آقای روحانی! اینجا که واتیکان نیست!

حسین شریعتمداری،   3971102048 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
آقای روحانی! اینجا که واتیکان نیست!

۱- « انگار ما اختیاری از آسمان داریم که می‌توانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم، نه اینطور نیست، چنین چیزی وجود ندارد. اینطور نیست که ما اختیار داشته باشیم. خداوند به پیغمبرش می‌گوید: «وَ ما اَنْتَ عَلَیْهِمْ بِوَکِیلٍ، تو وکیل مردم نیستی، تو چکار به کار مردم داری؟ «و َمَا عَلَیْنَا اِلَّا الْبَلَاغُ»؛ تو باید پیام برسانی، حالا مردم یا گوش می‌کنند و هدایت می‌شوند یا گوش نمی‌دهند... مردم باید انتخاب کنند، اگر انتخاب نکنند که دین نمی‌شود، با تحمیل که نمی‌شود دین درست کرد. «لا اکراه فی‌الدین». اساس دین باید با فهم و درک و پذیرش باشد. بقیه مسائل هم همینطور است».

این، بخشی از سخنان دیروز رئیس‌جمهور محترم در جمع مدیران وزارت ارتباطات است که سخن حق و بایسته‌ای است چرا که دین یک باور قلبی است و باور قلبی افراد را نمی‌توان با توسل به زور تغییر داد. اما این نکته که بدیهی نیز هست از مسئولیت مسئولان در قبال دین مردم نمی‌کاهد چرا که ابلاغ دین در آیه شریفه «وَمَا عَلَیْنَا اِلَّا الْبَلَاغُ» تنها ابلاغ زبانی و بیان مبانی دینی نیست بلکه مقابله با موانعی که از فهم دین و رسیدن پیام اسلام به مردم جلوگیری می‌کند نیز بخشی از همان ابلاغ دین است. جناب رئیس‌جمهور یک شخصیت روحانی است و به یقین می‌دانند که آیات قرآن را باید در ضرب با آیات دیگر تفسیر کرد. مثلا در آیه شریفه «یدالله فوق ایدیهم... دست خدا بالای دست آنهاست» نمی‌توان «ید» را به معنای «دست» گرفت! زیرا خداوند تبارک و تعالی منزه از جسم و ماده است. «ید» هم به معنای دست است و هم به معنای «قدرت» و در آیه مورد ‌اشاره معنای قدرت مورد نظر بوده است چرا که در آیه دیگری می‌فرماید «لیس کمثله شیء... هیچ چیز مانند او-خدا- نیست».

حال اگر مفهوم آیه شریفه «وما علینا الا البلاغ»  و یا «وَ ما اَنْتَ عَلَیْهِمْ بِوَکِیلٍ» رها کردن امور به حال خود باشد! ضمن آنکه با سیره رسول خدا(ص) و ائمه هدی(ع) در تناقض آشکار است، با آیات فراوان دیگر قرآن نیز مغایرت و تضاد جدی دارد و این در حالی است که به مصداق «‫وَ لَوْ کانَ مِنْ عِنْدِ غَیْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِیهِ اخْتِلافاً کَثِیراً... ‬اگر(قرآن) از جانب غیر خدا بود در آن اختلافی بسیار می‌یافتند».‫ در قرآن اختلاف و تناقضی نیست بنابراین، چنانچه منظور جناب روحانی از استناد به آیات یاد شده، رفع مسئولیت از دولت و مسئولان باشد، با عرض پوزش باید گفت برداشت و تفسیر نا‌صواب و خطایی داشته‌اند! به عنوان مثال:‬‬‬

در آیه‌ای که زینت‌بخش آرم سپاه پاسداران نیز هست، آمده است؛ «‬وَاَعِدّوا لَهُم مَا‌استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ وَ مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم... هر چه نیرو در توان دارید، برای مقابله با آنها [= دشمنان]، آماده سازید! و (همچنین) اسب‌های ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید». بدیهی است که این آیه شریفه با آیه «و َمَا عَلَیْنَا اِلَّا الْبَلَاغُ» مغایرتی ندارد بلکه به وضوح نشان می‌دهد که تهیه ساز و برگ جنگی برای مقابله با دشمنان نیز بخشی از همان ابلاغ است.

۲- استاد شهید آیت‌الله مطهری در این خصوص تعبیر حکیمانه‌ای دارند؛

«مثلًا عده‏ای در کشور کفری که حکومتی ضد دین در آنجاست زندگی می‏کنند و چون آن حکومت وسیله‏ای است برای به زنجیر کشیدن مردم و جلوی هر ایدئولوژی را می‏گیرد، چنین وضعی اجبارپذیر است که با شمشیر موانع را بردارند تا زمینه‏ای برای تبلیغ آزاد دین وجود پیدا کند. این است که در عین اینکه برای قبول دین داریم: «لا اکْراهَ فِی‌الدِّینِ»، یعنی دین اجباربردار نیست، ولی در عین حال بایستی خرطوم ابوجهل‏ها و ولید‌بن مغیره‏ها را زد. تا بعد از رفع موانع، از راه تبلیغ، مردم محاسن دین را بفهمند، و مسئله جهاد همین است».

 ۳- اساسا اگر مسئولان نظام اسلامی در قبال مردم وظیفه‌ای جز ابلاغ مبانی اسلام نداشتند و قرار بود ملت را در مقابل پلیدی‌ها و پلشتی‌هایی که از سوی دشمنان اسلام به جامعه تزریق می‌شود، تنها بگذارند، اینهمه تاکید بر وظیفه امر به معروف و نهی از منکر معنا و مفهومی نداشت. توضیح آنکه امر به معروف و نهی از منکر علاوه بر آنکه یک فریضه دینی است یک ضرورت عقلی نیز هست و هیچ نظام حکومتی-‌تاکید می‌شود، هیچ نظام حکومتی- را نمی‌توان یافت که از این قاعده مستثنا باشد. همه نظام‌ها و دولت‌ها «امر به معروف و نهی از منکر» دارند و تفاوت فقط در معروف‌ها و منکرهاست. مثلا امروزه در فرانسه حجاب خانم‌ها در مراکز علمی و دانشگاهی را «منکر»! می‌دانند و با همه توان با آن به عنوان یک منکر! مقابله می‌کنند تا آنجا که فرانسه کاپیتالیست چند دوره ریاست جمهوری میتران سوسیالیست را می‌پذیرد ولی حجاب یک زن مسلمان را تحمل نمی‌کند! و یا در آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی اعتقاد به «هولوکاست» را- که یک افسانه ساخت صهیونیست‌هاست- معروف می‌دانند و با هرکه هولوکاست را باور نداشته باشد به شدت برخورد می‌کنند تا آنجا که نفی هولوکاست در آلمان رسما جرم تلقی شده و نفی‌کنندگان به تحمل زندان محکوم می‌شوند!    

۴- اگر دولت اسلامی در قبال مردم، غیر از بیان مبانی دینی و نهایتا تبلیغ شفاهی آن مسئولیت دیگری نداشته باشد، اساسا تشکیل حکومت معنی و مفهومی نخواهد داشت. این قاعده در سایر نظام‌های حکومتی نیز ساری و جاری است. ژان-ژاک روسو متفکر سوئیسی قرن ۱۸ میلادی در کتاب معروف خود «قراردادهای اجتماعی» وظیفه حکومت‌ها را ایجاد هماهنگی میان آزادی‌های فردی و مسئولیت‌های جمعی می‌داند و بر این باور است که حکومت‌ها نمی‌توانند و نباید مردم جامعه را به حال خود رها کنند و از تنبیه مجرمان چشم بپوشند. این قاعده صرفنظر از نوع حکومت‌ها و ایدئولوژی آنها در تمامی نظام‌های حکومتی به عنوان یک اصل ضروری شناخته می‌شود و بدیهی است که در اسلام عزیز که برداشتن غل و زنجیرهای وابستگی- یَضَعُ عَنْهُمْ اِصْرَهُمْ وَالْاَغْلَالَ الَّتِی کَانَتْ عَلَیْهِمْ- را شعار خود می‌داند، ضرورتی به مراتب بیشتر و برتر دارد و دولت اسلامی نمی‌تواند و نباید از این مسئولیت شانه خالی کند.

۵-  آقای روحانی پیش از این هم گفته بودند نمی‌توان مردم را با زور شلاق به بهشت برد! که باید پرسید؛ مگر کسی یا کسانی درپی آن بوده‌اند مردم را با زور شلاق به بهشت ببرند که حضرت ایشان نگران شده و قصد پیشگیری داشته‌اند؟! بله به زور نمی‌توان مردم را به بهشت برد ولی وظیفه دولت اسلامی است که با آنچه باعث گمراهی مردم و مانع خیر و صلاح و نهایتا بهشتی شدن آنان می‌شود به جد مقابله کند و از آنجا که رستگاری در جهان آخرت، هدف نهایی همه انسان‌ها و مخصوصا امت اسلامی است، مسئولیت یاد شده بیش از هر مسئولیت و وظیفه دیگری روی شانه همه مسئولان به ویژه دولتمردان است.

