توضیح بهادری جهرمی درباره مخالفت دولت با طرح شفافیت
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه برخی از نمایندگان مجلس مطرح میکند دولت با طرح شفافیت قوای سهگانه مخالفت دارد،گفت: اصلاً آن طرح در مجلس مطرح نیست و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و در آنجا مطرح است
سخنگوی دولت تاکید کرد: با کلیت شفافیت همه قوا موافق هستند؛ هم مجمع موافق است، هم دولت موافق است و هم مجلس. بحث در خصوص جزئیات است که این قاعده جز کدام قواعد قرار گیرد اصل باشد یا استثناء باشد.
وی یادآور شد: چون لایحهای از قبل وجود داشت، لایحهای که ابعاد مختلفش پیش بینی شده بود به هر دلیلی آن در مجلس کنار رفت و طرح دیگری جایگزین شد و یک مقداری این مقوله باید همه ابعاد و زاوایایش مورد کارشناسی و مورد تصمیم نهایی قرار گیرد.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در مجمع باید همه نگاههای فرابخشی نسبت به همه ابعادش صورت گیرد. طبیعتا دولت با کلیات موافق است البته اصلاً استفساری از دولت و یا آقای رئیسجمهور گرفته نشده است که بگویم مکاتبهای با آقای رئیسجمهور شده و ایشان پاسخی داده است.
***
آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول قوه قضائیه
به گزارش ایسنا، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اینکه تلویزیون آذربایجان اعلام کرده که عامل حمله به سفارت آذربایجان به اعدام محکوم شده است؟ گفت: پرونده شخص مهاجم به سفارت آذربایجان که منجر به قتل عمدی کارمند سفارت شد، در هفته گذشته به دادگاه کیفری یک ارسال شده و در مرحله تشریفات رسیدگی است و هنوز دادگاهی تشکیل نشده که بخواهیم بگوییم رایی صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما در جلسه قبل از تشکیل پرونده برای فرزندان یکی از مقامات خبر دادید و مشخص شد که مربوط به آقای مصدق بوده، ایا ابهامات در مورد شخص آقای مصدق برطرف شده است؟ گفت: همانطور که اعلام شد پروندهای تشکیل شده و این پرونده در ارتباط با دو فرزند ایشان مطرح است و در مرحله تحقیقات مقدماتی است که به محض اینکه این پرونده اقتضای اطلاع رسانی پیدا کند، اطلاع رسانی می شود.
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اخیرا بحث بلاتکلیف ماندن طرح الزام ثبت اسناد رسمی و اعتبارزدایی از اسناد غیررسمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام دوباره مطرح شده است. نظر کارشناسی قوه قضاییه در این باره چیست و چه تعاملی با مجمع تشخیص مصلحت داشته است؟ گفت: این طرح بلاتکلیف نمانده و قوه قضاییه ارتباط تنگاتنگی با مجمع تشخیص دارد و در عین حال قوه قضاییه در جلسات کارشناسی شرکت دارد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور مستمر دارد.
وی افزود: نقل و انتقال عادی املاک غیرمنقول سبب بروز مشکلات متعددی شده از جمله عدم شناسایی مالکین و عدم اتمام حدنگار و کلاهبرداری هایی شده و افزایش پرونده های حوزه املاک را بدنبال دارد و در اقدام موثری که قوه قضاییه و سازمان ثبت دارند، طرح مذکور در حدود اسناد مالکیت و ساماندهی مشاورین املاک تهیه شد و تقدیم مجلس شد و پس از بررسی در مجلس به تصویب رسید ولی به لحاظ عدم تامین نظر شورای نگهبان موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در این ارتباط تعداد ۲۵ جلسه کارشناسی در دبیرخانه کمیسیون حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده است. جلسات اصلی کمیسیون با حضور اعضای اصلی در حال برگزاری است و تا تبصره ۶ ماده ۱۰ طرح مورد بررسی شده است و طرح در کمیسیون بلاتکلیف نمانده و نظر به نهایی شدن آن است. نظر قوه قضاییه بصورت شفاف و روشن اعلام شده که ما مدعی اصلی موضوع هستیم و هرچه مجمع تشخیص تصویب کند فصل الخطاب است.
***
امیدواری خاندوزی به بهبود معیشت مردم در آینده
به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در نشست خبری با بیان اینکه براساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول سال بدون احتساب بخش نفت، ۵.۷ درصد و با احتساب آن ۶.۳ درصد است، اظهار کرد: گزارش مرکز آمار ایران گرچه به دلیل تفاوت پایههای اقتصادی، تفاوت در ارقام را به همراه دارد اما نشان میدهد ۷.۹ درصد رشد اقتصادی برای بهار امسال ثبت شده که بدون احتساب بخش نفت ۶.۱ درصد است.
وی افزود: به دلیل اینکه اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ نرخهای رشد نزدیک به صفر و تورمهای بالا را تجربه کرد، نرخ رشد سالهای اخیر در معیشت مردم کاملاً احساس و ادراک نشده است که امیدواریم شاهد این امر در مسیر اقتصاد ایران باشیم.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: هنوز هیچکدام از مراجع رسمی نرخ رشد اقتصادی تابستان را ارائه نکرده اند اما گزارشهای آماده شده از رصد فعالیت شرکتهای بزرگ نشان میدهد میتوانیم منتظر خبرهای خوب از نرخ رشد اقتصادی ایران در تابستان باشیم.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به تاثیر رشد اقتصادی در معیشت مردم، گفت: اقتصاد ایران در دهه ۹۰ رشد پایینی تجربه کرده است و به این جهت رشدهای دو سال اخیر کمتر از سوی مردم درک می شود اما تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۱ با نرخ ثابت بیشترین میزان نسبت به سالهای ۹۰ و ۹۶ بوده است. اگرچه وضعیت بهتر از سالهای قبل بوده ولی امسال امیدواریم شاهد ثبت جدیدی نسبت به مسیرهای گذشته باشیم.
***
آمار معاون رئیسی از پروژههای عمرانی ناتمام
به گزارش مهر، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور در جلسه بررسی مصوبات سفر استانی رئیس جمهور و دولت به کردستان گفت: ۶۰ هزار پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور داریم که ۹ هزار همت برای تکمیل آنها نیاز است و حتی اگر تورمی نداشته باشیم باید ۳۰ سال بودجه عمرانی معادل ۱۴۰۱ که بیشترین بودجه عمرانی سالهای گذشته و ۳۰۰ همت بود را اختصاص دهیم تا این پروژهها تکمیل شود.
وی ادامه داد: باید سراغ کارهایی برویم که به تنهایی ایجاد سرمایه و صنعت کرده و خود به خود منجر به پروژههای عمرانی جدید شود لذا باید در حوزههای مولد سرمایه گذاری کرد.
***
ارزیابی وزیر کشور از عملکرد دولت در حوزه حجاب
به گزارش ایرنا، احمد وحیدی، وزیر کشور با حضور در مرکز ارتباطات مردمی پاسخگوی سوالات و مطالبات و درخواستهای مردم شد.
وحیدی درباره دغدغه شهروندی در زمینه عدم رعایت حجاب و عفاف تأکید کرد: موضع دولت در اینزمینه روشن است و باید عفاف و حجاب رعایت شود. وزارت کشور از ابتدا درگیر موضوع بوده و اقدامات متعددی انجام داده و از جمله اقدامات تشکیل قرارگاه عفاف و حجاب است.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: در استان ها در زمینه حجاب و عفاف وضع قابل قبولی داریم ولی مطلوب نیست. بیشتر مشکل در تهران است. بیشتر برنامههای دشمن در این زمینه مهار شده است.
وی با بیان اینکه محوریت این مسأله با قوه قضاییه است، گفت: کشف حجاب جرم است و برخورد با جرم به عهده وزارت کشور نیست، وزارت کشور میتواند کار توجیهی را انجام دهد. دولت و وزارت کشور برنامههای میان مدت بلند مدت و کوتاه مدت دارد که بخش زیاد آن فرهنگی توجیهی و تبیینی است. در برنامههای کوتاه مدت مهار حرکت شتابان در حوزه بیحجابی و بیعفتی بوده که برخورد های لازم صورت گرفته است.
وحیدی درخصوص حضور مهاجرین و سلب شدن فرصتهای کاری از ایرانیان در شهر های بزرگ کشور از جمله شیراز بیان کرد: جریانی در کشور از سوی گروههای معاند از جمله منافقین دنبال ایجاد چالش جدی و درگیری بین جوامع افغانی و ایرانی است و به دنبال افغانی ستیزی هستند، ما کاملا با اینمخالفیم زیرا به نفع امنیت در کشور نیست.
***
حقایقی درباره فلسطین و اسرائیل از زبان عباس عبدی
عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح طلب درباره انتقاد از رفتار مجاهدان فلسطینی با برخی اسرای غیرنظامی در اعتماد نوشت: «نبايد در برابر اينگونه رفتارهاي ناشي از نفرت و خشم بيتفاوت بود. ولي كساني حق دارند معترض چنين رفتارهايي باشند كه اولا؛ جنايات ۷۵ سال گذشته اسراييل را در اشغالگري و ظلم و ستم محكوم كرده باشند، از دير ياسين گرفته تا صبرا و شتيلا تا امروز.
نخستوزير آن مجسمه نفرت و خشونت است. اخيرا ديدم كه يك يهودي منصف به خوبي بيان ميكرد كه چگونه ما اسراييليها ميتوانيم در آرامش كامل زندگي كنيم در حالي كه با واقعيتهاي وحشتناكي مواجه هستيم. او سه علت را ميشمارد؛ يكي اينكه ما خود را قوم برگزيده ميدانيم و حق داريم هر كاري كه دلمان بخواهد انجام دهيم.
ديگر؛ با وجود اينكه اشغالگر هستيم، معتقديم تنها قرباني موجود در صحنه سياست هستيم و چون قرباني هستيم حق هر كاري را داريم. گلدا ماير، نخست وزير اسراييل گفته بود كه «بعد از هولوكاست يهوديها حق هر كاري را دارند!» و بالاخره؛ انسانيتزدايي سازمانيافته از فلسطينيهاست كه آنها را به عنوان يك انسان برابر خود نميدانيم. اين رژيم يعني آپارتايد به تمام معنا. اينكه براي خودشان دموكراسي دارند مساله ما نيست، زيرا دموكراسي واقعي نميتواند منشا جنايت باشد.
نكته دوم نيز مهم است. كساني بايد در اين باره اظهارنظر كنند كه قدرت تخيل داشته باشند و خود را به جاي يك فلسطيني به ويژه غزهاي بگذارند. آنان ۱۶ سال است كه در عمل زنداني هستند.
نزديك به دو ميليون نفر در باريكهاي ساكن هستند كه نصف مساحت شهر تهران را دارد و از هوا و دريا و زمين محاصره هستند. آب و برق آنها نيز در اختيار اسراييل است و دستور قطع آن را دادهاند. اغلب آنان فرزندان و نوادههاي خانوادههايي هستند كه در جريان جنگ ۱۹۴۸ آواره شدند و در آنجا پناه گرفتند و همواره چشم انتظار بازگشت به خانههاي خود بودهاند. مطابق گزارشهاي بينالمللي اين سرزمين عملا از سال ۲۰۲۰ درخور زيست نبوده است.
۶۰ درصد جوانان بيكار، ۶۰ درصد مردم زير خط فقر، روزانه حداكثر ۱۳ ساعت برق دارند، تصفيهخانهها ناكارآمد و اختلاط آب و فاضلاب مشكل مردم شده است. در تمام درگيريها نابرابري تلفات آشكار است، در يكسال در برابر ۶ كشته اسراييلي در آنجا، ۱۶۰۰ كشته فلسطيني بود و در برابر يك كودك اسراييلي ۵۵۰ كودك فلسطيني كشته شد.
اين وضعيت در كرانه غربي به گونه ديگري است. اسراييل كل كرانه باختري را به 224 محله يهودينشين كوچك تقسيم كرده است كه از يكديگر جدا شدهاند. شهركنشينان اسراييلي در همه جا به فلسطينيها حمله ميكنند. چنين وضعيتي تداوم نخواهد داشت بيهيچ شكي.
ما بايد قوه تخيل داشته باشيم و خود را جاي ديگران بگذاريم. چنين شرايطي منطق و عقلانيت و قانون را بلاموضوع ميكند. ولي اتفاقا در همين شرايط است كه رهبران سياسي بايد عنان خود را از دست ندهند و ماندلاگونه جلوي رفتارهاي نادرست را بگيرند.»
***
حذف بندی از لایحه برنامه که به اختصاص بنزین به کارت ملی بازمیگشت
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، بررسی بند «پ» ماده ۴۶ که مربوط به صدور گواهی صرفهجویی بازمیگشت پرداختند.
در تبصره این بند آمده بود که در مورد انرژی مصرفی خودروهای سواری شخصی به میزان صرفهجویی انجام شده توسط هر کد ملی مالک خودرو نسبت به خط مرجعی که در آییننامه تعیین میشود گواهی صرفهجویی انرژی برای مالک خودرو صادر خواهد شد.
مجتبی یوسفی در جریان بررسی این بند و در مخالفت با آن بیان کرد: این بحث چندین سال مطرح است که بنزین به جای خودرو به کارت ملی تخصیص داده شود اما اینجا به صورت غیرمستقیم به آن اشاره شده تا اگر مالک خودرویی صرفهجویی انجام داد به میزان صرفهجویی به کد ملی فرد سهمیه داده شود. سه سال پیش در بودجه این موضوع مطرح شد و ما گفتیم زیرساخت آن فراهم نیست و مردم دچار مشکل میشوند اما در جزیره کیش به صورت محدود اجرا کردند و کار روی زمین ماند.
در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از آنجا که این تبصره به بحث خودرو باز میگردد و مربوط به این بند از لایحه نیست و کمیسیون نیز به صورت مکتوب درخواست حذف را داده است این تبصره حذف میشود.
در جریان بررسی لایحه برنامه برخی از مواد که برخلاف احکام برنامه و سیاستهای کلی بود با نظر رئیس مجلس شورای اسلامی از لایحه حذف شد.
***
ارسال چهار هزار خودروی احتکاری پارکینگ ایران خودرو به استانهای هدف
به گزارش ایسنا به نقل از سازمان تعزیرات حکومتی، سید مرتضی مدنی مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی گفت: چهار هزار خودرو کشفشده در پارکینگ ایران خودرو در بینالود با پیگیریهای شعبه سیار تعزیرات حکومتی مشهد پلاک گذاری و به منظور تحویل به مشتری به استانهای مربوطه ارسال شده است.
به گفته مدنی هفته گذشته در بازرسی گشت مشترک تعزیرات حکومتی مشهد از پارکینگ ایران خودرو در شهرستان بینالود مشخص شد ۴ هزار خودرو آماده پلاک گذاری است اما هیچگونه اقدامی برای رسیدن به دست مشتری صورت نگرفته که به دستور رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص رسیدگی ویژه به وضعیت بازار خودرو، مهلت یک هفتهای برای تعیین تکلیف این خودروها صادر شد و امروز همه آنها برای تحویل به استانهای هدف ارسال شده است.