راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

سید محمد صادق میرمحمدی*، گروه اقتصادی الف،   4031023073 ۳۶ نظر، ۵ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

یکی از معضلات مهم روزگار ما بحث کمبود برق و قطع آن است. این موضوع به قدری مهم است که باعث ضررهای مالی هنگفت صنایع، کاهش درآمدهای تجاری، از بین رفتن وسایل برقی مردم و درنهایت نارضایتی عمومی شده است.

حال سوال اینجاست کشوری که در همه شاخص‌های اقتصادی و تولیدی کاهشی است و  در حال تحریم ،رشد اقتصادی نامطلوب، کاهش تولید و افزایش هزینه‌های انرژی است چرا باید رشد ۲۲ برابری مصرف برق در ۴۵ سال اخیر را تجربه کند.  این درحالی است که هم متوسط جهانی در مصرف برق کاهشی بوده و هم پیشرفت تکنولوژی باعث افزایش بهره وری در این حوزه شده است.

پاسخ این سوال را می توان در دو حوزه فنی و اقتصادی جستجو کرد .

حوزه فنی

اولا در مقدمه باید عنوان کنم پدیده‌ای که اکنون در کشور با آن مواجه هستیم ناترازی انرژی نیست بلکه مصرف زیاد انرژی است. 

ناترازی یعنی اگر طرف عرضه را بیشتر کنیم مشکل حل می‌شود و حال اینکه ما به سمت تقاضا توجهی نمی‌کنیم، پس حقیقتا باید  واژه پرمصرف را انتخاب کنیم. 

تلفات برق

تلفات برق مهمترین بحث در حوزه فنی است. تلفات می تواند در تولید باشد و یا در انتقال و توزیع که انصافا در این سالها تلاشهای متخصصان این حوزه قابل تقدیر است و تلفات کشور در حوزه تولیدو انتقال از متوسط جهانی کمتر است. 

در بخش توزیع هم تلاشها قابل تقدیر است. اما تلفات اصلی مربوط به مشترکینی است که هزینه مصرف خود را پرداخت نمی‌کنند یا کم پرداخت می‌کنند. توسط روش‌های مختلفی مثل دستکاری کنتور، گرفتن انشعاب از پشت کنتور، اختصاص بخشی از مصرف به قسمت بعد از کنتور و الباقی مصرف از پشت کنتور و... با بدتر شدن معیشت و وضعیت اقتصادی انگیزه های این کار قویتر شده و مشترکین بیشتری به این اقدام دست می‌زنند.

 در کشورهای پیشرفته مجازات‌های بسیار سختگیرانه ای از جمله محرومیت مادام العمر از انشعاب برق برای شخص خاطی و حبس های طولانی در نظر میگیرند.

ماینرها

انصافا این پدیده رمز ارزها بلای جان شبکه برق ما شده است. در بخش کشاورزی که ارزانترین قیمت را در بین سایر بخشها دارد این موضوع رواج بیشتری دارد. عدم شناسایی این مصارف و عدم وجود تجهیزات شناسایی به رواج ماینرها کمک می کند.

خشکسالی و حفظ منابع ارزشمند آبی 

ما بخش عمده ای از برق خود را بخصوص درزمانهای مصرف زیاد از سدها بدست می آوریم. چون برق آبی نسبت به سایر نیروگاهها زودتر به مدار وارد و از مدار خارج میشود.

 به دلیل عدم استفاده از فاضلابها و پس آبها، استفاده از آب سدها و چاهها برای کشاورزی و سایر مصارف صنعتی و خانگی رواج دارد. 

بنابراین به دلیل اقلیم خشکی که در ایران داریم محدودیت منابع آبی اجازه استفاده مکرر از سدها و تولید برق را به ما نمی‌دهد. این معضل باعث کاهش تولید برق آبی در کشور شده است.

حوزه اقتصادی 

مهمتر از حوزه فنی موضوع برق، موضوع اقتصادی است و به اعتقاد نویسنده موضوع اقتصاد کلان و نظام حکمرانی است.

قیمت انرژی

مهمترین دلیلی که بیش از ۸۰ درصد بار ناترازی را به تنهایی به دوش میکشد بحث قیمت گذاری است. به بخشی از فجایعی که این نوع نگاه به بار می آورد اشاره میکنم.

قیمت گذاری دستوری  باعث عدم انگیزه برای توسعه در بخش انرژی بخصوص در بخش خصوصی و سرمایه گذاری در بخشهای تجدید پذیر می شود.

