سوئیفت؛ ترامپ در دو راهی

احمد نیکنام،   3970719072 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

اگر چه با سروصدا و هیاهوی فراوان و تهدید شدید اروپا و کشورهای مختلف جهان به مجازات های اقتصادی درصورت مراوده با ایران از برجام خارج شد، اما هر چه به موعد اجرای مرحله دوم تحریم ها یا همان تحریم نفتی و بانکی نزدیک تر می شویم به نظر می رسد دیگر خبری از اولتیماتوم های آتشین ترامپ و دیگر مقامات واشنگتن نیست.

سوئیفت؛ ترامپ در دو راهی

به نظر می رسد که تصمیم قاطع اتحادیه اروپا برای حفظ برجام و اتخاذ سازوکار لازم برای استقلال مالی از آمریکا در زمینه دور زدن تحریم ها و مراوده با ایران، پیام های معناداری برای دونالد ترامپ رییس جمهور افراطی آمریکا و دیگر مقامات این کشور مخابره کرده است.

ترامپ روز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1397 به رغم مخالفت های جهانی به ویژه اتحادیه اروپا، از برجام خارج شد و اعلام کرد که طی دو مرحله تحریم های یکجانبه قبلی علیه ایران را باز خواهد گرداند و به شدت تهدید کرد که پس از آغاز تحریم های یکجانبه واشنگتن هر کشوری با ایران مراواده اقتصادی داشته باشد منجازات خواهد شد. بر این اساس مرحله اول تحریم های یکجانبه آمریکا روز سه‌شنبه (۱۶ مرداد 1397/ ۷ اوت)، به اجرا در آمد که شامل تحریم مبادلات دلاری و ریالی، معامله بین‌المللی طلا و سایر فلزات گرانبها، تحریم صنایع خودروسازی ایران و تحریم تامین قطعات و خرید فروش هواپیماهای مسافربری است. مرحله دوم تحریم‌ها نیز قرار است روز ۱۳ آبان سال جاری به اجرا در ‌آید که فعالیت‌های صنایع نفت و گاز، کشتیرانی و خدمات بیمه را شامل خواهد شد.

این درحالی است که ترامپ و مقامات دولت آمریکا اعلام کرده بودند تصمیم دارند نگذارند حتی یک قطره نفت از سوی ایران صادر شود که اگر چه با واکنش معروف رییس جمهور کشورمان مواجه شد، اما قضیه به اینجا ختم نشد و حتی همپیمانان اروپایی وی وقعی به این تهدیدات ننهاده و با نزدیک شدن به زمان اجرای تحریم نفتی ایران اعلام کردند که از طریق سازوکار جدید مالی به مراوده اقتصادی با ایران و به ویژه خرید نفت از کشورمان ادامه خواهند داد.

به این مساله نیز باید این را اضافه کرد که دراین اثنا شکایت ایران ازآمریکا به دیوان بین المللی دادگستری در خصوص نقض پیمان مودت ۱۹۵۵میان دو کشور و اعمال تحریم های یکجانبه ضد بشری که در نهایت روز چهارشنبه (11 اردیبهشت ماه 1397) منجر به صدور رای اولیه به نفع کشورمان شد، ترامپ و مقامات خزانه داری این کشور را پس از اتحادیه اروپا اکنون در مقابل نهاد بین المللی دادگستری نیز قرار داده است.  

تا پیش از این اتفاقات ترامپ همواره بی مهابا بر طبل تهدید اتحادیه اروپا و سایر کشورهای جهان در خصوص معامله اقتصادی و خرید نفت از ایران می کوبید و آشکارا خشم خود را از این مساله ابراز می کرد.

اروپا در مسیر استقلال مالی از آمریکا

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه جمعه (6 مهر ماه) در جمع خبرنگاران ایرانی مقیم سازمان ملل متحد با اشاره به بسته برجامی اتحادیه اروپا، بر اجرایی شدن کامل این بسته برای حفظ منافع تجاری و بانکی کشورمان تاکید و آن را مهمترین گام اروپا تاکنون در قالب ایجاد مجموعه ای ویژه برای ارتباط بانکی با ایران عنوان کرد.

