با اجرایی شدن سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی در شهرهای مختلف رخ داد. اعتراضاتی که بدلیل اجرای تصمیمی(فارغ از میزان کار کارشناسی و منطقی بودن آن) بدون تدارک پیش زمینه های لازم توسط دولت شکل گرفت و در ادامه به آشوب منجر شد و خسارات جانی و مالی به همراه آورد.
یکی از مسائلی که با گذشت بیش از دو هفته از آغاز این شورش ها در هاله ای از ابهام قرار دارد و رسانه های معاند دائماً تلاش دارند بر روی آن مانور دهند آمار تلفات و کشته هاست. در واقع رسانههای خارجی در پی این هستند با سوءاستفاده از فضای ابهام موجود با ارائه آمارهای غیرواقعی، بستر و کف جامعه را ناآرام نگه دارند.
آنها همچنین تلاش دارند سیستم سیاسی را به گونه ای به تصویر بکشند که گویی به شکلی عریان از خشونت برای برخورد با مردم عادی و آرام کردن فضای جامعه استفاده کرده است. این در حالی است که در اعتراضات اخیر، بسیاری از ضدانقلاب از جمله سلطنت طلب ها، منافقین، گروهک های معاند و تجزیه طلب به میدان آمدند تا از فرصت بدست آمده جهت بالا بردن تخریب ها و آمار جانباختگان استفاده کنند تا به خیال خود به نظام جمهوری اسلامی ضربه ای وارد کنند. بنابراین واضح است که رسانه های خارجی اصلاً تمایلی ندارند از درگیری های مسلحانه که در برخی شهرها رخ داده سخنی به میان آورند.
آنها تمایل دارند صرفاً روایتی تحریف شده از واقعیت ارائه دهند تا به زعم خود از جمهوری اسلامی مشروعیت زدایی کنند و بر اتفاقات و حوادث اخیر موج سواری کنند. این مقدمه به این دلیل مطرح شد تا حساب معترضان که مردم عادی بودند از آشوب گران سازمان یافته و گروهک های نفاق و تجزیه طلب جدا شود.
در این بین نکته ای که مشخص نیست و ضرورت داد تا درباره آن به طور صریح مسئولان و مقامات سخن بگویند میزان تلفات و آسیب هایی است که مردم عادی در این دو هفته متحمل شده اند. بخصوص این که به اذعان مسئولان و مقامات، بسیاری از اعتراضات در حاشیه شهرها رخ داده و بیشتر افرادی که حضور داشته اند به لحاظ پایگاه اقتصادی جزء اقشار و طبقات ضعیف جامعه بوده اند. به همین دلیل است که اتفاقاً سردار محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ روز یکشنبه اعلام کرد: همان طور که صف آشوبگران از مردم جدا شد، صف کسانی که جانشان را بیگناه از دست دادند نیز از صف کسانی که به نوعی میخواستند اموال عمومی را تخریب کنند، جدا میشود.
سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز روز 4 آذرماه بعد از برگزاری جلسه با نهادهای امنیتی و اطلاعاتی بیان داشت« در این اعتراضات هم اغلب دستگیرشدگان بیکار یا دارای مشاغل کمدرآمد بوده و از سواد کمی برخوردار بودند». یا محمد رزم، رئیس کل دادگستری لرستان دیروز گفته بود« در بازدید از زندان پای صحبت و درد دل اغتشاشگران نشستیم که اکثر آنها اظهار ندامت کرده و از اقشار ضعیف جامعه و بدون هیچگونه گرایش و اهداف سیاسی بودند».
همین موضوع باید سبب شود تا حساسیت مسئولان افزایش یابد؛ چرا که یکی از اهداف و آرمان های اصلی انقلاب اسلامی در سال 57 توجه به اقشار و طبقات ضعیف بوده و آنها صاحبان و ولی نعمتان انقلاب بوده، هستند و خواهند بود.
فراموش نشود مشکلات اقتصادی چند سال اخیر بیشترین فشار روی این قشر و طبقه ایجاد کرده و متاسفانه باید گفت کمترین توجه نیز به آنها شده است. بخصوص در دوره ای که دولت مستقر توجهی به رعایت عدالت در مالیات ستانی، حذف یارانه ثروتمندان و... ندارد.
موضوع زمانی مهم تر می شود که در روزهای اخیر برخی جریانات و گروه های سیاسی که تجربه حکمرانی آنها ثابت کرده کمترین قرابت را با گفتمان مردم حاشیه نشین و مستضعف جامعه دارند و تصمیمات آنها بیشترین ضربه را به زندگی و معیشت مردم عادی وارد کرده داعیه دار دفاع از آنها شده اند.
بنابراین ضرورت دارد درباره تعداد کل کشته ها بخصوص جانباختگان معترضان عادی اطلاع رسانی دقیقی صورت گیرد تا ضمن خلع سلاح رسانه های معاند برای فضاسازی منفی و انحراف افکار عمومی، از خانواده های آنها دلجویی به عمل آید. ناگفته پیداست در این بین اگر فرد یا افرادی نیز مرتکب قصور یا عملی غیرقانونی شده اند بایدبا آنها برخورد شود.