 قیمت کم ، انگیزه ای برای استفاده غیر مشروع مثل ماینینگ و غیره می شود. این نوع قیمت‌گذاری باعث افزایش رفاه بیش از نیاز می شود. مثلا در استانهای غربی کشور  با اینکه متوسط دما کم است ولی شاهد رشد روزافزون استفاده از کولر گازی هستیم. یارانه تخصیص دولت در این بخش به دست کسانی که بیشتر مصرف میکنند، بیشتر می‌رسد. 

اتباع بیگانه، مسافران، و سایرین هم ازین موهبت استفاده کلانی می کنند. فقط طبق آمار غیر رسمی ده میلیون افغانی در کشور ساکن هستند.

عدم نوسازی تجهیزات و نیروگاهها 

یارانه دولت در بخش انرژی وحشتناک است. این موضوع باعث کسری بودجه و کاهش سرمایه گذاری دولت در بخشهای فنی می شود.

 نیروگاهها و تجهیزات صنعت برق عمر محدودی دارند و در گذر زمان مستهلک می شوند. عدم سرمایه گذاری در این بخش بهره وری این حوزه را کاهش می دهد و در ادامه منجر به کاهش تولید می‌شود.

دولت، بدهکار بزرگ صنعت برق

دولت بزرگترین  بدهکار بزرگ صنعت برق است. پیمانکاران زیادی ازین حوزه به دلایل مالی خارج شدند و کارهای فراوانی در این بخش روی زمین مانده. قیمت پایین باعث کاهش درآمد دولت و عدم تسویه حساب سر موعد با پیمانکاران این صنعت شده است.

عدم شناسایی تلفات شبکه به دلیل نداشتن بودجه برای نصب تجهیزات

برای کاهش تلفات شبکه نیاز به تجهیزات به روز است. مثلا کنتورهای هوشمند ،کابلهای خودنگهدار، تجهیزات اندازه گیری بخش توزیع به شناسایی عوامل تلفات کمک میکند. اما نصب این تجهیزات پول میخواهدو دولت از آن عاجز است.

نرفتن به سمت استفاده از انرژی های پاک بر اساس اقلیم

عدم توان سرمایه گذاری در این بخش، برای کشور گرمی مثل ما، خسارت محض است. بیش از نیمی از سرزمین عزیز ما ایران قابلیت استحصال انرژی تجدید پذیر را دارد. این در حال است که کشور چین که حدود یک سوم انرژی برق دنیا را می‌بلعد در بیست سال گذشته به جایی رسیده که یک سوم از برق مورد نیاز خود را از تجدیدپذیر ها بدست می آورد.

سوال بعدی این است چرا در دولتهای مختلف شدت این موضوع کم و زیاد می شود و چه رابطه ای بین مدیریت کشور و ناترازی برق وجود دارد.

جواب ساده است. قطعا دولتها برق نمی‌سازند و خارج از ظرفیت هم تولید نمی‌کنند. بلکه این موضوع را مدیریت می‌کنند. مثلا از صنعت میزنند و به خانگی میدهند و به همین شکل مدیریت می‌کنند. اما نکته اینجاست که مشکل حل نمی‌شود فقط صورت مسئله تغییر می‌کند.

پیشنهاد استراتژیک و طلایی

با اینکه بنده در سایر حوزه های اقتصادی قائل به تک راه حل طلایی نیستم، اما حقیقتا در حوزه انرژی ما یک راه حل طلایی و یگانه داریم. اصلاح قیمت انرژی" تنها" گزینه ای است که بقیه مسائل و مشکلات فنی و اقتصادی را هم حل میکند.

در صورت اصلاح قیمت سیل سرمایه گذاران خصوصی است که با استفاده از بهره ورترین تجهیزات ورود به بحث انرژی های تجدیدپذیر می کنند. کشاورزان به جای کاشت محصولات آب بر و مشکلات کشاورزی زمینهای خود را برای استحصال انرژی به سرمایه گذاران اجاره می دهند.

دولت به سرعت با افزایش درآمد مشغول سرمایه گذاری در بخش زیرساخت و تجهیزات کاهش تلفات می شود. سازنده ها طی یک رقابت سالم ساختمان هایی عایق و بهره ور در مصرف انرژی می‌سازند. 