ظریف افزود: این بسته ای است که چندی پیش بر سر آن توافق کردیم؛ ما اکنون شاهد گام هایی هستیم که آنها برای اجرای این بسته بر می دارند. مهمترین گام تاکنون از جمله ایجاد سازوکار ویژه ای ( Special-purpose vehicle ) است که خیلی از بانک های مرکزی اروپایی عضو آن هستند.

وی خاطرنشان کرد که فکر می کنم این گام ها به آمریکا نشان می دهد که اجازه نمی دهند وی برای آینده مالی آنها تصمیم گیری کند.

خشم ترامپ از نظام ویژه مبادله اروپا با ایران

پس از اظهارات ظریف درخصوص بسته برجامی اتحادیه اروپا، رادیو بین المللی فرانسه روز یکشنبه (8 مهر ماه) خبری را منتشر کرد مبنی بر این که اتحادیه اروپا برای جلب اعتماد ایران به منظور ماندن در برجام، یک نظام ویژه مبادله نفت در مقابل کالا با این کشور ابداع کرده که این موضوع به شدت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور را نگران و خشمگین کرده است.

در مقابل فدریکا موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این فرایند به خوبی در برابر تهدیدهای آمریکا کارایی دارد و از نوامبر آینده به اجرا گذاشته خواهد شد.

در همین حال امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، در واکنش به ابراز خشم آمریکا خاطرنشان کرد که این فرایند هیچ تاثیری بر تحریم های آمریکا علیه ایران ندارد اما با این حال مشوق خوبی برای تهران است تا در توافق هسته ای وین باقی بماند.

این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا در نشست روز چهارشنبه (4 مهر ماه 1397/ 26 سپتامبر) شورای امنیت هشدار داده بود که هر کس تحریم های نفتی و مالی آمریکا را علیه ایران نقض کند، خود را در معرض پیامدهایی سنگین و خطرناک قرار خواهد داد.

فرانسه: تحریم‌های ایران فرصتی برای خودمختاری مالی اروپا از آمریکا است

یک هفته پس از اظهارات ظریف در خصوص بسته برجامی اتحادیه اروپا، برونو لی‌مایر وزیر امور دارایی فرانسه روز جمعه (13 مهرماه) طی اظهار نظری تحریم‌های آمریکا علیه ایران را فرصتی توصیف کرد که کشورهای اروپایی می‌توانند از آن برای تشکیل نهادهای مستقل مالی استفاده کنند.

به نوشته رویترز، لی‌مایر که در اجلاسی در اسلووکی صحبت می‌کرد گفت: "من معتقدم که نتیجه بحران ایران، فرصتی برای اروپا خواهد بود تا نهادهای مالی مستقل خودشان را ایجاد کنند تا بتوانیم با هر کسی که می‌خواهیم تجارت کنیم.قرار نیست واشنگتن تصمیم بگیرد که آیا ما مجاز به تجارت با ایران هستیم یا خیر."

حالا به نظر می رسد که مقامات آمریکا پی به وخامت اوضاع و مخمصه ای که در آن قرار گرفته اند، برده اند به همین دلیل مقامات خزانه داری این کشور خواستار ماندن ایران در سیستم مالی بین المللی سوئیف شده اند زیرا در این غیر این صورت می تواند به رویایی این کشور با اروپا منجر شده و زیان هنگفتنی را متوجه واشنگتن نماید.

خزانه داری آمریکا خواستار حفظ دسترسی ایران به سوئیفت شد

به دنبال این تحولات تارنمای «واشنگتن فری بیکن» روز دوشنبه (16 مهر ماه) نوشت: برخی مقام های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تلاش می کنند تا دسترسی ایران به بازارهای مالی بین المللی را حفظ کنند.

به گفته منابع آگاه، مقام های سوئیفت هفته گذشته در واشنگتن دیدارهایی با مقام های دولت آمریکا انجام دادند تا اطمینان حاصل کنند که ایران همچنان به سیستم بانکی بین المللی دسترسی خواهد داشت.

این منابع گفته اند، درحالی که ترامپ و مقام های ارشد امنیت ملی در کاخ سفید مانند جان بولتون اعلام کرده اند که سوئیفت و اروپایی ها باید تعاملات بازرگانی خود را با ایران پایان دهند، گروهی از مقام های وزارت خزانه داری قاطعانه با این اقدام مخالفت هستند. این مساله در آستانه دور بعدی تحریم های آمریکا علیه ایران که 13 آبان اعمال می شود، به اختلافات شدید داخلی در دولت آمریکا دامن خواهد زد.

