بازداشت برادر معاون اول رئیس جمهور و خط قرمز دولت ها در مبارزه با فساد

گروه اقتصادی الف،   3960715189 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

مراجع رسمی تا کنون درباره علت بازداشت برادر معاون اول رئیس جمهور اظهارنظر رسمی نداشته اند اما بیشتر بر اتهامات مالی در این باره تاکید می شود.

بازداشت برادر معاون اول رئیس جمهور و خط قرمز دولت ها در مبارزه با فساد

به گزارش الف، در ساعت های ابتدایی روز جمعه اعلام شد که مهدی جهانگیری، رئیس گروه مالی گردشگری و نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران بازداشت شده است.

 برادر معاون رئیس جمهور پیش از این در فضای افکارعمومی با اتهاماتی روبه رو شده که کوشیده بود پاسخ‌هایی به آنها بدهد. برخی از اتهامات متوجه حضور او در بانک گردشگری بود كه مهدي جهانگيري عنوان بنيانگذار آن را با خود به يدك مي‌كشد. شركت سرمايه‌گذاري ميراث فرهنگي و گردشگري ايران مشهور به سمگا نيز كه بخشي از حوزه تحت مديريت جهانگيري است و تيرماه ١٣٨٨ با سرمايه ٢٠ ميليارد توماني به ثبت رسيده و ظرف مدت كوتاهي توانسته شش شركت اقماري بزرگ تاسيس كند، يكي از اين موارد است. او همچنين رييس هيات‌مديره مجتمع فولاد صنعت بناب، عضو هيات رييسه فدراسيون هندبال، رييس هيات‌مديره شركت نگين گردشگري، رييس هيات‌مديره شركت هلدينگ صنايع و معادن ماهان و... است و آنگونه كه تاكنون مطرح شده و هيچگاه هم از سوي او تكذيب نشده، حكايت از سوابق همكاري جهانگيري با طيف مشايي در دولت احمدي‌نژاد و همچنين با دولت كنوني دارد. اما مهدي جهانگيري كه به نام رييس گروه مالي گردشگري، به عنوان كارآفرين برتر اين صنعت مورد تقدير قرار گرفته و تنديس شايستگي نيز به او اهدا شده بود.

روزنامه کیهان امروز با انتشار خبر بازداشت جهانگیری گفته که برادر معاون اول رئیس جمهور بهار 96 پاداشی 200 میلیون تومانی دریافت کرده است. این روزنامه نوشت: فروردین ماه 1393 خبری در رسانه‌ها منتشر شد که بر اساس آن اعضای هیئت مدیره بانک گردشگری در آخرین جلسه مجمع عمومی خود، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به اعضای مجمع پاداش داده اند! در صورت جلسه مجمع عمومی شرکت بانک گردشگری که در تاریخ ۱۹ فروردین ماه این سال برگزار شد، آمده بود: مقرر گردید دو میلیارد ریال به عنوان پاداش به اعضای هیئت مدیره پرداخت شود. همچنین در این صورتجلسه که به امضای محمدصادق طاهری به عنوان رئیس‌هیئت مدیره و همچنین آقایان مهدی جهانگیری و علی زیرک نژاد به عنوان ناظر نیز رسیده، مقرر گردیده ماهانه ده میلیون ریال به اعضای هیئت‌مدیره به عنوان حق حضور در جلسه پرداخت شود.

اسحاق جهانگیری در اولین واکنش پس از انتشار خبر دستگیری برادرش نوشت: اطلاع دقیقی از دلیل، چگونگی دستگیری، اتهام، ضابط و شاکی برادرم ندارم، البته وی هیچگونه مسولیت و فعالیت دولتی ندارد. مساله قابل پیش بینی بود و باید صبر کرد. امیدوارم سوءاستفاده سیاسی نباشد و عدالت، مبارزه بافساد و حاکمیت قانون برای همه یکسان اجراء شود.

