وزیر بهداشت: سالی ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

  4030919090

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران سالی حدود ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهد و این هزینه انسانی آلودگی هوا است.

وزیر بهداشت: سالی ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا ظفرقندی در همایش حکمرانی فرهنگ و علم که به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور رئیس جمهور برگزار شد، افزود: شاید قابل تصور نباشد، کل بودجه ای که اکنون برای تولید و درآمد نفت در سال ۱۴۰۴ در بودجه قرار دادند، ۱۱ میلیارد دلار است. هزینه مالی آلودگی هوا حداقل ۱۲ میلیارد دلار است، برخی محاسبات تا ۲۰ میلیارد دلار هم نوشتند.

وی ادامه داد: من راجع به آلودگی هوا بررسی کردم و دیدم که ما نیروی انسانی معمولی را که از دست می دهیم، چقدر هزینه مالی دارد. گزارش آن را هم به دولت دادم.

علل مهاجرت در حوزه سلامت باید بررسی شود

وزیر بهداشت گفت: ما در حوزه سلامت مسائلی داریم که امیدواریم با همکاری خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و آقای دکتر خسروپناه این مسائل را هم شناسایی و هم رفع موانع کنیم. رفع موانع تولید که گفته شد، یکی هم همینجاست در حوزه علم و فرهنگ و دانشگاه است. ما مشکل عمده ای داریم به نام مهاجرت که معضل است که اگر به آن بی توجه باشیم مانند موریانه ای است که پایه را می خورد و آدم دیر متوجه می شود و این مساله جدی در حوزه سلامت است. بدون تعصب و فرافکنی علل مهاجرت در حوزه سلامت باید شناسایی شود و این سرمایه های بزرگ انسانی حفظ شوند. واقعا برای اینها قیمتی نمی‌شود گذاشت.

ظفرقندی افزود: در حوزه بهداشت و درمان، مهاجرت پرستار، پزشک و دانشجو داریم که یک کلان مساله است. نمی خواهم ریشه های آن را اینجا بررسی کنم، فضای آن یک فضای فنی، کارشناسی و حرفه ای باید باشد. از سوی شورای انقلاب فرهنگی هم روی آن کار شده است. مهاجرت در حوزه سلامت از کارهای بزرگی است که روی آن کار شده اما باید به نتیجه برسد تا بتوانیم این سیر را معکوس کنیم.

کیفیت در حوزه پزشکی خط قرمز ما است

وزیر بهداشت با بیان اینکه بحث کیفیت، بحث بسیار مهمی در همه علوم و مضاعف در حوزه پزشکی است، افزود: جمله ای را از صحبت هایی مقام معظم رهبری دارم که روخوانی می‌کنم، ایشان در مورد شورای انقلاب فرهنگی می فرمایند «توسعه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و دیگر مراکز آموزش و آموزش عالی که پاسخ طبیعی به آن نیاز است و افزایش چشمگیر کمیت دانشجویی به نوبه خود تکالیف تازه ای را بر عهده مسئولان امور فرهنگی کشور می گذارد که برتر از همه آنها اولا کیفیت بخشیدن به مایه های علم و تحقیق در این مراکز و ثانیا به تربیت معنوی دانشجویان و هدایت فکر و عمل آنان است.»

ظفرقندی تاکید کرد: باید روی این مقوله متمرکز شویم. ما مخصوصا در حوزه پزشکی خط قرمزمان کیفیت است یعنی اگر یک مصوبه ای داشتیم که این مصوبه پیوست هایی داشت ولو به هردلیلی انجام نشد اصلا به این دلیل که مملکت پول و امکان آن را نداشت، مثلا مصوبه داشتیم که ظرفیت افزایش پیدا کند چون نیاز داریم اما بدون کیفیت بود، این نتیجه اش قطعا نارضایتی می شود.

وی ادامه داد: دانشجویی که ۶ تا ۷ سال می خواهد در خوابگاه باشد، وقتی در خوابگاه در شرایط بد باشد نارضایتی ایجاد می شود. همین دانشجو اگر بخواهد رشته دندانپزشکی برود نیاز به کیت دندانپزشکی دارد وگرنه پنج تا دانشجو که نمی توانند روی یک کیت از استادشان یاد بگیرند. همین دانشجوی پزشکی اگر بیمارستان برود نیاز دارد به تعداد کافی بیمار ببیند تا اینکه یاد بگیرد و از سوی دیگر اینکه بیمارستانش، کلاسش، خوابگاهش و وسایلش فراهم شود که اگر نشود نارضایتی مزمن و خاموش و افت کیفیت خواهیم داشت. این واقعیتی است که همیشه می گویم ما هم وقتی موفق هستیم که دانشجو از محیط آموزشی و درس خواندن خود لذت ببرد.

مادران از محیط‌های زایمان رضایت ندارند

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به موضوع جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: مادران از دوره بارداری و مخصوصا دوره زایمان در محیط های بیمارستانی، لذت نمی برند و سختی برای آنها حاصل می شود. این تجربه بد نمی گذارد این روند ادامه پیدا کند بنابراین تجربه های بد جلوی ادامه مسیر را می گیرند.

ظفرقندی تاکید کرد: ما برای اینکه مصوبات شورای انقلاب فرهنگی را به ثمر برسانیم لازم است با بدنه اجرایی کشور و صاحبان فرایند از دانشجو تا استاد گرفته یک تعامل مستمر پیگیر و عملیاتی داشته باشیم در غیر اینصورت مصوبات به نتیجه دلخواه نائل نخواهد شد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. «هر چه زودتر کشورت را به ما بفروش» !

  2. ثابتی: نگذاشتیم رئيسی برجام را احیا کند !

  3.  از تحقیر و تمسخر زلنسکی تا اخراجش از کاخ سفید/زلنسکی: «آیا می‌توانم پاسخ بدهم؟»/ترامپ: «نه، تو خیلی حرف زدی!»

  4. عارف: بنزین برای دولت نیم دلار تمام می‌شود اما ۱۵۰۰ تومان می‌فروشیم

  5. معاون رئیس‌جمهور، تقصیرها را به گردن دولت قبل انداخت/ چرا ترکیه علیه ایران گستاخی می‌کند؟ /واکنش ابطحی به حواشی دیدار ترامپ و زلنسکی

  6. تنها سیاستمداری که اجازه توهین یانکی‌های آمریکا به ایران و ایرانیان را نداد

  7. دلقک اوکراینی هم عبرت شد؛ این هم تجربه‌ای دیگر

  8. افزایش امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر اقتصاد/ اسامی نمایندگانی که خواهان برکناری «همتی» هستند

  9. درس های دیجیتال یک جزیره برای ایران

  10. قاضی‌زاده: در سه سال دولت شهید رئیسی مشغول مذاکره محرمانه با آمریکایی‌ها بودیم

  11. واکنش اروپا به مشاجره ترامپ و زلنسکی

  12. سورپرایز بزرگ سپاه با تولید شناورهای آتش‌خوار/ رونمایی سردار تنگسیری از شناورهای خارق‌العاده ایران

  13. مهندسی اجتماعی در ترور رسانه‌ای مهاجران افغانستانی/ دلایل افغان‌ستیزی گسترده در ایران چیست؟

  14. مناظره جنجالی دو کارشناس اقتصادی به بهانه استیضاح همتی

  15. شوک به تهرانی‌ها/ مردم منتظر جیره‌بندی باشند/ وضعیت فاجعه‌بار برای پایتخت

  16. عزیزی: مذاکره باید برای ایران انتفاع اقتصادی داشته باشد

  17. زلنسکی از ترامپ عذرخواهی نکرد؛ «کار بدی نکردم»

  18. واکنش قاطع ایران به گزافه‌گویی وزیر خارجه ترکیه

  19. اضطراب و نگرانی وزیر خارجه آمریکا در بگو مگوی ترامپ و زلینسکی

  20. واکنش‌های بین‌المللی به مشاجره ترامپ و زلنسکی

پربحث‌های هفته

  1. نامه مهم نمایندگان مجلس به پزشکیان/ این شرایط، بسترسازی برای آشوب است

  2. شوک بزرگ به افغان‌های ایران/ ممنوعیت به‌ کارگیری اتباع در این استان کشور که افغانستانی‌های زیادی دارد

  3. «هر چه زودتر کشورت را به ما بفروش» !

  4. تکاپوی دولتی ها برای دفاع از «ژنرال کابینه»

  5. ترامپ به در می گفت که دیوار بشنود!

  6. چاقوی غرب، دست داخلی‌ها و گلوی اقتصاد !

  7. دستور پزشکیان در رابطه با نامه پدر «امیرمحمد خالقی»، دانشجوی مقتول دانشگاه تهران

  8.  اگر پزشکیان رئیس‌جمهور نبود، مقابل قیمت دلار و تعطیلی‌ها سکوت می‌کرد؟/ سبقت رائفی‌پور از پایداری‌ها

  9. ثابتی: نگذاشتیم رئيسی برجام را احیا کند !

  10.  از تحقیر و تمسخر زلنسکی تا اخراجش از کاخ سفید/زلنسکی: «آیا می‌توانم پاسخ بدهم؟»/ترامپ: «نه، تو خیلی حرف زدی!»

  11. قالیباف، ادعای چند روز قبل پزشکیان را رد کرد

  12. آمریکا و یک بحران عجیب!

  13. فرصتی بزرگ برای سیاست خارجی ایران

  14. زیدآبادی: محبوبیت پزشکیان رو به کاهش است/ آسیب ناتمام مکتب روحانی/ همتی چرا استیضاح می‌شود؟

  15. ارزیابی مشاور عالی رهبرانقلاب از بررسی FATF در مجمع تشخیص/ توصیه به اصلاح‌طلبان نزدیک به پزشکیان

  16. زمینه‌چینی برای مذاکره ایران با ترامپ؟/ خاتمی: وضعیت کشور تقصیر پزشکیان نیست/ پیام واضح فرمانده ارشد نظامی ایران به آمریکا و اسرائیل

  17. عارف: بنزین برای دولت نیم دلار تمام می‌شود اما ۱۵۰۰ تومان می‌فروشیم

  18. زور قانون به زورگیران نمی رسد؟

  19. استیضاح یعنی چه؟ همتی باید محاکمه شود!

  20. به امید آن روز!..

  21. فرزند شهید مقیسه در گفتگو با تابناک: وقتی حمید نوری از سوئد آزاد شد، مسلم دانستیم که منافقین انتقام می گیرند+تصاویر منتشر نشده از قاضی مقیسه

  22. پاسخ یک مقام بلندپایه سیاسی به رژیم صهیونیستی / عبدی همچنان با اعدام مخالفت می‌کند/ طلبکاری به سبک خانم بازیگر

  23. رئیس‌جمهور لبنان در دیدار مقامات ایرانی: از جنگ‌های دیگران خسته شده‌ایم/ لبنان بهای سنگینی برای آرمان فلسطین پرداخت

  24. معاون رئیس‌جمهور، تقصیرها را به گردن دولت قبل انداخت/ چرا ترکیه علیه ایران گستاخی می‌کند؟ /واکنش ابطحی به حواشی دیدار ترامپ و زلنسکی

  25. شلم شوربای مدیریت فرهنگی !

آخرین عناوین