برخی جزئیات این اختلاف های داخلی در دولت ترامپ توسط روزنامه واشنگتن پست افشا شده بود. این روزنامه از «استیو منوچین» وزیر خزانه داری به عنوان مقامی نام برده که پیشتاز تلاش ها برای حفظ دسترسی ایران به سیستم مالی بین المللی است.

در همین حال گفته می شود که ترامپ و سران کنگره آمریکا از این تلاش ها مطلع بوده و با آن مخالف هستند.

اما روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داده که مکانیزم مالی جدید مورد بررسی اروپا برای کمک به ایران موجب تضعیف برتری مالی آمریکا و همچنین تسهیل فروش اقلام غذایی و دارویی به ایران خواهد شد.

فرانسه، آلمان و انگلیس که در سال 2015 توافق هسته‌ای را با ایران امضا کردند، ناخرسندی خود را از ناکامی‌شان در قانع کردن دولت ترامپ در مستثنی کردن "جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی" (سوئیفت) از تحریم‌های ایران اعلام کرده اند.

در همین خصوص فایننشال تایمز گزارش داده که وزرای دارایی اتحادیه اروپا می‌کوشند در نشست هفته جاریِ صندوق بین‌المللی پول در بالی و در ملاقات با "استیون منوچین" وزیر خزانه‌داری آمریکا، دولت ترامپ را قانع کنند دسترسی ایران را به سامانه سوئیفت قطع نکند.

پیروزی حقوقی ایران بر آمریکا در لاهه

به این کشمکش ها باید تحولات میان ایران و آمریکا از منظر دعوای حقوقی بین المللی را نیز اضافه کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) روز چهارشنبه 11( مهر ماه 1397) رای موقت خود را درباره شکایت ایران از آمریکا در ارتباط با پیمان مودت صادر کرد.

براین اساس رییس دیوان اعلام کرد، «دیوان معتقد است که بر اساس تعهدات مصرح در پیمان مودت، ایالات متحده باید به نحو مقتضی محدودیت‌های اعمال‌شده در زمینه اقلام دارویی، بشردوستانه، هوانوردی و کشاورزی بر اساس تصمیم ۸ می ۲۰۱۸ (برای خروج برجام) علیه ایران را رفع کند و در ارتباط با اقلام و خدمات فوق‌الذکر، مجوزها و تاییدیه‌های مورد نیاز صادر شده و پرداخت‌ها و دیگر انتقال‌های منابع تحت هیچ محدودیتی نباشند.

هرچند دیوان تمام تدابیر مورد درخواست ایران را نپذیرفت، اما واشنگتن را به رفع بخش قابل توجهی از تحریم‌های ایران ملزم کرده است. همچنین بند سوم تصمیمات دیوان عملا آمریکا را از اعمال تحریم‌های بیشتر از جمله احیای تحریم‌های یکجانبه نفتی که می‌تواند دامنه مناقشه را گسترش دهد، منع کرده است.

از سوی دیگر اگر مقامات خزانه داری آمریکا و اتحادیه اروپا نتوانند ترامپ را متقاعد کنند که ایران در سوئیفت بماند، آن وقت آمریکا ممکن است سوئیفت را تحریم کند که این اقدام می تواند برای منافع آمریکا مضر باشد چرا که اروپا بیش از آمریکا در شبکه پرداخت های جهانی سوئیفت که در بروکسل مستقر است، نفوذ دارد.

این سیستم در دهه 1970 میلادی توسط گروهی از بانک های بین المللی تاسیس شد که خواهان استاندارد سازی شیوه اشتراک گذاری اطلاعات مبادلات بانکی بودند تا اجازه ندهند که هر کشوری یا حتی بانک های بزرگ استانداردهای خودشان را بر این حوزه تحمیل نمایند.

سوئیفت متعلق به اعضای آن است و ستون فقرات بانکداری مدرن بین المللی را تشکیل می دهد به طوری که روزانه بیش از 30 میلیون تراکنش مالی در میان 11 هزار بانک جهان از طریق این شبکه انجام می پذیرد. از آنجایی که مقر این شبکه در بروکسل قرار دارد، سوئیفت از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت می کند.

هرچند دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که آمریکا را از توافق هسته ای ایران خارج می کند و تحریم ها علیه تهران را مجددا بر می گرداند، اما اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه همچنان اعضای این توافق بین المللی باقی مانده اند.

با توجه به مواضع اتحادیه اروپا در خصوص برجام و عملکرد آن در ارایه بسته برجامی برای مبادله مالی با ایران و همچنین با توجه به مواجهه حقوقی ایران با آمریکا به نظر می رسد که ترامپ در آستانه اتخاذ تصمیم های سخت و دردناک قرار دارد و باید منتظر ماند تا موعد مقرر فرار برسد.

منبع: العالم

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۸۹۰۹۱۱۰:۵۶:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۹
چی فکر میکنیم چی میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
majid r۵۸۹۱۸۴۱۲:۲۹:۰۷ ۱۳۹۷/۷/۱۹
واقعا برجام یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک بود. از تحریم های فصل هفتمی شورای امنیت ، یعنی همه کشورها دنیا پشت آمریکا و ر‍ژیم صهیونیستی علیه ایران تبدیل شدیم به همه کشورهای دنیا پشت ایران علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی.
محمد قاسمی۵۸۹۶۰۳۱۹:۰۵:۱۲ ۱۳۹۷/۷/۱۹
عه پس کشورهای دنیا نفت امریکا رو نمی خرن ؟ خدایا شکرت خدایا سپاس به نظرم به زودی حق وتو هم خواهیم گرفت
ناشناس۵۸۹۶۵۵۱۹:۵۳:۴۵ ۱۳۹۷/۷/۱۹
برجام برای لغو کردن تحریمها بود نه منزوی کردن امریکا و انزوای امریکا هم نتیجه سیاست های غلط ترامپ در جهان است و به برجام ربطی ندارد.
ناشناس۵۹۰۱۶۴۱۱:۳۳:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۲۰
راستمیگیا!!!!!فقط من نمیدونم چرا بعد از خروج این کشور منزوی از برجام اکثر شرکتها همکاریشون رو با ایران متوقف کردن و از ایران خارج شدندو خیلی از کشورهای مشتری نفت ایران به تبعیت از این آمریکای منزوی خرید نفتشون از ایران رو صفر کردند
بورامینی۵۸۹۱۸۸۱۲:۳۲:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۱۹
چند روز بیش مدیر عامل توتال با توجه به افزایش قیمت نفت در بازار های جهانی بمیزان 84 دلار واظهار نا رضایتی ازافزایش نرخ نفت تا این میزان وبیشتر ابراز کرده بود قیمت نفت حدود 50 دلار برای تولید وفروش نفت در سطح جهانی از منظر اقتصادی توتال مطلوب است که خبر ان در سایت الف نیز منعکس گردید وعلت افزایش قیمت نفت را مناقشات زیو بلتیک(jeo polotic) در سطح جهان عنوان کرده بود که بنظر می رسد منظور او تنش افرینی دولت ترامب وامریکا در سطح جهان در شبه جزیره کره وچین در موضوع تعرفه تجاری وتا حدودی با اروبا و بی ثبات سازی منطقه خاور میانه و همچنین بعید نیست موضوعات دیگری نظیر مشاجرات اب وهوایی وسایر تنش افرینی های ترامب در رابطه با زیر با گذاشتن توافق برجام وقواعد بین المللی وموضوعات متعدد دیگر را نیز بتوان بدان اضافه نمود عدم کاهش قیمت نفت با وجود افزایش تولید روسیه وعربستان مدعا و دلیلgeo poloticمدیر عامل توتال را برای افزایش قیمت نفت قابل تامل وباور بذیر تر میکند ادامه دارد
ناشناس۵۸۹۳۴۶۱۴:۲۸:۲۴ ۱۳۹۷/۷/۱۹
دلار چند ؟
بورامینی۵۸۹۳۵۳۱۴:۳۲:۴۹ ۱۳۹۷/۷/۱۹
در سایت موسسه مطالعات دین واقتصاد مورخ 2018/08/19 نویسنده در لابلای مطالب اصلی خود به مواردی تاریخی نیز اشاره میکند چنین مطرح می شود که با اشاره به این که درسال1982بحران جهانی بدهی های کشور های جهان سوم مطرح می شود در این سال مکزیک اعلام میکندکه ما ور شکسته هستیم وامکان برداخت بدهی ها را نداریم ان زمان این رقم برای مکزیک 97 میلیارد دلار وبرای برزیل که اولین هست107 میلیارددلار است چون مبالغ وام هایی که توسط کشور های جهان سوم گرفته شده بود از بانکهای اروبایی وغربی تامین مالی شده بود غربی ها از ترس اینکه کشور های دیگر هم به مکزیک ببیوندند واعلام ور شکستگی کنند وبگویند ما نمی توانیم بدهی های خود را بدهیم چیزی که برای اقتصاد غرب می توانست بسیاربحران زا باشد .
علی۵۸۹۳۷۴۱۴:۴۹:۳۶ ۱۳۹۷/۷/۱۹
اینقدر ساده به ماجرا نگاه نکنید با اولین اخم ترامپ قطعا اروپا ولمون میکنه
ناشناس۵۸۹۷۹۹۲۲:۳۴:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۹
در همین حال امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، در واکنش به ابراز خشم آمریکا خاطرنشان کرد که این فرایند هیچ تاثیری بر تحریم های آمریکا علیه ایران ندارد اما با این حال مشوق خوبی برای تهران است تا در توافق هسته ای وین باقی بماند. ایم بسته چطور میتونه برای سیستم بانکی و معاملات تجاری ایران راهگشا باسه با این تفسیر آقای مکرون؟؟
ناشناس۵۸۹۹۱۶۰۴:۰۹:۰۶ ۱۳۹۷/۷/۲۰
تجربه ثابت کرده ست که اروپا و آمریکا در نهایت بر علیه ایران با هم هماهنگ هستند ولو رنگ یکی زرد است و با دیگری تفاوت دارد.
بورامینی۵۹۰۲۷۱۱۳:۰۰:۲۹ ۱۳۹۷/۷/۲۰
درست کلمه geopolitics جغرافیای سیاسی می باشد سیاست هایی که بر اساس موقعیت جغرافیایی اتخاذمی شود
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  3. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  6. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  7. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  8. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  9. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  10. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  11. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

  12. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  13. دست هایی که بر سفره دراز نمی‌شود‌!

  14. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  15. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  16. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  17. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  18. تابعیت دوگانه جرم است؟

  19. روایت هولناک فردی که گوشش بریده شد | با کاتر گوشم را بریدند ... یکی از آنها فیلم می گرفت

  20. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

  21. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  22. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  23. حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد

  24. از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید!

  25. پست‌گرفتن دختر پرحاشیه «صفدر حسینی» و ادامه انتصابات مورد سوال در دولت پزشکیان

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  3. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  7. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  8. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  9. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  14. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  15. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  16. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  17. درد بیمار و ناز طبیبان !

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  20. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  21. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  22. یارانه‌ها واریز شد

  23. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    2. بدهکاران، طلبکار شدند!

    3. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

    4. تیر خلاص به "بی بی"

    5.  تشدید رقابت تسلیحاتی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان

    6. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

    7. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

    8. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

    9. ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

    10. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

    11. کیودو: ایران در حال آماده‌شدن برای مذاکرات هسته‌ای با اروپاست

    12. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

    13. غریب آبادی: گروسی دست خالی از ایران نرفت/درصورت تصویب قطعنامه پاسخ قاطع و فوری می‌ دهیم

    14. فضاسازی تبلیغی تروئیکا و آمریکا درپی واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام

    15. پاریس: تلاش می‌کنیم با آلمان و انگلیس به مذاکرات هسته‌ای با ایران بازگردیم

    16. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

    17. شرط عجیب عربستان برای پاکستانی‌ها؛ گدایی ممنوع!

    18. نیویورک‌تایمز: حزب‌الله با سلاح اسرائیلی به اسرائیل حمله می‌کند

    19. این صهیونیست‌های رسوا ...

    20. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

    آخرین عناوین