امروز دوباره اسحاق جهانگیری طی سخنانی در چهارمین همایش روز ملی توسعه روستا و عشایر در سالن اجلاس سران با بیان اینکه فساد در کشور سازمان یافته شده، تصریح کرد: هیچ خط قرمزی برای مقابله با فساد نیست و هیچ کس در این زمینه مصونیت ندارد، اما هیچ کس هم حق ندارد به بهانه مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند و نهادهای حاکمیتی باید در چارچوب قانون حرکت کنند.

جهانگیری در ادامه سخنان نیز خود گفت: هیچ کس حق ندارد خودسر به حریم بخش خصوصی تجاوز کند و هر کس غیر از این حرکت کند، قطعا در مسیر آمریکا و دشمن قرار می‌گیرد.

او همچنین هفته گذشته به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در جلسه این ستاد با تاکید بر ضرورت برافراشته نگه داشتن پرچم مبارزه با فساد در دولت دوازدهم تصریح کرده بود: «خوشبختانه با اقدامات صورت‌گرفته و برخوردهای قاطع قوه قضائیه، امروز دیگر شاهد بروز تخلفات بزرگ و ظهور پدیده‌هایی مثل بابک زنجانی نیستیم».

بازداشت جنجالی حسین فریدون

بازداشت جنجالی دیگر در دولت روحانی، اواخر تیرماه رخ داد که حسین فریدون بازداشت شد. 25 تیرماه  حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه گفت که برای حسین فریدون قرار تامین صادر شد و چون این قرار تامین وثیقه است و تامین نشده، وی به زندان معرفی شده و اگر این قرار وثیقه را تامین کند، آزاد می شود. در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در مناظرات انتخاباتی برخی از کاندیداها مسائلی را در مورد رئیس‌جمهور و تخلفات برادر وی - حسین فریدون - مطرح کردند، آیا پرونده‌ای در این خصوص بوده است، گفت: در این خصوص چندین نوبت تحقیق شد و از افرادی که مرتبط با موضوع هستند، تحقیق به عمل آمد که برخی بازداشت و برخی بیرون هستند.

محسنی اژه‌ای تاکید کرد که قرار صادره، قرار بازداشت موقت نیست. وی در پاسخ به سئوال همان خبرنگار مبنی بر اینکه میزان وثیقه چه اندازه است؟ گفت: آن را ندیده‌ام، اما می‌دانم قرار با وثیقه است. سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص پرونده حسین فریدون، اظهار کرد: این پرونده در خصوص مسائل مالی است، اما معوقات بانکی نیست.

26 تیرماه حسین فریدون برای تکمیل پرونده در شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت حضور یافت اما به‌ علت نامناسب بودن حال عمومی، از طریق آمبولانس از دادسرا به بیمارستان‌ خصوصی دی تهران منتقل شد. عصر همان روز حسین فریدون با وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی آزاد شد.

قبل از بازداشت فریدون، حسن روحاني در مناظرات انتخاباتی گفته بود «من با هيچ كسي عقد اخوت نبسته‌ام و بايد با هر كسي كه تخلفي كرده با اشد مجازات برخورد شود».

بعدها صادق خرازی در مصاحبه ای درباره واکنش روحانی به بازداشت حسین فریدون گفته بود: « من همان روز پیش آقای روحانی بودم. یک نفر سوال کرد که چه کار می‌خواهید بکنید؟ ایشان گفت که من کاری نمی‌کنم، کشور قانون دارد، برود وکیل بگیرد و کارهایش را بکند».

این در حالی است که محمود احمدی نژاد رييس دولت‌هاي نهم و دهم براي اطرافیان و كابينه خود آنقدر حساسيت ايجاد كرده بود كه به طور واضح و آشكار آنان را خط قرمز خود ناميد.

 تيرماه سال ٩٠ بود كه محمود احمدي‌نژاد دستگيري چند نفر از نيروهاي مشايي توسط قوه قضاييه را «اقدامي سياسي» دانست و گفت كه «اگر اين روند ادامه يابد، مسائل را با مردم در ميان گذاشته و به وظيفه قانوني خود عمل مي‌كنم. او اين را هم گفته بود كه: کابينه، خط قرمزش است و نخواهد گذاشت به كابينه دست‌اندازي شود.

