فرقي نميكند در كدام بخش صنعت فعال باشيد، در هر شرايطي مطمئنا به نحوي با جوشكاري و دستگاه جوش سروكار داريد. در اين بين اگر خودتان قصد خريد دستگاه جوش را كرده باشيد، مطمئنا بايد با شناخت قبلي به سراغ فروشندگان اين محصول رفته تا مبادا دستگاه جوشكاري خريداري شده، در رفع نيازهاي شما كارايي لازم را نداشته باشد.
با توجه به همين موضوع، در اين مقاله قرار است با هم اطلاعات مهمي در مورد دستگاه جوش اينورتر و عادي به دست بياوريم. با ما همراه باشيد:
دستگاه جوش چيست؟
دستگاه جوشكاري يك دستگاه برقي است. اين دستگاه در اتصال انواع مصالح فلزي و گاها غير فلزي به كار ميرود. مثلا همين حالا به درب آهني خانهتان نگاه كنيد، در واقع چيزي كه باعث متصل شدن قطعات آهني درب منزل شما به يكديگر شده، اتصالي است كه به كمك فرآيند جوشكاري و دستگاه جوش اتفاق افتاده.
در اين فرآيند، دستگاه جوش جريان برق را به يك ميله به نام الكترود متصل ميكند. اين ميله كه اغلب از جنس آهک، سلولز، اکسید سدیم، خاک رس و... ساخته شده، بين اتصالات فلزي مورد نظر ذوب شده و با پر كردن فضاهاي خالي و در نهايت سرد شدن، باعث ايجاد يك اتصال به شدت قوي ميشود.
دستگاه جوش اينورتر چيست؟
دستگاه هاي جوشكاري، انواع مختلفي دارند و خب كاربرد و ويژگيهاي هر كدام از آنها هم با ديگري متفاوت است. در اين بين چند سالي است كه دستگاه جوش اينورتر در بازارهاي صنعتي خودش را در دل مخاطبان جاي كرده و توجه صنعتيها را به دست آورده است.
بعضي از دستگاه هاي جوش اينورتر با جريان برق شهري يا AC و برخي ديگر با هر دو جريان برق شهري و متناوب (DC) كار ميكنند.
فناوري متفاوت دستگاه جوشكاري اينورتر در فرآيند استفاده از برق در جهت ايجاد نيرو لازم براي ذوب كردن الكترود، باعث شده اندازه آنها نسبت به دستگاه هاي قديمي كوچكتر شده و هزينه توليدشان هم كمتر شود. بهتر است در بخش بعدي مقاله در مورد مزيت دستگاه جوش اينورتر نسبت به بقيه دستگاه هاي جوشكاري صحبت كنيم:
مزاياي دستگاه جوش اينورتر
در ادامه قرار است به مهمترين مزيت هاي دستگاه جوش اينورتر اشاره كرده و ببينيم چه چيزي باعث شده اين همه در اين چند سال، افراد فعال در صنعت به آنها علاقهمند شوند:
1_ كاهش سايز دستگاه
همانطور كه گفتيم، براي تبديل جريان برق AC به DC در دستگاه هاي جوش اينورتر، از فناوري جديدي استفاده شده و اين موضوع باعث شده سايز آنها كوچكتر شود. اين سايز اندك دستگاه هاي اينورتر به شما اجازه ميدهد آنها را در موقعيتهاي مختلف استفاده كنيد.
2_ انعطاف پذيري
نكته جالب در مورد دستگاه جوش اينورتر اين است كه ميتوانيد مقدار دقيق جريان را در خروجي كنترل كنيد. اين انعطاف پذيري و قابليت كنترل جريان، باعث شده بتوان از آنها در انواع فرآيندهاي جوشكاري استفاده كرد.
3_ كيفيت خروجي نهايي
همانطور كه در نكته قبلي گفتم، جريان اين دستگاه جوشكاري قابليت كنترل و كم زياد كردن نسبت به كار را دارد. همين موضوع باعث شده خروجي نهايي كار و كيفيت آن، نسبت به خروجي ديگر دستگاه هاي جوش قديمي بالاتر باشد.
4_ كاهش مصرف انرژي
هر نوع دستگاه جوشكاري، يك مقدار توان توليدي موثر دارد. توان دستگاههاي قديمي اغلب نسبت به ميزان برقي كه مصرف ميكند، چيزي بين 40 تا 60 درصد است. اما دستگاه جوش اينورتر اغلب تواني برابر با 80 تا 90 درصد دارد. اين موضوع در نهايت باعث كاهش مصرف انرژي و خب كاهش هزينههاي پرداختي براي برق و... ميشود.
5_ افزايش سرعت كار
فناوري به كار رفته در دستگاه جوش اينورتر، باعث ميشود سرعت انجام فرآيند جوشكاري افزايش پيدا كند. اين موضوع در واقع به اين دليل است اينورترها با سرعت بيشتري داغ ميشوند و به سرعت اجازه ميدهند جوشكاري را شروع كنيد.
6_ بدون قطعي
دستگاه هاي جوشكاري عادي و قديمي نوسانات ولتاژ و جريان زيادي را تحمل ميكنند و اين موضوع باعث ميشود حين كار با آنها، قطعي زيادي را تجربه كنيد. اما در مقابل دستگاه جوشكاري اينورتر، به دليل فناوري پيچيده و جديدش مقدار اين قطعيها را به صفر رسانده است و از ايجاد مشكل در خروجي كار جلوگيري ميكند.
علاوه بر اين، دستگاه هاي اينورتر اغلب از 18 تا 22 آمپر برق استفاده ميكنند ولي دستگاههاي قديمي مثل ركتفاير، 25 آمپر براي انجام فعاليت جوشكاري نياز دارد. اين آمپر بالا، در اغلب مواقع باعث ايجاد نوسانات برقي در دستگاههاي قديمي ميشود.
7_ بازدهي بالا در درازمدت
اگر دقت كرده باشيد، در مزيتهاي گفته شده در بالا، چندين بار صحبت از اين شد كه سود استفاده از دستگاه جوش اينورتر نسبت به دستگاه جوشكاري قديمي بيشتر است. در واقع در درازمدت به دليل كاهش هزينههاي برق، كيفيت خروجي كار، هزينههاي نگهداري و... بازدهي مالي استفاده از دستگاه اينورتر بالاتر از دستگاههاي عادي است.
آيا اينورتر معايبي هم دارد؟
تنها عيبي كه ميتوان روي دستگاه اينورتر گذاشت اين است كه در بعضي از صنايع كه فعاليت جوشكاري سنگيني دارند، اين دستگاه توانايي خودش را از دست ميدهد. در اين صنايع اغلب از دستگاههاي بزرگ به جاي اينورتر استفاده ميكنند.
علاوه براین، شاید بتوانیم این موضوع که دستگاههای اینورتر قیمت بالاتری نسبت به دستگاههای قدیمی دارند را به عنوان یک عیب محسوب کنیم. (هرچند افزایش قیمت در کنار این همه مزیت، کاملا منطقی است.)
دستگاه جوشكاري در كجا كاربرد دارد؟
در ادامه به صورت خلاصه، به كاربردهاي دستگاه جوش اشاره كرده و با آنها آشنا ميشويم. دستگاه هاي جوشكاري اينورتر و ديگر انواع، در اينجاها كاربرد دارند:
-
در ايجاد اتصالات پروژههاي ساختماني،
-
در صنايع خودروسازي،
-
صنايع كشتي سازي،
-
مترو و قطارهاي ريلي،
-
صنايع شيميايي،
-
هواپيماسازي،
-
و...
بهترين برند دستگاه جوش چيست؟
مطمئنا اين سوال براي خيلي از شما عزيزاني كه قصد خريد دستگاه جوش را داريد به وجود آمده كه بهترين برند دستگاههاي جوش كدام است؟ خب راستش را بخواهيد به هيچ عنوان نميتوان گفت بهترين مارك اين نوع دستگاهها كدام است اما به طور كلي، برندهايي كه در ادامه نام ميبرم، از بهترينها هستند:
-
هيونداي،
-
WINNER (وينر)
-
آنكور،
-
رونيكس،
-
و...
قيمت دستگاه جوش
اگر تصميمتان براي خريد دستگاه جوش قطعي است و به دنبال ليست قيمت دستگاه جوشكاري ميگرديد، پيشنهاد ميكنم به سايت winnertoolsco مراجعه كنيد. اين شركت ايراني از سال 1377 در صنايع جوشكاري فعاليت ميكند و توانسته در اين بيست و اندي سال، اعتماد بسياري از صاحبان صنايع را به سمت خودش جذب كند. بنابراين بهتر است همين حالا وارد سايت آنها شده و با انواع دستگاه جوش آشنا شويد.
كلام آخر
خب به انتهاي مقاله دستگاه جوش رسيديم. در اين مطلب ابتدا فهميديم دستگاه جوش چيست، با دستگاه جوشكاري اينورتر آشنا شديم، مزاياي دستگاه هاي اينورتر را شناختيم و در نهايت با يك مجموعه بزرگ در اين زمينه براي تهيه دستگاه و ديگر اقلام مربوط آشنا شديم. اگر نظري در مورد اين مقاله داريد، در بخش نظرات منتظر شما هستيم.