۶- بخش نخستین سخنان رئیس‌جمهور محترم این تصور و تلقی را به ذهن می‌رساند که ایشان فقط در پی بیان ضرورت تبلیغ مبانی اسلامی بوده‌اند که از ایشان به عنوان رئیس‌جمهور یک کشور اسلامی و مخصوصا یک شخصیت روحانی جز این نیز انتظاری نمی‌رود اما، با کمال تاسف باید گفت که بخش‌های بعدی اظهارات آقای روحانی این برداشت را تائید نمی‌کند و نشان‌دهنده آن است که جناب ایشان برای ایران اسلامی نسخه‌ای شبیه واتیکان را توصیه می‌کنند و بر این باورند -‌و انشاءالله نباشند- که حکومت در قبال خیر و صلاح مردم و سعادت و شوربختی آنان غیر از ابلاغ شفاهی و یا کتبی مبانی دینی وظیفه و مسئولیت دیگری ندارد!


به این بخش از سخنان ایشان توجه کنید؛

«لا اکراه فی‌الدین». اساس دین باید با فهم و درک و پذیرش باشد. بقیه مسائل هم همینطور است. طرف باید تفهیم شود و ارزش کار را بداند تا خودش دنبال کند. نیاز نیست ما به مردم فشار بیاوریم. بله؛ مردم وقتی می‌بینند که ماشین خطراتی دارد، خودشان هم به بچه‌شان نصیحت می‌کنند و می‌گویند از قسمت عابر پیاده باید عبور کنی و صبر کن تا چراغ سبز شود، درواقع شروع می‌کنند به یاد دادن فرهنگ به او. در همه فناوری‌های روز هم همینطور است... مقاومت در برابر فناوری‌ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است... فناوری‌های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد. شناخت درست و فرهنگ‌سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است. نمی‌توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم. مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست... در جهان شبکه‌ای، درخت ممنوعه نسازیم، فرهنگ‌سازی کنیم. جوانان و نوجوانان بیش از همه از اثرات منفی فیلترینگ آسیب می‌بینند. نه مسدود کردن و نه رها کردن ما را به مقصد نمی‌رساند، سواد رسانه‌ای جامعه را باید افزایش دهیم. انحصار در هیچ پدیده‌ای جواب نمی‌دهد،
چه در رسانه و چه در فناوری»!!

یک بار دیگر این بخش از سخنان ایشان را بخوانید. ظاهر زیبایی دارد! و از آزادی انتخاب حکایت می‌کند! و اینکه دخالت دولت در فضای مجازی چه مفهومی دارد؟! باید همگان بتوانند بدون کمترین مانع و بی‌آنکه فیلترینگی در میان باشد وارد فضای مجازی شوند! و انتخاب خوب و بد و مطالب مفسده‌انگیز و سودمند بر عهده خودشان باشد! این دیدگاه از نسخه واتیکانیسم نیز به مراتب خطرناک‌تر است و مفهوم آن، دقیقا این است که جوانان و نوجوانان و همه مردم را در وادی پر مخاطره فضای مجازی به حال خود رها کنیم و فقط خوب و بد را به آنان معرفی کنیم! بی‌آنکه برای پیشگیری از آسیب‌های جدی و خطرناک این فضا کمترین مسئولیتی داشته باشیم! باید از جناب روحانی پرسید چه تضمینی هست که یک جوان یا نوجوان با مشاهده بخش‌های پلشت و مفسده‌انگیز فضای مجازی که این روزها به فراوانی در این عرصه وجود دارد در گرداب هلاک‌کننده آن غرق نشود؟! در کجای دنیا و با کدام عقل سلیم گرداب‌های خطرناک را که ظاهری فریبنده دارند، پیش پای مردم قرار می‌دهند و مسئولیت مقابله با آن را از دوش خود برمی‌دارند!