البته برخی از نزدیکان محمود احمدی نژاد بعد از اتمام دوران ریاست جمهوری وی به دادگاه فراخوانده شدند. مثلاً محمدرضا رحیمی معاون اول که از قضا در برهه‌ای ریاست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را نیز به عهده داشت به زندان رفت. همچنین حرف و حدیث هایی درباره بقایی نیز در این باره وجود دارد.

تاکید دائمی رهبری بر مبارزه قاطع با فساد

این در حالی است که رهبر انقلاب بارها بر مبارزه با فساد و قاطعیت قوه قضائیه و مجریه در این زمینه تاکید کرده است. رهبری در تاریخ 10/2/80  فرمان مهمی را در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی، خطاب به سران قوا صادر کردند. در بخشی از این فرمان آمده بود: خشکانیدن ریشه‌ی فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گره‌گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‌ی قوای سه گانه مخصوصاً دو قوه‌ی مجریه و قضائیه است.

همچنین در بخش نهایی این فرمان رهبری بر مبارزه با عوامل و مسببان اصلی فساد تاکید می کند: « به دست اندرکاران این‌مهم تاکید کنید که بجای پرداختن به ریشه‌ها و ام‌الفسادها به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند». سه سال قبل هم که معاون اول رئیس‌جمهور خواستار صدور پیامی از سوی رهبر انقلاب به «همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» شد، معظم‌له مرقوم کردند: «نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟» رهبر انقلاب همچنین در مرقومه مذکور با طرح این سوال که «چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه به‌طور ملموس مشاهده کنند»، تصریح کردند: توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند.