مردم هم از تجهیزات و وسایل بهره ورتر و خانه های عایق تر و رفتار معقول تری نسبت به انرژی استفاده می کنند. خانه ها در بخش مسکونی برای کاهش هزینه های برق خود از پنلهای خورشیدی متصل به شبکه بهره می برند. 

خودروها برقی می شوند و هوای پاک را برای ما به ارمغان می آورند. اجاق ها برقی شده و مصرف گاز به شدت کاهش می یابد و این سیکل ادامه پیدا می‌کند.

*کارشناس حوزه انرژی

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۳۷۹۴۵۱۲:۴۲:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
فقط باید گران کرد و بر گرده ملت بدبخت بیشتر فشار داد راه طلایی دیگری وجود ندارد....
ناشناس۳۷۳۸۰۴۷۱۳:۲۲:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
روزانه 20 تا 25 هزار مگاوات برق و 300 میلیون متر مکعب گاز کمبود داریم. برای جبران این کمبودها، حداقل به 100 میلیارد دلار سرمایه و 10 سال زمان نیاز است. خودتان را برای کمبود انرژی برای یک دوران طولانی آماده کنید.
ناشناس۳۷۳۸۱۲۱۱۴:۰۵:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
با پولی که صرف ساخت نیروگاه اتمی بوشهر شد، می توانستند چندین نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا بسازند.
ناشناس۳۷۳۸۱۲۷۱۴:۰۷:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
دولت روحانی اگر بجای برجام فقط کریدور شمال _ جنوب را راه اندازی کرده بود سالیانه 100 میلیارد دلار درامد ارزی برای کشور داشت البته قبل از برجام ناترازی و کمبود برق و بنزین نداشتیم.
ناشناس۳۷۳۸۱۳۹۱۴:۱۳:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
بررسی ها نشان داده که ایرانیان در مقایسه با مردم کشورهای دیگر حتی کشورهای منطقه چون امارات، ترکیه، عربستان، عمان انرژی کمتری مصرف می کنند. این که مسئولان مردم را متهم به مصرف زیاد انرژی می کنند، درست نبوده و فقط برای فرار از ضعف مسئولیت‌های خودشان است.
ناشناس۳۷۳۸۱۴۶۱۴:۲۰:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
جای تاسف و اندوه است که کشور دارنده مقام اول ذخایر هیدرو کربنی در دنیا، به علت نداشتن گاز کافی، نیرو گاههای برقش یا تعطیل و یا با سوخت آلاینده مازوت مشغول کار هستند.
ناشناس۳۷۳۸۱۶۷۱۴:۳۷:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
این کارها لازم نیست و برای بلند مدت هست حداقل در صنایع که گازی کردن را به نفت برگردان ناترازی حتی با مصرف بی رویه مصرف خانگی و هدر رفتن جبران می شود و تمام می شود
ناشناس۳۷۳۸۰۵۶۱۳:۲۵:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
مقامات آن موقع که برنامه های توسعه پنج ساله را دور زده و بودجه ساخت نیروگاه و توسعه میادین گاز و نفت را صرف اموری حاشیه ای و مصرفی می کردند، اکنون باید پاسخگو ناترازی انرژی در کشور باشند.
ناشناس۳۷۳۸۱۲۹۱۴:۰۷:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
اگر صدها هزار میلیارد دلاری که صرف هسته ای شد، صرف توسعه زیر ساخت های کشور می شد، اکنون ایران کشوری توسعه یافته هم ردیف کشورهای اروپایی بود.
ناشناس۳۷۳۸۰۷۶۱۳:۳۸:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
مادامی که مقامات و مسئولان مملکت وقتشان را به بررسی مشکلات کشورهای دیگر و بزرگنمایی آنها در رسانه های هم سو خود می کنند، از مشکلات این مملکت چیزی کم نشده که هیچ، بلکه به آنها افزوده هم می شود.
ناشناس۳۷۳۸۱۲۴۱۴:۰۵:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
15 ساله که تو حوزه برق تجدیدپذیر کار میکنم، حقیقتا تنها راه همینه
ناشناس۳۷۳۸۱۴۴۱۴:۱۷:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
جناب نویسنده که در پایان نوشته خود ،کارشناس انرژی رو امضا زد و چند بار از واژه انصافا استفاده کرده ،با بی انصافی کامل ،مردم را مقصر دانسته و به زعم خود تنها راه حل طلایی را گران کردن برق دانسته.اقای میر محمدی ،انصافا دیگه پیشنهادی ندهید. کارگر حقوق اداره کاری
ناشناس۳۷۳۷۹۵۶۱۲:۴۷:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
ریشه ناترازی برق و گاز و بنزین و صندوق های بازنشستگی و بانکها به دولت روحانی بر می گردد زیرا با برجام قیمت جهانی نفت 30 دلار شد و با خروج امریکا از برجام صادرات نفت صفر شد و درامدهای دولت به شدت کاهش یافت و سرمایه گزاری در صنایع برق و نفت و گاز و بنزین صورت نگرفت.
ناشناس۳۷۳۸۰۳۳۱۳:۱۷:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
روحانی پاسخگو باشد چرا کشور را با 22 هزار مگاوات کسری برق تحویل داد ؟!
ناشناس۳۷۳۸۱۵۱۱۴:۲۶:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
تا سیاست خارجی ایران تعدیل نشود، تا فساد و رانت سکه رایج کشور باشد و تا ۶۰ درصد از اقتصاد کشور معاف از حسابرسی باشد هیچ مشکلی در کشور حل نشده بلکه تبدیل به بحران می شود.
امیر۳۷۳۸۱۵۷۱۴:۲۹:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
به نظرم باید برید عقب تر و میزان سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه ها رو در دولت آقای احمدی نژاد بررسی کنید. و البته تاثیر مصوبه مجلس هفتم در رابطه با تثبت قیمتها
ناشناس۳۷۳۸۱۵۹۱۴:۳۰:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
علت ناترازی انرژی در کشور را باید از آنانی که روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین از کشور خارج می کنند، پرسید!
ناشناس۳۷۳۸۰۶۸۱۳:۳۳:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
آنانی که زمستان سرد برای اروپا پیش بینی می کردند و همفکرانشان، مسئول وضعیت کنونی مملکت هستند.
ناشناس۳۷۳۸۱۳۱۱۴:۰۸:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
اون کسانی که 8 سال اقتصاد کشور معطل مذاکرات بی نتیجه هسته ای کردند و اینهمه ناترازی ایجاد کردند باید پاسخگو باشند.
ناشناس۳۷۳۷۹۶۴۱۲:۵۰:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
راه حل فقط گران کردن برق و تعطیل کردن مزارع رمز ارز هست
ناشناس۳۷۳۷۹۶۷۱۲:۵۱:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
شايد يكي از كساني كه از ناترازي برق ، بسيار ناراحت و غمگين باشد ، جناب اديسون باشد : --- يعني چه ؟ ...خاموشي ؟ آن هم در سال 1403 ? مستر جان ! من در سال شما يعني سال ١٢٥٨ -- واضحتر بنويسم -- 1258 --خورشيدي لامپ و روشنايي را اختراع كردم ! از آن موقع تا كنون حدوداً 140 سال مي گذرد ! حالا بعد از اين همه سال -- كه ميتوان عمر نوح را حساب كرد -- يعني چه خاموشي ؟ يعني چه بي برقي ! باور بفرماييد هر جا و در هر مملكتي ناترازي برق باشه روح من در عذاب است ! روح من را عذاب ندهيد ! دستاوردهاي مرا بر باد ندهيد ! خداوند عمر و عزت تان را زياد كنه ! good bye !!
ناشناس۳۷۳۷۹۷۰۱۲:۵۲:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
چرا قبل از اصلاح قیمت های انرژی اصلاح حقوق نمی کنید؟ حقوق یک کارمند معمولی در کشورهای اروپایی 3000 یورو است یعنی 260 میلیون تومان؟ هر وقتی تونستید این حقوق رو بدهید بعد تازه ما خودمان منابع ملی داریم اما اروپاییها وارد کننده انرژی هستند
ناشناس۳۷۳۸۰۳۱۱۳:۱۷:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
ربطی ندارد قیمت برق مانند بنزین سرکوب شده هست اما با سرکوب کمتر آن چیزی که شما دنبالش هستی قیمت جهانی هست که مدنظر فعلا نیست
ناشناس۳۷۳۷۹۷۴۱۲:۵۳:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
ناترازی برق امسال 20 هزار مگاوات و سال آینده 25 هزار مگاوات خواهد بود. به هیچ عنوان نمی توان این کمبود برق به این بزرگی را با صرفه جویی حل کرد. بی برقی برای سالها در این مملکت ماندگار خواهد بود.
ناشناس۳۷۳۷۹۸۲۱۲:۵۶:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
آقای سید محمد صادق میرمحمدی آیا فکر کردید با اصلاح شدید قیمت انرژی چه اتفاقی می افتد به دلیل یک باره و شوک آمیز بودن این اقدام بسیاری از صنایع ایران منجمله صنعت فولاد که بخش عمده ارز ایران را تامین می کند ورشکست می شود و تولید فولاد به دلیل تکنولوژی قدیمی در ایران به صرفه نیست به دلیل اقدام با شوک و بدون دادن زمان برای انطباق بسیاری از مردم و صنایع و کاسبان با مشکل مواجه و بازار به شدت اسیب می بیند هیچ اقدام عاجل و شوک آمیزی در هیچ اقتصادی جواب نداده و باید همه چیز به تدریج و با صبر و حوصله باشد اینکه در ایران انرزی ارزان است حرفی نیست اینکه باید قیمت انرژی اصلاح شود حرفی نیست ولی اینکه تنها راه است به شدت مخالفم دولت می تواند به تدریج و با تشویق به تولید برای صنایع در یک بازه ده ساله فرصت برای انطباق با دورنما را ایجاد نماید. بعنی صنایع وو مردم و کاسبان قطعا بدانند تا 10 سال دیگر خبری از انرژی مفت نیست و باید سالانه برای ارتقای بهره وری انرژی تلاش کنند
ناشناس۳۷۳۷۹۸۳۱۲:۵۶:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
خیلی مقاله کامل و جامعی بود و راه حل ارائه شده واقعا کارآمد است. با این حساب برای حل مشکل گاز باید گاز را گران کرد و برای حل مشکل آب باید آب را گران کرد و برای حل مشکل آلودگی هوا و سوخت باید بنزین را گران کرد و برای حل مشکل مسکن باید خانه را گران کرد و الی آخر فقط استاد نفرمودند که چرا با وجود اینکه هر سال نسبت به سال قبل همه اجناس حداقل 50 درصد افزایش قیمت دارند چرا هنوز هیچ مشکلی حل نشده است؟
ناشناس۳۷۳۷۹۹۰۱۲:۵۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
عمر مفید چاه های گاز و نفت مملکت به خاطر سهل انگاری و تخصیص نیافتن بودجه برای توسعه و بهبود بهره وری آنها تقریباً رو به اتمام است. امسال روزی 200 میلیون متر مکعب گاز کمبود داریم. سال آینده این رقم به 300 میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت. کمبود انرژی در ایران به حدی جدی است که رسماً ایران تا 2-3 سال آینده به یک وارد کننده برق و گاز تبدیل خواهد شد.
علیرضا زیگلری۳۷۳۸۰۰۱۱۳:۰۴:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
اینجانب به عنوان یک معلم دانشگاه به نویسنده محترم این مقاله چند نکته را جا دارد یادآوری کنم! ۱ـ چون در طول چند سال اخیر میزان تحریم ها کمرشکن بوده و بر اقتصاد خانوار تاثیر شگرف گذاشته و مردم از طریق فضای مجازی زندگی خود را با کشورهای اطرافشان مقایسه می کنند، زبان کم مصرف کردن و امثال آن در توده مردم کارگر نمی افتاد! ۲- چون متاسفانه در چند سال اخیر متاسفانه برخی از مسئولین و خانواده هایشان در وضع اقتصادی مرفه آی نسبت به متوسط جامعه بسر می برند و از طریق فضای مجازی توده مردم نسبت به آن اطلاع کافی دارند، زبان دعوت به کم مصرف کردن انرژی متاسفانه در توده مردم کارگر نمی افتاد
ناشناس۳۷۳۸۰۱۱۱۳:۰۸:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
این همه کویر داریم از پنل خورشیدی استفاده کنید
ناشناس۳۷۳۸۱۳۴۱۴:۱۰:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
پنل خورشیدی در جاهای خاکی و گرم راندمان مناسبی ندارد اتفاقا پنل خورشیدی در ارتفاعات و هوای سرد تولید بیشتری دارند راندمان پنل در کویر لوت کمتر از 20 درصد است و صرفه ندارد
ناشناس۳۷۳۸۰۱۲۱۳:۰۸:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
روز گذشته، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اعلام اطلاعات جدیدی در مورد خط لولهٔ سرقت سوخت در بندرعباس اعلام کرد طول این خط لوله که از خط لوله اصلی انتقال سوخت منشعب شده بود. دو کیلومتر است. به گفته او، این لوله غیرقانونی در شبانه‌روز «حدود ۷۰ هزار لیتر» سوخت هواپیما از این خط برداشت کرده است!
ناشناس۳۷۳۸۰۲۵۱۳:۱۴:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
از آنجا که در کویر ایران آفتاب بسیار خوبی در طول سال داریم و تقریبا از این انرژی خدادادی هیج استفاده ای نمیشود باید با سرمایه گذاران خارجی وارد مذاکره شویم آنها تجهیزات تولید برق از طریق سلول های خورشیدی به ایران بیاورند و مقداری از برق تولیدی را به کشورهای دیگر بفروشند و قسمتی از برق تولیدی را هم با شبکه برق واگذار کنند
ناشناس۳۷۳۸۱۳۸۱۴:۱۲:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
پنل خورشیدی در نقاط گرم و با گرد و خاک جواب نمی دهد دمای پنل هر چه کمتر و ارتفاع هر چه بیشتر و ابر کمتر باشد تولید بیشتر است گرد خاکی که در کویر روی پنل می نشیند سبب افت تولید است دما بالا هم همینطور
ناشناس۳۷۳۸۰۲۷۱۳:۱۵:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
یک مورد دیگه برای کاهش تاترازی همه چی من جمله برق انتصاب افراد لایق و شایسته،متخصص برای مدیریت هاست نه افراد دایم المدیر تکراری امتحان پس داده ای که با تعویض هر جناح باز بر سر سمت های کشور منصوب میشوند ....
ناشناس۳۷۳۸۰۳۰۱۳:۱۷:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
به نظر من راه حل طلایی اینست که وقتی قرار است مردم همه کار ها را بکنند وزیر و مدیران ارشد و مشاوران ریز و درشتشان هزینه حقوقشان و تشریفات وزارت خانه و نهار و آبدارخانه و همایش را بیخیال شوند که بار مالی صنعت برق کم شود .
ناشناس۳۷۳۸۰۴۶۱۳:۲۲:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
واقعا خسته نباشید، این همه مثلا تحلیل کردید و آخرش هم همون حرفی رو زدید که مسئولین مربوطه میزنند و بیش از سی سال است در حوزه های مختلف انجام میشود و نتیجه ی معکوس داشته. سی سال است با این توجیه که کیفیت پائین نان بدلیل قیمت کم آن است نان را گران میکنیم و نتیجه این شده که حسرت کیفیت نان های سی سال پیش را میخوریم.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. پادگان شهری به نام اسرائیل

