به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، به گفته مقامات منطقه مرکزی ایشیکاوا که کانون زلزله ۷.۵ ریشتری بود، تعداد مفقودان از ۱۹۵ نفر به ۱۰۳ نفر کاهش یافته است.
زلزله مهیب دوشنبه هفته پیش به تخریب خانهها، بروز آتشسوزی بزرگی و ایجاد امواج سونامی با ارتفاع بیش از یک متر منجر شد.
پس از آن، هزاران امدادگر از سراسر ژاپن به خدمت گرفته شدهاند که کار آنها به دلیل مسدود شدن جادهها و رانش زمین در اثر زلزله پیچیده شده است.
از دو روز گذشته هم بارش برف در منطقه عملیات را سختتر کرده است. به گفته مقامات، سردتر شدن هوا نیز احتمالاً شرایط را برای بیش از ۲۸ هزار و ۸۰۰ نفر در ۴۰۴ پناهگاه دولتی بدتر خواهد کرد.
مسئولان منطقه هشدار دادند بارندگی مداوم خطر رانش زمین را افزایش داده است. در عین حال برف سنگین ممکن است باعث فروریختن ساختمانهای بیشتری شود.
ارتباط دست کم ۲ هزار نفر به دلیل آسیب دیدن مسیرهای ارتباطی قطع شده است. رانشهای متعدد زمین نیز راه خودروهای کمکرسانی را مسدود کرده و در نتیجه نیروهای امدادی به کندی به مناطقی که با قطع آب و برق مواجه هستند، رسیده اند.
در حال حاضر حدود ۲۰ هزار و ۷۰۰ خانوار در منطقه وسیع ایشیکاوا بدون برق هستند. بیش از ۶۶ هزار و ۱۰۰ خانوار نیز به آب دسترسی ندارند.
فومیو کیشیدا نخستوزیر ژاپن در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی ان اچ کی گفت: اولویت، نجات افراد زیر آوار و دسترسی به گروههای جدا افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: ارتش گروههای کوچکی از نیروهایش را پیاده به هر یک از مناطق دور افتاده فرستاده است.
کیشیدا افزود که دولت همچنین بالگردهای مختلف پلیس و آتشنشانی را برای رسیدن به آنها بکار گرفته است.
ژاپن هر ساله صدها زمین لرزه را تجربه میکند، اگرچه بیشتر آنها به دلیل قوانین سختگیرانه ساختمانی که بیش از چهار دهه است اجرا میشود، هیچ خسارتی ایجاد نمیکنند. اما بسیاری از سازهها قدیمی تر هستند، به ویژه در جوامع روستایی مانند نوتو.
این کشور هنوز درگیر عواقب زلزله مهیب سال ۲۰۱۱ است که باعث بروز سونامی شد، حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر کشته یا مفقود شدند و فاجعه هستهای در نیروگاه فوکوشیما را ایجاد کرد.