دیدگاه کاربران

احمد۱۱۵۶۷۸۱۵:۴۸:۴۸ ۱۳۹۶/۷/۱۵
آقای روحانی نبود که در انتخابات می گفت اگر فریدون بازداشت بشه اعلام جنگ میکنه؟
ناشناس۱۱۶۱۳۸۰۹:۱۰:۴۳ ۱۳۹۶/۷/۱۶
دیدی که دروغ بود و اعلام جنگ هم نکرد و مطیع قانون بود
ناشناس۱۱۶۲۴۵۱۰:۴۸:۱۷ ۱۳۹۶/۷/۱۶
اره ديديم حالا منظورت قبل انتخاباته يا بعدش؟
ناشناس۱۱۵۶۸۴۱۵:۵۲:۳۴ ۱۳۹۶/۷/۱۵
در مبارزه با فساد ؛ شهرام بهرام نداره . هر کسی فسادش محرز شد باید اعدامش کرد . بدون ملاحظه
ناشناس۱۱۵۶۸۶۱۵:۵۴:۳۴ ۱۳۹۶/۷/۱۵
در بحث فساد اقتصادی در بین بستگان مسئولان ؛ در دنیا رتبه نخست متعلق به کشور ماست
ناشناس۱۱۵۶۹۱۱۵:۵۷:۴۱ ۱۳۹۶/۷/۱۵
کاشکی در کشور ایران ، مسئولان برادر نداشتند .
ایرانی۱۱۶۲۰۸۱۰:۲۱:۳۷ ۱۳۹۶/۷/۱۶
داوود هم برادر محمود بود اما پاک بو
ناشناس۱۱۵۶۹۳۱۵:۵۸:۲۸ ۱۳۹۶/۷/۱۵
اینها همگی ژن برتر دارن، ولی ژن برتر غیرفعال، موقعی فعال میشه که برادر یا پدر به پست و مقام برسه، بعد یهو پله های ترقی رو میرن بالا و از بیل گیتس هم ثروتمند تر میشن، تا دیروز تو تلوزیون و مناظره ها میگفتن ما خانواده شهید هستیم و انقلابی هستیم و هیچ چیزی جز یک آپارتمان و پیکان نداریم ولی یهو معلوم میشه بانک دارن، شرکت های اقماری دارن، عضو هیت مدیره ده ها شرکت و کارخانه هستن...
ناشناس۱۱۵۷۹۱۱۸:۵۷:۰۶ ۱۳۹۶/۷/۱۵
در حالی که رکود، بیکاری، گرانی و مشکلات اقتصادی و... مردم را از پا درمی‌آورد، برای برخی‌ها لغو کنسرت، حضور خانم‌ها در ورزشگاه‌ها و... شده بود همه مشکلات! البته عاقلان می‌دانند که اینها برای دور کردن ذهن مردم از مسائل اصلی بود؛ کاری که با مهارت هرچه تمام‌تر انجام شد!
اسیب پذیر۱۱۵۸۷۲۲۱:۱۰:۵۲ ۱۳۹۶/۷/۱۵
گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر انچه هست گیرند
ناشناس۱۱۵۹۹۳۰۰:۴۶:۲۳ ۱۳۹۶/۷/۱۶
این همه رییس هییت مدیره؟!!!! وقت میکنه که سر بهشون بزنه؟!!! اونوقت این همه جوان مستعد بیکار, دارای مدرک دکتری , غاز میچرونن.
ناشناس۱۱۶۵۲۱۱۵:۲۸:۰۸ ۱۳۹۶/۷/۱۶
احتمالا همش دست فک و فامیل ...
ناشناس۱۱۶۰۳۶۰۶:۲۷:۵۱ ۱۳۹۶/۷/۱۶
نمیدونم چرا این همه اختلاس و فساد کشور ما داره اصلا در تاریخ بشر بی نظیره
ناشناس۱۱۶۳۳۳۱۲:۱۷:۰۰ ۱۳۹۶/۷/۱۶
دوست عزیز دلیلش واضحه. اقتصاد دولتی ..ما هر ارگانمون یه بنگاه اقتصادی شده. حالا از دولت حساب می کشن معلوم میشه چه خبره ..!!!
الف ر۱۱۶۰۸۱۰۸:۱۶:۱۳ ۱۳۹۶/۷/۱۶
بر خورد با غير دولتي ها؟؟؟؟
ناشناس۱۱۶۰۹۹۰۸:۳۱:۴۷ ۱۳۹۶/۷/۱۶
قانون برای همه یا هیچ است اقای جهانگیری چرا بادستگیری برادرت این همه جنجال براه می اندازی شما که میگویید قوه قضاییه بافساد خوب دارد مبارزه میکند بزارید قانون ازشما شروع شود وبه دیگران برسدبرادرت عضو ویاریئس هیئت مدیره چندین شرکت بزرگ میباشد اگر رانت نیست پس چه هست شما دم از ازادی میزنید بزارید برای مردم روشن شود مردم به صداقت شما بیشترپی خواهند برداگر راست گفته باشی
ناشناس۱۱۸۴۰۱۱۷:۱۹:۵۸ ۱۳۹۶/۷/۱۸
عکس العمل جهانگیری درمورد دستگیری برادرش منطقی بود, ایشان فقط اظهار امیدواری کرده تسویه حساب سیاسی نباشه وگرنه موضعگیری منفی نداشته.
ناشناس۱۱۶۱۴۴۰۹:۱۲:۲۴ ۱۳۹۶/۷/۱۶
هیچکدوم از ما از همه کارهای برادرانمان خبر نداریم. خواهشا اول یه سوزن به خودمون به یه چوالدوز به بقیه بزنیم. خوبی این دولت اینه که خط قرمزی برای مبارزه با فساد نداره.
امیر۱۱۶۱۴۵۰۹:۱۲:۲۸ ۱۳۹۶/۷/۱۶
پیشنهاد میکنم شعر " محتسب، مستی به ره دید و گریبانش گرفت " از پروین اعتصامی رو حتما یکبار دیگه مرور کنید .
مرد 50ساله بیکار۱۱۶۲۶۳۱۰:۵۵:۰۶ ۱۳۹۶/۷/۱۶
اگر به مرور کردن شعر مرحوم پروین اعتصامی و خواندن شعر و شعار و غیرو ذالک مشکل حل میشه چشم هزار بار میخوانم
ناشناس۱۱۶۱۵۱۰۹:۲۲:۳۴ ۱۳۹۶/۷/۱۶
جهانگيري در مناظره ها حنجره خودشو پاره كرد. مي گفت پدرم كارگر معدن بود. خدا رحمت كند. سوال اين است برادر شما از كج اين همه سرمايه را به تملك در آورده است؟ چه تقسيم كاري است؟ يكي در سياست و ديگري در ثروت اندوزي مشكوك. اگر ناشي از ابتكار و خلاقيت باشد ايرادي نيست افتخار هم است اما و اما ...
ناشناس۱۱۶۱۶۴۰۹:۴۸:۴۲ ۱۳۹۶/۷/۱۶
جهانگیری در ادامه سخنان نیز خود گفت: هیچ کس حق ندارد خودسر به حریم بخش خصوصی تجاوز کند و هر کس غیر از این حرکت کند، قطعا در مسیر آمریکا و دشمن قرار می‌گیرد. مسیر آمریکا ؟؟؟؟؟
ناشناس۱۱۶۵۴۳۱۵:۴۷:۱۳ ۱۳۹۶/۷/۱۶
تضعیف بخش خصوصی تضعیف اقتصاد مقاومتی و در نتیجه کمک به امریکاست
ناشناس۱۱۶۲۰۹۱۰:۲۱:۵۲ ۱۳۹۶/۷/۱۶
معما: دختر وزير آموزش و پرورش، برادر رئيس جمهور، ب ز!!!
ناشناس۱۱۶۳۹۵۱۳:۳۰:۲۲ ۱۳۹۶/۷/۱۶
وقتی ریس ستادمبارزه با فساد برادر ش .....
محمد۱۱۷۲۴۷۱۲:۴۰:۴۰ ۱۳۹۶/۷/۱۷
چرا ریشه یابی نمی کنید که چرا روز نیست که خبر از فساد در یک گوشه ای به گوش نرسد جز این است که قوانین بازدارنده محکم و قوی نداریم؟
ناشناس۱۱۸۷۲۶۰۰:۴۰:۴۴ ۱۳۹۶/۷/۱۹
..خدایا تو ما را به راه راست هدایتمون کن الهم عجل لولیک به ظهور حجه
صادق حقيقت گو۱۲۰۴۰۹۰۶:۵۱:۱۴ ۱۳۹۶/۷/۲۱
از خدا نميترسند اين ها، اينها تازه مقداريست كه رو مىشود درپس پرده چه خبرست؟
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  2. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  3. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  4. ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

  5. بریدن گوش اتباع غیر مجاز برای اخاذی از خانواده هایشان

  6. خداحافظی با اینترنت فیلتر شده

  7. لحظه پریدن کیانوش سنجری از ایوان ساختمان چارسوی تهران

  8. نتانیاهو:‌ کابینه با آتش‌بس در لبنان موافقت کرد؛ بر تهدید ایران متمرکز می‌شویم

  9. حکم قصاص مأمور پلیس نقض شد

  10. ایران در آستانه تثبیت ابرقدرتی خود در جهان / آیا مردم پای کار خواهند بود؟!

  11. حرف‌های منتشرنشده پالیزدار: به من ابلاغ شده بود از افراد مساله‌دار استفاده کنم

  12. واکنش سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا و محور گفت‌وگوهای ژنو

  13. رسانه‌های اسرائیلی: آتش‌بس امشب اعلام و از صبح فردا اجرایی می‌شود  

  14. ايران« ACUMER » را جايگزين سوييفت كرد!

  15. راستی‌آزمایی یک ادعا: پیوند اجزای چشم اعدامیان ایرانی به بیماران لبنانی!

  16. سال ۱۳۵۰؛ داریوش ارجمند در کنار دکتر علی شریعتی

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  7. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  8. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  17. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  18. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  19. یارانه‌ها واریز شد

  20. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  21. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  24. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  25. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

آخرین عناوین