  3. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  4. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

  5. انقلابی بودن هیچ نسبتی با مطلق گرایی ندارد

  6. آهنگساز مشهور ایرانی درگذشت

  7. قالیباف: نیازی به اعمال ماده ۲۳۴ درباره انتصاب ظریف نیست

  8. راهپیمایی موتوری مطالبه گران انقلابی

  9. اعلام آمادگی ایران برای کمک به حادثه‌دیدگان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

  10. نامه دانشجویان بسیجی به پزشکیان درباره عملکرد دولت/ برخی رویکرد‌ها حاکی از نگاه به دهان شیطان اکبر است/ توهم چراغ سبز، برخی کارگزاران را شیدا کرده!

  11. ادعای جنجالی مجری تلویزیون در آنتن زنده: حمید فرخ‌نژاد در آمریکا مسافرکشی می‌کند

  12. آتشفشان خفته در شهر موشکی جدید ایران

  13. ابراز همدردی عارف با حادثه دیدگان آتش سوزی در کالیفرنیا

  14. قیمت دلار و سکه بازهم افزایشی شد

  15. روایت کمتر شنیده شده از غر زدن های سیاسی همسر «هاشمی»

  16. باکو در حال گسترش توان خود برای حمله به جرموک

  17. روایت وزیر سابق کار از افزایش دستمزد ۵۷ درصدی کارگران و واکنش شهید رئیسی

  18. از سال‌های دور برای نبردهای بزرگ آماده شده‌ایم/ موشک‌های ما به‌روز و در حال افزایش است/ وعده‌های صادق بخش کوچکی از نمایش عظمت ایران بود

  19. مژگان شجریان: در آمریکا ۳۶ساعته که برق نداریم

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. تمرین کشت بادمجان !

  5. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  6. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  7. بهشت زمان شاه !

  8. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  13. راه نجات

  14. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. کجا با این عجله؟!

  18. پادگان شهری به نام اسرائیل

  19. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین