به گزارش خبرآنلاین، وقتی با احساس خستگی، بیحالی یا ضعف به پزشک مراجعه میکنید، اغلب سطح آهن خون شما را بررسی میکنند؛ به این دلیل که وقتی بدن آهن کافی دریافت نمیکند، گلبولهای قرمز کوچکتر میشوند، به این معنی که خون قادر به حمل مقدار منظم اکسیژن از ریهها به سایر قسمتهای بدن نخواهد بود. این اتفاق معمولاً منجر به کمخونی یا فقر آهن میشود و علائمی چون خستگی و ضعف را در بر دارد.
مقدار نیاز روزانه بدن به آهن (DV) به سن، جنسیت و همچنین الگوهای غذایی بستگی دارد. DV برای زنانِ ۱۹ تا ۵۰ سال ۱۸ میلیگرم است، در حالی که برای مردان ۱۹ تا ۵۰ ساله فقط ۸ میلیگرم است.
با گنجاندن این مواد غذایی به رژیم خود میتوانید از ابتلا به فقر آهن پیشگیری کنید:
۱) کنجد
یک فنجان کنجد تقریباً ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را همراه با پروتئین، فیبر، پتاسیم و سلنیوم موجود در خود برطرف میکند. کنجد برشته به دلیل طعم متفاوتی که دارد، اغلب در تهیه سالاد، کیکها و انواع نانها مورد استفاده قرار میگیرد.
۲) لوبیا سیاه
لوبیا سیاه یکی از سالمترین مواد غذایی گیاهی است که میتوانید به رژیم خود اضافه کنید. لوبیا سیاه نهتنها سرشار از آهن است، بلکه تقریباً ۱۰ گرم پروتئین و ۷ گرم فیبر در هر وعده فراهم میکند.
۳) لوبیا سفید
نصف فنجان لوبیا سفید، حاوی ۴ میلیگرم آهن است. این ماده مغذی همچنین ۱۰ گرم پروتئین و ۶ گرم فیبر گیاهی در خود دارد. لوبیا سفید را در سوپ، سالاد و دیگر غذاهای خود بگنجانید تا جذب آهن را افزایش دهید.
۴) اسفناج
این سبزی پرفایده سرشار از آهن است و در هر ۱۰ گرم آن، ۱۲ میلیگرم آهن وجود دارد. مصرف یک وعده (نصف فنجان) اسفناج پختهشده حدود ۳ و نیم میلیگرم آهن گیاهی به بدن میرساند. اسفناج همچنین مقادیر مناسبی پروتئین، پتاسیم، کلسیم و ویتامین K در خود دارد. بهتر است اسفناج را همراه مرکبات مصرف کنید تا آهن آن بیشتر و بهتر جذب بدن شود.
۵) شکلات تلخ
هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخِ ۶۰ درصد، ۳.۶ میلیگرم آهن به بدن میرساند این میزان برای مردان، حدود ۴۵ درصد از آهن موردنیاز روزانه و برای زنان حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه به آهن را تأمین میکند.
۶) تخم کدو
هر ۲۸ گرم تخم کدو تنبل حاوی ۲.۵ میلیگرم آهن است که این میزان ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را تأمین میکند. همچنین تخم کدو منبع خوبی از ویتامین K، روی و منگنز است و خطر مقاومت به انسولین، دیابت و افسردگی را کاهش میدهد.
۷) ماهی
ماهی یک ماده بسیار مغذی است و گونههای خاصی از آن مانند ماهی تن، قزلآلا و ساردین سرشار از آهن هستند. یک وعده (۸۵ گرم) کنسرو ماهی تن حاوی حدود ۱.۴ میلی گرم آهن است که تقریباً ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را فراهم میکند. ماهی همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و در ارتقای سلامت قلب و مغز، تقویت عملکرد ایمنی و روند رشد اثر مثبتی دارد.
۸) گوشت قرمز
یک وعده (۱۰۰ گرم) گوشت چرخکرده حاوی ۲.۷ میلی گرم آهن است که ۱۵ درصد از نیاز روزانه ما به آهن را شامل میشود. بررسیها نشان میدهد کمبود آهن در افرادی که به طور منظم گوشت، مرغ و ماهی میخورند کمتر است. گوشت قرمز همچنین سرشار از پروتئین، روی، سلنیوم و ویتامینهای گروه B است.
۹) کلم بروکلی
کلم بروکلی جزو سبزیجات مغذی است. یک پیمانه (۱۵۶ گرم) کلم بروکلی پختهشده حاوی ۱ میلیگرم آهن است که ۶ درصد از نیاز هر روز ما به آهن را پاسخگو است. همچنین کلم بروکلی در خود ویتامین C دارد که به بدن کمک میکند آهن را بهتر جذب کند.
۱۰) زردآلو خشک
زردآلوی خشک منبع خیلی خوبی از آهن است. این خوراکی مقوی همچنین حاوی ویتامین C است و به جذب بهتر آهن کمک میکند. یک فنجان زردآلوی خشک حاوی ۳٫۵ میلیگرم آهن و مقادیر قابل توجهی فیبر، پتاسیم و بتاکاروتن است.