بر اساس این دیدگاه می‌توان دزدان و قاتلان را به حال خود رها کرده و مانعی برای آنان ایجاد نکرد و فقط مشخصات آنها را برای مردم برشمرده و مقابله با آنها را بر عهده خود مردم گذاشت؟! آیا این دیدگاه حضرتعالی -‌البته بی‌آنکه بدانید- ترویج همان حکومت عرفی -نرمالیسم- نیست که مقامات و ‌اندیشکده‌های آمریکایی بی‌وقفه از تلاش خود برای حاکمیت آن در ایران اسلامی و نهایتا نه فقط وابستگی بلکه بردگی ملت در قبال آمریکا دَم می‌زنند؟!

کوتاه سخن و جان کلام آنکه جناب روحانی! بر فرض که از مسئولیت خود به عنوان رئیس‌ قوه مجریه با خبر نباشید آیا به عنوان یک شخصیت روحانی از سفارش‌های اکید اسلام بر ضرورت مقابله با گسترش‌دهندگان و مروجان فساد و فحشا و دروغ‌پراکنان نیز
با خبر نیستید؟! نظر جنابعالی درباره مثلا ممنوعیت کتب ضاله و حفاظت از سلامت روحی و اخلاقی مردمان چیست؟!

 در خاتمه، این گلایه دوستانه از عالمان دینی در میان است که چرا در مقابل این نظرات و دیدگاه‌های انحرافی تلاش چندانی نمی‌کنند تا ورود افرادی نظیر نگارنده به این وادی ضرورتی نداشته باشد؟!

