مردِ مرموز درگیری های سودان

  4020130066 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی می نویسد: «جاه طلبی های ژنرال "حمیدتی" یا وی را به قدرت می رساند یا او را روانه زندان خواهد کرد. با این حال، اگر دو طرف اصلی جنگ و درگیری های جاری در سودان نتوانند بر یکدیگر غلبه کنند، کشورِ سودان عملا وارد یک جنگ داخلی فرسایشی و طولانی مدت خواهد شد که نه تنها نظام سیاسی این کشور را به زیر خواهد کشید بلکه کلیت سودان را نیز به سمتِ نابودی خواهد برد.»

مردِ مرموز درگیری های سودان

به گزارش الف؛ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی با اشاره به درگیری های جاری در سودان، به طور خاص به مرد مرموز این درگیری ها یعنی ژنرال "حمیدتی"(محمد حمدان دقلو)، فرمانده نیروهای موسوم به واکنش سریع پرداخته و ضمن مرور عقبه و گذشته تاریخی وی، به طور خاص سعی کرده تحرکات اخیر او در چهارچوب درگیریهای جاری در سودان با هدف قبضه کامل قدرت در این کشور را مرور و بررسی کند. 

پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارش خود می نویسد: «مدتی پس از برکناری "عمر البشیر" رئیس جمهور سابق سودان از قدرت، ژنرال "محمد حمدان دقلو"(معروف به حمیدتی)، در قامت یکی از قدرتمندترین چهره‌های سودان وارد میدان شد. ژنرال حمیدتیِ 48 ساله از موقعیت یک تاجر ساده شتر به فرماندهی نیروهای شبه نظامی موسوم به واکنش سریع در سودان ارتقا یافت و اکنون به دنبال تقابل با فرمانده ارتش سودان یعنی ژنرال "عبدالفتاح برهان" و طیف متحدان وی است. 

حمیدتی تا حد زیادی به دلیل خیانت به عمر البشیر(وی در فاصله میان سال های 1989 تا 2019 بر سودان حکومت کرد) و همراهی‌هایش با ژنرال عبدالفتاح برهان شناخته می شود. ژنرال حمیدتی پیشتر به فرمان عمر البشیر اقدام به بازداشت رهبر شورشیان منطقه دارفور یعنی "موسی هلال" کرد. به بیان ساده، حمیدتی مهره دولت البشیر برای مقابله با شورشیان منطقه دارفور بود. 

از این رو، حمیدتی که بنا بر منافعش، تغییر جهت داد و از عمر البشیر رئیس سابقش روی برگرداند، با طیف متنوعی از کشورهای خارجی و همچنین جنگ سالاران، وارد اتحاد شد. نیروهای تحت فرماندهی او، بنا بر گزارش‌های فراوان، در جبهه های جنگ یمن و لیبی، حضوری موثر و فعال داشته اند. 

به طور خاص حمیدتی مورد استقبال شماری از رهبران عرب نظیر عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات متحده عربی نیز بوده است. 

ژنرال حمیدتی و برخورداری از ثروتی قابل توجه

حمیدتی از طریق کنترل بر بسیاری از مناطقِ طلاخیز در دارفور، ثروت و قدرت قابل توجهی را به هم زده است. خانواده او شرکت معدنی "جنید طلا" را مدیریت می کنند. این شرکت در سال 2017 از موسی هلال، رهبر شبه‌نظامیانِ "جنجاوید" در دارفور گرفته شد. 

در کشوری که صادرات طلا چیزی در حدود 44 درصد از کل صاردات آن را به خود اختصاص می دهد، حمیدتی و تشکیلات نظامی تحت رهبری وی موسوم به نیروی واکنش سریع، استقلال مالی قابل توجهی را از ارتش سودان کسب کردند. این خودمختاری مالی، جایگاه و موقعیت حمیدتی را تحکیم کرد و به وی اجازه داد تا ده ها هزار جنگجوی شبه نظامی را در راستای منافع خود استخدام کند. 

نیروی واکنش سریع سودان در قامت یک نیروی شبه نظامی، متهم به ارتکاب ده ها مورد نقض حقوق بشر در استان غربی دارفور و دیگر مناطق سودان است. این نیرو یک ارتش واقعی است که فقط از تسیلحات سنگین و نیروی هوایی برخوردار نیست. 

ژنرال حمیدتی از موقعیت سابق خود که یک تاجر شتر بود به معاون رئیسِ شورای انتقالی در سودان به ریاست عبدالفتاح برهان رسید. مهمتر از همه اینکه او استقلال نیروهای واکنش سریع از ارتش سودان را نیز تحکیم کرد. در دوران عمر البشیر، نیورهای مذکور تا حد زیادی در سیطره شخص رئیس جمهور سابق سودان قرار داشتند. 

از این رو، سودان مدت هاست که عملا میان دو ارتش، گرفتار شده است: نیروهای مسلح سودان به فرماندهی عبدالفتاح برهان و نیروهای واکنش سریع سودان به فرماندهی ژنرال حمیدتی. نیروهای تحت فرماندهی برهان، از امکانات گسترده ای برخوردارند و به طور خاص از تانک و جنگنده نیز سود می برند. البته که شمار سربازان تحت فرماندهی آن ها نیز بیشتر است. با این حال، نیروی واکنش سریع به فرماندهی ژنرال حمیدتی از تسلیحات سبک برخوردار است و خودروهای زرهی در اختیار دارد و البته که تجربه رزمی بیشتری را در نبردهای صحرایی و انجام حملات برق آسا دارد. 

ارتش سودان وجود یک نیروی موازی در این کشور را به ویژه با توجه به اینکه این اواخر، پوشاندن اختلافات میان ژنرال برهان و ژنرال حمیدتی ممکن نبود، نپذیرفته است. پیشتر در قالب انعقاد توافقی در سودان، بنا بود که نیروهای واکنش سریع سودان به ارتش این کشور ملحق شوند. با این حال، تشدید اختلافات میان رهبران نظامی سودان، حمیدتی را تحریک کرد تا نیروهایش را به سمت شهر "مروه" در شمال سودان روانه کند. منطقه ای که سد مروه به عنوان بزرگترین سد سودان و در عین حال، یک فرودگاه غیرنظامی(که دومین فرودگاه بزرگ سودان نیز است) در آن واقع شده است. البته که یک پایگاه نظامی نیز در این منطقه قرار دارد که در آن 5 جنگنده مصری از نوع میگ 29 هم نگهداری می شدند. 

کاملا غیرمنتظره بود که دیدیم نیروهای واکنش سریع سودان اقدام به حرکت کردن به سمت یک پایگاه نظامی در فاصله 350 کیلومتری خارطوم، به جایِ حرکت مستقیم به سمت پایتخت این کشور کردند. با این حال، اینطور به نظر می رسد که ژنرال حمیدتی به دنبال آن بوده تا استفاده ارتش سودان از توان هوایی علیه نیروهای خود را کاملا به طرح و نقشه ای خنثی تبدیل کند. 

البته که حمیدتی در این نقطه متوقف نشده است. نیروهای او علی رغمِ هشدارهای ارتش سودان، کنترل مکان‌های حساس در خارطوم پایتخت این کشور را به دست گرفته اند و سعی داشته اند تا عبدالفتاح البرهان را نیز در خانه‌اش دستگیر کنند. آن ها همچنین به قصر ریاست جمهوری سودان نیز حمله کرده اند و کنترل فرودگاه بین‌المللی این شهر را هم به دست گرتفه اند. مساله ای که عملا حرکت آن ها را به یک کودتایِ تمام عیار تبدیل کرده است. 

با این همه، ناتوانی نیروهای تحت رهبری ژنرال حمیدتی در دستگیری عبدالفتاح البرهان و البته عدم تسخیر کامل نهادهای دولتی، تا حد زیادی اردوگاه وی را در برابر حملات هوایی آسیب پذیر کرده است. جاه طلبی های حمیدتی یا وی را به قدرت می رساند یا او را روانه زندان خواهد کرد. با این حال، اگر دو طرف اصلی جنگ و درگیری های جاری در سودان نتوانند بر یکدیگر غلبه کنند، کشورِ سودان عملا وارد یک جنگ داخلی فرسایشی و طولانی مدت خواهد شد که نه تنها نظام سیاسی این کشور را به زیر خواهد کشید بلکه کلیت سودان را نیز به سمتِ نابودی خواهد برد.»

لینک: 

https://www.middleeastmonitor.com/20230417-profile-hemedti-a-camel-trader-with-aims-to-rule-sudan

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۰۰۷۸۰۶۰۵:۰۸:۳۱ ۱۴۰۲/۱/۳۱
سودان هم تبدیل به یمن خواهد شد: جنگ داخلی بر سر قدرت، آتش افروزی کشورهای خارجی، فقر و فلاکت و مرگ مردم.
ناشناس۳۰۰۷۸۳۷۰۷:۰۰:۳۷ ۱۴۰۲/۱/۳۱
جنگ های داخلی بر سر به دست گیری قدرت، فقط در کشورهای جهان سوم صورت می گیرد: افغانستان، یمن، سودان......
ناشناس۳۰۰۷۸۴۲۰۷:۰۸:۳۸ ۱۴۰۲/۱/۳۱
یک بار سودان تجزیه شد و از آن کشور سودان جنوبی در سال 2011 حاصل شد. ظاهراً قرار است که این کشور دوباره تجزیه شود. موقعیت جغرافیایی سودان در حاشیه دریای سرخ، با توجه به اهمیت دریای سرخ از نظر منابع نفتی، معدنی و تامین امنیت حمل و نقل این منابع، باعث رقابت قدرت هایی چون چین، روسیه، ترکیه، عربستان، امارات و آمریکا در این ناحیه شده است.
ناشناس۳۰۰۷۸۵۹۰۷:۲۷:۲۰ ۱۴۰۲/۱/۳۱
درسال ۲۰۱۲ تصفیه‌خانه آب عطبره سودان به دست مهندسان ایرانی و تأمین مالی ۱۷۷ میلیون دلاری بانک توسعه صادرات احداث و به بهره‌برداری رسید. در سال۲۰۱۴، وزارت‌خارجه سودان رایزنی فرهنگی ایران در خارطوم را تعطیل کرد. در سال ۲۰۱۵ بعد از بستن رایزن فرهنگی ایران در سودان، ایران کلیه طرح‌های عمرانی خود در سودان را متوقف کرد. این طرحها شامل پروژه ایستگاه آب در شهر ام درمان و ساخت پل در پایتخت بر روی رودخانه نیل بود. در اواخر سال ۲۰۱۵ سودان به حمایت از عربستان سعودی، هیئت دیپلماتیک ایران را اخراج کرد و سفیر خود را از تهران فراخواند!
ناشناس۳۰۰۷۸۷۲۰۸:۱۷:۰۶ ۱۴۰۲/۱/۳۱
متاسفانه کشورهای اسلامی با دخالت بیگانگان بجای پیشرفت و حفظ وحدت و همبستگی ، درگیر مسایل داخلی می شوند.و همین مشکل اساسی باعث اتلاف سرمایه های انسانی و مادی آنان خواهد شد. کشورهای مسلمان در مناطقی از جهان قرار دارند که بیشترین ثروت و منابع مادی در آنجا قرار دارد، ولی کمترین استفاده از این منابع صورت می گیرد. کشورهای مسلمان خلیج فارس نزدیک چهار دهه است ، که با درایت و آینده نگری با کم کردن اختلافات داخلی و ایجاد توازن منطقی در روابط خارجی ، خوشبختانه در حال پیشرفت سریع هستند.و در آینده نه چندان دور ، به الگوی جهانی برای توسعه همه جانبه تبدیل خواهند شد.که البته بخشی از آن نیز تحقق یافته است.
علی۳۰۰۷۹۴۹۱۰:۲۷:۲۶ ۱۴۰۲/۱/۳۱
بدبخت مردم سودان هستند که گرفتار جنایتکارانی هستند که هرروز باید بابت اینها خون جوانانشان ریخته شود یقینا هیچکدام از دونفر طالب خدمت به مردم این کشور نیستند و اصلا بدنبال واگذاری قدرت به مردم در انتخاب نوع حاکم از طریق ارای مردمی نیستند بلکه بدنبال تسلط کامل برکشور از طریق نظامیگری و تسلط بر منابع این کشور و غارت آنها هستند
ناشناس۳۰۰۷۹۷۲۱۰:۴۳:۴۳ ۱۴۰۲/۱/۳۱
سر یک کشور بدبخت و بیچاره باهم می جنگند تا مردمش بدبخت تر بشن!!!
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. فرصت ترامپ برای ایران !

  2. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  3. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  4. خصوصی سازی دولا دولا نمی شود !

  5. مخالفت وزیر اطلاعات با مذاکره ایران و آمریکا

  6. پیامک یک نماینده به یکی از وزرا : چرا در حکم انتصاب پدرزنم برای فلان شرکت ،وقت تلف می کنی؟/ وزرا می ترسند بگویند نمایندگان به آنها فشار می آورند

  7. مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در تهران

  8. برخورد با سلبریتی‌ها و آقازاده‌ها دلیل موضع‌گیری علیه قانون حجاب است/ ترسی که راه انداخته‌اند، ربطی به مردم ندارد

  9. درخواست عربستانی‌ها از آهنگساز برنده اسکار برای ساخت سرود ملی/ وقتی هویت ملی هم خریدنی می‌شود!

  10. وقاحت بی حد و مرز مجری اینترنشنال:‌ حمله نظامی به ایران در جهت منافع ملی است!

  11. توصیه رهبرانقلاب به پزشکیان درباره اتهامات پوپولیستی

  12. بالارفتن از لبه‌پل برای گرفتن یک سلفی خطرناک !

  13. سیدهادی خامنه‌ای: از تعامل و گفت‌وگو نترسیم/ باید با تمام دنیا رابطۀ سازنده و پویا داشته باشیم

  14. کندن سبیل مهمان برنامه، برای راستی آزمایی

  15. تذکر به پزشکیان و نصیرزاده درباره حقوق بازنشستگان لشکری

پربحث‌های هفته

  1. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  2. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  5. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  6. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. هم فرصت، هم تهدید!

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  11. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  12. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  13. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  14. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  15. دیوانه یا عاقل؟!

  16. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  17. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  18. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  19. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  20. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  21. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  22. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین