۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهند

گروه جهان الف،   3980928023

تفکرات غلط در مورد بزرگی و موقعیت مکانی کشورها و همچنین تراکم جمعیتی در مناطق کره زمین، همگی به دلیل اشتباهات اساسی در نقشه‌ها حاصل شده است.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، صرف نظر از مکانی که شما در دنیا زندگی می‌کنید، این احتمال وجود دارد که تصویر ذهنی شما از جهان تا حد زیادی مانند همه افراد دیگر باشد (مگر اینکه برنامه درسی جغرافیای دبیرستان شما کاملاً متفاوت از دیگران باشد). اگرچه درک کلی ما از جهان شبیه به همدیگر است اما ما درباره محیط اطراف خود، مانند کشور خودمان، کشورهای همسایه آن و غیره، نسبت به مکان‌های دیگر اطلاع بیشتری داریم.

همانطور که معلوم است، بسیاری از اشتباهات ناشی از غیردقیق بودن نقشه‌ها است که ما هیچ وقت آنها را اصلاح نمی‌کنیم. در این مطلب قصد

داریم به هشت مورد از اشتباهات ناشی از بی‌دقتی در نقشه‌ها اشاره کنیم.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۸- برزیل بزرگتر از کل ایالات متحده آمریکا است

با استفاده از استاندارد‌های جهانی، آمریکا یک کشور نسبتاً بزرگ است، هرکسی که از یک ساحل آمریکایی به طرف دیگر رفته است می‌داند که آمریکا یکی از بزرگترین کشور‌ها در جهان است. از سوی دیگر، اگر به نقشه نگاه کنید متوجه می‌شوید که برزیل از هیچ یک از همسایگانش بزرگتر به نظر نمی‌رسد.

در واقعیت، برزیل پنجمین کشور بزرگ جهان است. اگر آن را با سرزمین آمریکا و بدون مناطق ساحلی آن مقایسه کنیم، در واقع برزیل ۱۱ درصد بزرگتر است. البته ما نمی‌توانیم مقایسه‌ای از شرق و غرب مانند ایالات متحده انجام دهیم، زیرا شبکه جاده برزیل به اندازه لازم گسترده نیست. علاوه بر این، بخش بزرگی از این کشور توسط آمازون اشغال شده و زمین را از نظر جاده‌ای تا حد زیادی غیرقابل دسترسی می‌کند.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۷- آمریکای جنوبی کاملاً در قسمت شرقی آمریکای شمالی است

این فقط تصور غلط توسط آمریکایی‌ها نیست، بیشتر ما حداقل در ذهنمان قاره آمریکای شمالی را در موقعیت طولی مشابه آمریکای جنوبی قرار می‌دهیم. در هر زمانی که به نقشه‌های جهان نگاه می‌کنیم، آمریکا جنوبی مستقیما زیر آمریکا شمالی قرار دارد. مشکل در نقشه عمومی است، چون همه هر زمانی که به نقشه جهانی فکر می‌کنیم، آن را تجسم می‌کنیم. این (نقشه نگاری جغرافیایی) پیش افکن مرکاتور، نامیده می‌شود که بسیار مورد پذیرش است، زیرا تقریباً هر کشور از آن برای اهداف رسمی استفاده می‌کند و در آن آمریکا جنوبی مستقیما زیر آمریکا شمالی قرار دارد، حتی اگر واقعاً اینگونه نباشد.

مشکل این است که (نقشه نگاری جغرافیایی) پیش افکن مرکاتور علاوه بر اینکه نادرست است، اطلاعات غلط را نیز به عنوان واقعیت تبلیغ می‌کند (گرینلند با حاشیه HUGE تقریباً به اندازه آفریقا بزرگ نیست). این یک نقشه‌نگاری اروپامحور از زمین است، زیرا اندازه کشور‌های نیم‌کره شمالی را بزرگتر از همتایان جنوبی آن نشان می‌دهد. در واقعیت، قاره‌ها در جنوب جهان بسیار بزرگتر از چیزی هستند که فکر می‌کنیم.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۶- خط سیر سوم در سراسر جهان

اگر در ایالات متحده آمریکا هستید و می‌خواهید به سمت برخی کشور‌ها در آن طرف جهان پرواز کنید، احتمال دارد که یکی از دو مسیر را طی کنید. بسته به منطقه‌ای که در ایالات متحده هستید، می‌توانید از طریق اقیانوس اطلس یا از طریق اقیانوس آرام سفر کنید. مورد دوم تقریباً گزینه طولانی‌تری است، زیرا اقیانوس آرام بسیار عظیم است.

