علی نکویی فرد امروز در گفتوگو با فارس با اشاره به اخبار منتشره در فضای مجازی مبنی بر مشاهده موجود عجیب در دریاچه ارومیه در چند روز گذشته، اظهار کرد: این موجود،« لارو» مگس آب شور به نام علمی متعلق به دو گونهhians Ephidra و cinerea Ephydra است و hians Ephidra ،گونه های بزرگتر که فقط یک درصد از کل جمعیت را تشکیل می دهند.
وی افزود: لاروهای مگس آب شور حاوی یک ارگان ویژه است که نمکهای زیاد را از بدن خود حذف میکند و به آنها اجازه میدهد تا آب بسیار شور را تحمل کنند اما مواد غذایی آنها نمیتوانند در آب با بیش از 2 دهم درصد شوری، زنده بمانند.
رییس تحقیقات آرتیمای کشور، خاطر نشان کرد: این مگس اکثرا زیر آب زندگی می کند و چرخه زندگی آنها در تابستان شروع میشود و زمانی که مگسهای ماده بر روی آب تخمگذاری می کنند خود را روی سطح آب قرار میدهند.
وی رژیم غذایی آنها از سیانوباکتریها و همچنین انواع دیگر باکتریها، جلبکها، دیاتومها و دتریت است و آنها ترجیح میدهند تا در ناحیه های گل آلود زندگی کنند تا در مناطق شنی، لاروها با کاهش درجه حرارت، پاییز و زمستان را در عمق دریاچه سپری می کنند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی هم در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به انتشار تصاویری از وجود موجودات ریز جز آرتمیا در دریاچه ارومیه اظهار کرد: اخبار منتشر شده در این خصوص صحت ندارد و کارشناسان محیط زیست دائما در حال رصد وضعیت دریاچه هستند.
حجت جباری افزود: شوری دریاچه ارومیه به اندازهای است که هیچ گونه موجود زندهای قادر به زندگی در دریاچه ارومیه نیست و در شرایط فعلی فقط نوعی خاص از آرتمیا میتواند در نگین آبی آذربایجان زندگی کند.
وی با تاکید بر کذب بودن تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر وجود برخی موجودات ریز زنده در دریاچه ارومیه، گفت: در فیلم مورد نظر هیچ نشانه مستند و مشخصی که ثابت کند مربوط به دریاچه ارومیه است، وجود ندارد.
در چند روز اخیر تصاویری از وجود موجودات ریز زنده در داخل دریاچه ارومیه در شبکههای مجازی انتشار یافته بود که موجب نگرانی فعالین زیست محیطی و مردم شده بود که با بررسی موسسه تحقیقاتی آرتمیای کشور موجودات عجیب در داخل دریاچه ارومیه مگس لاو شناخته شد.