ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

  4030218122

تسلا یک شرکت خودروسازی آمریکایی است که خودروهای الکتریکی یا همان برقی را تولید می‌کند.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

سال ۲۰۰۳ کمپانی تسلا، توسط مارک تارینینگ و ابرهارد در آمریکا تاسیس شد؛ نام این کمپانی از دانشمند مشهور، مخترع و مهندس برق «نیکولا تسلا» گرفته شده است. چهار سال پس از تاسیس، آیلان ماسک مدیریت این کمپانی بزرگ را برعهده گرفت.

با توجه به محدودیت منابع سوخت طبیعی و مصرف زیاد آن توسط ناوگان حمل‌ونقل شهری، کره زمینی که با پدیده گرمایشی مواجه شده و آسیبی که به محیط زیست در اثر مصرف سوخت طبیعی می‌رسد؛ راهکاری که توسط متخصصین این صنعت ارائه شد، استفاده از خودرو برقی و هیبریدی است که البته با استقبال بالایی مواجه شد.

مزیت خودروهای برقی

  • محافظت از محیط زیست
  • حذف هزینه سوخت
  • کاهش بیماری‌های تنفسی
  • کاهش هزینه‌های نگهداری
  • امکانات و تجهیزات و صرفه جویی در زمان

 

تفاوت‌های ماشین‌های برقی و ماشین‌های هیبریدی

ماشین‌های EV برخلاف خودروهای هیبریدی که از ترکیب موتور الکتریکی و بنزینی در کنار هم بهره می‌برند، تنها با موتور برقی کار می‌کنند. این نوع از ماشین‌ها، انرژی خود را با استفاده از یک موتور الکتریکی و باتری‌های وابسته به آن تامین می‌کنند؛ باتری‌ها، انرژی لازم برای سیستم محرکه موتور برقی و همچنین تجهیزات دیگر را تامین می‌کنند.

خودروهای برقی دارای قیمت به‌ نسبت پایینی هستند و آسیبی به محیط زیست نمی‌رسانند، همچنین هنگام حرکت با این نوع از ماشین‌ها، شما هیچ سر و صدایی را احساس نخواهید کرد.

ویژگی‌های خودورهای برقی تسلا

در جدول زیر به طور خلاصه ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا آورده شده است.

نام خودرو تسلا سال تولید هر بار شارژ باتری چند کیلومتر را پشتیبانی می‌کند شتاب صفر تا صد
رودستر ۲۰۰۸ ۳۲۰ کیلومتر ۳.۷ ثانیه
مدل S ۲۰۱۲ ۴۸۰ کیلومتر ۱.۹۹ ثانیه
مدل۳ ۲۰۱۷ ۸۳۰ کیلومتر ۲.۹ ثانیه
مدل X ۲۰۱۵ ۵۷۶ کیلومتر ۴.۷ ثانیه
مدل Y (بهترین نسخه) ۲۰۲۰ ۴۵۰ کیلومتر ۴.۸ ثانیه
سایبرتراک (بهترین نسخه) ۲۰۲۳ ۸۰۰ کیلومتر ۳

 

رودستر، اولین خودرو الکتریکی کمپانی تسلا

سال ۲۰۰۸، رودستر به عنوان اولین ماشین برقی شرکت تسلا تولید و در بازار جهانی عرضه شد. این محصول اسپرت مجهز به یک باتری یون‌ لیتیومی است که در هر بار شارژ، مسافتی معادل ۳۲۰ کیلومتر را پشتیبانی کند.

رودستر به عنوان یک خودرو برقی و پاک، با شتاب صفر تا صد معادل ۳.۷ ثانیه توانست به سرعت و شتابی معادل شتاب ماشین‌های اسپرت پر‌مصرف دست یابد.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

 

مدل S، سدان برقی تسلا

تسلا پس از تولید محصول اسپرت برقی خود یعنی رودستر تصمیم گرفت که در قدم بعدی یک خودرو سدان خانوادگی الکتریکی تولید کند و در نتیجه مدل S تسلا را طراحی و روانه بازار کرد. این محصول به‌عنوان یک اتومبیل کاربردی، دارای شتاب اولیه‌ بسیار خوبی است و مسافت ۴۸۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی می‌کند.

یکی از اهداف بزرگ شرکت، تولید خودرو برقی با قیمت پایین بوده و با عرضه مدل S به این امر دست یافت. قیمت این نسخه، نصف رودستر است که در نتیجه این کمپانی بزرگ، بار دیگر در دنیا به محبوبیت بیشتری دست یافت. نکته: جدیدترین نسل مدل تسلا S با نام S P 100D توانسته به عنوان حریفی قدرتمند برای لامبورگینی هوراکان پرفورمانته تبدیل شود.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

تسلا مدل ۳ ایمن‌ترین خودرو آمریکا

جدیدترین نسل از محصولات تسلا، مدل ۳ است که در دسته‌بندی خودروهای سدان قرار دارد و توانایی پیمایش مسافت‌های طولانی‌تر معادل ۸۳۰ کیلومتر را با هر بار شارژ کامل دارد. در این نوع از ماشین‌‌های Tesla، باز هم قیمت به نصف مدل قبلی یعنی مدل S می‌رسد.

تسلا مدل ۳ مجهز به قالپاق‌های آیرودینامیک است و قابلیت جدید عدم استفاده از سیستم‌های تهویه هم در آن اضافه شده که مصرف باتری را تا حد زیادی پایین می‌آورد.

نکته مهم و قابل توجه این است که NHTSA (اداره‌ی ملی ایمنی و ترافیک بزرگ‌راه‌های آمریکا)، مدل ۳ را یکی از ایمن‌ترین خودروهای آزمایش شده توسط خود معرفی کرده است.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

مدل X شاسی بلند لوکس برقی تسلا

اولین خودرو شاسی بلند لوکس برقی شرکت Tesla motors، مدل X است که به امکان مهم «رانندگی خودکار» مجهز است و از دو موتور در قسمت ابتدا و انتهایی خود بهره می‌برد. تسلا X یک شاسی بلند کشیده است که در فاصله‌های دور، ماشین کم ارتفاعی به نظر می‌رسد.

زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰ در جدیدترین نسل از مدل X، تنها ۴.۷ ثانیه است. این مدل توانایی این را دارد که از هر شاسی بلند دیگری، بدون تولید هیچ صدایی پیشی بگیرد و با ماشین‌هایی همچون پورشه و لامبورگینی رقابت کند.

نکته مهم: برای این خودرو یک شارژر دیواری در نظر گرفته شده که در صورت درخواست خریدار عرضه می‌شود.

تسلا مدل Y

تسلا مدل Y را می‌توان نسخه کراس‌اووری نامید که اشتراکات فراوانی با مدل X و مدل ۳ دارد. این کراس‌اوور برقی در حدود ۷۵ درصد با مدل ۳ مشابه است و این تشابهات بیشتر مرتبط با بخش‌های داخلی و قوای محرکه است.

تسلا این خودرو را در حالت استاندارد در 2 ردیف صندلی به دست خریداران خود می‌رساند اما نسخه ۳ ردیفه (۷ نفره) آن نیز از اوایل سال ۲۰۲۱ برای خریداران تسلا در دسترس است. تسلا مدل Y در چهار پیکربندی مختلف روانه بازار می‌شود. نسخه استاندارد این خودرو که دیفرانسیل جلو است در کمتر از ۶ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. رنج مسافت قابل پیمایش با این خودرو ۳۷۰ کیلومتر به ازای یک بار شارژ است و برچسب قیمتی آن ۳۹ هزار دلار است.

نسخه دیگر که از پاییز ۲۰۲۰ برای علاقه‌مندان تسلا در دسترس است می‌تواند در کمتر از ۵.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و با یکبار شارژ ۴۸۲ کیلومتر را طی می‌کند. این خودرو از برچسب قیمتی ۴۷ هزار دلاری برخوردار است.

نسخه دیگر به سیستم انتقال قدرت تمام چرخ متحرک مجهز است و از دو موتور الکتریکی بهره می‌برد. این نسخه با یکبار شارژ باتری ۴۵۰ کیلومتر مسافت را طی می‌کند و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن برابر با ۴.۸ ثانیه است. این تیپ تسلا مدل Y با پرداخت ۵۱ هزار دلار به دست خریداران آن خواهد رسید.

دیگر نسخه مدل Y که با نام پرفورمنس شناخته شده و کارآمدترین نسخه نیز محسوب می‌شود از پاییز امسال در دسترس علاقه‌مندان است. تسلا مدل Y پرفورمنس در کمتر از ۴.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و رنج مسافت قابل پیمایش توسط آن ۴۵۰ کیلومتر است.

این خودرو پنجمین محصول تسلا محسوب می‌شود و تسلا امید دارد که مشابه با مدل ۳ بتواند از بازار فروش خوبی برخوردار شود.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

سایبر تراک تسلا

سایبر تراک از طراحی مدرن و همان طور که می‌بینید طراحی نامتعارفی برخوردار است و همین موضوع نیز باعث شده است که با سیل عظیمی از واکنش‌‌های مختلف مواجه شود. بسیاری از کارشناسان این وانت برقی را ایمن ندانسته و طراحی آن را پر از ایراد توصیف می‌کنند. تسلا این خودرو را در سه مدل متنوع با قابلیت‌های پیمایش ۴۰۰، ۴۸۰ و ۸۰۰ کیلومتر ارائه کرده است و قیمت پایه این وانت برقی نیز حدودا برابر با ۴۰ هزار دلار است. این سه مدل علاوه‌بر رنج پیمایش متنوع در خصوص شتاب و امکانات و تجهیزات ارائه شده نیز با یکدیگر متفاوت هستند. نخستین سری این خودرو در اواخر سال ۲۰۲۱ به دست خریداران آن خواهد رسید.

گفته می‌شود که سایبر تراک در قوی‌ترین نسخه می‌تواند در کمتر از ۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و امکان حمل ۱.۵ تن بار و کشیدن محموله۶.۵ تنی به واسطه آن میسر است. این نسخه رکورد درگ ۱۰.۸ ثانیه را نیز در کارنامه خود دارد.

مدل پایه این خودرو به واسطه تنها موتور برقی که در اختیار دارد می‌تواند در ۶.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. این رقم برای مدل دو موتوره برابر با ۴.۵ ثانیه است. این خودرو همچنین در دو حالت چهارچرخ متحرک و محور عقب عرضه می‌شود. حداکثر سرعت نیز برای مدل‌های مختلف این خودرو متفاوت بوده و رقمی بین ۱۸۰ تا ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است.

امکاناتی که تسلا برای این وانت برقی در نظر گرفته به صورتی است که می‌تواند بسیاری از وانت‌های محبوب موجود در صنعت خودروسازی را به چالش بکشد. ایلان ماسک اعلام کرده است که با عرضه سایبر تراک قصد دارد فورد فورد F-150 را بیازماید. به هر روی باید منتظر ماند و دید که سایبر تراک در عمل چگونه وانتی است و فاصله حرف تا عمل این وسیله نقلیه چقدر است.

ویژگی‌های خودروهای برقی تسلا

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. همه نفوذی اند غیر از ما !

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  5. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  6. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  13. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  14. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  15. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  16. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  17. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین