دانشگاه تهران رتبه اول دانشگاه‌های ایران

گروه اجتماعی الف،   3990525128

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاه تهران در رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ با کسب رتبه در بازه ۴۰۰-۳۰۱ در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت و رتبه اول دانشگاه های ایران را از آن خود کرد.

دانشگاه تهران رتبه اول دانشگاه‌های ایران

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی افزود: رتبه بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه بندی های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر می شود. رتبه‌بندی شانگهای برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ در سطح بین‌المللی منتشر شد و از آن سال به بعد به‌طور سالانه به روز می‌شود.

دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی منتشر شده در سال ۲۰۲۰ شانگهای، هزار دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شده اند که دانشگاه های هاروارد و استنفورد از آمریکا و دانشگاه کمبریج از انگلیس به ترتیب رتبه های اول تا سوم را از آن خود کرده اند. در این بین تعداد ۱۲ دانشگاه نیز از ایران حضور یافته اند.

وی یادآور شد: حضور دانشگاه های ایران در این نظام رتبه بندی اولین بار با یک دانشگاه (دانشگاه تهران) درسال ۲۰۱۴ بوده است.

سرپرست ISC همچنین گفت: نتایج منتشر شده در این نظام رتبه بندی نشان می دهد که دانشگاه گیلان برای اولین بار در این رتبه بندی حضور یافته و نیز دانشگاه های شیراز و تبریز نسبت به سال ۲۰۱۹ ارتقای رتبه داشته اند.

دهقانی افزود: در رتبه بندی سال ۲۰۲۰ دانشگاه تهران مشابه رتبه بندی سال ۲۰۱۹ توانست با کسب رتبه در بازه ۴۰۰-۳۰۱ در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد و رتبه اول دانشگاه های ایران را از آن خود کند. دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران در بازه رتبه ای ۶۰۰-۵۰۱ قرار گرفته و به صورت مشترک رتبه های ۵-۲ را در میان دانشگاه های کشور داشته اند.

وی اظهار داشت: دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شیراز در بازه رتبه ای ۸۰۰-۷۰۱ قرار دارند و به صورت مشترک رتبه ۷-۶ ایران را از آن خود کرده اند در واقع دانشگاه شیراز با ارتقای ۲۰۰ پله ای نسبت به سال قبل در این جایگاه حضور یافته است.

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تبریز در بازه رتبه ای ۹۰۰-۸۰۱  قرار دارند و به صورت مشترک رتبه ۹-۸ ایران را از آن خود کرده اند. همچنین دانشگاه های علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و گیلان در بازه رتبه ای۱۰۰۰-۹۰۱ قرار دارند و به صورت مشترک رتبه  ۱۲-۱۰ ایران را به خود اختصاص دادند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد که در سال ۲۰۲۰ به لحاظ کیفی دانشگاه های شیراز و تبریز ارتقا رتبه داشته اند، به طوری که دانشگاه شیراز با  ۲۰۰ پله ارتقا از بازه  ۱۰۰۰-۹۰۱ به بازه ۸۰۰-۷۰۱، دانشگاه تبریز  با ۱۰۰ پله از بازه ۱۰۰۰-۹۰۱ به بازه  ۹۰۰-۸۰۱ رسیده است. در این بین، دانشگاه گیلان نیز برای اولین بار در این رتبه بندی حضور پیدا کرد.

وضعیت دانشگاه های کشورهای اسلامی در رتبه بندی شانگهای

دهقانی خاطرنشان کرد: در رتبه بندی جهانی شانگهای سال ۲۰۲۰، ایران با ۱۲ دانشگاه، ترکیه با ۱۱ دانشگاه، مالزی  و مصر با ۵ دانشگاه، عربستان و پاکستان با چهار دانشگاه و کشورهای  تونس، لبنان، قطر با یک دانشگاه در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا حضور داشتند. بر اساس تعداد حضور، ایران رتبه اول را در میان کشورهای اسلامی دارد.

وی افزود: به لحاظ بهترین رتبه دانشگاهی، عربستان با بازه رتبه ای ۱۵۰-۱۰۱ در رتبه اول و ایران و مالزی با بازه رتبه ای ۴۰۰-۳۰۱ به صورت مشترک در رتبه دوم قرار دارند.  

روش شناسی رتبه بندی شانگهای

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح کرد: شانگهای یکی از سه نظام  معتبر رتبه بندی در سطح بین المللی است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبه بندی شانگهای است که توسط ۶ شاخص زیر ارزیابی می شوند.

دهقانی ادامه داد: این ۶ شاخص عبارتند از تعداد فارغ التحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در ۲۱ حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایه‌نامه‌های توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  7. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  8. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  9. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  10. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  11. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  12. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  14. پادگان شهری به نام اسرائیل

  15. لطفا جوگیر نشوید!

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  18. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  19. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  23. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  24. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  25. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

آخرین عناوین