ژن «پیروز» برای احیاء دوباره ذخیره شده است

  4021213097

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: ژن برخی گونه‌های در حال انقراض مثل پیروز یوز معروف ایرانی و همچنین خرس بلوچی در این مرکز نگهداری می‌شود تا در شرایط لزوم احیا شوند.

ژن «پیروز» برای احیاء دوباره ذخیره شده است

به گزارش ایسنا، جعفر رازقی روز یکشنبه، ۱۳ اسفند در نشست یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی ایران که در مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران در کرج برگزار شد؛ با اشاره به اینکه این مرکز فعالیت خود را از سال ۸۶ آغاز کرده، اظهار کرد: بعد از ۱۶ سال تلاش می‌توانیم بگوییم قدم‌های محکمی برای حفظ ذخایر ژنتیکی کشور برداشته شده و البته این همه راه نیست و مسیری طولانی‌ برای تحقق اهداف پیش بینی شده در پیش داریم.

وی ادامه داد: این مرکز دارای چهار بانک جانوری و انسانی، گیاهی، میکروارگانیسیم و دی ان ای است و به زودی هم بانک ویروسی این مجموعه راه‌اندازی خواهد شد.

این مسئول توضیح داد: در حال حاضر بیش از ۵۴ هزار نمونه در بانک‌های این مجموعه نگه‌داری می‌شود که شرایط نگهداری آنها مطابق استانداردهای جهانی است‌.

رازقی با اشاره به دو طرح مهمی که توسط مرکز ملی ذخایر ژنتیک در حال پیگیری است، گفت: اولین طرح تولید بذور صیفی‌جات و دومی هم تولید سویه‌های پروبیوتیک برای طیور و آبزیان است که هر دو در مرحله پایانی قرار دارد.

وی از مرکز تخصصی کشت بافت و بانک نگهداری و ذخیره سازی جانوران در حال انقراض هم به عنوان دیگر بخش‌های این مجموعه نام برد و افزود: ژن برخی گونه‌های در حال انقراض مثل پیروز یوز معروف ایرانی و همچنین خرس بلوچی در این مرکز نگهداری می‌شود تا در شرایط لزوم احیا شوند.

وی با بیان اینکه توسعه این بانک‌ها نیازمند همکاری همگانی است، ابراز کرد: ما در این مرکز شعاری با عنوان «جمع آوری توسط همه، اشتراک گذاری برای همه و ازآن همه» را دنبال می‌کنیم. ما باید از تک تک ظرفیت‌های موجود برای حفظ ذخایر زیستی کشور استفاده کنیم چون این ذخایر از آن همه مردم است.

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با اظهار تاسف نسبت به اینکه در حال حاضر ما ذخایری غنی از گونه های گیاهان وحشی ایران نداریم، توضیح داد: متاسفانه بسیاری از کلکسیون‌های این گونه‌ها قبل از انقلاب جمع آوری و در سایر کشورها ذخیره شده و امروز برای دسترسی و مطالعه این نمونه‌ها باید با مراکز خارجی ارتباط بگیریم.

وی ابراز کرد: ما به دنبال ایجاد بیوبانک‌هایی در سراسر کشور هستیم تا از طریق آن‌ها بتوانیم گونه‌ها در حال انقراض را بهتر بشناسیم یا حتی اگر به عنوان مثال در روستایی دورافتاده در یک استان بیماری خاصی وجود دارد، بتوانیم در کوتاه ترین زمان ممکن آن را شناسایی کنیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  5. بدهکاران، طلبکار شدند!

  6. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  7. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  8. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  9. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  20. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  21. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  22. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  23. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  24. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  25. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

آخرین عناوین