اگر بخواهیم از شما سؤال کنیم که آیا راهی سریعتر برای مسافرت وجود دارد، جواب قطعی "نه" خواهد بود. از این گذشته، اگر به نقشه نگاه کنید، به نظر می‌رسد این دو گزینه تنها گزینه هستند، زیرا هر مسیر ممکن کوتاه‌تر از این دو وجود ندارد. درست؟

دلیل این امر این است که نقشه در ۲ بعدی قرار دارد، زیرا مغز ما دقیقاً برای تبدیل بصری چیز‌ها از بعد سوم به هواپیما طراحی نشده است. اگر تا به حال به اندازه کافی خوش شانس بوده‌اید که آن تجربه کنید، می‌دانید که راه دیگری مانند قطب شمال در سراسر جهان وجود دارد که حتی ممکن است بسته به اینکه به کجا می‌روید کوتاهتر از دو موردی که ما از آن‌ها می‌شناسیم باشد.

زمین را به جای یک تکه کاغذ چین‌دار در یک سیلندر به عنوان گویی در نظر بگیرید، این همان شکلی است که ما واقعاً آن را درک می‌کنیم. بسیاری از پرواز‌ها مانند مسیر بدون توقف کاتای اقیانوس آرام از نیویورک به هنگ کنگ از قطب شمال عبور می‌کنند، زیرا دو ساعت زودتر از سایر مسیر‌ها به پایان می‌رسد. این همچنین یکی از دیدنی‌ترین مسیر‌هایی است که ما از آن می‌شناسیم، زیرا دید نادری از بیابان گسترده و ناشناخته قطب شمال به ما می‌دهد.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۵- همه چیز درباره آفریقا

در تفکر عامه، استوا به عنوان یک تقسیم کننده مرتب بین قاره جنوبی و شمالی است. در حالی که این مسئله در مورد آمریکای جنوبی و استرالیا تا حدود زیادی صادق بوده، اما در مورد آفریقا صحیح نیست.

اگر به نقشه نگاه کنید، می‌بینید که بیشتر آفریقا به هیچ وجه در نی‌مکره جنوبی قرار ندارد، زیرا استوا تقریباً آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند. بخش شمالی هنوز به دلیل وجود برآمدگی در ضلع غربی قاره، کمی بزرگتر است.

این تنها راهی است که متوجه می‌شویم که افریقا به طور صحیح در تصاویر نشان داده نشده‌اند. ما وسعت آفریقا را نادرست تصور می‌کنیم، زیرا تمایل داریم به طور گسترده‌ای اندازه آن را نیز دست کم بگیریم. با این وجود، در واقعیت، آفریقا بسیار فرومایه است. این قاره از چین، هند، ایالات متحده آمریکا و تقریباً همه اروپا است.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۴- تنها بخش کوچکی از ایران بیابان خشک و کویر است

ایران را که به دلایلی هنوز به عنوان یک کشور بیابانی در تصورات مردمی دیده می‌شود، در نظر بگیرید. اکثر مردم دنیا هر زمان که به ایران فکر می‌کنند تصورات بی‌پایان از تپه‌های ماسه‌ای و گاومیش‌های شتر دارند. به این ترتیب هنوز هم در رسانه‌های محبوب غربی این گونه کشور را به تصویر می‌کشند.

ما نمی‌گوییم که ایران بیابانی ندارد، اما تنها حدود ۲۲ ٪ از ایران را می‌توان به عنوان یک کویر طبقه‌بندی کرد. از این منظر، حدود ۲۸ درصد از چین را بیابان تشکیل می‌دهد، اگرچه هیچ کس تاکنون از چین به عنوان یک کشور بیابانی یاد نکرده است.

بقیه ایران در واقع از مجموعه‌های متنوعی از انواع زمینی مانند مراتع، تالاب‌ها، یخچال‌های طبیعی و سواحل گرمسیری ساخته شده است. قله‌های کوهستانی که همیشه از برف پوشیده شده‌اند، چیز‌هایی که ما انتظار نداریم در هر نقطه‌ای در نزدیکی ایران یا خاورمیانه وجود داشته باشد. زمینه زندگی روزمره در تهران را تشکیل می‌دهد، که ممکن است یکی از دیدنی‌ترین شهر‌های جهان باشد.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۳- اروپا نسبت به ایالات متحده آمریکا بسیار نزدیک به قطب شمال است

اگر از هر کسی بپرسید که آیا نیویورک از لندن به قطب شمال نزدیکتر است یا خیر، احتمالاً جواب مثبت است. به نظر می‌رسد که دلیل آن هم این باشد که میانگین دمای آن در زمستان حدود ۱۰ درجه پایین‌تر از لندن است، که باید به دلیل نزدیکی به قطب شمال باشد. شاید کاملاً مسخره به نظر برسد که فکر کنیم همتای اروپا آن مثلاً کشوری جنوبی باشد که بخشی از آن در آسیا مانند آذربایجان قرار داشته باشد.

اما هنگامی که شما در واقع نقشه را می‌بینید. نیویورک و جمهوری آذربایجان تقریباً با عرض جغرافیایی یکسان از لندن فاصله دارد. همتای اروپایی (یا به عبارت دقیق‌تر آفریقایی) میامی جایی در مصر است. اگر نقشه را به صورت افقی بکشید، می‌فهمید که شمالی‌ترین نقطه آمریکا در جایی در نزدیکی جنوبی‌ترین نقطه اروپا قرار دارد.

تصور غلط احتمالاً از نقشه فوق الذکر (نقشه نگاری جغرافیایی) پیش افکن مرکاتور ناشی می‌شود، که اندازه برخی از نقاط جهان را اشتباه نشان می‌دهد تا آن‌ها را از سایر نقاط بزرگتر جلوه دهند و در نتیجه باعث بی‌نظمی در موقعیت‌های کلی مکان‌ها می‌شود.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۲- ما درکی از بزرگی اقیانوس آرام نداریم

زمانی که نقشه بردار‌ها برای اولین بار در حال نقشه برداری دنیا بودند، تعداد زیادی از آن‌ها بسته به نوع کار‌های مختلف، مانند تعصبات فرهنگی، عدم وجود تجهیزات بهتر و یا صرفاً بهتر بودن در شغل خود، در محاسبات خود آزادی‌های خود را در دست گرفتند. حتی اگر بیشتر این عدم دقت‌ها پاک شده‌اند، ما هنوز اندازه زمین، ماسه زمین را در مقایسه با اقیانوس‌های آن اغراق می‌کنیم.

حادترین اختلاف در مورد اقیانوس آرام است که شاید کمترین اکتشاف اقیانوس در جهان باشد. حتی اگر بدانیم بزرگترین اقیانوس روی کاغذ است، ما نمی‌توانیم درک کنیم که چقدر بزرگی این اقیانوس در عمل درست تخمین زده شده است. این را در نظر بگیرید؛ اقیانوس آرام بیش از یک سوم سطح زمین را در بر می‌گیرد. بله، حدود ۳۳ ٪ از ۷۰ ٪ زمین پوشیده از آب (این همه آب از جمله آب شیرین است) فقط اقیانوس آرام است.

اندازه اقیانوس آرام فقط برای نمایش نیست، زیرا مشکلات واقعی برای کاوش و نقشه برداری را برای ما ایجاد می‌کند. این بسیار بزرگ است که ما هنوز هم چیز‌هایی را می‌یابیم که هرگز نمی‌دانستیم در آنجا وجود داشته باشد (آن‌ها اخیراً یک آتشفشان ۳ میلیون ساله در نزدیکی جزیره مینامیتوریشیما، ژاپن پیدا کردند). همچنین عمیق‌ترین اقیانوس است و عمیق‌ترین نقطه آن تنها چهار بار مورد بازدید قرار گرفته است - حتی مورد کاوش نیست. برای مقایسه باید بگوییم که انسان بیش از پانصد بار به فضا رفته است.

۸ نقشه‌ای که دید شما را به جهان تغییر می‌دهد

۱- استرالیا تقریبا خالی است

استرالیا یکی از پنج کشور اکثریت انگلیسی زبان است (از جمله مستعمرات مستقل خارج از کشور) و با تمام اقدامات یک کشور نسبتاً مرفه است. آنچه که ما درک نمی‌کنیم این است که با جمعیتی بسیار کم نظیر توانسته است همه این کار‌ها را انجام دهد که از این نظر می‌تواند با برخی از خالی‌ترین و غیرمسئول‌ترین مناطق جهان مانند مغولستان و نامیبیا مقایسه شود. استرالیا با این وجود به همان اندازه ایالات متحده آمریکا (که ششممین کشور بزرگ است) توسعه یافته و دارای تراکم جمعیت ۵ نفر در هر مایل مربع است.

به این دلیل است که کل جمعیت استرالیا در واقع در سواحل زندگی می‌کنند، زیرا بیشتر قسمت های‌داخلی این کشور برای زندگی بشر بسیار دلنشین است. دولت اذعان می‌کند که تراکم پایین جمعیت یک مشکل است، زیرا هنوز بسیاری از مناطق کشور وجود دارد که می‌توانند با تلاش و توسعه بیشتر به شهر‌هایی پررونق تبدیل شوند.

انتهای پیام/

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  3. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  4. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  5. هدف صهیونیست‌ها از پذیرش آتش‌بس با لبنان چیست؟

  6. انهدام ستونی از خودروهای زرهی تکفیری‌ها توسط نیروی هوایی سوریه

  7. سرلشکر سلامی: شکست خوردگان نبرد غزه و لبنان فرماندهی حملات وحشیانه به سوریه را در دست دارند

  8. نائب رئیس مجلس: رئیس‌جمهور بر سر بنزین با اعصاب مردم بازی نکند/ مجلس اجازه واردات یا گران کردن بنزین را نمی دهد

  9. پیروز كیست شكست‌خورده كدام است؟!

  10. واکنش رسمی ترکیه به تحولات سوریه

  11. بازگشت بعضی اتباع غیرمجاز با وجود ۲۱ بار طرد شدن

  12. زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد

  13. تروئیکای اروپایی: گفت‌وگوهای دیپلماتیک با ایران ادامه دارد

  14. مقام آمریکایی: در وقایع سوریه نقش نداریم و غافلگیر شدیم!

  15. قتل شوهر و دختر به خاطر مهاجرت

  16. دومینوی توقیفی‌های ساترا/چرا برنامه صحت و فردوسی پور توقیف شد؟

  17. امانی : اتفاقات دهه۹۰ در حلب تکرار نخواهد شد

  18. رئیس امارات: تمام قد در کنار سوریه ایستاده ایم

  19. تصاویری از بازگشت زورگیران پل پارک وی به محل جرم | سارقان: غلط کردیم

  20. لحظه مواجهه تروریست‌های تحریرالشام با پرچم فلسطین

  21. سرگرم کردن ایران به مذاکره عملیات فریب اروپاست

  22. تصاویری از پیکر شهید کیومرث پورهاشمی

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  4. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  7. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  8. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  9. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  10. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  11. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  12. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  13. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  14. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  15. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  16. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  17. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  18. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  19. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  20. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  22. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  23. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  24. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  25. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

    2. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

    3. وقتی نقاب از چهره می افتد...

    4. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

    5. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

    6. فرصت طلبی ترکی- تکفیری!

    7. ۲ ابرچالش جدید ترامپ در مواجهه با ایران

    8. ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

    9. ادعای تروریست‌ها در مورد پیشروی در غرب حلب

    10. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

    11.  آتش بس؛ پیروزی یا شکست؟

    12. رسانه‌های اسرائیلی: آتش‌بس امشب اعلام و از صبح فردا اجرایی می‌شود  

    13. پیروز كیست شكست‌خورده كدام است؟!

    14. نتانیاهو:‌ کابینه با آتش‌بس در لبنان موافقت کرد؛ بر تهدید ایران متمرکز می‌شویم

    15. واکنش رسمی ترکیه به تحولات سوریه

    16. جایی برای صهیونیست‌ها امن نیست !

    17. تروئیکای اروپایی: گفت‌وگوهای دیپلماتیک با ایران ادامه دارد

    18. آمریکا علت عدم عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان را اعلام کرد

    19. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

    20. مقام آمریکایی: در وقایع سوریه نقش نداریم و غافلگیر شدیم!

    21. امانی : اتفاقات دهه۹۰ در حلب تکرار نخواهد شد

    22. صهیونیست‌ها: معادله حزب‌الله تحمیل شد/ آتش‌بس یعنی رسوایی

    23. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

    24. رئیس امارات: تمام قد در کنار سوریه ایستاده ایم

    25. رژیم صهیونیستی ۱۸ بار توافق آتش بس را نقض کرد

    آخرین عناوین