طریقت منفرد: سکان وزارت بهداشت نباید در دست پزشکان باشد

گروه اجتماعی الف،   3971206197 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر بهداشت در دولت دهم گفت: هیچ کشوری به اندازه خدمات پزشکی منابع کافی ندارد، این‌ که بخواهیم از حداقل امکانات حداکثر استفاده را ببریم موضوعی اقتصادی است و ارتباطی با پزشکی ندارد به همین دلیل پزشکان نباید در مناصب مدیریتی قرار بگیرند.

طریقت منفرد: سکان وزارت بهداشت نباید در دست پزشکان باشد

به گزارش فارس، محمدحسن طریقت‌منفرد عصر امروز در همایش نقد نظام سلامت با اشاره به اهمیت سلامتی و امنیت در روایات گفت: هیچ وظیفه‌ای برای حکومت‌ها مهم‌تر از سلامت نیست، اگر مملکتی سالم نباشد امنیت هم برای آن فایده‌ای ندارد.

وزیر بهداشت در دولت دهم ادامه داد: در موضوع امنیت با کمک‌های حاکمیت وضع خوبی داریم و به آن افتخار می‌کنیم ولی در موضوع سلامت جای بحث وجود دارد.

وی با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده تصریح کرد: این افتخار جامعه پزشکی است که می‌تواند جامعه را نجات بدهد و هیچ کس نباید به خودش اجازه بدهند به مقام پزشک کوچک‌ترین جسارتی کند، چرا که فرهیخته‌ترین قشر هر جامعه‌ پزشکان هستند، به شرطی که طبابت آنان همراه با حکمت باشد.

طریقت‌منفرد عنوان کرد: امام خمینی (ره) آرزو داشتند که طب ایرانی، اسلامی شود و به همین دلیل در بسیاری از زمان‌ها طب قدیم را بر طب جدید ترجیح می‌دادند.

وی ادامه داد: امیرکبیر علاقه داشت تا از طب غربی در کنار طب ایرانی استفاده کند اما بعد از فوت وی آموزش طب ایرانی، اسلامی در قانون ممنوع شد.

وزیر اسبق بهداشت اظهار کرد: در آمریکایی که بیش از 10 برابر ما سرانه پزشکی دارد عدالت در خدمات پزشکی محور تبلیغات انتخاباتی است که اهمیت عدالت در این حوزه را نشان می‌دهد.

وی در تشریح ساختار پزشکی غرب گفت: از چهل سال گذشته به دو دلیل کشورهای پیشرفته اجازه ندادند پزشکان در مدیریت بهداشت و درمان دخالت کنند، اول برای حفظ منزلت پزشک و دوم به خاطر اینکه پزشک یک عنصر مقتدر و دارای نفوذی است که اگر سرنوشت مصرف‌کننده را به دست بگیرد هیچ منبعی باقی نخواهد ماند.

طریقت‌منفرد در تشریح دلایل این دیدگاه افزود: تنها قشری که مصرف کننده امکان نافرمانی ندارد افرادی هستند که بیماری در بیمارستان دارند، چرا که نمی‌توانند با تجویز پزشک مخالفت کنند.

وی ادامه داد: پزشکان به خاطر جنس شغلشان خدمات ویژه را به صاحبان قدرت و منصب ارائه می‌کردند و به همین دلیل است که می‌بینیم پادشاهان همیشه به پزشکان توجه ویژه‌ای داشته‌اند.

وزیر اسبق بهداشت عنوان کرد: هیچ کشوری به اندازه خدمات پزشکی منابع کافی ندارد، این‌ که بخواهیم از حداقل امکانات حداکثر استفاده را ببریم موضوعی اقتصادی است و ارتباطی با پزشکی ندارد به همین دلیل پزشکان نباید در مناصب مدیریتی قرار بگیرند.

طریقت منفرد تاکید کرد: از آنجا که اعتبار جامعه پزشکی در درمان است این قشر انگیزه‌ای برای پیشگیری ندارند.

وی اظهار کرد: بیماری‌های واگیر تقریباً در دنیا از بین رفته‌اند و به گفته سازمان بهداشت جهانی سونامی جهان بیماری‌های غیرواگیر هستند، پیشگیری از این بیماری‌ها دغدغه دنیا است ولی ما در کشور با سرعت زیادی بیماری‌های واگیر را تولید می‌کنیم.

