خاندوزی: در دولت رئیسی استقراض خرانه‌داری انجام نشد

  4031012103 ۳ نظر، ۱۸ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر سابق اقتصاد و دارایی گفت: برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ استقراض خرانه‌داری از بانک مرکزی برای بودجه انجام نشد، و مسئله شفافیت ۲هزار شرکت دولتی نیز در این دوره انجام شد.

خاندوزی: در دولت رئیسی استقراض خرانه‌داری انجام نشد

به گزارش تسنیم از قم، سید احسان خاندوزی در همایش علمی ناگفته‌های اقتصاد ایران که در دانشگاه قم برگزار شد، گفت: یکی از سؤالاتی که همواره در زمان دولت شهید رئیسی از ما پرسیده می‌شد در رابطه با گفتمان دولت در زمینه اقتصاد بود، در پاسخ گفته می‌شد؛ "ما با جریانی در اقتصاد کشور روبه‌رو هستیم که انگاره‌ای اصلی را به اذهان جامعه می‌خواهد تحمیل کند با این موضوع که اقتصاد ایران بدون اینکه رضایت آمریکا در حوزه تحریم را از میان ببرد، امکان حیات و ادامه بقا را ندارد اما ما آمده‌ایم که بگوییم در عین حال که سربازان دیپلماسی ایران باید راه خود را پیش ببرند اما ما در اقتصاد دست‌بسته و خسته و به‌زمین‌نشسته متوقف نمی‌شویم".

وی افزود: در آذرماه سال 1400 یک نقشه راه رشد غیرمتورمی را در نظر گرفتیم تا با پیگیری آن بتوان به هر دو هدف دست یافت.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی بیان کرد: طبق اطلاعات بین‌المللی، اقتصاد کشور که چهارمین اقتصادهای بزرگ منطقه بود از سال 2000 تا 2011 میلادی مستمراً با یک روند رشد با سرعت بسیار خوبی پیش می‌رفت، اما اتفاقاتی همچون قطعنامه شورای امنیت، فتنه 88 و... موجب توقف این رشد شد، این نوع اقتصاد از آنجا که متکی به فروش نفت بود به‌سرعت آسیب‌پذیر بود و دچار ضعف شد.

خاندوزی تصریح کرد: بعد از زمستان 1390 تا 1392 این تضعیف کاملاً خود را نشان داد، پس از این سال‌ها جامعه امیدوار به مذاکرات و بهبود شرایط اقتصادی بود اما از سال 1394 به بعد راهبرد اول کنار گذاشته و تعلیق شد، اقتصاد ایران در این سال‌ها بسیار خوب بود و در دولت یازدهم تورم تا حدی کنترل شد اما ما به همان مسیر قبلی فروش نفت بازگشتیم و سپس با خروج ترامپ وضعیت اقتصادی مجدداً دچار خدشه شد.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی گفت: از اردیبهشت 1397 با راهبرد تضعیف خارجی روبه‌رو شدیم، بنابراین مجدداً رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرد و دلار دچار افزایش شد.

وی تأکید کرد: شاه‌بیت تفکر اقتصادی دولت سیزدهم و دولت شهید رئیسی این بود که علاوه بر ادامه روند دیپلماسی و توافقات، با تکیه بر اقتصاد داخلی و عدم تکیه بر فروش نفت و وابستگی به توافقات خارجی از جمله برجام کار پیش برده شود، مهم‌ترین صادرات غیرنفتی تاریخ ایران (به‌دلار) مربوط به سال 1401 است.

وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم تصریح کرد: برای اولین بار در سال 1401 و 1402 استقراض خرانه‌داری از بانک مرکزی برای بودجه انجام نشد، و مسئله شفافیت 2 هزار شرکت‌ دولتی نیز در این دوره انجام شد.

خاندوزی ابراز کرد: یکی از سختگیرانه‌ترین شرایط برای عدم خلق پول توسط بانک‌ها در همان دوران شهید رئیسی انجام می‌شد، اما سؤال این است؛ درس‌های ما از اقتصاد دوران‌های گذشته چه بود و امروز در کجای این دوره قرار گرفته‌ایم، و در آینده وضعیت چطور خواهد بود؟! و درس‌های روبه‌آینده ما از این اتفاقات چیست؟ چراکه ما 5 دوره را در اقتصاد کشور تجربه کردیم که در اینجا به آن اشاره شد.

وی اضافه کرد: یک دوره راهبرد تضعیف ما بود، سپس امید، دوره سوم توافق، دوره چهارم مجدداً دوره تضعیف خارجی و تحریم بود، در دوره پنجم نیز دولت شهید رئیسی نشان داد که می‌توان بر آن راهبرد تضعیف غلبه کرد و هم‌اکنون، "آیا قرار است تنها به یک توافق امید داشته باشیم تا فقط آن توافق راهگشا باشد و رشد اقتصادی را حل کند؟ یا درحالی که سربازان دیپلماسی باید کار خود را انجام دهند، در داخل نیز سناریوی جدی اقتصادی خود را هم داشته باشیم؟"، این‌ها سؤالاتی است که منتظر پاسخ آن خواهیم بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۳۴۳۶۱۶:۳۳:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
چه زود دیر شد و نخواستید که طرح مشرعیت سنجی اموال و دارایی ها را برای به اصطلاح مذیران بانکی و بستگان آنها و وراث آنها و افراد در سایه آنها اجرایی کنید
ناشناس۳۷۲۳۴۳۹۱۶:۳۴:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
معاونت دیده بان را به عهده بگیرید شاید بتوانید جبران مافات کنید
ناشناس۳۷۲۳۴۵۷۱۶:۵۰:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
خاندوزی توبه و استغفار کن از بلایی که بر سر اقتصاد کشور آوردید

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  7. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  12. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  13. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  14. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  15. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  16. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  17. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  18. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  19. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  20. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  22. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  23. کاش اینجا ایران بود!

  24. مذاکره با ترامپ پیشنهاد ساده‌لوحانه یا خیانت به منافع ملی؟!

  25. رهبر انقلاب: شهید سلیمانی ایران را حرم اطلاق می‌کرد/ خونی که در راه حق ریخته شود هدر نمی‌رود

آخرین عناوین