محققان عوامل جدید ژنتیکی مرتبط با افسردگی را شناسایی کردند

  4031028063

محققان در یک مطالعه‌ بزرگ که شامل شاخص‌های سلامت نزدیک به ۵ میلیون نفر بود، حدود ۳۰۰ نوع ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی را شناسایی کردند.

محققان عوامل جدید ژنتیکی مرتبط با افسردگی را شناسایی کردند

به گزارش الف به نقل از یورونیوز، تیمی بین‌المللی از محققان، به سرپرستی پژوهشگرانی از دانشگاه ادینبرو و کالج کینگ لندن، برای این منظور داده‌های ژنتیکی ۶۸۰ هزار نفر مبتلا به افسردگی و ۴ میلیون نفر بدون افسردگی را از ۲۹ کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این نوع مطالعه به دی‌ان‌ای و نشانگرهای ژنتیکی افراد نگاه می‌کند تا ببیند آیا انواع ژنتیکی خاصی با یک ویژگی یا بیماری خاص (در این مورد افسردگی) مرتبط هستند یا خیر.

محققان ۶۹۷ نوع ژنتیکی را شناسایی کردند که ۲۹۳ مورد از آن‌ها تازه کشف شده‌اند.

این مطالعه ۳۰۸ ژن خاص را با خطر بالاتر افسردگی مرتبط دانسته و نتیجه گرفته است که ژن‌های مرتبط عمدتاً با نورون‌ها (نوعی سلول مغزی) در نواحی مانند آمیگدال و هیپوکامپ در ارتباط بودند.

کاترین لوئیس، استاد اپیدمیولوژی ژنتیکی و آمار در کالج کینگ لندن و یکی از نویسندگان اصلی مطالعه، در این باره می‌گوید: «افسردگی یک اختلال بسیار شایع است و هنوز چیزهای زیادی درباره زمینه‌های بیولوژیکی آن باید فرا بگیریم.»

وی افزود: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که افسردگی تا حد زیادی یک اختلال چندعاملی (پلی‌ژنیک) است و راه‌هایی برای تفسیر این یافته‌ها به راه‌حل‌‌هایی جهت مراقبت بهتر از افراد مبتلا به افسردگی باز می‌کند.»

هرچند ژنتیک یکی از عوامل افسردگی است، این بیماری به شدت تحت تأثیر عوامل اجتماعی و روان‌شناختی نیز قرار دارد. عوامل خطر دیگر شامل تجربه‌های آسیب‌زا یا استرس‌زا، سابقه سایر اختلالات روانی و سوءمصرف مواد است.

پژوهشگران می‌گویند افسردگی یک اختلال چندعاملی است
پژوهشگران می‌گویند افسردگی یک اختلال چندعاملی است

دکتر جیکوب کراوس، پژوهشگر ارشد مرکز مغز و ذهن دانشگاه سیدنی، در این باره یورونیوز گفت که این مطالعه «شاهدی هیجان‌انگیز و الهام‌بخش از قدرت همکاری جهانی است».

وی اضافه کرد: «این کشفیات به وضوح نشان می‌دهند که افسردگی مجموعه‌ای از شرایط بسیار پیچیده است، و نه یک حاصل بیماری واحد، که ممکن است ناشی از فرآیندهای مختلفی باشد که در زمان‌های مختلف در طول زندگی دچار مشکل می‌شوند.»

دکتر کراوس گفت: «بسیاری از محققان و پزشکان از چشم‌انداز استفاده از 'امتیازات خطر پلی‌ژنیک' در کلینیک هیجان‌زده‌اند. این امتیازات مجموعه‌ای از خطر ژنتیکی مولکولی فرد برای یک بیماری خاص (یا مجموعه‌ای از بیماری‌ها) است.»

این نوع ابزار پیش‌بینی‌کننده می‌تواند در کلینیک‌های سلامت روان، به ویژه برای جوانان، کمک کند تا مشخص شود که آیا یک فرد در مسیر ابتلا به یک نوع جدی از بیماری روانی است یا خیر.

با این حال، وی تأکید کرد که «خطر ژنتیکی قطعی نیست».

محققان می‌گویند کشفیات جدید می‌تواند باعث توسعه درمان‌های بهتری برای افسردگی شود
محققان می‌گویند کشفیات جدید می‌تواند باعث توسعه درمان‌های بهتری برای افسردگی شود

دکتر جیکوب کراوس گفت: «ممکن است فردی خطر ژنتیکی بسیار بالایی برای یک اختلال افسردگی داشته باشد اما به دلایل پیچیده‌ای که ممکن است در سطح فردی غیرقابل تشخیص باشند، به آن مبتلا نشود.»

وی افزود: «این می‌تواند بالقوه مضر باشد که پزشکان این خطر ژنتیکی را به این فرد اطلاع دهند. بنابراین باید با دقت ملاحظات لازم را سنجید.»

طبق داده‌های سال ۲۰۱۹، حدود ۷ درصد از اروپاییان از افسردگی مزمن رنج می‌برند و زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

درمان‌های افسردگی شامل روان‌درمانی یا دارو برای موارد متوسط یا شدید است. دکتر بریتنی میچل، پژوهشگر مؤسسه تحقیقات پزشکی کوئینزلند در استرالیا، در این باره گفت: «در حالی که افسردگی یک مشکل عمده در حال رشد سلامت است، ما به روش‌هایی نیاز داریم تا بتوانیم آن را بهتر درمان کرده و از بروز آن پیشگیری کنیم.»

وی افزود: «مطالعات بزرگ‌تر و فراگیرتر مانند این مطالعه به ما کمک می‌کند درمان‌های بهتری توسعه دهیم که در نهایت زندگی‌ها را بهبود می‌بخشد و میزان شیوع افسردگی را کاهش می‌دهد.»

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Cell» منتشر شده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

    2. تمرین کشت بادمجان !

    3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

    4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

    5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

    6. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

    7. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

    8. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

    9. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

    10. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

    11. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

    12. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

    13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

    14. پادگان شهری به نام اسرائیل

    15. لطفا جوگیر نشوید!

    16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

    17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

    18. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

    19. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

    20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

    21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

    22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

    23. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

    24. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

    25. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

    آخرین عناوین