 مردم طعم پیشرفت‌های پزشکی را چشیده‌اند

وزیر بهداشت در دولت دهم با طرح این سوال که آیا مردم طعم پیشرفت‌ها را چشیده‌‌اند، تاکید کرد: وقتی کشور را به دست درمان‌گران می‌دهیم که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم سود آن‌ها مرتبط با درمان است نمی‌توانیم انتظار پیشگیری داشته باشیم.

وی افزود: ما نمی‌توانیم از بخشی از ساختار جهانی سلامت الگو بگیریم و برخلاف ضوابط در نظر گرفته شده این نظام عمل کنیم.

طریقت منفرد در اشاره به اشکالات نظام آموزش پزشکی عنوان کرد: در دنیا طب عمومی محور است چراکه طب عمومی نگاه کلی به بدن دارد، اما در کشور انحصارطلبی متخصصان برخلاف این نکته است.

وی ادامه داد: پزشک خانواده نمی‌تواند متخصص باشد چون نظام آموزشی ظرفیت برآورده کردن نیاز کشور به چند هزار پزشک خانواده را ندارد، بلکه در سیستم صحیح پزشک عمومی به نوعی آموزش دیده است که می‌تواند پزشک خانواده باشد.

با تفکیک رشته‌ها بخش زیادی از مردم را از خدمات تخصصی محروم کرده‌ایم

وزیر اسبق بهداشت اضافه کرد: در گذشته دو رشته جراحی عمومی و متخصص عمومی داشتیم، درست است که با گذشت زمان نیاز به متخصص و فوق متخصص زیاد شد ولی با تقسیم این دو رشته به حدود 20 رشته برای شهرها به تعداد مورد نیاز متخصص نداریم و 30 درصد مردم کشور را وقیحانه از خدمات پزشکی محروم کرده‌ایم.

طریقت‌منفرد خاطر نشان کرد: در دنیا پزشک عمومی حق هر کاری را دارد، مگر کارهایی که توانایی آن را نداشته باشد، به عنوان مثال سونوگرافی را در اروپا پزشکان عمومی و در آمریکا تکنسین‌ها انجام می‌دهند اما ما خائنانه انحصارطلبی کردیم و من این خیانت را عمدی می‌دانم.

وی در تشریح مشکلات ساختار فعلی گفت: دولت در مقابل تامین منابع مستاصل مانده، بیمه‌های درمان ورشکست شده‌اند، کیفیت درمان کاسته شده و قدر مطلق پرداخت مردم از جیب بیشتر شده است.

وزیر اسبق بهداشت به نقل از نایب‌رئیس مجلس قبل گفت: نظام پرداخت در بین خانواده حاکمیت به علت بی‌عدالتی در حقوق پزشکان و سایر مشاغل مانند معلمان و ... با مشکل جدی روبروست و کارکنان همه بخش‌های دولت ناراضی هستند.

طریقت منفرد به گزارش سمن دیده‌بان شفافیت نیز اشاره کرد و تصریح کرد: گردش مالی دارو در سال 91، 5 هزار و 700 میلیون تومان بوده و در مقابل 38 میلیارد عدد دارو در کشور ارائه شده است، در سال 93 گردش مالی دارو به بیش از 17 هزار میلیارد تومان افزایش یافته، اما فقط 32 میلیارد عدد دارو ارائه شده است که نشان می‌دهد عده‌ای این مابه‌التفاوت را عمداً بلعیده‌اند.

وی با اشاره به این‌که در هیچ جای دنیا دریافتی پزشک بیش از 4 برابر یک کارگر نیست، به نقل از پزشکیان گفت: با این روال اگر ما همه سرمایه و بودجه کشور را برای بهداشت و درمان بگذاریم مشکل حل نمی‌شود.

عزمی برای از بین بردن الیگارشی پزشکی وجود ندارد

طریقت منفرد اظهار کرد: عزمی برای از بین بردن الیگارشی حاکم بر نظام پزشکی وجود ندارد و وضع به همین نحو ادامه خواهد داشت، چرا که قانون رعایت نمی‌شود و هیچ کشوری نمی‌تواند بدون اجرای قوانین مشکلات را حل کند، با گران شدن خدمات درمانی کشورها ما هیچ راهی ندارد مگر اینکه پیشگیری را جدی بگیرد و از بیمار شدن مردم جلوگیری کند.