منبع: کیهان

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۳۴۳۴۱۰۸:۲۶:۵۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲
دیدگاه شما چه اهمیتی برای مردم داره .. اگر اهمیت داشت که این همه دیش روی پشت بام ها نبود.
ناشناس۷۳۴۵۵۵۱۰:۳۵:۱۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲
اگه واتیکان بود و برادر پاپ تخلف مالی داشت سریعا محاکمه می شد..بله اینجا واتیکان نیست
ناشناس۷۳۴۵۸۴۱۰:۴۸:۵۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
چه ربطی داره اکثر نخبگان علمی در زمان خودشان طرد می شدند برای رضای خدا قبل از نوشتن نظر دیدگاهشون را بخوانید حب و بغض کار را خراب می کند
ناشناس۷۳۴۳۶۷۰۸:۴۶:۲۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲
زنده باشی سردار قلم
ناشناس۷۳۴۷۲۳۱۱:۴۲:۰۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
جناب شریعتمداری ! شما بر بیانات شیخ حسن خرده مگیر ! ایشان بعد از فراگیر شدن تورم 95 % ی ؛ چند وقتی است در حاشیه سیر میکند
ناشناس۷۳۴۳۶۹۰۸:۴۸:۲۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
عجب سفسته ای ، همه باید عقیده ما را داشته باشند ولاغیر ....
ناشناس۷۳۴۳۹۶۰۹:۰۲:۱۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
خدا به ایشان خیر دهد
ناشناس۷۳۴۴۰۹۰۹:۰۹:۵۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲
ما را به خیر تو امیدی نیست شر مرسان
فرناز۷۳۴۴۲۰۰۹:۱۸:۴۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲
جناب آقای شریعتمداری لطفا" صریحا" بفرمایید وقتی بخش زیادی از مردم از مسئله ای(مثلا" فیلترینگ تلگرام) ناراحت هستند، وظیفه دولت چیست؟
ناشناس۷۳۴۵۸۰۱۰:۴۶:۴۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
ایشان و دارو دسته شان اصولا کاری با "بخش زیاد" ندارند . برای دولت یک عده بسیار محدود ولی شلوغ کار که هر کاری بگوید انجام دهند در اولویت هستند.
ناشناس۷۳۴۴۲۳۰۹:۲۰:۱۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲
حق با آقای دکتر روحانی است
ناشناس۷۳۴۵۰۳۱۰:۰۷:۱۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
برای حل دعوا بین روحانی و کیهان مردم فیلتر شکن را انتخاب کردند
ناشناس۷۳۴۵۶۹۱۰:۴۳:۰۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
حرفهای اقای روحانی همیشه عوام فریبانه است و کاربرد مقطعی دارد برای لاپوشینی به وضعیتی که به وجود آورده حرفهای به ظاهر زیبا می زنه به دنبال تایید از سوی عوام هستش
استاد۷۳۴۸۹۵۱۲:۵۲:۲۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
کمی مطالعه کنی پی به علت گرانی می بری!قضاوت سطحی نکنیم.
ناشناس۷۳۴۵۸۲۱۰:۴۷:۴۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
چون ایمان ها زبانی شده و در عمل عکس آن دیده می شود، در مردم اثر نمی کند و چون اثر نمیکند این می شود که شده
ناشناس۷۳۴۵۹۹۱۰:۵۴:۵۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
در دین زور و اجبار نیست اما حکومت باید مردم را دیندار کند!!!! باید که شد همون زور و اجبار!!!! سفسطه و مغلطه معنا شد
ناشناس۷۳۴۶۷۶۱۱:۲۵:۱۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲
تلگرام باید رفع فیلتر بشه
ناشناس۷۳۴۶۹۴۱۱:۲۹:۵۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
تعجب می‌کنم از کسانی که وقتی به کالا یا فناوری خارجی دسترسی ندارند، فقط ناراحت می‌شوند و حاضر نیستند خودشان چیزی بسازند که نیازشان را برآورده کند.
ناشناس۷۳۴۹۹۷۱۳:۴۱:۵۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
تعجب نکن برو مطالعه کن ببین اصلا میشه ساخت یا نه بعد نظر بده
ناشناس۷۳۴۷۵۸۱۱:۵۲:۰۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲
روحانی این حرفها را برای فرار از جوابگویی برای اوضاع اقتصادی میزند،میخواد حواس مردم را پرت کند وگرنه حرفش درسته،گرچه خودشم به این حرفاش اعتقادی نداره مثل همون آزادی بیانش میمونه
ناشناس۷۳۴۷۶۰۱۱:۵۳:۲۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲
دیدگاه انحرافی را دیگه از کجا در آوردی. روحانی مجتهده و طبق نظر شیعه میتونه در مسایل فقهی نظر بده اگر مخالفی تو هم نظرت را بده برچسب چسباندن کار صحیحی نیست و هیچکس نمیپسنده
محسن۷۳۵۲۹۵۱۵:۳۰:۳۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
از کی تا حالا مجتهد شده مردم خبر نشدن؟؟؟؟ایشون تحصیلات حوزوی رو نصفه نیمه رها کرده.حداقل خاطرات شیخ حسن روحانی رو بخون.
ناشناس۷۳۴۷۶۶۱۱:۵۶:۳۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲
اگر داعش و طالبان و القاعده تونستن با زور مردم رو مسلمون کنن شما هم می تونید.
ناشناس۷۳۴۷۹۹۱۲:۱۲:۴۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
شیخ بنفش به بن بست رسیده
معلم۷۳۴۸۱۳۱۲:۱۸:۱۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲
روحانی با زرنگی خاص چهره بعضیها رابرای مردم رو کرد.
ناشناس۷۳۵۲۳۹۱۵:۰۶:۳۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
اوخی چه رمانتیک
ناشناس۷۳۴۸۴۲۱۲:۲۸:۳۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
امیدوارم خدا عنایتی بکند و ما را از شر این افکار که تناسبی با این سالها ندارد رها کند !! البته خدا هم به ما عقل داده و عزت نفس و البته اختیار هجرت....
محمد عوام۷۳۴۸۵۱۱۲:۳۳:۴۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
الان یک بچه هم میتواند واتیکان را با اینجا مقایسه کند! مثلا چه چیزمان بهتر از واتیکان است؟
ناشناس۷۳۴۸۶۰۱۲:۳۷:۴۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲
جناب روحانی همه همه چیز میگویند وهمه چیز را میشنوند علنی نمی توانند تصویر برهنه چاپ کنند ویا به معصومین اهانت کنند منظورشما اینست که این کاررا هم بکنند
ناشناس۷۳۴۹۵۰۱۳:۲۷:۴۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
تردیدی نیست که بیانات آقای روحانی، کاملا عوام فریبانه و فاقد مبناست. ایشان هر گاه قافیه تنگ میشود بحث شیرین آزادی را مطرح میکنند.
ناشناس۷۳۵۱۷۶۱۴:۳۹:۱۵ ۱۳۹۷/۱۱/۲
آقای شریعتمداری: این جا واتیکان نیست ولی شهر هرت که هست!!!! هرکی هرکاری دوست داره( اختلاس، دزدی، و غیره) انجام میده.
محسن۷۳۵۲۹۲۱۵:۲۹:۰۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲
به قول رحیم پور ازغدی: آقای روحانی اصلا هر چی تو میگی درست .شما فقط بگو وظیفتو چجور انجام دادی و با امانت مردم چه کردی؟
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  12. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  13. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  15. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  16. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  19. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  20. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  21. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  22. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  23. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

آخرین عناوین