارا در تضاد با معاش ملت و توسعه کشور است.
ناشناس۳۷۰۷۰۱۶۱۰:۲۳:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
تحلیل های اینچنینی تحلیل نیست بلکه توجیه است. به فکر مردم نیستید به فکر خودتان حداقل باشید.
ناشناس۳۷۰۷۰۱۹۱۰:۲۵:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بخشهایی از حرفها درسته. غرب با شرایط فعلی! حاضر به تعامل با ایران و رفع تحریمها نیست. اما مقایسه با ژاپن و کره که سرمایه های غرب بدون محدودیت تجاری آنها را به اینجا رسانده هم درست نیست. حداقل در جنگ جهانی دوم هم تعامل ایران با آلمان و تفکر رقابت نظامی یا به قول شما «اولویت اول قدرت نظامی» با کمک آلمان انگیزه ورود روسیه و انگلیس به خاک ایران شد. خرابه های ذوب آهن آلمانها در کرج تا همین اوایل انقلاب هم مانده بود و حضور آنها در دستگاه اداری ایران زیر نگاه مامور امنیتی انگلیس کنار شخص اول کشور را حداقل نسل قبل بنده به یاد دارند. ریشه اختلاف با غرب را هم کامل بررسی نفرمودید و اینکه چرا این مشکلات را با کشورهای اطراف ما ندارند در حالیکه آنها درحال توسعه نظامی و حتی هسته ای خیلی بیشتر از ما هستند! و هم اینکه ادامه روند تحریم و انزوا از بخش مهمی از جهان به هم پیوسته و متعهد به منافع ملی خودشان، در نهایت منجر به قدرت میشود یا ضعف؟!!! نهایتا اینکه در عالم سیاست اراده معطوف به هدف همراه با ذهن خلاق و معقول نتیجه دارد و هیچ چیز غیر ممکن نیست.
علی۳۷۰۷۰۲۷۱۰:۳۰:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
عدم مذاکره و تداوم تحریم ها کمترین اثر ان از دست رفتن حداقل 20 درصد از درامدهای کشور می باشد و عدم توسعه کشور ،که ایندگان ما را نخواهند بخشید !
حرف مردم۳۷۰۷۰۴۰۱۰:۳۵:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با سلام واحترام به نظر نیازی به تحلیل پیچیده نیست. نتیجه چهل سال عدم مذاکره و عدم توافق با آمریکا کاملا برای مردم ایران مشخص است. تحلیل به زبان ساده از نظر مردم: عدم مذاکره= تحریم= کاهش صادرات نفت(فروش نفت ارزان به چین) =کاهش ارزش پول ملی= فشار اقتصادی شدید برملت ایران= افزایش فقر وبیکاری(پولدارتر شدن کاسبان تحریم)

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  13. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  23. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

آخرین عناوین