مطالبه رهبری نهادینه کردن طب ایرانی، اسلامی است

وزیر سابق بهداشت تاکید کرد: طب اسلامی باید به‌عنوان یک ساختار مستقل انجام وظیفه کند که این همان آرزوی امام و دغدغه رهبری است.

وی مطرح کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی ۶۰۰ هزار پزشکی چینی در غرب طب چینی را آموزش می‌دهند ولی ما به طب ایرانی، اسلامی بی‌توجه هستیم، مطالبه رهبری نهادینه کردن طب ایرانی-اسلامی است.

طریقت منفرد در پاسخ به این سوال که چرا پزشکان بدون معاینه دقیق بیمار از ابزارهای تشخیصی مانند عکس‌برداری و آزمایش‌های طبی استفاده می‌کنند، گفت: ما به پزشک‌های صف خدمت اختیار نمی‌دهیم و همه اختیارات متعلق به ستادها است، بنابراین انگیزه لازم برای پزشک خدمت‌دهنده ایجاد نمی‌شود.

وزیر سابق بهداشت در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نظارت بر عملکرد پزشکان پاسخ داد: تا زمانی که نظارت بر عملکرد پزشکان بر عهده خودشان باشد نظارت معنایی ندارد، این‌طور نیست که غیرپزشک نتواند بر عملکرد پزشک نظارت کند، در دنیا میان‌رشته حقوق پزشکی وجود دارد، حقوق‌دانانی هستند که پزشکی می‌دانند و به این پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۹۳۷۰۱۲۰:۰۱:۱۸ ۱۳۹۷/۱۲/۶
همه مراجع می گویند طب اسلامی نداریم ..
ناشناس۷۹۴۰۳۰۰۰:۱۱:۱۳ ۱۳۹۷/۱۲/۷
اقای مکارم تکذیب کرد دکتر قاضی تحریف کرد حرفشو
ناشناس۷۹۴۰۳۸۰۰:۱۲:۴۳ ۱۳۹۷/۱۲/۷
اگر دولت روحانی نظام ارجاع را که دکتر طریقت راه اندازی کرد ادامه میداد الان اینگونه فساد و فاصله طبقاتی پزشکان و شکست طرح دهها هزارمیلیاردی تحول‌را نداشت
ناشناس۷۹۴۳۵۷۰۷:۱۱:۰۰ ۱۳۹۷/۱۲/۷
با این قسمت از سخنانش که فرهیخته ترین قشر هر جامعه ای پزشکان هستند به هیچ وجه موافق نیستم. لااقل در ایران اینگونه نیست.شاید بهتر بود میگفت پول دوست ترین قشر جامعه پزشکان هستند.
ناشناس۷۹۴۳۵۸۰۷:۱۳:۰۷ ۱۳۹۷/۱۲/۷
پزشکان سال ۶۸ آموزش پزشکی رو بر خلاف کل کشورهای دنیا از وزارت علوم گرفتن تا ایجاد انحصار کنن و دست رو در بازار کم کنند. الان تعداد پزشکان ما از تمام کشورهای همسایه بجز افغانستان کمتره.
ناشناس۷۹۳۷۰۲۲۰:۰۲:۱۱ ۱۳۹۷/۱۲/۶
برای کاهش قیمت خدمات پزشکی تعداد دانشجو پزشکی را بیشتر کنید تا تعداد پزشک در کشور زیاد شود و رقابت زیاد شود مثلا دانشگاه ها سالانه 40 هزار دانشجو پذیرش کنند تا تعداد پزشک در کشور زیاد شود
رسول۷۹۳۸۵۸۲۲:۳۵:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۶
همین الانش مشکل تامین هزبنه دانشجو -کلی دکتر بیکار -بیمارستان اموزشی که مردمم بخاطر اینترن ورزیدنت غر نزنن داریم-نظرات بدون فکر
ناشناس۷۹۳۷۰۹۲۰:۱۰:۱۷ ۱۳۹۷/۱۲/۶
خیلی بلدی آفرین!
ناشناس۷۹۳۷۲۲۲۰:۲۲:۱۰ ۱۳۹۷/۱۲/۶
... درتمام دنیا هرکاری را به متخصص همان کار می سپارند ..........
ناشناس۷۹۳۷۳۳۲۰:۳۰:۳۰ ۱۳۹۷/۱۲/۶
با این دیدگاه ها پزشکان را هم مثل بقیه نخبگان از کشور فراری می دهید.
ناشناس۷۹۴۳۶۱۰۷:۱۴:۱۳ ۱۳۹۷/۱۲/۷
هیچ جای دنیا پزشکی ایران رو قبول ندارن.
ناشناس۷۹۴۶۵۲۰۹:۰۴:۱۳ ۱۳۹۷/۱۲/۷
البته که فراری می شوند پول دار هم که هستند. کجا می روند؟ کانادا که سرده استرالیا هم که گرمه. می ماند آمریکا.
ناشناس۷۹۳۷۴۳۲۰:۳۵:۲۴ ۱۳۹۷/۱۲/۶
اگه راست میگه چرا خود ایشون وزارت رو قبول کرد؟مگه نمیگه پزشک نباید وزیر بهداشت بشه پس چرا وزیر شد؟با ادبیات خودش میشه گفت پس خودش که همچی اعتقادی داره با قبول وزارت .. ... ایشون باید پاسخ بده اگه همچی اعتقادی داره چرا رفته تخصص چشم پزشکی خونده و چشم مردمو با علم جدید جراحی میکنه،...
ناشناس۷۹۳۷۶۱۲۰:۴۶:۴۰ ۱۳۹۷/۱۲/۶
طلایی ترین اظهارات در مقابل مافیای درمان در کشور. درود بر شرفت که حرف حق را قربانی تعلق رشته ای و منافع شغلی همکارانت نکردی.
علیرضا۷۹۳۷۹۳۲۱:۱۸:۱۸ ۱۳۹۷/۱۲/۶
اصلاح ساختار درمان وابسته به اصلاح سایر حوزه های مرتبطه. . وقتی تغذیه مردم روز به روز بدتر میشه و امنیت روانی جامعه در خطره و هیچ نظارتی بر محصولات بازار نیست و بودجه در اختیار نهادهای فرهنگی قرار میگیره که .. به انداره ۱۰ درصد بودجه ای که گرفتند هم خروجی مناسب نداشتند هر کسی مسوول بشه فرقی نمیکنه چه پزشک باشه چه غیر پزشک. البته مسوول غیر پزشک هم بدون همکاری پزشکان کاری نمیتونه انجام بده.
رضا۷۹۳۷۹۶۲۱:۲۴:۵۳ ۱۳۹۷/۱۲/۶
نگاه ایشان را در خصوص لزوم رفع تعارض منافع پزشکان و مردم عادلانه می دانم. مردم پیشگیری و پزشک درمان می خواهد. باید پزشک طبابت کند و نه مدیریت سلامت. با رفع این تعارض نابودگر می توان شاهد عدالت در سلامت باشیم.
ناشناس۷۹۳۸۹۲۲۳:۰۰:۲۰ ۱۳۹۷/۱۲/۶
پزشکان محترم می توانند فقط در بیمارستانها کلینیک های مجهز و مدرن و تخصصی کار کنند تا از وقت و سرمایه تخصصشان بیشتر استفاده شود تا از سردر گمی بیماران بکاهند ومطب های خصوصی و پراکنده جمع آوری شود تا از راندمان و یازده کادر درمانی افزایش یابد و همچنین طب اسلامی وایرانی در کنار طب مدرن در افزایش سطح سلامت ودرمان بیماران به طور علمی و اصولی میتواند استفاده مفید و بهینه شود
ایلامی۷۹۳۹۴۳۲۳:۳۹:۲۳ ۱۳۹۷/۱۲/۶
پزشکان متخصص در شهرستانها پادشاهی میکنن. واقعا تعدادشون کمه و صف مطب هاشون زیاده.
ناشناس۷۹۳۹۷۹۰۰:۰۰:۴۸ ۱۳۹۷/۱۲/۷
اولا که طب اسلامی نداریم.دوما که ایشان چرا وزارت رو پذیرفتند؟سوما که وقتی با سهمیه چیزی رو به دست بیاری خیلی بده
ناشناس۷۹۳۹۸۷۰۰:۰۲:۱۹ ۱۳۹۷/۱۲/۷
حرف ایشان در خصوص سکاندار نبودن پزشکان کاملا درست است
ناشناس۷۹۴۱۴۶۰۰:۵۲:۴۱ ۱۳۹۷/۱۲/۷
خود سانسوری بدجوری گریبان ما را گرفته. نه از ترس دولت بلکه از ترس حرف دروهمسایه. امثال این دکتر شریف کم نیستند اما حوصله و شاید جسارت بدنامی و مبغوض همکاران شدن را ندارند و گرفتار سانسور عقاید خود هستند.
ناشناس۷۹۴۳۳۳۰۶:۴۴:۵۰ ۱۳۹۷/۱۲/۷
پس چرا خود ایشون وزارت رو قبول کرد؟
ناشناس۷۹۴۳۶۶۰۷:۱۵:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۷
احتمالا ایشون خواب اصحاب کهف بودند و نمی دانند الان وزیر بهداشت پزشک نیستند حالا هم بهتره یه دو سه دوره ای وزیر غیر پزشک باشه و منتظر تا ببینیم چیزی در چنته این حرفا نیست
منصور۷۹۴۳۹۰۰۷:۲۸:۵۳ ۱۳۹۷/۱۲/۷
پس به همین ترتیب وزارت خانه هایی مثل صنایع و معادن و ارتباطات را به غیر مهندس و وزارت اقتصاد را به غیر اقتصاددان بسپارید! در ضمن ممکنه تعدادی از درمان های موثر طب اسلامی را فهرست کنید؟ آخه این طب اسلامی دیگه چه صیغه ایه؟!
ناشناس۷۹۴۵۷۰۰۸:۳۴:۳۴ ۱۳۹۷/۱۲/۷
این هم ایده خوبیست . وزارت ورزش را بدهیم به معلمان و وزارت علوم را بدهیم به وکلا و وزارت بهداشت را بدهیم به خودروسازان . اصلا تخصص هم مهم نیست . آقای وزیر اگر مشکلی وجود دارد مشکل را حل کنید نه اینکه صورت مساله را پاک کنید .
ناشناس۷۹۴۶۷۰۰۹:۰۹:۴۹ ۱۳۹۷/۱۲/۷
شاه کلید حل مشکلات حوزه درمان رو گفته ولی پزشکان سیستم بهداشت و درمان را تبدیل به حوزه تجاری خود نمودند و به هر قیمتی آنرا نگه خواهند داشت
ناشناس۷۹۴۷۱۹۰۹:۲۲:۴۹ ۱۳۹۷/۱۲/۷
تازمانیکه متهم .قاضی ودادستان مراجع رسیدگی به جرایم پزشکی خود پزشکان هستند وضعیت همین است .دکتر طریقت شخصیت سلامتی دارد و مطمئنا در جهت منافع مردم سخن میگوید.ما همیشه چوب عملکرد بعضی دوستان ...را در سالهای گذشته خوردیم و ...
کارمند علوم پزشکی۷۹۴۸۹۵۱۰:۲۸:۲۰ ۱۳۹۷/۱۲/۷
متاسفانه اجرای فوق العاده ویژه در احکام حقوقی کارمندان دانشگاههای علوم پزشکی فراموش شده است
ناشناس۷۹۴۹۱۹۱۰:۳۹:۰۱ ۱۳۹۷/۱۲/۷
مدیریت درمان توسط پزشکها باعث نخوت وخود بزرگ بینی برخی ازآنها شده ودرمواردی....برخوردهای بد وزننده بابیماران دارند انهارانادان وخودرا عالم وبی نقص میدانند .
ناشناس۷۹۴۹۳۹۱۰:۴۵:۵۲ ۱۳۹۷/۱۲/۷
ریشه مشکل در لابی گری مافیایی پزشکان برای محدود نگهداشتن ظرفیت دانشگاهی درپزشکی وتخصص است که باعث ایجاد کمبود مصنوعی پزشک ودرنتیجه فخر فروشی وتحمیل شرایط ... شده است.
ناشناس۷۹۴۹۶۵۱۰:۵۴:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۷
یک سوال جناب طریقت: چرا خودتان سمت وزارت را پذیرفتید؟
ناشناس۷۹۶۰۵۶۱۹:۰۵:۵۹ ۱۳۹۷/۱۲/۷
به نظر من پزشکان استخدام دولت حقوق نزدیک به کارکنان دیگر دارند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  4. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  5. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  6. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  7. وصله پینه کردن تا کی؟!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  12. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  13. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  15. امان از این یاغی!..

  16. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  18. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  23. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  24. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  25. ابوعبیده، ارتش یمن را به تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی فراخواند  

آخرین عناوین